annas1961 29.06.07, 12:57 mam mieć robioną gastroskopię przewodu pokarmowego,bardzo się boję bo to ponoć nieprzyjemne,ale słyszałam też o radioskopii,bardzo proszę jeżeli ktoś miał robione któreś z tych badań niech napisze, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: gastroskopia i radioskopia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.06.07, 15:02 Chyba każdy przed gastroskopią bardzo sie boi, ale powiem tak - samo badanie trwa krótko i nawet nie masz czasu myśleć o tym, że się boisz. W moim przypadku wyglądało tak: weszłam do gabinetu zabiegowego i zaraz dorwały mnie dwie dorodne pielegniarki, w momencie przygotowały mnie do badania i następnie wkroczył lekarz. Obie pielęgniarki dopingowały mnie głosem dość donosnym, abym sie nie stresowała, pokrzykując dość odtro. I nawet nie wiedziałam w którym momencie lekarz skończył badanie. Obie pielęgniarki były wspaniałe (żadnej z nich nie znałam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annas1961 Re: gastroskopia i radioskopia IP: 217.96.23.* 30.06.07, 22:28 dzięki serdeczne za pocieszenie,jak bedzie po badaniu ,to opiszę jak to zniosłam,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: gastroskopia i radioskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 23:46 z gastroskopią bywa różnie, jeśli masz odruch wymiotny od byle czego, to będzie to trochę niemiłe badanie.Trzeba tylko zachować spokój i starać się w miarę spokojnie oddychać.Jeśli w Tbg, to gastroskopię będzie ci robił doktor Elbe.Chyba,że już wykształcił następcę.Ale Elbe jest najlepszy.Powodzenia, dasz radę! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś