Dodaj do ulubionych

Podzielniki ciepła

20.04.08, 20:27
Witam mam takie pytanka .....Czy ktoś w Brzegu Dolnym rezygnował z podzielników ciepła? Jak tak to na jakiej zasadzie się to odbywał i ile teraz dodatkowo płacicie za ogrzewanie......i ewentualnie z jakiego osiedla jesteście i z jakiej spółdzielni

Drugie pytanko macie za ogrzewanie nadpłate czy nie dopłate (podajcie kwoty jak możecie) bo ja mam bardzo dużo niedopłaty.
Obserwuj wątek
    • alojzypec Re: Podzielniki ciepła 25.04.08, 12:24
      Witam,

Nie wiem dokladnie jak wyglada rezygnacja z podzielnikow. Jest tam podobniez o
      jakas kwote zwiekszony czynsz, dzisiaj bede mial mam nadzieje kompletna wiedze.

Co do kosztow - okazalo sie, ze musze doplacic i to grubo ponad tysiac zlotych.
      Pomimo, ze w mieszkaniu mam wymienione okna, staramy sie oszczedzac a zimy nie
      bylo ogrzanie mojego mieszkania (63 m2) kosztuje mnie tyle ile ogrzanie
      120-metrowego domku.

forum.kuriergmin.pl/viewtopic.php?f=26&t=360&sid=5e37b67ae59622dd4c3f921e696f5142
      Powyzej zalaczam link do forum Kuriera Gmin, gdzie nieco szerzej opisalem temat.
      Bardzo prosze, aby i Pan przedstawil tam swoja opinie. W razie jakichs pytan
      podaje maila alojzy.pec@wp.pl

Pozdrawiam
      • miniu666 Re: Podzielniki ciepła 03.05.08, 14:43
        My mamy niedopłaty do ogrzewania prawie 1300 zł w sumie ten sezon grzewczy kosztował nas prawie 2500 zł.Jak poszliśmy do prezesa o zdięcie podzielników do zaczął nam nawijać że będziemy musieli płacić 250% za ogrzewanie............Jak to w końcu jest? O co chodzi w tej spółdzielni?...Osoby z mojej klatki mają po 500 , 600 zł nadpłaty a ja taką masakryczną niedopłate.
    • pecker Re: Podzielniki ciepła 03.05.08, 23:01
      Dziennik Ustaw Dz.U. 2006 nr 89 poz. 625 Art 45a, ust.12
      W przypadku stosowania w budynku wielolokalowym metody, o której mowa w ust. 9, wykorzystującej wskazania urządzeń wymienionych w ust. 8 pkt 1 lit. a tiret drugie, regulamin rozliczeń powinien dopuszczać możliwość zamiennego rozliczania opłat za ciepło dla lokali mieszkalnych lub użytkowych na podstawie ich powierzchni lub kubatury oraz określać warunki stosowania zamiennego rozliczania.
      Proponuję zaznajomić się z Prawem Energetycznym (w/w Dz.U.) oraz z wewnętrznym regulaminem rozliczenia kosztów dostawy ciepła, który powinien określić warunki stosowania zamiennego rozliczenia.
      Możesz też zwróć się do Zarządu o pisemnie przedstawienie warunków zamiennego rozliczenia co.
      Tylko należy zadać sobie pytanie, czy zamienne rozliczanie będzie to dobre rozwiązanie?
      Czy nie lepiej szukać przyczyn tak wysokiej niedopłaty?
      Przydatne linki
      www.enter.konin.pl/kzlis/viewtopic.php?t=92&highlight=rozliczenie
      tnij.org/almot-eco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka