Dodaj do ulubionych

Bankomat w Birczy$

17.09.05, 18:29
O ile orientuję się, w dalszym ciągu w Birczy nie ma bankomatu a
Obserwuj wątek
    • nina40 Bankomat w Birczy. 17.09.05, 18:36
      ...bardzo by sie przydał. Jeżeli coś się zmieniło w ty temacie to proszę o
      informację.
      (Wcześniej niechcący przycisnęłam "enter".)
      • darino to bardzo dobry pomysł !!! 17.09.05, 22:06
        Kilka razy byłem "w potrzebie" i musiałem pożyczać pieniądze, a potem jechać do
        Przemyśla do bankomatu, aby wypłacić i oddać pieniądze.
        Na Bank Spółdzielczy nie ma co liczyć - myślę, że Urząd Gminy mógłby to
        załatwić, występując z zapytaniem do kilku banków w Przemyślu czy Sanoku, i
        oferując miejsce pod bankomat, na przykład w Biurze Informacji Turystycznej
        (bankomat zajmuje jakieś 2 m2).
        • holejnik Re: to bardzo dobry pomysł !!! 18.09.05, 19:51
          Witam, pomysł całkiem słuszny, przypominam sobie że musiałem z Birczy jechać do
          Dubiecka aby wyjąć. Mam nadzieję że się doczekamy że też bedzie można wyjąć w
          Birczy. Pozdrawiam
          • darino bankomat w Dubiecku ? 18.09.05, 21:42
            Nie wiedziałem, że tam już mają bankomat - a którego banku ?
            • holejnik Re: bankomat w Dubiecku ? 19.09.05, 20:29
              Witam, niestety nie pamiętam do jakiego banku należy ten bankomat -
              prawdopodobnie Spółdzielczego ( nie jestem pewny) ale, tak wogóle to jakie to
              ma znaczenie - ważne żeby był stały dostęp do kasy. Pamiętam że aby dostać sie
              do bankomatu musiałem wjechać do runku (plac) i go objechać w koło i po lewej
              stronie znalazłem. Napewno znajdziesz Dubiecko to nie metropolia poradzisz
              sobie. Zastanawiam się komu przeszkadzało że do dzisiaj nie ma bankomatu w
              Birczy. Pozdrawiam z Jeleniej Góry

• holejnik Re: bankomat w Dubiecku ? 19.09.05, 20:29
              Witam Ninę i pozostałych, niestety nie pamiętam do jakiego banku należy ten
              bankomat - prawdopodobnie Spółdzielczego ( nie jestem pewny) ale, tak wogóle to
              jakie to ma znaczenie - ważne żeby był stały dostęp do kasy. Pamiętam że aby
              dostać sie do bankomatu musiałem wjechać do runku (plac) i go objechać w koło i
              po lewej stronie znalazłem. Napewno znajdziesz Dubiecko to nie metropolia
              poradzisz sobie. Zastanawiam się komu przeszkadzało że do dzisiaj nie ma
              bankomatu w Birczy. Pozdrawiam z Jeleniej Góry

• darino bankomat w Dubiecku - BSRz w Łodzi 05.01.06, 18:14
                Sprawdziłem - okazuje się, że bankomat w Dubiecku należy do Banku
                Spółdzielczego Rzemiosła w Łodzi :
                www.bsrz-lodz.bs.net.pl/bankomaty3.html
    • darino Podkarpacki Bank Spółdzielczy w Sanoku 22.09.05, 14:04
      www.bssanok.com.pl/
      To najlepszy bank spółdzielczy w podkarpackim. Napisałem do nich zapytanie w
      sprawie bankomatu - zobaczymy co odpowiedzą ...
    • upowiec Bankomat w Birczy ? 25.10.05, 14:42
      Stodrugi, czy coś się dzieje w tej sprawie ?
      Ty jesteś chyba najlepiej poinformowany ?
      • stodrugi Re: Bankomat w Birczy ? 26.10.05, 08:44
        poruszylem juz temat, decyzja nalezy do dyrektora BS w Zurawicy, okazuje sie ze
        problemem moze byc lokalizacja bankomatu - chodzi o kwestie bezpieczenstwa ale
        wiecej info przekaze po 1 listopada
        • upowiec lokalizacja bankomatu 26.10.05, 11:15
          Myślę, że najlepszą lokalizacją byłaby wystawa któregoś ze sklepów pod blokami
          - może w Informacji Turystycznej ?
          Miejsce widoczne, zadaszone, przy Rynku.
          • darino Re: lokalizacja bankomatu 26.10.05, 21:58
            Ja myślałem raczej o miejscu przed GOK, albo o ścianie pomiędzy bankiem a
            sklepem.
        • tyrawa Re: Bankomat w Birczy ? 25.11.05, 15:42
          Hej, stodrugi, czy cos już wiadomo na temat bankomatu ?
        • nina40 Re: Bankomat w Birczy ? 01.12.05, 19:28
          Wg mnie najlepsza lokalizacja byłaby tam gdzie miejsce jest dobrze widoczne,
          niczym nie zasłonięte(drzewa),najlepiej oświetlone i lekko odosobnione(nie
          bezpośrednio przy chodniku,ulicy). Mam na myśli budynek GOK-u.
          • upowiec Re: Bankomat w Birczy ? 03.01.06, 17:45
            Czy coś się dzieje dalej w tej sprawie ?
            • holejnik Re: Bankomat w Birczy ? 03.01.06, 20:02
              PRZYKRO - NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIC !!!!!!!!!!!, a wielka szkoda. Pozdrawiam
              • stodrugi Re: Bankomat w Birczy ? 04.01.06, 09:08
                witam po dlugiej nieobecnosci i zycze wszystkim wszystkiego najlepszego w nowym
                roku, co do bankomatu to udalo mi sie poznac stanowisko BS w Zurawicy ktorego
                filia jest BS w Birczy, otoz bank ten nie posiada na swoim terenie bankomatow i
                nie zamierza ich instalowac z powodow czysto ekonomicznych, ponoc nie oplaca im
                sie utrzymywanie maszyn (oplaty obejmuja kupno, stala konserwacja i nadzor
                bankomatow, wynajm firm ochroniarskich do konwoju pieniedzy, itp) z ktorych
                korzysta tak malo klientow - zbyt mala ich ilosc posiada jakiekolwiek karty
                bankomatowo-platnicze. Wobec powyzszego musimy liczyc na zainteresowanie innego
                banku nasza gmina
                • darino szkoda :( 04.01.06, 23:19
                  Trzeba czekać, aż jakiś inny bank zdecyduje się otworzyć u nas swój oddział ...
                  • dymek25 Re: szkoda :( 05.01.06, 09:40
                    Szkoda. Myśląc o rozwoju turystyki należałoby pomyśleć o bankomacie."Miejskie" ludzie nie mogą sie juz bez niego obyć.
                    • nina40 Re: szkoda :( 05.01.06, 17:34
                      Miała nadzieję,że jednak coś ruszy w tym temacie. Przecież pracujący mieszkańcy
                      Birczy i okolicznych wsi dostają pieniądze na konta bankowe i trzeba je w jakiś
                      łatwy sposób z tego konta podjąć. Jak sobie radzicie posiadacze ROR-ów i innych
                      kont?
                      • nina40 Re: szkoda :( 05.01.06, 17:35
                        Oczywiście:Miałam nadzieję....
                      • stodrugi Re: szkoda :( 06.01.06, 08:32
                        ja radze sobie tak ze gdy bywam w birczy to na stacji paliw place karta a gdy
                        zabraknie gotowki to odwiedzam przemyskie bankomaty : )
    • darino Bankomat w Birczy ??? 28.12.06, 13:03
      Czytałem, że na grudniowym zebraniu w sprawie agroturystyki omawiano również
      sprawę bankomatu. Może jeszcze uda się coś zrobić w tej sprawie ?
      • holejnik Re: Bankomat w Birczy ??? 29.12.06, 23:03
        Popieram postulat zainstalowania w Birczy bankomatu, zawsze mam problem z kasą,
        po którą jestem zmuszony jechać do Dubiecka a w czym ta miejscowość jest lepsza
        od Birczy? Panowie decydenci - Do dzieła!.
        • upowiec Bankomat a bank 31.12.06, 10:08
          Przecież pan wójt ma potężny argument w ręku. Przecież któryś bank (pewnie nasz
          spółdzielczy ?) zarządza finansami gminy, a są to niemałe pieniądze. Wystardzy
          zagrozić zminą banku, a bankomat się znajdzie.
          Albo rozpisać nowy przetarg na prowadzenie kont gminy, a jednym z warunków
          zrobić otwarcie oddziału Banku w Birczy i zamontowanie bankomatu.
    • dyda1 Re: Bankomat w Birczy$ 02.01.07, 08:23
      Dobry pomysł
    • 1igor Re: Bankomat w Birczy$ 02.01.07, 15:42
      Myślę że bankomat w Birczy na pewno nie stał by bez potrzeby nasz wójt, radni
      oraz bank powinni cos z tym zrobić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • carexic Re: Bankomat w Birczy$ 03.01.07, 14:57
        bardzo by sie przydał bo często jak zabraknie gotówki to trzeba jechać do
        najbliższego bankomatu w Dubiecku albo Przemyśl, a kartą w birczy nie można
        zapłacić jeszcze w żadnym ze sklepów a dzis niemal każdy kto założy sobie konto
        bankowe wybiera opcje z karta płatniczą bo jest to dośc wygodne moim
        zdaniem.Pytanie tylko jaki bank byłby zainteresowany tym tematem?
    • fumba1 Czy jest jakiś efekt listów pana Wójta ? 25.03.07, 11:23
      Witam ! Chciałbym zapytać, czy jest jakiś oddzwięk ze strony banków na listy
      pan Wójta w sprawie instalacji bankomatu ?
      • pol17 Re: Czy jest jakiś efekt listów pana Wójta ? 05.10.07, 08:18
        bankomat w końcu działa jest umieszczony obok wejścia do Urzędu Gminy
        • darino wielkie dzięki za info ! 05.10.07, 08:56
          To super wygoda, jeszcze gdyby można było płacić kartą ...
          Ale tu się na razie rozmarzyłem :)))
          A do którego banku należy bankomat ?
          • carexic Re: wielkie dzięki za info ! 05.10.07, 12:49
            jest to bankomat z eurobanku. FAjnie że w Birczy pojawiło sie takie
            udogodnienie. Co prawda nie działał jak byłem ostatnim razem ale juz ponoc jest
            OK.- tylko żeby cyferek na koncie nikomu nie zabrakło . Pozdrawiam
            • holejnik Re: wielkie dzięki za info ! 05.10.07, 22:11
              Witam, ogromnie ciesze się że w końcu w Birczy pojawił się bankomat,
              nieważne jaki bank obsługuje - ważne że jest i w końcu będzie można
              z niego kożystać ku wygodzie miejscowej ludności i mnie oczywiście.
              Gratulacje za zrealizowanie pomysłu najprawdopodobniej internałtów,
              którzy wymusili na decydentach rozwiązanie problemu. Teraz
              faktycznie aby jeszcze można by było płacić kartą. Pozdrawiam.
            • alekbu Re: wielkie dzięki za info ! 06.10.07, 19:07
              Witam,bankomat jest własnością Banku Spółdzielczego w Żurawicy o/ Bircza,pozdrawiam.
    • darino oficjalny komunikat 11.10.07, 13:26
      www.bircza.pl/asp/start.asp?page=artykul&tytul=Aktualności&dzial=Aktualnosci&menu=&nr=25
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka