nina40 17.09.05, 18:29 O ile orientuję się, w dalszym ciągu w Birczy nie ma bankomatu a Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nina40 Bankomat w Birczy. 17.09.05, 18:36 ...bardzo by sie przydał. Jeżeli coś się zmieniło w ty temacie to proszę o informację. (Wcześniej niechcący przycisnęłam "enter".) Odpowiedz Link
darino to bardzo dobry pomysł !!! 17.09.05, 22:06 Kilka razy byłem "w potrzebie" i musiałem pożyczać pieniądze, a potem jechać do Przemyśla do bankomatu, aby wypłacić i oddać pieniądze. Na Bank Spółdzielczy nie ma co liczyć - myślę, że Urząd Gminy mógłby to załatwić, występując z zapytaniem do kilku banków w Przemyślu czy Sanoku, i oferując miejsce pod bankomat, na przykład w Biurze Informacji Turystycznej (bankomat zajmuje jakieś 2 m2). Odpowiedz Link
holejnik Re: to bardzo dobry pomysł !!! 18.09.05, 19:51 Witam, pomysł całkiem słuszny, przypominam sobie że musiałem z Birczy jechać do Dubiecka aby wyjąć. Mam nadzieję że się doczekamy że też bedzie można wyjąć w Birczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
darino bankomat w Dubiecku ? 18.09.05, 21:42 Nie wiedziałem, że tam już mają bankomat - a którego banku ? Odpowiedz Link
holejnik Re: bankomat w Dubiecku ? 19.09.05, 20:29 Witam, niestety nie pamiętam do jakiego banku należy ten bankomat - prawdopodobnie Spółdzielczego ( nie jestem pewny) ale, tak wogóle to jakie to ma znaczenie - ważne żeby był stały dostęp do kasy. Pamiętam że aby dostać sie do bankomatu musiałem wjechać do runku (plac) i go objechać w koło i po lewej stronie znalazłem. Napewno znajdziesz Dubiecko to nie metropolia poradzisz sobie. Zastanawiam się komu przeszkadzało że do dzisiaj nie ma bankomatu w Birczy. Pozdrawiam z Jeleniej Góry Odpowiedz Link
holejnik Re: bankomat w Dubiecku ? 19.09.05, 20:29 Witam Ninę i pozostałych, niestety nie pamiętam do jakiego banku należy ten bankomat - prawdopodobnie Spółdzielczego ( nie jestem pewny) ale, tak wogóle to jakie to ma znaczenie - ważne żeby był stały dostęp do kasy. Pamiętam że aby dostać sie do bankomatu musiałem wjechać do runku (plac) i go objechać w koło i po lewej stronie znalazłem. Napewno znajdziesz Dubiecko to nie metropolia poradzisz sobie. Zastanawiam się komu przeszkadzało że do dzisiaj nie ma bankomatu w Birczy. Pozdrawiam z Jeleniej Góry Odpowiedz Link
darino bankomat w Dubiecku - BSRz w Łodzi 05.01.06, 18:14 Sprawdziłem - okazuje się, że bankomat w Dubiecku należy do Banku Spółdzielczego Rzemiosła w Łodzi : www.bsrz-lodz.bs.net.pl/bankomaty3.html Odpowiedz Link
darino Podkarpacki Bank Spółdzielczy w Sanoku 22.09.05, 14:04 www.bssanok.com.pl/ To najlepszy bank spółdzielczy w podkarpackim. Napisałem do nich zapytanie w sprawie bankomatu - zobaczymy co odpowiedzą ... Odpowiedz Link
upowiec Bankomat w Birczy ? 25.10.05, 14:42 Stodrugi, czy coś się dzieje w tej sprawie ? Ty jesteś chyba najlepiej poinformowany ? Odpowiedz Link
stodrugi Re: Bankomat w Birczy ? 26.10.05, 08:44 poruszylem juz temat, decyzja nalezy do dyrektora BS w Zurawicy, okazuje sie ze problemem moze byc lokalizacja bankomatu - chodzi o kwestie bezpieczenstwa ale wiecej info przekaze po 1 listopada Odpowiedz Link
upowiec lokalizacja bankomatu 26.10.05, 11:15 Myślę, że najlepszą lokalizacją byłaby wystawa któregoś ze sklepów pod blokami - może w Informacji Turystycznej ? Miejsce widoczne, zadaszone, przy Rynku. Odpowiedz Link
darino Re: lokalizacja bankomatu 26.10.05, 21:58 Ja myślałem raczej o miejscu przed GOK, albo o ścianie pomiędzy bankiem a sklepem. Odpowiedz Link
tyrawa Re: Bankomat w Birczy ? 25.11.05, 15:42 Hej, stodrugi, czy cos już wiadomo na temat bankomatu ? Odpowiedz Link
nina40 Re: Bankomat w Birczy ? 01.12.05, 19:28 Wg mnie najlepsza lokalizacja byłaby tam gdzie miejsce jest dobrze widoczne, niczym nie zasłonięte(drzewa),najlepiej oświetlone i lekko odosobnione(nie bezpośrednio przy chodniku,ulicy). Mam na myśli budynek GOK-u. Odpowiedz Link
upowiec Re: Bankomat w Birczy ? 03.01.06, 17:45 Czy coś się dzieje dalej w tej sprawie ? Odpowiedz Link
holejnik Re: Bankomat w Birczy ? 03.01.06, 20:02 PRZYKRO - NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIC !!!!!!!!!!!, a wielka szkoda. Pozdrawiam Odpowiedz Link
stodrugi Re: Bankomat w Birczy ? 04.01.06, 09:08 witam po dlugiej nieobecnosci i zycze wszystkim wszystkiego najlepszego w nowym roku, co do bankomatu to udalo mi sie poznac stanowisko BS w Zurawicy ktorego filia jest BS w Birczy, otoz bank ten nie posiada na swoim terenie bankomatow i nie zamierza ich instalowac z powodow czysto ekonomicznych, ponoc nie oplaca im sie utrzymywanie maszyn (oplaty obejmuja kupno, stala konserwacja i nadzor bankomatow, wynajm firm ochroniarskich do konwoju pieniedzy, itp) z ktorych korzysta tak malo klientow - zbyt mala ich ilosc posiada jakiekolwiek karty bankomatowo-platnicze. Wobec powyzszego musimy liczyc na zainteresowanie innego banku nasza gmina Odpowiedz Link
darino szkoda :( 04.01.06, 23:19 Trzeba czekać, aż jakiś inny bank zdecyduje się otworzyć u nas swój oddział ... Odpowiedz Link
dymek25 Re: szkoda :( 05.01.06, 09:40 Szkoda. Myśląc o rozwoju turystyki należałoby pomyśleć o bankomacie."Miejskie" ludzie nie mogą sie juz bez niego obyć. Odpowiedz Link
nina40 Re: szkoda :( 05.01.06, 17:34 Miała nadzieję,że jednak coś ruszy w tym temacie. Przecież pracujący mieszkańcy Birczy i okolicznych wsi dostają pieniądze na konta bankowe i trzeba je w jakiś łatwy sposób z tego konta podjąć. Jak sobie radzicie posiadacze ROR-ów i innych kont? Odpowiedz Link
stodrugi Re: szkoda :( 06.01.06, 08:32 ja radze sobie tak ze gdy bywam w birczy to na stacji paliw place karta a gdy zabraknie gotowki to odwiedzam przemyskie bankomaty : ) Odpowiedz Link
darino Bankomat w Birczy ??? 28.12.06, 13:03 Czytałem, że na grudniowym zebraniu w sprawie agroturystyki omawiano również sprawę bankomatu. Może jeszcze uda się coś zrobić w tej sprawie ? Odpowiedz Link
holejnik Re: Bankomat w Birczy ??? 29.12.06, 23:03 Popieram postulat zainstalowania w Birczy bankomatu, zawsze mam problem z kasą, po którą jestem zmuszony jechać do Dubiecka a w czym ta miejscowość jest lepsza od Birczy? Panowie decydenci - Do dzieła!. Odpowiedz Link
upowiec Bankomat a bank 31.12.06, 10:08 Przecież pan wójt ma potężny argument w ręku. Przecież któryś bank (pewnie nasz spółdzielczy ?) zarządza finansami gminy, a są to niemałe pieniądze. Wystardzy zagrozić zminą banku, a bankomat się znajdzie. Albo rozpisać nowy przetarg na prowadzenie kont gminy, a jednym z warunków zrobić otwarcie oddziału Banku w Birczy i zamontowanie bankomatu. Odpowiedz Link
1igor Re: Bankomat w Birczy$ 02.01.07, 15:42 Myślę że bankomat w Birczy na pewno nie stał by bez potrzeby nasz wójt, radni oraz bank powinni cos z tym zrobić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
carexic Re: Bankomat w Birczy$ 03.01.07, 14:57 bardzo by sie przydał bo często jak zabraknie gotówki to trzeba jechać do najbliższego bankomatu w Dubiecku albo Przemyśl, a kartą w birczy nie można zapłacić jeszcze w żadnym ze sklepów a dzis niemal każdy kto założy sobie konto bankowe wybiera opcje z karta płatniczą bo jest to dośc wygodne moim zdaniem.Pytanie tylko jaki bank byłby zainteresowany tym tematem? Odpowiedz Link
fumba1 Czy jest jakiś efekt listów pana Wójta ? 25.03.07, 11:23 Witam ! Chciałbym zapytać, czy jest jakiś oddzwięk ze strony banków na listy pan Wójta w sprawie instalacji bankomatu ? Odpowiedz Link
pol17 Re: Czy jest jakiś efekt listów pana Wójta ? 05.10.07, 08:18 bankomat w końcu działa jest umieszczony obok wejścia do Urzędu Gminy Odpowiedz Link
darino wielkie dzięki za info ! 05.10.07, 08:56 To super wygoda, jeszcze gdyby można było płacić kartą ... Ale tu się na razie rozmarzyłem :))) A do którego banku należy bankomat ? Odpowiedz Link
carexic Re: wielkie dzięki za info ! 05.10.07, 12:49 jest to bankomat z eurobanku. FAjnie że w Birczy pojawiło sie takie udogodnienie. Co prawda nie działał jak byłem ostatnim razem ale juz ponoc jest OK.- tylko żeby cyferek na koncie nikomu nie zabrakło . Pozdrawiam Odpowiedz Link
holejnik Re: wielkie dzięki za info ! 05.10.07, 22:11 Witam, ogromnie ciesze się że w końcu w Birczy pojawił się bankomat, nieważne jaki bank obsługuje - ważne że jest i w końcu będzie można z niego kożystać ku wygodzie miejscowej ludności i mnie oczywiście. Gratulacje za zrealizowanie pomysłu najprawdopodobniej internałtów, którzy wymusili na decydentach rozwiązanie problemu. Teraz faktycznie aby jeszcze można by było płacić kartą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
alekbu Re: wielkie dzięki za info ! 06.10.07, 19:07 Witam,bankomat jest własnością Banku Spółdzielczego w Żurawicy o/ Bircza,pozdrawiam. Odpowiedz Link
darino oficjalny komunikat 11.10.07, 13:26 www.bircza.pl/asp/start.asp?page=artykul&tytul=Aktualności&dzial=Aktualnosci&menu=&nr=25 Odpowiedz Link