Dodaj do ulubionych

Organ o. Rydzyka

01.10.17, 22:11
"Rodzice mieli prawo odmówić szczepienia dziecka w pierwszej dobie po narodzinach – uznał Sąd Rejonowy dla Warszawy Pragi-Północ i przypomniał rozporządzenie ministra zdrowia, że szczepionka może być podana do 19. roku życia. Sprawa, która toczyła się przed warszawskim sądem, dotyczyła odmowy zaszczepienia dziecka w pierwszej dobie jego życia.
– Wyrok nas cieszy. To, co przeszliśmy przez te trzy miesiące, to był koszmar. Żyliśmy cały czas w obawie, że odbiorą nam naszą córeczkę – mówią rodzice."
Ciekawe, jaka to szczepionka? Może na choroby weneryczne? A jak zachoruje przed 19. rokiem życia i zarazi inne dzieci, że o epidemii nie wspomnę?
Może i mieli rację, ale nie rozumiem, dlaczego organ o. Rydzyka wspiera ignoranckie "ruchy" antyszczepionkowe? :-((

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/polska-kraj/189695,szpital-nie-mial-racji.html
Obserwuj wątek
    • zolza670 Re: Organ o. Rydzyka 02.10.17, 18:53
      Upppsss...tytuł sugerował, że będzie o organie o. Rydzyka a tu o szczepieniach...trochę się rozczarowałam ;-)
      • genia50 Re: Organ o. Rydzyka 02.10.17, 19:38
        Muszę się przyznać,że też mi przemknęła taka myśl, ale ją szybko odsunęłam,jako kudłatą.
        • palacz67 Re: Organ o. Rydzyka 02.10.17, 19:49
          Głodnemu zawsze chleb na myśli:-)
          • zolza670 Re: Organ o. Rydzyka 02.10.17, 19:58
            Och, Moja Droga, ani ja, ani Pani Genia nie jesteśmy głodne...nas tylko intryguje czy taki świety człowiek jak Ojciec Dyrektor w ogóle posiada organ...hmmm...za to Ty, Moja Droga sprawiasz wrażenie bardzo wygłodzonej
            • palacz67 Re: Organ o. Rydzyka 02.10.17, 20:00
              Uderz w stół a nożyce się odezwą...
              • zolza670 Re: Organ o. Rydzyka 02.10.17, 20:45
                Powtarzasz się Moja Droga...wymyśl coś nowego ;-)
              • wislocki12 Cyryl jak Cyryl... 02.10.17, 21:49
                Cyryl jak Cyryl, ale te metody... :-((
            • wislocki12 Myśl kudłata 02.10.17, 20:03
              "Muszę się przyznać,że też mi przemknęła taka myśl, ale ją szybko odsunęłam,jako kudłatą." Koniec cytatu! ;-))
          • wislocki12 Uczynki miłosierdzia 02.10.17, 20:00
            "Uczynki miłosierdzia względem ciała:
            Głodnych nakarmić.
            Spragnionych napoić.
            Nagich przyodziać.
            Podróżnych w dom przyjąć.
            Więźniów pocieszać.
            Chorych nawiedzać.
            Umarłych pogrzebać."

pl.wikipedia.org/wiki/Uczynki_mi%C5%82osierdzia
            • palacz67 Re: Uczynki miłosierdzia 02.10.17, 20:01
              Nie potrzeba mi wikipedii, znam je na pamięć.
              • wislocki12 Głód i chleb 02.10.17, 20:46
                Chodziło o ten chleb na myśli! ;-))
                • smieszekleszek Re: Głód i chleb 03.10.17, 14:32
                  Organ to on musi mieć, jak mohery do niego lgną,hi,hi.
                  • wislocki12 Organ 03.10.17, 20:20
                    "Nasz Dziennik"?
                    • genia50 Re: Organ 03.10.17, 20:38
                      Tego organu nie oglądałam (czytałam), natomiast dawniej zdarzało mi się słuchać radia i oglądać tv, ale szybko się zraziłam i przestałam.
                      P.S.Chodzi o Radio Maryja i tv Trwam.
                      • smieszekleszek Re: Organ 03.10.17, 20:56
                        Miałem na myśli inny organ (argument) hi,hi.
                        • wislocki12 63 03.10.17, 21:13
                          "Synonimy do słowa „organ”
                          Poniżej znajduje się zbiorcza lista wszystkich synonimów do słowa organ:
                          agencja, agenda, agentura, ambasada, biuro, ciało, dział, ekspozytura, filia, instytucja, izba, jednostka, misja, oddział, organizacja, placówka, poselstwo, przedstawicielstwo, punkt, rezydentura, stacja, urząd, zakład, gremium, grupa, kadra, kolegium, kolektyw, komisja, komitet, korpus, krąg, personel, rada, sztab, zespół, asocjacja, deputacja, jury, komisyjka, zgromadzenie, czasopismo, dzieło, dziennik, gazeta, gazeta codzienna, kurier, magazyn, periodyk, pismo, popołudniówka, prasa, publikacja, aparat, część ciała, członek, narząd, dyspozytura, kierownictwo, komendantura, organ władzy, władza, zarządzenie." ;-)
                          synonim.net/synonim/organ
                      • zolza670 Re: Organ 03.10.17, 21:14
                        Hmmm...mimo mojej ciekawości nie mam ochoty oglądać organu Ojca Dyrektora ;-)
                        • genia50 Re: Organ 03.10.17, 21:15
                          Ja go nie lubię.
                          • smieszekleszek Re: Organ 04.10.17, 19:19
                            Być może, jak zobaczysz lub poczujesz, to polubisz:-))
                            • wislocki12 Ucho z ojcem 04.10.17, 20:23
                              Może i masz rację, ale ja panią Genię całkowicie rozumiem... :-))
                              PS Ostatnio oglądałem "Ucho prezesa" z ojcem... Rydzykiem! ;-))
                            • genia50 Re: Organ 05.10.17, 18:26
                              Jeśli kogoś nie lubię, to ze wszystkim.
                              • smieszekleszek Re: Organ 05.10.17, 20:27
                                Pani Geniu, pomacać i przejdzie awersja do dyrektora:-))
                                • genia50 Re: Organ 05.10.17, 20:36
                                  Nie zależy mi na tym aby go lubić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka