Gość: aaa IP: 83.1.120.* 12.06.08, 23:14 Jak w temacie, szukam neurologa dzieciecego, moze byc prywatny, czy ktos moze mi kogos polecic, bardzo bym prosiła! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gg Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 00:40 dr Kotarski w Sandomierzu. Byłem z dzieckiem, stąd wiem kogo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: 83.1.122.* 13.06.08, 07:00 a gdzie dr kotarski przyjmuje przychodnia gab.prywatny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:32 Ja też polecam dr Kotarskiego - świetny lekarz. Przyjmuje w szpitalu w Sandomierzu, trzeba mieć skierowanie, a zarejestrować się możesz telefonicznie dzwoniąc na centralę szpitalną i prosząc o połączenie z poradnią neurologiczną dla dzieci. Dr Kotarski przyjmuje również prywatnie - chyba to jest na Armii Krajowej w Sandomierzu. Myślę, że możesz zadzwonić do doktora na prywatny numer domowy i uzyskasz wtedy interesujące cię informacje. Do tarnobrzeskiej neurolog dziecięcej nie radzę chodzić. Osobiście mam bardzo przykre wspomnienia z nią związane...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: 83.1.120.* 13.06.08, 14:05 bardzo bardzo Wam dziekuje:)W przyszłym tygodniu jadę do niego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: 83.1.120.* 13.06.08, 14:09 A czy ktos wie ile kosztuje taka wizyta prywatnie? Ponoc w innych miastach od 120 - 200 zł..a czy to prawda - nie wiem...troszke drogo.. ale co tam..dziecko najwazniejsze..i jego zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:14 Spokojnie... Nie dość że dobry lekarz, to jeszcze nie zdziera z pacjentów. Sam ma chore od lat neurologicznie dziecko - rozumie w czym ból. Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Szukam nerologa dzieciecego! 15.06.08, 00:03 W Tbg dr Marszałek na przeciwko straży pożarnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: 212.160.110.* 15.06.08, 15:26 Broń Cię Panie Boże od dr Marszałek!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Szukam nerologa dzieciecego! 15.06.08, 16:01 jakieś konkretne zarzuty co do fachowości czy tylko narzekania na humory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:17 Po wizycie u w/w lekarki wyszłam z płaczem. W/w rzucała moim dwumiesięcznym dzieckiem w trakcie badania, jak by to była lalka, orzekła, że jest głupie i niedorozwinięte i takie tam....:(, przy tym wydzierała się straszliwie. Dobrze, że dowiedziałam się o dr Kotarskim, dobrze, że do niego pojechałam. Pan dr rozwiał wszystkie diagnozy tarnobrzeskiej neurolog, zlecił odpowiedznie ćwiczenia i wszystko jest dobrze:). Dziecko rozwija się prawidłowo, w wieku 4,5 roku dziaciak umiał już czytać:). Z czystym sercem mogę polecić dr Kotarskiego:)) a tej pani z Tbga nie! Odpowiedz Link Zgłoś
sefor Re: do mam które były z dziećmi u dr kotarskiego 16.06.08, 20:57 wybieram się z córką do dr kotarskiego prywatnie . w związku z tym mam pytanie- ile kosztuje wizyta i czy są duże kolejki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: do mam które były z dziećmi u dr kotarskiego IP: 83.1.122.* 19.06.08, 19:11 pioszę podać dokładnie gdzie -adres przyjmuje dr kotarski i w jaki dzień Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Szukam nerologa dzieciecego! 16.06.08, 23:35 skoro zlecił ćwiczenia tzn że nie wszystko było ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Rzuca sie dzieckiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 23:59 "Rzucanie" dzieckiem - choc wyglada niehumanitarnie jest badaniem jego odruchow. Odruch obronny przy spadaniu tylko tak da sie zbadac. Widzialem jak z moim dzieckiem robila to dr Kluk z Sandomierza - dziecku na pewno nie stanie sie krzywda. U mojego chlopaka Pani doktor Marszalek nie wykryla nieprawidlowosci, a dr Kluk w naszej obecnosci stwierdzila brak 5 z 7 odruchow (badanie pod katem metody Vojty). Po konsultacji u dra Kotarskiego i odbyciu rehabilitacji metodami Vojty i Bobathow nie udalo nam sie przywrocic tylko jednego odruchu. Udalo sie natomiast wyeliminowac to co bylo najgorsze "z zewnatrz" tzn. chod z prawa noga "baletnicy" (zainteresowani wiedza pewnie o co chodzi). Generalnie powiem tak: jesli dziecko ma kilka miesiecy i ma jakies braki neurologiczne, to jak najszybciej z nim do dr Klukowej - nauczy rehabilitacji metoda Vojty i powinno sie poprawic. Natomiast jesli dziecko ma powyzej roku, to dr Kotarski w okolicy bedzie najlepszy. W przypadku kilkumiesiecznego dziecka kazdy tydzien zwloki ma niebagatelne znaczenie. Metoda Vojty najlepiej zaczac rehabilitacje juz w drugim - trzecim miesiacu zycia. Wtedy "niezagospodarowanych" neuronow w mozgu dziecka jest jeszcze sporo. Nawet dzieciece porazenie mozgowe da sie troche zlagodzic ta metoda, o ile zostanie zastosowana juz w poczatkowej fazie zycia niemowlaka. Pozdrawiam i zycze zdrowia dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Rzuca sie dzieckiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 08:22 Rzucanie a rzucanie to jest różnica. Dr Kotarski zrobił to w inny sposób... Mówienie matce, że dziecko dwumiesięczne jest głupie i nienormalne (co nie jest prawdą), to też jest świetna diagnoza - prawda?? Zresztą, chodziło w tym wątku o polecenie dobrego neurologa dziecięcego i poleciłam dr Kotarskiego (nie ja jedna zresztą) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Rzuca sie dzieckiem 18.06.08, 22:21 osobiście nie mam nic do zarzucenia dr Marszałek, i niewątpliwe na plus mogę policzyć jej to, że nie zajmowała się tylko wyłącznie wyszukiwaniem co z dzieckiem jest nie tak, ale zwracała uwagę na to, co dziecko potrafi i wyjaśniała jakie znaczenie maja dla rozwoju dziecka odruchy, wyjaśniła mi to "rzucanie" dzieckiem tak twarzą do dołu - powinno wyciągać przed siebie rączki aby się podeprzeć (oczywiście na odpowiednim etapie rozwoju) Co do metody Vojty to nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vojta Re: Rzuca sie dzieckiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 23:52 >> Co do metody Vojty to nie polecam >> A ja wrecz przeciwnie. Mimo drastycznosci tej metody po jej stosowaniu uzyskalismy najszybsze efekty - pierwsze "brakujace" odruchy pojawily sie juz po kilkunastu dniach od jej rozpoczecia (mowie oczywiscie o poczatku ich pokazywania sie). Moje dziecko plakalo wnieboglosy, zawsze sikalo bezposrednio po cwiczeniu, ale warto bylo - to wszystko przeciez dla jego dobra. Przeciez jeden "seans" trwa tylko kilka minut, a efekty uzyskiwane sa znacznie szybciej niz w mniej inwazyjnej metodzie ndt bobath (ta metoda rowniez rehabilitowalismy naszego maluszka). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Rzuca sie dzieckiem 19.06.08, 00:08 hmmmm z zasłyszanych opinii wiem że Vojtę stosuje się w ciężkich przypadkach, osoby z którymi rozmawiałam miały do czynienia obiema metodami i zdecydowanie polecają Bobath jako skuteczniejszą w tych konkretnych przypadkach również terapeuci polecają ją jako bardziej "znośną" psychicznie dla dziecka jak i rodziców. Zapewne zależy to też od rodzaju zaburzeń, najważniejsze ze poskutkowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 19:02 nie wiem co masz do dr marszałek chodze do niej z chorym dzieckiem od 13 lat i jestem b. zadowolona.ona pierwsza zdjagnozowała chorobe mojego dziecka i zrobiła to trafnie(a jest to b.rzadki zespół neurologiczny). a w rzucanie dzieckiem na pewno nie uwierze,pewnie jestes młoda mama pierwszego dziecka i jestes przewrazliwiona! polecam dr marszałek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: *.inowroclaw.mm.pl 21.06.08, 18:33 >chodze do niej z chorym dzieckiem od 13 lat i jestem b. zadowolona.ona pierwsza zdjagnozowała chorobe mojego dziecka i zrobiła to trafnie(a jest to b.rzadki zespół neurologiczny).< Rzeczywiście to na pewno "dobry" lekarz. Z pewnością chodzisz do niej prywatnie a ona nabija kabzę na Twojej naiwności. Po latach leczenia widzę że jeszcze kilka takich naiwnych osób a chleb ma zapewniony do końca życia. Skoro jest taka dobra to czy zrobiła dziecku specjalistyczne badania czy wyssała chorobę z palca? Gdybyś poszła do laryngologa to wymyśliłby dziecku alergię i też by doił. Jeżeli chcecie leczyć skutecznie swoje dzieci to szukajcie specjalistycznych lecznic (prywatnych w dużych miastach np. Warszawa) gdzie za odpłatnością robią badania i na ich podstawie leczą. Będzie to i tak tańsze niż amatorzy w TBG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.08, 08:18 a to trafiles(as?)jak kula w płot chodze normalnie na ubezpieczenie w życiu nie byłam prywatnie ona zleciła badania w instytucie w krakowie na wielickiej.potwierdziło sie to co podejrzewała,i wiecej mi doradziła niz lekarka w krakowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: 83.1.122.* 19.06.08, 19:18 proszę podać dokładnie adres gdzie przyjmuje prywatnie dr kotarski i w jaki dzień chciałabym pójść z dzieckiem na wizytę Odpowiedz Link Zgłoś
sefor Re: Szukam nerologa dzieciecego! 20.06.08, 15:11 dr kotarski przyjmuje w piątki od 17 do 18 w sandomierzu przy ul. armii krajowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Szukam nerologa dzieciecego! IP: 83.1.122.* 23.06.08, 08:14 dziękuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś