carollcat 02.07.08, 10:21 Czerwcowy wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33434&w=80281986 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarka63 Re: Co teraz czytacie? - lipiec 02.07.08, 15:34 "Zaporę" Mankella, z entuzjazmem. Odpowiedz Link
minkipinki Baldacci "Krytyczny moment" 02.07.08, 18:12 Świetne, dużo niejasności, ginący świadkowie - to lubię. Odpowiedz Link
moleslaw Re:Alexander McCall Smith "Mma Ramotswe i łzy żyra 03.07.08, 15:16 i łzy żyrafy" rzecz jasna.Druga część serii o afrykańskiej pani detektyw.I rano skończyłam Rymonda Chandlera "Żegnaj laleczko". Odpowiedz Link
siostra_pelagia M. Allingham-Jeszcze więcej grobów 04.07.08, 05:30 W podróży już będę czytać. Urloooooooooooop Odpowiedz Link
opty2 Re: "Czarna woda" - K. Ekman 04.07.08, 11:35 ponure, surowe krajobrazy skandynawii, nieźle się zaczyna, to lubię Odpowiedz Link
negev56 Unni Lindell - Czerwony Kapturek 05.07.08, 09:18 Norwegia, ostra zima, trzy siostry i kilka niewyjaśnionych morderstw. Niby się domyślam kto, ale to by było chyba za łatwe. Wciągające. Odpowiedz Link
es_zet_pe Re: Co teraz czytacie? - lipiec 06.07.08, 13:24 Z kryminałów na razie nic Przepracowanie powoduje że nie mam ochoty na nic z fabułą, tylko raczej ostatnio mam "zajawkę" na literaturę faktu, eseje, książki popularnonaukowe. Ale na urlop w sierpniu sobie odłożyłem Mankella ("Zapora") i Dextera ("Ostatni autobus do Woodstock). Odpowiedz Link
minkipinki Iris Johansen "W obliczu oszustwa" 06.07.08, 14:50 Przypadkiem wzięłam z biblioteki i okazało się całkiem niezłe. Na pewno sięgnę po kolejną książkę z rzeźbiarka sądową Eve Duncan. Odpowiedz Link
siostra_pelagia The Wench is dead-Colin Dexter 07.07.08, 17:07 Nadinspektor Morse w szpitalu i rozwiązuje zagadkę morderstwa sprzed wielu lat. Podobne do Córki czasu Josephine Tey. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Chris Ryan "Kremlowska zabawka" 07.07.08, 17:28 Typowo szpiegowskie ale ciekawe,no i za jednym zamachem "P jak pętla" Sue Crafton miałam to w jednym tomie ksiażek wybranych. Odpowiedz Link
siostra_pelagia The Touch-Elmore Leonard 07.07.08, 17:22 Wpisuję, żeby nikt nie myślał, że się na urlopie obijam. Tak średnio mi się to na razie podoba. Odpowiedz Link
chiara76 Re: The Touch-Elmore Leonard 07.07.08, 17:56 siostra_pelagia napisała: > Wpisuję, żeby nikt nie myślał, że się na urlopie obijam. moja droga, nawet by mi to przez myśl nie przeszło)))) Odpowiedz Link
negev56 T.Konatkowski - Przystanek śmierć 07.07.08, 18:16 mam nadzieję, że nie będę rozczarowana . Odpowiedz Link
zorija Re: Wingfield "Frost i ciemna noc" 08.07.08, 08:06 Uwielbiam Frosta, jego poczucie humoru i te jego kłótnie z szefem Odpowiedz Link
nzuri Re: Wingfield "Frost i ciemna noc" 11.07.08, 10:15 Ja też teraz czytam Frosta. Wróciłam z urlopu, zakupiłam, co mogłam byczę się na zwolnieniu i czytam. Ale i oglądam bo "Sprawa dla Frosta" leci w postaci serialu na Universal Channel. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Wingfield "Frost i ciemna noc" 13.07.08, 10:43 A kto gra główną rolę w serialu? Bo mam jakieś odcinki na płytach DVD zakupione na allegro. Odpowiedz Link
nzuri Re: Wingfield "Frost i ciemna noc" 14.07.08, 07:47 Tu info o serialu: en.wikipedia.org/wiki/A_Touch_of_Frost_(TV_series) Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Wingfield "Frost i ciemna noc" 15.07.08, 12:33 To ja mam właśnie to. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: The Touch-Elmore Leonard 09.07.08, 16:00 Dziekuję Chiaro za wiarę we mnie. Odpowiedz Link
minkipinki Hakan Nesser "Sprawa Ewy Moreno" 08.07.08, 10:08 Bardzo lubię - zbrodnia w przeszłości i jej późniejsze konsekwencje. Trochę rozczarowało mnie zakończenie - zło połowicznie ukarane. Odpowiedz Link
minkipinki Marinina "Zabójca mimo woli" 09.07.08, 08:39 Kto wydaje te książki? Czytałam tę, w której punktem wyjścia był ślub Anastazji z Loszką i Daszy z Saszą, a tu wracamy do historii sprzed. Prawie się popłakałam na koniec. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Marinina "Zabójca mimo woli" 09.07.08, 10:27 minkipinki napisała: > Kto wydaje te książki? Czytałam tę, w której punktem wyjścia był ślub Anastazji > z Loszką i Daszy z Saszą, a tu wracamy do historii sprzed. > Prawie się popłakałam na koniec. na sposób wydawania książek o Nastii Kamieńskiej margam i narzekam od lat. Tak wielkiego bałaganu w kolejności dawno nie widziałam, ale widzę, że to się już nie zmieni. Szkoda, bo są serie, w których naprawdę kolejność gra rolę... Odpowiedz Link
siostra_pelagia C. DeMille-Plum Island 09.07.08, 16:08 Trochę mnie poczucie głównego bohatera irytuje. Ale podoba mi się bardziej niż Córka generała. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Jorg Monstern-Dziś w nocy umrzesz 09.07.08, 16:11 Szwedzka sensacja. Zabójstwo tancerki w nocnym klubie. Odpowiedz Link
negev56 Robert Crais - Zasada dwóch minut 09.07.08, 23:06 Tym razem bez Joe Pike'a i Elvisa Cole'a. Ale i tak czyta się bardzo dobrze. A gdyby ktoś chciał obrabować bank, to w prologu jest niezły instruktaż (tytułowe dwie złote minuty). Odpowiedz Link
moleslaw Henning Mankell "Fałszywy trop" 10.07.08, 09:59 Moja pierwsza książka tego autora,już mnie wciągnęła.Mam nadzieję że to się nie zmieni. Odpowiedz Link
minkipinki Wingfield "Frost i Boże Narodzenie" 11.07.08, 09:04 To moje pierwsze spotkanie z Frostem, ale już go uwielbiam. Świetna postać, podobają mi się opowiadane przez niego historyjki, lubię jego poczucie humoru. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Irena Matuszkiewicz"Nie zabijać pająków" 12.07.08, 08:21 Dopiero zaczęłam,podoba mi się.Kto nie zna Pająkowskich?Wszędzie się znajdą. Odpowiedz Link
negev56 Ken McClure - Spirala Pandory 12.07.08, 09:33 Przyzwoity thriller medyczny. Onkologia, mali pacjenci i podstępny nowotwór. Na upalne dni jak znalazł . Odpowiedz Link
negev56 Re: Ken McClure - Spirala Pandory 16.07.08, 18:27 I totalne rozczarowanie. Zaczyna się ciekawie, pomysł na intrygę fajny, bo inżynieria genetyczna, bo nowotwory u najmłodszych co zawsze wzbudza smutek i żal. I tyle. Akcji prawie nie ma, natomiast są kolacyjki, zebrania i romans, swoją drogą sztuczny jak miód, ten romans. To co było jasne jak słońce dla czytelnika już od 1/3 książki, to bohaterom zaczyna świtać od 246 str (stron wszystkich 286). Nudne to i głupie. To tak na wszelki wypadek ostrzegam potencjalnych czytaczy . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Tami Hoag-Cienka czarna linia 12.07.08, 15:01 Bagna Luizjany, seryny morderca i kobieta-policjant, zmagająca się z niechęcią przełożonych i współpracowników. Nie ma lekko, więc trzymałam za nią kciuki dzisiaj do 2,30 rano. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Mirosław M. Bujko-Złoty pociąg 12.07.08, 15:05 Wyładowany po brzegi złotem pociąg, który oczywiscie należy obrabować. Nic nadzwyczajnego, ale lekko i szybko się czyta. Odpowiedz Link
besha Re: Pogrzebane tajemnice Kathy Reichs 25.07.08, 11:38 I jak się czyta? Ja miałam ochotę zabić tłumacza. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Pod Szlachetnym Koniem-Joe Alex i inni 13.07.08, 10:54 Autorzy: Maciej Słomczyński, Andrzej Szczypiorski, Tadeusz Kwiatkowski. Alex zdecydowanie najlepszy. Odpowiedz Link
zorija Re: Dennis Lehane "Wyspa skazańców: 14.07.08, 11:01 Kurcze, jakie ciekawe! I niesamowite, ma taką grożną atmosferę. Odpowiedz Link
siostra_pelagia E. Peters-The Mummy Case 14.07.08, 12:32 Z panią detektyw Amelią Peabody. Sama nie wiem, co mysleć o tej książce... Odpowiedz Link
opty2 I Rankin - "Ciemne wody" 14.07.08, 12:43 debiutancka książka naszego słynnego Rankinka, chociaż trudno nazwać ją tradycyjnym kryminałem, posiada jakąś tajemnicę Odpowiedz Link
moleslaw Re: K.Kwaśniewski "Zbrodniarz i panna" 14.07.08, 13:27 Kupiłam komplet książek z Detektywa,zaczęłam od tej bo uwielbiam Joe Alexa i jestem ciekawa czy to będzie coś w tym samym stylu.Na razie się nie zanosi,ale i tak jest ciekawa. Odpowiedz Link
moleslaw Re: K.Kwaśniewski "Śmierć i Kowalski" 14.07.08, 18:16 no to kolejna z serii,pan Słomczyński jak zwykle w formie.Co do poprzedniej części miło było przenieść się w czasie do przeszłości gdzie po drogach suną Warszawy i maluchy,no i mercedes...Książka świetna i będę polować na film. Odpowiedz Link
negev56 Dean Koontz - Mąż 14.07.08, 20:45 Zaczyna się nieźle, bo niby skąd zwykły ogrodnik ma w ciągu 60 godzin zdobyć 2 miliony dolców. Dolców, które są przepustką do wolności jego porwanej żony. No właśnie... Odpowiedz Link
negev56 Re: Dean Koontz - Mąż 16.07.08, 18:30 Jak to jest, początek bardzo zachęcający, a im dalej "w las" i więcej kartek, tym nudniej. Ckliwa to bólu książczyna, a miało być dramatycznie i podnosząco adrenalinę. Panu Koontzowi już dziękujemy. Odpowiedz Link