Dodaj do ulubionych

tak się kręci lody ...cd .

03.04.18, 14:05
W rozmowie z Radiem Zet Michał Radziwiłł powiedział, że "Fundacja Książąt Czartoryskich przekazała swój majątek w formie darowizny nowo powołanej Fundacji Le Jour Viendra" z siedzibą w Liechtensteinie. ..."
To chyba braciszek miłościwie nas (kiedyś) uzdrawiającego Konstantego ???
Obserwuj wątek
    • smieszekleszek Re: tak się kręci lody ...cd . 03.04.18, 14:23
      Czyli co? Wypięli doopę na ojczyznę... I to się nazywa patriotyzm, o dziwo że, za jedynie slusznej panującej opcji... A co na to klawiatura? Hi ,hi...
      • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 03.04.18, 15:34
        Zapewne odpowie, że "ofiary" muszą być, ale to i tak w POrównaniu z poprzednikami pikuś. Mały "pikuś" wielka sprawa po przykrywką krk (jak mawia p. Genia) to dopiero jest zabawa😉
        • smieszekleszek Re: tak się kręci lody ...cd . 03.04.18, 16:03
          Własność narodu;wiadomosci.onet.pl/kraj/michal-kaminski-rzad-dobrej-zmiany-obala-dwie-damy/z6mw0j5
          • exbenek Re: tak się kręci lody ...cd . 03.04.18, 18:28
            Kupić coś od fundacji , która na mocy ustawy nie mogła "tyknąć" eksponatów . To jest "prawdziwa sztuka" .Jeszcze "pomamić" gawiedź jak to fundacja będzie "działać na polu kultury" . Ciekawym okrutnie co na to "apolityczni" pana Zbyszka . Bo fundacja kasę wyprowadziła , a ksiąg finansowych nie pokazała . Coś jak fundacja "księdza od ciepłych źródeł" . Czyżby to teraz jest norma?
      • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 03.04.18, 23:22
        Nic! Nie takie przewały robili POprzednicy i nie mam na myśli tylko 8 lat rządów PO/PSL ale większość rządów po 1989r roku.
        Też wypinali doope na ojczyznę. Bliżej im było do własnych nabijanych kont, niż do ojczyzny i narodu. Niszczyli co się da, niszczyli kogo się dało.
        niezalezna.pl/42906-raport-nik-pograza-po-psl-panstwo-tuska-zmarnowalo-19-mld-zl
        • wislocki12 27 czerwca 2013 r. 03.04.18, 23:32
          "Raport NIK pogrąża PO-PSL. Państwo Tuska zmarnowało 19 mld zł!"
          I nikt nie siedzi! :-(
          PS Informacja pochodzi z 27 czerwca 2013 r. ;-))
        • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 04.04.18, 01:21
          Błędy popełnia każdy, ale "wyprowadzać kasę" w jawny sposób potrafią nieliczni😉
        • exbenek Re: tak się kręci lody ...cd . 04.04.18, 08:39
          Konkrety , konkrety i jeszcze raz konkrety . Na razie to co wyskrobałeś to "pisowski" pic . Konkretnie to :
          " Niszczyli co się da, niszczyli kogo się dało" - strzelali zza węgła ? Wysadzali fabryki? Tyle krzyku było że kopalnie chcą zamknąc . I co ? Dojna Zmiana zamyka ....
          "Bliżej im było do własnych nabijanych kont, niż do ojczyzny i narodu" - Haaaaaaa !!!! A Broszka i jej stado ministrów ???? Co z pieniędzmi zrobili ? Kupili jedzenie bezdomnym ? Łóżka do noclegowni ? W te brednie o dobrotliwości "Balbiny" i stada przydupasów wierzy tylko Szanowna Pani ...
          Nie szafuj troglodyto zanadto słowami "ojczyzna" , "naród" - bo się zdziwisz, jak Gomułka w 1970 roku .....
          • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 04.04.18, 23:25
            Dorzuciłeś do betoniarki?
            • wislocki12 Cyfrowa 05.04.18, 00:15
              Nie muszę. Cyfrowa! ;-)
          • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 04.04.18, 23:27
            Tabelka dla ciebie 22.56
            www.youtube.com/watch?v=hSlNpotu3kU
            • exbenek Re: tak się kręci lody ...cd . 04.04.18, 23:54
              Ooo!!!! Troglodyta wylazł z jaskini ? Po godzinach wpisu mniemam że jaskiniowiec skończył machanie miotłą o 23.00 . Nie oglądam produkcyjniaków z TVPIS . Oni sami już nie wiedzą kiedy kłamią a kiedy nie . Propagandę wciskaj Specjalistce od wszystkiego . Ona ma czas słuchać bredni idioty . Przypominam jełopie że ten wątek jest o fundacji ...
              • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 00:29
                Wszystkie fundacje budzą u mnie brak zaufania. Kiedy namawiają do wpłat i zachowują się podobnie to: wiem, jestem pewien, mam przekonanie, że... prezes chce zmienić samochód :-(
                Myślę, ze czas najwyższy by Donek wrócił, objął stanowisko prezydenta, PO przejęło władzę...
                Wówczas będziesz zapitalał przy betoniarce do 67 roku życia. Twoja kobita także.
                Nie chcesz słuchać TVPIS to POsłuchaj SUPERSTACJI od godź. 23.00. Tam jest ciekawie. 1-2 głosy rozsądku, reszta... jak bym was antyPOlacy słyszał! To program dla was! 90%-95% głosów SMSowych jest przeciwko wszystkiemu co rząd wprowadza, czyni, zmienia. Program dla was!
                Jesteś jednak, ćwok, burak i cham i nic tego nie zmieni.
                • exbenek Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 06:28
                  To ostatnie zdanie jest jak "miód na serce" . Znaczy się "argumentów dla racjonalnych " brak .
                  Będę "monotematyczny" : lepiej być : ćwokiem , chamem i burakiem , niż nieokrzesanym troglodytą z jaskini . Widać że jak ktoś da ci odpór w chamstwie to sobie "nie radzisz" . Braki w wykształceniu ? Szanowna Pani zawsze "pod ręką" ....
                  • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 06:49
                    "Widać że jak ktoś da ci odpór w chamstwie to sobie "nie radzisz."
                    Nie dziwi mnie, że i Ty to dostrzegłeś. W szkole mieliśmy takiego "kumpla" jak dostawał baty to opluwał i uciekał. Myślę, że jest to podobna sytuacja, tylko już nie ten wiek, niektórzy z "przyzwyczajeń" nie wyrastają ;-)
                    • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 18:36
                      A może cwaniaczki nie warto z wami dyskutować? Śmieszą mnie wasze zachowania, Jeden zjeżony kogut, drugi musi też dokopać by pływać na powierzchni.
                    • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 18:45
                      "W szkole mieliśmy takiego "kumpla" jak dostawał baty to opluwał i uciekał."
                      To kto był gorszy/zły? Ten co się bronił/dostawał baty i dlatego opluwał i uciekał czy ci co go napadali? Jak cię znam to dobrzy byli ci co go napadali.
                      Taka kanalia z ciebie i tu na forum wychodzi co z ciebie za ziółko: dokopać leżącemu i jeszcze uznać go winnym gdy się bronił. Jak za PO
                      • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 21:38
                        Czyżbyś miał kompleks wyższości wynikający z kompleksu niższości?...typowy Polak :-(
                        • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 22:17
                          Zakompleksiony jesteś ty i tu się próbujesz dowartościować... kosztem innych.
                          • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 06.04.18, 06:14
                            I w dodatku zawodzi Cię pamięć (Bilobil - koniecznie Forte) sięgnij na forum wstecz i przypomnij sobie swoje wyczyny nim odwrócisz kota ogonem...to było dopiero dowartościowywanie się. Żal mi Ciebie i współczuję Ci człowieczku, może kiedyś naiwną/ych udawało Ci się nabierać, ale nie mnie... ;-)
                            • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 06.04.18, 21:58
                              cofnij się jednak! Spójrz na wasze wyczyny.
                              • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 07.04.18, 04:22
                                Jakie wasze? Piszesz jak zakamuflowany lewak, moje internetowe wyczyny są DUŻO SKROMNIEJSZE od Twoich, ale widzę, że czasami przyprawiam Cię o ból głowy "dobry człowieku" co wcale nie oznacza, że Cię nie lubię...lubię tylko "inaczej" ;-)
                  • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 18:37
                    "ak ktoś da ci odpór w chamstwie to sobie "nie radzisz" "
                    Przecież to ty jesteś cham, ty zaczynasz. Wróć się do dawnych postów. Nie wstydź się. Cham to cham!
                    • exbenek Re: tak się kręci lody ...cd . 06.04.18, 00:25
                      Słuchaj jełopie mądrzejszych ,a nie Rachonia to lepiej na tym wyjdziesz . Skoro nie masz ochoty dyskutować z "cwaniaczkami" to po co "zanieczyszczasz" forum ? Źle napisane - "po co srasz" na forum? ( jak jestem chamem to jestem - ale 100 razy mądrzejszym od ciebie jełopie) .
                      " No bo ty zaczynasz" - No nie .... gwiazdor Szanownej Pani , jak pierwszy lepszy dupek z piaskownicy .... Nie popłacz się jełopie .... Wstyd to kraść i coś jeszcze , i po "klimatach jełopowego walenia w klawiaturę" widać że tego w jaskini jeszcze nie trenują .... Stąd "walenie" w klawiaturę...
                      • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 06.04.18, 22:01
                        Ćwok, cham, burak! Wróć się do postów, warto. Ujrzysz swoje oblicze. Już poznali cię na forum. Z tobą może dyskutować tylko drugi jeszcze bardziej wyrachowany cwaniaczek niż ty. Nikt inny tego się nie podejmie.
                        Ty i mądrość to dwie sprzeczności.
                        • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 07.04.18, 04:42
                          "Misiaczku" nie denerwuj się, zawsze możesz liczyć na wsparcie i otarcie łez przez palacz67, chodź jej dyskusja z Tobą jest daleko lakoniczna to wiedz, że przepojona ślepą "miłością" czyt. przyjaźnią. Czuwa by nikt nie wyrządził Ci krzywdy...;-)
                        • exbenek Re: tak się kręci lody ...cd . 07.04.18, 05:37
                          Cobym ujrzał swoje oblicze to sobie mogę w lustro popatrzeć niemoto , Czy ktoś ze mną dyskutuje czy nie ,to jest kwestia argumentów a nie "Poznania" . Ludzi się dzieli na takich co "wiedzą co mówią ( piszą) " i tych co mówią (piszą) co wiedzą . ty ( mała literka po kropce celowa) nie jesteś człowiekiem tylko "istotą" , którą natura nie wiadomo dlaczego "ubrała " w kształty zbliżone do człowieka i dała namiastkę rozumu . Pogarda , do innych , którą ukazujesz w każdym poście , po raz kolejny potwierdza że jesteś Natury pomyłką . Bozi bym do tego nie mieszał i honoru też , bo istoty jak ty Natura "lepiła" z odpadów . Co widać , słychać i czuć z postów , które klepiesz , Bozia by się tak nie pomyliła...Trudno prowadzić polemiki z ludźmi mającymi podobne poglądy . Nie będę polemizował z Wisłockim , Zołzą , Gienią , Zibim, Śmieszkiem . Nie jesteśmy klakierami i sobie nie kadzimy . Z tobą też nie polemizuję , bo z gó...nem się przecie nie rozmawia ....
                          • exbenek Re: tak się kręci lody ...cd . 07.04.18, 05:58
                            Nazywanie mnie "cwaniaczkiem" może by i połechtało moją próżność , ale nie wtedy gdy to klepie istota "zlepiona" z wszelakiego "goowna" jakie się w Polsce przez lata odkładało . Z nienawiści , zazdrości , zawiści, złośliwości, nietolerancji, chamstwa , niekompetencji i głupoty. Materiał z którego postałeś lebiego inplikuje odruchy jakie mam wobec takich "indywiduów" ( uwaga do Pani Poprawiaczki - dopełniacz liczby mnogiej od słowa "indywiduum" ) . Nie obrażam się, nie denerwuję - nie okazuję emocji . Bo czy można się "podniecać" g....nem?
                      • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 06.04.18, 22:31
                        Twoja mądrość jest w temacie: "Putin przy Donku...."
                        Jeszcze trochę a wyszłyby ci ułamki, a z tym możesz sobie nie poradzić. Przeszedłeś samego siebie.
                        Szkoda na ciebie czasu.
                        O 23.00 jest w Superstacji program dla ciebie. Oglądaj. Zobaczysz swoje oblicze i odbicie w lustrze. I już mnie nie rozśmieszaj człowieku spod budki z piwem.
                        • exbenek Re: tak się kręci lody ...cd . 07.04.18, 05:19
                          Ale ty jesteś jełop ....
            • wislocki12 Numery 05.04.18, 00:17
              Takie numery to pokazywali za Szczepańskiego! ;-))
    • genia50 Re: tak się kręci lody ...cd . 03.04.18, 20:33
      Teraz "to" się nazywa zasilaniem fundacji.Chcą zabierać Owsiakowi a dawać niesprawdzonym i podejrzanym.Jako osoba niezbyt znająca się na dziełach sztuki i muzealnictwie czułam, że to niepotrzebny i nieuczciwy wydatek, całe to niepotrzebne kupno, no bo jak można kupować coś, co nie jest do sprzedaży?
      • a.sdf.gh.kl Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 00:36
        "czułam, że to niepotrzebny i nieuczciwy wydatek"
        No i nie uprzedziłaś przedstawicieli rządu? O ty niewdzięczna!
        • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 06:52
          I Ty miałeś okazję wykazać się! Umknęło Ci, co? ;-)
    • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 09:44
      Zawsze twierdziłem, że dobre pomysły warto kontynuować i wspierać, ale krytykować POprzedników i równo "orać" jak się tylko da?...to żenada! finanse.wp.pl/zawrotna-kariera-radnego-z-pis-specjalnie-dla-niego-mieli-wymyslic-stanowisko-6237829725108353a
      • smieszekleszek Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 10:23
        Lokalne lody upieczone: rta24.eu/jozef-motyka-nowym-likwidatorem-kopalni-siarki-machow-sa/
        • smieszekleszek Re: Się narobiło ...cd . 05.04.18, 15:50
          Lody roztopione, hi hi...
          < wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-kaczynski-bedzie-znacznie-skromniej-niz-dotychczas/50nxls5 >
        • genia50 Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 19:52
          Z tego wynika, że likwidatorem może zostać każdy( kogo ma kto odpowiedni zaproponować), nawet niepozorny i małomówny człowiek mało znający się na kopalnictwie.

P.S. Tylko zarobki na tym stanowisku nie są niepozorne.
          • smieszekleszek Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 20:44
            Zasłużony dla partii, przeciez sam zrezygnował ze stanowiska wiceprezydenta Tarnobrzega, a wcześniej był radnym i wiceszefem WORD...
            • genia50 Re: tak się kręci lody ...cd . 05.04.18, 20:47
              No i pewnie się nie spodziewał , ani w skrytości ducha na to nie liczył, że partia doceni takie poświęcenie...
              • wislocki12 Partia pamięta 05.04.18, 22:49
                Partia pamięta swoje kadry! :-)
          • genia50 Re: tak się kręci lody ...cd . 06.04.18, 21:03
            Chcę tylko dodać, że lubię , gdy mężczyzna jest chociaż postawny .
    • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 06.04.18, 10:19
      Bóg musiał przemówić przez lud by stała się jasność...jednak społeczeństwo nie jest takie głupie jakby się "IM" wydawało ;-) Jak ONI to zniosą? ale to już nie moje zmartwienie... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23232502,fakt-kaczynski-rozwazal-dymisje-szydlo-po-tym-jak-bronila.html#Z_MT2
      • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 06.04.18, 10:44
        A jednak im się nagrody nie należały skoro Prezes doszedł do słusznego wniosku...ja tam wierzę Prezesowi ;-)
      • e-zybi Re: tak się kręci lody ...cd . 06.04.18, 11:38
        scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/30124748_1932360226776965_8234571673217037084_n.jpg?_nc_cat=0&oh=e3f0cebcfe3a00cc7d74048f3da31e70&oe=5B6ABD71
      • wislocki12 A gdzie Bóg, honor i Ojczyzna? 06.04.18, 22:15
        Myślę, że prezes jest złym duchem PiS! Nawet u szczytu powodzenia potrafi sprowadzić pisowców do poziomu rynsztoku, a oni w zamian deklarują pełną lojalność dla... prezesa! A gdzie Bóg, honor i Ojczyzna? ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka