aga-foto Stieg Larsson - Dziewczyna, która igrała z ogniem 15.07.11, 13:40 Pierwsza czesc juz skonczona, zaczelam juz drugi tom, bardzo lekko sie czyta, przyjemna lektura na lato Odpowiedz Link
nchyb Joanna Chmielewska - Gwałt... 15.07.11, 19:04 dopiero zaczynam, więc jeszcze nie wiem, czy kategorią pasuje, ale z opisu wynika, ze tak... Odpowiedz Link
sikorkafranka Anna Fryczkowska Kobieta bez twarzy 15.07.11, 19:57 Dobry kryminał, niebanalny, z drugim tłem. Podoba mi sie Odpowiedz Link
matt.cobosco Dennis Lehane "Wyspa skazańców" 17.07.11, 23:42 Minąłem setkę i chyba się zaczyna rozkręcać. Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: Dennis Lehane "Wyspa skazańców" 23.07.11, 20:36 Dobre, dobre. Ale mniej więcej od 150 strony zacząłem podejrzewać, co jest na rzeczy Odpowiedz Link
opty2 Re: Wyjątek- Ch. Jurgensen 18.07.11, 09:20 och, to było świetne, zaczytywalismy się jakieś dwa, trzy lata temu, i z zainteresowaniem pochyliliśmy się nad duńskim kryminałem Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: Wyjątek- Ch. Jurgensen 18.07.11, 13:03 W mojej sieci bibliotecznej jest tylko jeden egzemplarz tego Jurgensena (na 17 filii) i to na Ugorku, czyli na drugim końcu dzielnicy. Ale skoro taki dobry, to się pewnie raz dwa na niego zapiszę Odpowiedz Link
anetapzn Re: Wyjątek- Ch. Jurgensen 23.07.11, 08:52 matt.cobosco napisał: > W mojej sieci bibliotecznej jest tylko jeden egzemplarz tego Jurgensena (na 17 > filii) i to na Ugorku, czyli na drugim końcu dzielnicy. Ale skoro taki dobry, > to się pewnie raz dwa na niego zapiszę Matt kup sobie w dedalusie, aż 5 zł. kosztuje i podaruj pózniej drugi egzemplarz do swoich bibliotek. Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: Wyjątek- Ch. Jurgensen 26.07.11, 15:51 Udało mi się zarezerwować w bibliotece! Czyli tym razem jednak nie wesprę bibliotek zakupem Jutro wycieczka na Ugorek Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Wyjątek- Ch. Jurgensen 18.07.11, 13:28 Wiem, wiem Ja to kupiłam ze dwa late temu. Leżało i czekało na odpowiedni moment. Strasznie mnie wciągnęło, nie mogę sie doczekać kiedy wroce z pracy i będe czytac dalej Odpowiedz Link
spinka.s Jussi Adler-Olsen, Kobieta w klatce 18.07.11, 07:25 Właściwie to już przecztałam... Notatnik Odpowiedz Link
opty2 Tęsknota atomów - L. Reichlin 18.07.11, 09:16 tajemnicze morderstwo w Belgii prowadzi komisarza Jensena aż do Meksyku, dodatkowo wstawki z fizyki kwantowej, która jest hobby sledczego Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tęsknota atomów - L. Reichlin 19.07.11, 12:53 Z fizyki to ja byłam zdolna inaczej Odpowiedz Link
opty2 Re: Tęsknota atomów - L. Reichlin 20.07.11, 08:38 siostra_pelagia napisała: > Z fizyki to ja byłam zdolna inaczej he he, dużo osób tak mówi, ale ja twierdzę, że to tylko wina systemu i sfrustrowanych nauczycieli Odpowiedz Link
aga-foto S. Larsson - The girl who kicked the hornet's nest 19.07.11, 15:14 Czas na 3-cia czesc, wlasnie zaczelam. Filmy juz czekaja Odpowiedz Link
opty2 Sjowall/Wahloo - Twardziel z Saffle 20.07.11, 08:41 wczesniejsza wersja brzmiała: Człowiek z Saflle, zarzekałam sie, że nie kupię nowego wydania, ale nic z tego nie wyszło, co za nałóg! Odpowiedz Link
agridulce Andrea Camilleri: Kolor słońca 21.07.11, 12:24 Z przykrością stwierdzam, że nie idzie mi Odpowiedz Link
januanio Grisham - Zeznanie 22.07.11, 11:32 Nowa książka szanownego pana jest całkiem niezła Odpowiedz Link
malgorzataka Daria Doncowa - Swołocz nienagliadnaja 22.07.11, 12:25 Czyli Ukochane draństwo. Trzecia część przygód Lampy Romanowej. Julka łamie nogę i ląduje w szpitalu. Dziewiętnastolatka leżąca na tej samej sali nagle umiera, a inna młoda pacjentka Nastia podejrzewa, że mąż z teściową chcą ją otruć. W ręce Lampucela trafia kluczyk do bankowej skrytki Nastii, gdzie - po jej równie nieoczekiwanej śmierci - Lampka znajduje 30 tys. dolarów z prośbą o przekazanie ich bratu. Obie dziewczyny zmarły z powodu zatoru tętnicy płucnej, na ile udało mi się po rosyjsku zrozumieć Zaczyna się kolejne śledztwo... Film według książki do obejrzenia tutaj: www.youtube.com/watch?v=kFmmnFeM8xw&feature=related Odpowiedz Link
chiara76 Re: Daria Doncowa - Swołocz nienagliadnaja 22.07.11, 12:40 u nas to jest "Przesyłka dla kameleona". Udanej lektury. Odpowiedz Link
noirangel Szlak kości 22.07.11, 13:03 Czytanie tej książki wręcz boli: co to za styl? "Ruth podchodzi do stolika. Bierze książkę i zaczyna czytać." Toż to jak didaskalia albo wskazówki dla ewentualnego reżysera Sama fabuła niczego sobie. Podoba mi się zwłaszcza to, ze bohaterka jest gruba. Gruba czyli nie waży 59-60 kg, co dla wielu bywa szokiem: "Jak można się tak utuczyć? Fe!" Waga Ruth wskazuje, jak podaje, blisko 80 kg! 80-kilowa grubaska bohaterka kryminału - za to lubię autorkę Odpowiedz Link
cynamoon6 Syrenka- C.Lackberg 22.07.11, 20:00 Do pani Lackberg mam specyficzny stosunek. Zgrzytam nad nią zębami i się czepiam, ale czytam Spełnia moje zapotrzebowanie na lekkie czytadełko. Po Niemieckim bękarcie spojrzałam na nią znacznie łaskawiej. Ale ze właśnie skończyłam Wyjatek Jurgensena i moja poprzeczka jest bardzo wysoko, to nie wiem, czy jej wybaczę te wszystkie niedociągnięcia Odpowiedz Link
januanio James Patterson - Proces Alexa Crossa 25.07.11, 09:47 czytanie Pattersona to dla mnie przyjemność. Zawsze i wszędzie. Odpowiedz Link
zorija Re: Simon Beckett Wołanie grobu 25.07.11, 14:41 Ciekawe po co policja wezwała tę psycholog? Przecież i tak nikt jej nie słuchał. Odpowiedz Link
chiara76 "Siła perswazji", Lee Child. 26.07.11, 13:53 Nie jest źle poczytać o Jacku, który jak wiadomo, rządzi. Odpowiedz Link
negev56 Robert Rotenberg - Obwiniona 27.07.11, 23:15 To druga, po Apartamencie 12A powieść tego autora. W tym Toronto, wszyscy są grzeczni, mili i uprzejmi, oraz ładnie ubrani. Odpowiedz Link
agridulce Ian Rankin: Fleshmarket Alley 28.07.11, 15:22 Przeczytałam dopiero 1/6, ale jest dobrze. Odpowiedz Link
nchyb Jacek Krakowski - Postrach Zdrój 28.07.11, 17:28 zaczyna się na Dolym Śląsku, gdzieś w Kotlinie Kłodzkiej, a więc blisko mnie. Lubię takie książki... Odpowiedz Link
cynamoon6 Torkil Damhaug- Śmierć w wodzie. 28.07.11, 18:28 Cos tam pamietam, ze na forum chyba miała dobre noty. Własnie ja kupiłam, za całe 6 zł Odpowiedz Link
negev56 Lee Child - 61 godzin 29.07.11, 19:57 A wkrótce kilka nowych powieści autora, tylko Ostatnia sprawa trochę mnie niepokoi, bo nie wiem czy to ostatnia sprawa Reachera, czy coś innego. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Lee Child - 61 godzin 30.07.11, 09:29 mnie tez ten tytuł początkowo zaniepokoił, ale nie wierzę, żeby autor zastrzelił kurę znoszącą złote jajka, więc podchodzę do tego raczej spokojnie. Ciekawe, jakie będzie te "61 godzin", u nas też już jest, ale ponieważ ja czytam coś innego, więc na razie moja Druga Połowa dorwała Odpowiedz Link
negev56 Re: Lee Child - 61 godzin 30.07.11, 11:44 Trudno zgadnąć, co autor miał na myśli dając taki tytuł i żeby tylko jakaś przykrość dla nas z tego nie wynikła. Wracając do książki, to z 61 godzin już zrobiło się 53 i odliczanie trwa . Odpowiedz Link
caleen Re: Lee Child - 61 godzin 02.09.11, 23:05 jaka jest można się dowiedzieć tu: www.recenzja-ksiazki.pl/lee-child-61-godzin-recenzja oby reacher wrócił Odpowiedz Link