17.03.17, 22:35
"(...)
Bałtroczyk postawił na swoim profilu na Facebooku absurdalną tezę, że "Jarosław Kaczyński nie lubi kobiet". I postanowił ją udowodnić. Poziom jego wypowiedzi jest jednak rynsztokowy.
“ Jarosław Kaczyński nie lubi kobiet, wiem to na pewno. Właśnie dlatego twarzami swoich rządów uczynił grupę agresywnych, bezczelnych, obłudnych, zakłamanych i brzydkich stworów. Kempa, Szydło, Mazurek, Pawłowicz, magister Przyłębska to zemsta Kaczyńskiego. Chce się być gejem."
Albo J. Kaczyńskim? ;-)

niezalezna.pl/95563-chamski-wpis-baltroczyka-obraza-kobiety-bedace-ministrami-w-rzadzie-pis
Obserwuj wątek
    • e-zyleta Re: Gej 17.03.17, 23:17
      Rodzaje trollów

"Dyskusje" z trollami w Internecie są prowadzone wg tego samego schematu. Wśród nich można rozpoznać 5 rodzajów - 5 poziomów trolli.

1. Troll nieświadomy - adept. To osoby przekonane o tym, że potrafią "wygrać" każdą dyskusję, że każdemu mogą "dosolić". Zazwyczaj przejawia się to, stosowaniem typowych chwytów erystycznych. Są to osoby aktywne w dyskusjach, szukają potwierdzenia swojej bystrości, sprytu, albo po prostu chcą dokopać innym. Każdy najświętszy argument łatwo jest wyśmiać - stąd często używanie ironii. Tacy trolle są po obu stronach - zarówno ludzie optujący za moralnością, jak i jej przeciwnicy. Te osoby można uświadamiać że zachowują się nieuczciwie. Nie jest to oczywiście łatwe. Ten typ troll to jedyny opisywany przez Wikipedię, lub przez typowe artykuły o trollach.

2. Troll początkujący - ideologiczny. Ta osoba działa świadomie. Zazwyczaj tworzony jest "fakowy" (fałszywy) profil. Na profilu pojawiają się 3 zdjęcie, kilka udostępnionych materiałów. Troll ten bierze udział w dyskusjach stosując bardzo typowe chwyty używane przez daną opcję. Np. Korwinista będzie atakował znane osoby z prawicy za ich rzekomy semityzm. To zazwyczaj osoby młode, zacietrzewione, często błądzące. Jeśli pokaże im się inny świat, możliwość uczciwych działań, realizacji się w grupie uczciwych osób, może on zrezygnować ze swoich działań. Te trolle często rekrutują się z pierwszego typu, ale mogą to być też osoby nie mające typowych skłonności trollowych.

3. Troll zaawansowany - płatny. To osoba, której zadaniem jest pisanie kilkudziesięciu komentarzy dziennie, na forach, portalach newsowych, Facebooku. Całą armię takich trolli wykorzystują służby rosyjskie. Są to osoby zatrudniane na krótkie umowy. Mają swoich opiekunów, którzy weryfikują ich pracę. Profil psychologiczny takiej osoby - to głównie obojętność ideologiczna i moralna."Dyskusja" z takim trollem to typowy przykład trollizmu. Zaczyna się od agresywnego komentarza. Tu dyskusja nie ma sensu - najlepiej od razu blokować. Trolle pierwszego typu działający tutaj zazwyczaj nie pracują długo.

niezalezna.pl/65122-wojna-informacyjna-kremla-pracownik-fabryki-trolli-zdradza-kulisy-dzialania
      wpolityce.pl/swiat/237288-rosyjskie-ministerstwo-prawdy-obnazone-kobieta-z-fabryki-trolli-ujawnia-jak-kreml-prowadzi-wojne-informacyjna
      www.fronda.pl/a/spowiedz-internetowego-trolla-koniecznie-przeczytaj,48447.html

4. Troll-kret. Tą osobę najtrudniej rozpoznać. Inni dyskutanci, często będą nawet stawać w jej obronie. Kret facebookowy ma obfity profil. Co więcej, jest on pełen prawomyślnych haseł, udostępnień czy grafik. Kret znany jest wśród innych prawomyślnych osób jako trochę dziwak, trochę "myślący niezależnie. To osoby bardzo inteligentne, z dużą wiedzą i skrajnie ideologiczne - fanatycy. Dyskusja takiego trolla-kreta rozpoczyna się od wątpliwości, nie od ataku. Memy wprowadza bardziej przez pytania niż zarzuty.

5. Antytroll. Trolle płatne działają najczęściej w grupach. Ciekawe jest to, że jedna z tych osób pisze np. komentarz prawicowy, aby inne trolle mogły z nim polemizować. Z tym kontekstem doskonale zgadzają się grupy "ultraprawicowych" radykałów, pozornie walczących z lewicą czy Moskwą. Mogą to być też całe posty czy newsy. Antytroll będzie aktywnie działał np. prawicowo. [info za portalem geekweek.pl] Rozpoznanie, niezwykle trudne, może następować przez np. krąg znajomych, w których będzie dopuszczać znaczną liczbę trolli nie blokując ich. Profil antytrolla będzie niezwykle trudno zweryfikować. Z drugiej strony, same antytrolle, mogą sugerować, że ktoś porządny jest antytrollem. Tu już niezwykle łatwo o istną schizofrenię.

www.geekweek.pl/aktualnosci/22458/jak-dzialaja-rosyjskie-trollownie

Jak walczyć z trollem?

Najlepiej nie walczyć. Pożywką dla niego jest dyskusja. Najbardziej utrudnimy mu więc działanie, jeśli nie będziemy z nim dyskutować. A jeszcze lepiej jeśli go zablokujemy, tak aby na przyszłość nie mógł wprowadzać memów do kolejnych postów. Pamiętajmy, że dyskusja z trollem nikogo raczej nie przekona, to zazwyczaj strata cennego czasu i energii. Wyrzucenie trolla z odpowiednim komentarzem, że jest trollem, często da mu więcej do myślenia, niż najsoczystszy argument.

Jeśli jednak bardzo nam zależy możemy ... użyć jego broni. Musimy jednak być doskonale przygotowani. Po pierwsze musimy mieć szeroką wiedzę, i mieć ją opracowaną w formie naszych memów. Po drugie, musimy przestać chcieć ... dojść do prawy. Celem jest wprowadzenie co najmniej tej samej ilości memów co troll. Oto przykład takiej dyskusji ze Świadkiem Jehowy

• wislocki12 Oto przykład? 18.03.17, 00:08
        "Jeśli jednak bardzo nam zależy możemy ... użyć jego broni. Musimy jednak być doskonale przygotowani. Po pierwsze musimy mieć szeroką wiedzę, i mieć ją opracowaną w formie naszych memów. Po drugie, musimy przestać chcieć ... dojść do prawdy. Celem jest wprowadzenie co najmniej tej samej ilości memów co troll. Oto przykład takiej dyskusji ze Świadkiem Jehowy" I to już wszystko? Szkoda! :-((
      • palacz67 Re: Gej 18.03.17, 19:49
        Witam, dzięki za cenne informacje, przydadzą się, pozdrawiam.
        • wislocki12 Szeroka wiedza 18.03.17, 21:59
          "Po pierwsze, musimy mieć szeroką wiedzę." No właśnie... ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Gej 18.03.17, 16:28
      Jakbym był dyktatorem to miałbym harem z takich.

www.bysisi.pl/2104-large_default/seksowne-dopasowane-body-z-eko-skory-z-zamkami.jpg
      • 7sprawiedliwosc7 Ideał kobiety 18.03.17, 16:38
        Tak właśnie wygląda ideał kobiety.
        • e-zybi Re: Ideał kobiety 18.03.17, 16:41
          Tylko niezrealizowane marzenia są piękne ;-)
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Ideał kobiety 18.03.17, 16:52
            Z taką byłoby pięknie i podczas realizacji.
            • wislocki12 O co chodzi? 18.03.17, 22:02
              A jakby się okazało, ze ona w ogóle nie rozumie o co chodzi z tym seksem? Paru już tego doświadczyło...
              • 7sprawiedliwosc7 Re: O co chodzi? 18.03.17, 22:07
                Wąpię na 99%. Ale nawet gdyby to bym jej wszystko pokazał.
                • wislocki12 Optymizm? 18.03.17, 22:25
                  I myśli, że pomogłoby? Nie przesadzałbym z optymizmem... ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Gej 18.03.17, 16:30
      Nie wiedziałem, że 90% moich sąsiadów jest gejami. Bo mają takie właśnie wizualnie żony.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Gej 18.03.17, 16:37
        Ale coś w tym jest.
      • zolza670 Re: Gej 18.03.17, 20:51
        To musisz bardzo uważać, żeby Cię któryś nie przeleciał jak zejdziesz po ziemniaki do piwnicy
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Gej 18.03.17, 20:55
          Ty raczej uważaj żeby cie ktoś nie zgwałcił. Ja sobie dam radę. Za duży jestem. Strzał z piąchy i sąsiada nie ma.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Gej 18.03.17, 20:56
            Poza tym ta wypowiedź była w formie żartu.
            • wislocki12 Żartowniś 18.03.17, 22:15
              Jaki żartowniś, taki żart... ;-))
          • zolza670 Re: Gej 18.03.17, 20:58
            Jak Cię zaskoczy schylonego nad wiaderkiem to nie dasz rady, już po Tobie
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Gej 18.03.17, 21:01
              Pisałem martw się o siebie.
            • palacz67 Re: Gej 18.03.17, 21:03
              Tak pisać może tylko facet i chyba wiem kto.
              • palacz67 Re: Gej 18.03.17, 21:05
                Miałam na myśli Zołzę. Wskoczyłeś w międzyczasie, Sprawiedliwość:-)
                • 7sprawiedliwosc7 Re: Gej 18.03.17, 21:06
                  wisłocki czy smieszekleszek?
                  • palacz67 Re: Gej 18.03.17, 21:16
                    Nie mogę tego powiedzieć na forum. Poczytaj teksty Zołzy, kłamstwo ma krótkie nogi, to są tylko moje podejrzenia, bo jestem kobietą i pewnych słów nie używam typu: "przelecieć"
                    • wislocki12 Przeleć mnie! 18.03.17, 22:09
                      A Jan Tadeusz Stanisławski używał! ;-))
                    • genia50 Re: Gej 19.03.17, 21:33
                      Była taka piosenka pod tytułem "Przeleć mnie".
                      • genia50 Re: Gej 19.03.17, 22:39
                        oraz piosenka "Daj",na której tytuł moi koledzy ze szkolnej ławy dziwnie wesoło reagowali.
                • zolza670 Re: Gej 18.03.17, 21:12
                  Zabawna jesteś.
                • wislocki12 Międzyczas 18.03.17, 22:16
                  A co to jest ów międzyczas? ;-))
              • e-zybi Re: Gej 19.03.17, 08:46
                Chyba strzelę focha!
                • palacz67 Re: Gej 19.03.17, 12:41
                  Uderz w stół, a nożyce się odezwą...
                  • e-zybi Re: Gej 19.03.17, 16:11
                    Do Rzymu przez Krym ;-)
                  • zolza670 Re: Gej 19.03.17, 16:30
                    Hmmm...teraz wszyscy jesteśmy podejrzani o bycie gejami? To mi wygląda na jakąś obsesję.
                    • wislocki12 Lesbijki 19.03.17, 20:22
                      Są jeszcze lesbijki... ;-))
                      • zolza670 Re: Lesbijki 19.03.17, 20:28
                        Oooo, lesbijką ewentualnie mogę zostać i nawet podrywać Panią Palacz67 ale...mi się nie chce ;-)
                        • wislocki12 Gust i... motywacja 19.03.17, 22:36
                          Nie należy mylić gustu z motywacją, choć związek wydaje się być oczywistym... ;-))
      • wislocki12 Lepszy rydz niz nic 18.03.17, 22:05
        A może lepszy rydz niż nic! ;-)
        PS I wcale nie mam na myśli o. Rydzyka, ani m. Kurka. ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka