26.01.06, 15:06
Co sie dzieje z moim iPodem?Mam go 2dni... naladowalem baterie, obejrzalem
film i bateria sie wyczerpala. co jest ;/
Obserwuj wątek
    • philllll Re: Bateria 26.01.06, 17:56
      czy to tak ma byc?
      • manonthemon Re: Bateria 26.01.06, 18:39
        ipod video 30 gb - 2 godziny oglądania filmów
        ipod video 60 gb - 3 godziny oglądania filmów

czyli jak najbardziej możliwe i normalne
        • kura45 Re: Bateria 27.01.06, 14:06
          Mam iPod Video 30 GB...przy odtwarzaniu muzyki mam wyłaczone podświetlenie
          wyswietlacza i bateria trzyma MAX. 6 h...miała trzymac 12...Czy to normalne czy
          moze warto go zareklamowac?Czy baterie należało sformatowac?
          • manonthemon Re: Bateria 27.01.06, 17:23
            nie trzeba formatowac. ^ h to rzeczywiście krótko jak nanowego ipoda. Warto
            podejść do sprzedawcy. Czas grania zależy też od sposobu urzywania. Np czy
            ciągle zmieniasz piosenki, albumy. Generalnie im mniej go dotykasz tym dłużej
            gra. Ale 6 ho to i tak za mało.
            • kura45 Re: Bateria 27.01.06, 19:57
              Trzyma 6h bez zmieniania utworów. Ładuje na maxa, właczam playliste, wyłaczam
              wyswietlacz i wkładam do kieszenie - 6h i jest pusty. Kupiłem na allegro, mam
              gwarancje i dowod zakupu. Czy to ze odtwarzacz pracowal w temp. 15 stopni C
              mogło wpłynąc na to ze szybciej sie rozładowywał?Kupilem go przed wyjazdem na
              narty i uzywalem na kwaterze gdzie temp. byla 15 stopni.
              • manonthemon Re: Bateria 27.01.06, 20:09
                NIe wydaje mi się żeby cokolwuiek usprawiedliwiało spadek żywotności betarii do
                6 godzin. 15 stopni to wcale nie tak mało . Ja swojego noszę przy -15 i bateria
                trszyma bez problemu. Jedne co ja pożera to oglądanie filmów. poczytaj o
                bateriach ipoda na stronach apple ( po angielsku oczywiście, jest tam całą
                osobna sekcja im poświęcona. Zapytaj na oficjalnym formu appla albo na
                www.ilounge.com . A najlepiej pójdź do sklepu i zobacz co oni na to
    • dyfly Re: Bateria 26.01.06, 23:07
      Norma...u mnie przy ogladaniu filmow tez bateria szybko sie wyczerpuje. To
      jedna z powaznejszych wad tej zabawki.
      • pinkashtray Re: Bateria 27.01.06, 21:16
        3 razy sfromatuj baterie tzn. rozladuj wlacz na odtwarzanie do momentu
        rozladowania czynnosc powtorz 3 razy.
        • manonthemon Re: Bateria 28.01.06, 03:15
          ale po co skoro js to niepotrzebne a niektózy mówią że nawet nie zalecane.
          Generalnie nie dobrze jest wyładowywać ipoda do zera tak żeby dysk mu stawał.
          Ipod tak naprawde nigdy nie jest do końca wyłączony. Przechodzi tylko w stan
          uśpieania albo głębokiego uśpienia ale całkiem się nie włącza. Dlatego nie
          nalze go całk0wice rozładowywać...to mu podobno szkodzi.
          • pinkashtray Re: Bateria 29.01.06, 11:27
            polecam forum na ilounge.com !!! jest caly topic poswiecony baterii w Ipod
            Video. POLECAM!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka