Dodaj do ulubionych

Pażdziernikowe powitanie

01.10.09, 07:35
Napisałam i nie wierzę, że to już pażdziernik, ale kalendarz mówi TAK.
Dzień dobry zatem - w nowym miesiącu - jesiennym, kolorowym, obecnie chłodnym
z nadzieją, że będzie lepiej.I cieplej.I w ogóle cool...
Tego wszystkim życzę.
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 07:52
      Mokro, nie idę do lasu. Bry.
      • bumbecki Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 08:01
        będzie cieplej ... za jakieś 7 miesięcy ...
        Dzień dobry smile
        • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 08:14
          Moze już za sześć, ostatnio kwietnie ładne...
          Czas gawrę wymościć.
          • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 08:56
            Dzień!
            • migos Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 09:15
              o matko, jak nie miałem siły wstawać! dobry (?)
            • gabrielle Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 09:24
              Zamarzłam całkiem. Idę wywlekać glany.

Brrrrry!
              • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 09:45
                Cześć. Mokra ściera za oknem wisi, fuj.
                • aganoreg Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 12:34
                  Czesc, jednak jesien nadeszla, jak co roku. Pazdziernik jakos
                  melancholijnie mi sie kojarzy.
                  • kurcgalopek Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 12:44
                    Dzień dobry.
                    Październik też lubięsmile. Może niekoniecznie październik kiedy leje
                    deszcz, ale taki z lekkim słonkiem, poranną mgłą i pięknymi kolorami
                    drzew!
                    • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 13:09
                      hi hi, aż z tego wszystkiego się wrześniowo przywitałam, a toć to już
                      październik. Idę poszukać płaszcze i glanów, chyba najwyższy czas je odkurzyć,
                      niestety. Miłego dniasmile
                      • papuga_ara Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 15:54
                        Co za dzień. Cóż za uroczy, paskudny dzień. Cóż za urocza, okropna
                        plucha. Cóż to za straszny klimat!!! sad
                        Chociaż. Trzęsień ziemi póki co brak, tsunami brak - może ten klimat
                        i nienajgorszy. Ale tak przez negatywy do pozytywów to jakoś bez
                        sensu. Ale za to mam ładny parasol. W żywe, niebieskie paski, o
                        różnym natężeniu niebieskiego. Lubię go. Doszło do tego, że
                        zmartwiłam się, jak przestało padać, bo mi kolorowe paski przestały
                        rozjaśniać dzień.
                        • cytrynka6543 Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 16:19
                          Cześć,właśnie wróciłam_ze_spaceru_bez_psa i wiecie co? Złapał mnie
                          deszcz,ale deszcz to pikuś,Pan Pikuś smile,grad pada! Taki
                          mały,malutki,ale jednak grad.
                          A teraz oddalam się ku decse prasowalniczej,tam będzie cieplej. A
                          jutro...jutro o tej porze będę się moczyła w Morzu Czerwonym,ha!
                          • goonia Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 16:59
                            Dzis grudzien nastal, bo nawet w listopadzie jest cieplej. Na szczescie slonko
                            niesmialo przedziera sie przez chmury.
                            Niech to szlag. Dzieci wystapily w kurtkach zimowych. Ja nie, bo nie wiem gdzie
                            szanowny malznek upchnal walizki, ktore nie zostaly jeszcze rozpakowane.
                            • cytrynka6543 Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 17:25
                              goonia napisała:

> Niech to szlag. Dzieci wystapily w kurtkach zimowych. Ja nie, bo
                              nie wiem gdzie
                              > szanowny malznek upchnal walizki, ktore nie zostaly jeszcze
                              rozpakowane.

Gooniu,wbrew pogodzie ubierz się w krótki rękaw (pod spód,rzecz
                              jasna!) i wyobrażaj sobie,że jest ciepło!

> Na szczescie slonko
                              > niesmialo przedziera sie przez chmury.

O,i to jest prawdziwie optymistyczne podejście do sprawy!
                              A u nas wiatr pi...,przepraszam,wieje jak w kieleckiem,jak u
                              Grohy na dworcu i grad siecze. Stopni Celsjusza na termometrze
                              zrejestrowałam +11,a oczuwa się jakieś -8 sad W domu jedyne 17 sad
                              włączam klimę,na grzanie. Byle do jutra.
                              • orale Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 17:40
                                a ja w drodze do pracy mam wodę i piasek, znaczy plaża panie tego
                                • papuga_ara Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 18:23
                                  Hm. Przestało padać i zaraz po tym, jsk przestało, pod moją pracę
                                  podjechało pogotowie wodociągowe. Hm. Uzupełniać coś będą czy jak??
                                • cytrynka6543 Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 19:15
                                  orale napisała:

> a ja w drodze do pracy mam wodę i piasek, znaczy plaża
                                  panie tego

Do pracy,o tej godzinie???
                                  • ter.eska Re: Pażdziernikowe powitanie 01.10.09, 20:06
                                    Witam zimnym,deszczowym wieczorkiem.
    • bumbecki Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 07:39
      dzień dobry smile jak ja lubię piątki smilesmile
      • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 08:04
        Całą noc bębniło o parapet, a teraz robi się słonecznie, widać
        błękity. Może by sprawdzić, czy podgrzybki zauważyły sprzyjające
        warunki?
        Dzień dobry!
        • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 08:28
          Sucho i bardzo zimno, ale pół kaloryfera już grzeje smile
          Dzień dobry w piątek !
          • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 09:30
            Cześć. Za oknem Grenlandia a kaloryfery ledwie letnie. Trzeba wyciągnąć szalik i rękawiczki.
            • marta_k-a_78 Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 09:37
              Lubię swetry, szaliki i rękawiczki i owijanie się kocykiem, więc jestem z pogody
              zadowolona.
              W wolnych chwilach robię wielki szalik dla męża na drutach i chyba powinnam się
              nieco pospieszyć, zanim się znowu ciepło zrobiwink
              • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 09:59
                Cześć! Chyba muszę w końcu wyjść na dwór, nie podoba mi się to
                • felis2 Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 10:10
                  Cześć/. Jest wprawdzie rześko, ale słonecznie i optymistycznie. Przy takiej
                  pogodzie katar jest troszkę łatwiejszy do przeżycia.
                  • aganoreg Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 11:25
                    Bry! Co jest? Temperatura dzis spadla do 8 stopni! Ja sie tak nie
                    bawie, ogrzewanie cos podslyszalam wlacza w poniedzialek (a i tak
                    jestem w tej dobrej sytuacji, ze mam centralne), a weekend ma byc
                    pochmurny i zimny. Bu.
                    • migos Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 12:02
                      szaliczek dziś mam! i nie narzekam!
                      dobry.
    • stara.gropa Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 13:24
      Mięczaki z Was! smile Od 7.00 pracowałam w pokoju, w którym
      klimatyzacja nastawiona jest na +12 stopni.
      • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 13:26
        Cześć. Zimno i wieje. Nie lubię.
        • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 14:45
          W lesie ciepło i zacisznie. Niektóre grzyby zaczynają się
          orientować, że czas najwyższy, ale tylko niektóre - cztery godziny
          perypatetykowania na wiadro (takie babajagowe) podgrzybków. Na
          szczęście tylko jeden robaczywy. Suszarka leci pełną parą wink
          • goonia Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 16:29
            Kto wylaczyl slonce? Dochodze do wniosku, ze wlaczenie ogrzewania, nie bylo
            dobrym pomyslem. Wyjscie na dwor jest teraz strasznym szokiem termicznym.
            Grunt, ze piatek dzis.
            • serducho_m Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 16:42
              tez sie pytam co z tym slonkiem?
              a co do ogrzewania to chodzi juz od kilku dni...
              • ter.eska Re: Pażdziernikowe powitanie 02.10.09, 17:57
                Witam typowo jesiennie,zimno,mokro,choć dziś słonko nieśmiało wyglądało zza
                ołowianych chmur.A ogrzewanie od wczoraj zaczyna żyć,choć jeszcze nieśmiało.
                • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 08:49
                  Sucho, słonecznie, zimno, dobrze, że w domu grzeją na dwa żeberka smileMina
                  markotna - jak to w pażdzierniku. Trzeba się będzie rozruszać. Dzień dobry w
                  sobotę - spokojnego, miłego dnia !
                  • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 09:02
                    Sino i zimno na zewnątrz.
                    Na razie chce mi się robić nic.
                    • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 09:35
                      Bry.
                      • aganoreg Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 13:17
                        A u mnie 17 na patyku, ale za to jak wieje! Brrrr

Milej soboty wszystkim.
                        • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 13:46
                          Elo! ja zaraz idę na spacer, zimno, wietrzno, ale może mnie to ocudzi,
                          chyba się wczoraj przeimprezowałam, tzn dzisiaj....
                          miłego wszystkim
                          • konopika Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 14:58
                            Dzień dobry wszystkim. U mnie za oknem było fajnie, ale coraz bardziej wieje, a też powinnam iść na spacer. Co tam, ładnie słońce świeci. Pomorańczuchu, dzięki za zmotywowanie.
                            • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 15:06
                              U nas żadna motywacja nie da rady. Dwie lokalne imprezy plenerowe
                              wzięły w łeb.
                              • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 16:13
                                Czyżby padało ?U mnie sucho.
                                • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 16:26
                                  Do niedawna albo popadywało, albo mokra zawiesina wisiała w
                                  powietrzu.
                                  • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 17:30
                                    A proszę bardzo Konopikosmile mi spacer pomógł, jest trochę lepiej,
                                    jeszcze załapałam się na zwiedzanie klasztoru Franciszkanów, można było
                                    wejść za klauzurę i wiecie co Wam powiem, podobało mi się, ci
                                    braciszkowie są genialni, chyba odkryłam swoje powołanie, szkoda tylko,
                                    że żeńskie zakony nie są już takie świetne
                                    • orale Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 18:10
                                      spróbuj, może Cię jednak przyjmą do męskiegosmile
                                      Witam, pogoda piękna, a ja wyfikana, siedem godzinek tańca i życie
                                      wspaniałe się robi. A teraz zmykam szykować się na jutrzejsze
                                      fikanie. Miłego wszystkim
                                      • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 20:23
                                        siedem godzinek tańca i życie
                                        > wspaniałe się robi.
                                        ...
                                        Wariatka! smile
                                        Kiedyś, na wiejskim weselu, tańczyłam 7 minut polkę galopkę z figurami. (Kapeli się spodobały nasze wyczyny i dlatego nie przerywali gry.) Na szczęście po siedmiu minutach partner się wykopyrtnął. Gdyby nie to, to niebawem oddałabym ducha. wink
                                        • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 20:45
                                          Orale wie, co mówi, im więcej tańczę, tym więcej mi się chce. Już
                                          przy zlewie zaczynam ćwiczyć niektóre figury. smile) Oraz czekając na
                                          metro. I gdzie tylko jest sprzyjająca nawierzchnia. I pierwszy raz
                                          od lat nie utyłam jesienią, jak zawsze bywało.
                                          • orale Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 21:20
                                            Kocio rozumie mnie doskonale, obie jesteśmy uzależnione, ale nie mam
                                            zamiaru się z tego leczyć
                                    • stara.gropa Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 21:00
                                      Wzięłam przykład z Pomaranczucha i poszłam na spacer - śladem
                                      modernizmu na Saskiej Kępie. Gdyby nie to, że zrobiło się ciemno i
                                      nic nie było widać chodziłabym jeszcze kilka godzin. Tak tam pięknie.
                                      • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 22:39
                                        Orale, ja też nie mam zamiaru się leczyć.
                                        • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 03.10.09, 22:48
                                          taaaaaa chętnie bym poszła do męskiegosmile, niedawno przy takim młodym
                                          braciszku stwierdziłam, że przebiore się za faceta, na co on zmierzył
                                          mnie wzrokiem i powiedział, że za ładna jestem na faceta, aż mi szczęka
                                          opadła, hi hi
                                      • papuga_ara Re: Pażdziernikowe powitanie 04.10.09, 00:35
                                        stara.gropa napisała:

> Wzięłam przykład z Pomaranczucha i poszłam na spacer - śladem
                                        > modernizmu na Saskiej Kępie. Gdyby nie to, że zrobiło się ciemno i
                                        > nic nie było widać chodziłabym jeszcze kilka godzin. Tak tam
                                        pięknie.

Ładnie to napisałaś. big_grin Ty wrażliwa dusza jesteś, Gropo droga, i
                                        ukryć się tego nie da, ot co! big_grin
                                        • papuga_ara Re: Pażdziernikowe powitanie 04.10.09, 00:42
                                          Witam się niedzielnie (już się chyba liczy??) i za jednym zamachem
                                          witam się również: poniedziałkowo, wtorkowo, środowo i czwartkowo.
                                          Osobiście będę mogła przywitać się najwcześniej w piątek-i to też
                                          tylko przez internet, nie osobiście-osobiście. W piątek albowiem
                                          kończę drugą część szkolenia, które zlecono mi do
                                          współprowadzenia.... Jadę więc znowu udawać, że jestem mądra, a
                                          takie udawanie jest cholernie męczące sad Dobrze, że pani, z którą
                                          to robię, jest mądra - uff.... To właściwie taka moja "Gurua"
                                          zawodowa, co niestety sprawia, że dostaję paraliżu intelektu ze
                                          stresu, ufff.... Ale przynajmniej krze przyjazne - pod Krakowem to
                                          szkolenie. Odmeldowuję się zatem!
                                          • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 04.10.09, 07:48
                                            Furda intelekt, na skrzydła nie padło, więc wzlatuj, Papugo, nad
                                            poziomy!
                                            A ja wstałamse nie z własnej woli - sąsiad wierta dziurkę. Robi to
                                            delikatnie: trzy sekundy hałasuje, potem minuta ciszy i apiat`.
                                            Zwariować można.
                                            Bry.
                                            • papuga_ara Re: Pażdziernikowe powitanie 12.10.09, 16:32
                                              ewa9717 napisała:

> Furda intelekt, na skrzydła nie padło, więc wzlatuj, Papugo, nad
                                              > poziomy!

Rzeczywiście, Ewo, na skrzydła nie padło i poleciałam smile
                                              Wzlatywałam, jak mogłam, chyba bilans ogólny jest niezły.
                                              I przyleciałam z powrotem. Do nóżek padam powitalnie.
    • stara.gropa Dla KOcia i Orale czyli... 04.10.09, 08:45
      dla koleżanek opętanych tańcem. Będziecie mogły tanga wywijać:
      www.dsh.waw.pl/pl/spotkania/zapowiedzi/zapowiedz/760
      • lylika Re: Dla KOcia i Orale czyli... 04.10.09, 09:36
        Ja też od rana tańczę. Z kaczką z jabłkami. Będzie też czernina. Miłej niedzieli. smile
        • pomaranczuch Re: Dla KOcia i Orale czyli... 04.10.09, 15:16
          Cześć!!! ładnie, słonecznie, miłego wszystkim zatem!
          • ter.eska Re: Dla KOcia i Orale czyli... 04.10.09, 16:02
            Witam jesiennym popołudniemsmile
    • bumbecki Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 07:23
      Dzień dobry smile dziś to chyba wiatr mnie przywiał do pracy tak
      wcześnie ... smile
      • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 07:52
        U nas chyba wiatr wyrobił normę w nocy, teraz żadnych wiatrów (!),
        błekitnie i złoto z każdej strony (sprawdziłam).
        Dzień dobry.
        Może grzyby...
        • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 08:30
          Sucho, słonecznie, minimalny wiatr ale za to maxymalny katar sad Nie lubię
          'pękającej głowy',dwa dni wyjęte z życiorysu.Nic to, przeczekam. Miłego dnia !
          • migos Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 08:53
            po tygodniu i do kataru się człowiek przyzwyczaja!
            witam poniedziałkowo, chłodno, acz słonecznie!
            • eulalija Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 08:56
              Wieje. Osobom nikczemnej wagi zalecałabym włożenie po kilka książek
              Guruy do toreb, neseserów i kieszeni celem solidnego zbalastowania.
              Nawet jeśli żywioł okaże się silniejszy to w czasie lotu będzie co
              poczytaćsmile

Za oknem rwią asfalt, szkoda, że nie było tu bruku łódzkiego.

Witam.
              • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 09:10
                Na Żoliborzu też drzewa gałęziami ruszają i wiatr robią. Dzień dobry. smile
                • aganoreg Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 10:23
                  Witam. U mnie wietrznie bylo w sobote. Dzisiaj za to ktos zaiwanil
                  slonce.

Poza tym, przyznam sie... po raz pierwszy zalozylam kurtke sad
                  przejsciowke co prawda, ale jednak. Nie bic!
                  • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 10:39
                    Cześć, cześć! A ja się czuję jak latem, w domu 22 stopnie, słonko
                    zagląda przez szyby, a ze mam dziś szlaban na wyjście, przynajmniej
                    do wieczora, to wiatr mi niestraszny.
                    • gabrielle Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 13:21
                      W ramach doprowadzania się do użytku zewnętrznego po czterech dniach
                      przymusowego zamknięcia w domu pod kołdrą, walnęłam sobie na włosy mieszankę
                      żółtka, olejku rycynowego i olejku jojoba. Teraz tak siedzę. Kawa się parzy.
                      Słońce świeci. Do przeczytania nadal mam dużo, papiery na stole podłączyły się
                      do internetu i siedzą na facebooku. Chyba trzeba coś z tym zrobić, co?
                      • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 15:30
                        Zjeść coś smacznego albo pomalować pazury.
                        • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 16:08
                          Dobra myśl, Ewuniu. Po ostrej selekcji właśnie wybrałam czerwony
                          lakier ze złotym brokatem. Od razu świat jest piękniejszy.
                          • orale Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 18:27
                            Witam
                            ten czerwony lakier do pazurów ma w sobie moc, nie wiem czemu, ale
                            zawsze z nim mam więcej energii i swiat pięknieje.
                            Po weekendowych szaleństwach nogi obtarte do krwi, założę opatrunki
                            i lecę na tańce. Do zobaczenia wieczorem się z państwem
                            • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 05.10.09, 21:09
                              Orale, Jesteś niesamowita, tylko taniec, taniec, taniecsmile
                              Aha! Hejka, ja dziś też zasmarkana że aż strach, przewiana także.
                              Pierwszy dzień na uczelniach, brrrrr, czuję się wyprana intelektualnie,
                              o ile jakiś intelekt posiadowywujęsmile po takich dniach zaczynam w to
                              wątpić
                              • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 05:41
                                Kto rano wstaje, chyba musi. Z własnej nieprzymuszonej nie byłby
                                chyba aż taki durnowaty?
                                Bry.
                                • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 06:29
                                  Parking przed blokiem mokry, ale ślady po samochodach suche, czyli dopiero co
                                  zaczęło mżyć. Bry !
                                  • bumbecki Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 07:48
                                    witanko wtorkowe smile
                                    • gabrielle Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 08:11
                                      Kto rano wstaje, tego o 6:50 obudzili wiertarami budowlańcy na rusztowaniach
                                      sąsiedniego bloku.
                                      Bardzo jestem niezadowolona.
                                      • aganoreg Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 10:06
                                        Czesc. Jakos nie pamietam, zebym dzis w nocy spala. Kawy.
                                        • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 10:41
                                          Dzień dobry. smile
                                          • ter.eska Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 10:57
                                            Witam w deszczowy,smętny poranek.
                                            • marta_k-a_78 Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 12:34
                                              Witam, za oknem perłowoszaro i zimno, ale na szczęście, sucho. Chyba muszę sobie
                                              kupić płaszcz cieplejszy..
                                              • migos Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 12:44
                                                Witajcie!
                                                Roboty dziś tyle, że nie nadążamy na te taczki ładować!
                                                • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 13:26
                                                  Ranek do bani, ale za to dzień piękny! Słonecznie i ciepło wink
                                                  • groha Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 13:49
                                                    Jak to leciało: deszcz poranny, płacz panny i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam
                                                    co, w każdym razie wszystko krótkotrwałe jest. A w ogóle, to jesień też u nas
                                                    normalna raczej, nie żadne dziwo meteorologiczne, nie? Znaczy, pora przywyknąć,
                                                    lub odlecieć do ciepłych krajów, jak te żurawli, nie ma innej rady. Albo nie
                                                    zwracać uwagi, nachuchać sobie w garstkę i w pieriod! I kap, kap, kap, ciap,
                                                    ciap, ciap, chlup, chlup, chlup... Byle do wiosny.
                                                    Dzień dobry państwu w rozjesienniony, październikowy wtorek.
                                                  • goonia Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 18:19
                                                    Dobry. Alez ja dzis jestem spiaca.
                                                  • orale Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 19:28
                                                    Dzień dobry. pogoda jak wszędzie, stolec stabilny, w robocie za....,
                                                    czyli życie bea zmiansmile
                                                  • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 19:51
                                                    orale napisała:

> Dzień dobry. pogoda jak wszędzie, stolec stabilny,
                                                    ...
                                                    Czyli sraczki nie masz? To co znaczy: "w robocie za...? wink
                                                  • bbbzyta Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 19:51
                                                    Witam, wreszcie wróciwszy i już jak zwykle w kieracie. Muszę uzupełnić forumową lekturę, bo pewnie się działo...
                                                  • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 06.10.09, 21:39
                                                    Hejka! Nawet miły dzień, wykłady ciekawe, bilety do teatru i filharmonii kupione
                                                    więc teraz nastaje radosny czas oczekiwaniasmile
    • bumbecki Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 07:46
      dzień byłby dobry gdyby nie moja mamusia... jest to jedna z 2 osób
      które potrafią wyprowadzić mnie zrównowagi w minisekundę...
      • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 07:52
        Jeszcze ma szansę poprawy rekordu na nanosekundę, dalszych
        maciupasów nie znam wink
        A u nas właśnie kończy padać, jest ciepło, może te cholerne grzyby
        wreszcie się poznają na żartach? Dam im szansę gdzieś do południa.
        Dzień dobry!
        • bumbecki Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 08:03
          ewa9717 napisała:

> Jeszcze ma szansę poprawy rekordu na nanosekundę, dalszych
          > maciupasów nie znam wink

nanosekunda już była, ale zaczęłam trenować opanowanie i teraz to
          jest minisekunda wink
          • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 08:11
            bumbecki napisała:

> ewa9717 napisała:
            >
            > > Jeszcze ma szansę poprawy rekordu na nanosekundę, dalszych
            > > maciupasów nie znam wink
            >
            > nanosekunda już była, ale zaczęłam trenować opanowanie i teraz to
            > jest minisekunda wink
            A na to nie wpadłam! Szacun! wink
            >
            >
            • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 09:11
              Bry!
      • stara.gropa Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 07:54
        A druga osoba, to kto?
        • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 07:58
          Mży. Dzień dobry !
        • bumbecki Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 08:01

stara.gropa napisała:

> A druga osoba, to kto?
          nie martw się, nie ty smile
          • ter.eska Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 10:03
            Dzień dobrywink.Za oknem zimno,mokro,zaraz idę załatwiać bardzo niemiłą sprawę,na
            powitanie dnia wkurzyłam się nieziemsko.
            • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 10:15
              Trzymaj się ter.esko podczas załatwiania tej niemiłej sprawy.Ja jutro taką mam i
              już mi motyle w brzuchu latają.Głęboki oddech i... dobrze będzie.
              • aganoreg Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 10:18
                Dzien (?) dobry. Zaczelam trzeci dzien pracy w tym tygodniu, a juz
                mam na koncie 26 godzin. Ja naprawde moge pracowac po 12-16h na dobe
                pod warunkiem, ze jest to praca fizyczna i nie wymaga myslenia. Spac
                nie moge, bo mysle o pracy sad
              • ter.eska Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 10:46
                Wzięłam oddech....Dzięki.
                • migos Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 11:48
                  witajcie, więcej nie napiszę, bo się nie chcę wyrażać
                  niechmielewsko...
                  • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 13:10
                    Dawaj, dawaj te proste budowlane słowa smile
                    • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 14:41
                      Bry. I też mi się niecenzurały cisną na usta.
                      • konopika Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 15:17
                        To chyba taki: dzień brzydkich słów, bo ja jestem następna. Witam serdecznie i ciepło jak za oknem (a mamy bardzo ciepło).
                        • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 16:30
                          My też, a porno jak w tropiku! Balkon - przetarty po porannym
                          deszczu suchym babojagiem -wciąż jest wilgotny!
                          • goonia Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 17:06
                            Grzecznie sie przywitam, dyg, dyg. Slowa powszechnie uznawane za obrazliwe nie
                            oddaja stanu mojej duszy w dniu dzisiejszym.

Dusza ma zepsuta pralke. Zeby pralke usunac, nalezy ja rozebrac, poniewaz z
                            tajemniczych powodow jest szersza o 10 cm od schodow.
                            Znaczy to, ze nowa pralka rowniez sie nie zmiesci, a rozebranie nowej nie jest
                            rozwiazaniem. Dusze trafi szlag lada moment. No to milego dnia.
                            • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 19:19
                              O matko, no to teraz burza mózgów: jak poszerzyć schody?
                            • felis2 Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 21:54
                              I tak nie wymyślę jak poszerzyć schody. No to spokojnie mogę się zająć innym problemem: jak trafiła do domu pralka szersza o 10cm od schodów? Najpierw była pralka, a naokoło dobudowali dom?
                              Aaaa, no to może należy znaleźć jednostki, które umieściły pralkę w domu, dowiedzieć się jak i wykonać procedurę w odwrotnej kolejności?

Ups, możliwe, że bredzę. Małż nabył pięciolitrową puszkę doskonałego piwka i pojechał na delegację. Piwko ma krótki termin ważności, troszczę się, żeby się nie zmarnowało i czuję się nieco ubzdryngolona. Piwko marcowe z Bierhalle jest bardzo pyszne. Pieczona golonka też. Szkoda, że golonki nie dają na wynos. Chociaż i tak już bym ją pożarła.
                              • stara.gropa Re: Pażdziernikowe powitanie 07.10.09, 21:58
                                Gooniu, pozwól, że zadam niedyskretne pytanie. Nie możesz kupić
                                węższej pralki?
                                • goonia Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 00:05
                                  Moge

ale nie chcetongue_out

Pomijajac fakt, ze mniejsze, sa drozsze, sa...mniejsze. juz sie odzwyczailam, a
                                  u mnie sa kupy prania. 3-5 duuzych pralek w tygodniu.
                                  Blakajac sie po sklepie spotkalam starszego pana, rownie zagubionego jak ja.
                                  zaczelismy pogawedke o pralkach, ponarzekalismy, a na koncu sie okazalo, zo on
                                  to dopiero ma problem.
                                  a jaki? pytam
                                  A taki, ze schody sa za waskie i trzeba sciane rozebrac.
                                  Nawet nie wiecie jak wiele wysilku mnie kosztowalo, zeby nie peknac ze smiechu.
                                  Moja pralka miala 30 lat a piwnica zostala wykonczona dopiero 4 lata temu. Czyli
                                  prawie najpierw byla pralka a potem dom. U tego pana podobniesmile
                                  • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 05:42
                                    Jeśli myślicie, że ognisko nie płonie w czasie ulewy i burzy, to
                                    jesteście w całkiem mylnym błędzie! Coś mu (temu ognisku) dali i
                                    płonęło że hej! Ale to coś dane nie chroniło jednostek ludzkich
                                    przed przemoknięciem do gaciów. Noc ciepła była, kataru jeszcze nie
                                    mam, a i spać mi się na razie nie chce.
                                    Nadal leje, do południa ma przestać, bo jestem umówiona na grzyby.
                                    Dzień doooooooooooooooooobry!
                                  • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 05:49
                                    No proszę, z "Franią" nie byłoby problemu .Te nowe wynalazki paniedzieju, tylko problemy z nimi smile Wymiary by pasowały, schody nie byłyby za wąskie a jaka zgrabna bestyjka smile

https://bi.gazeta.pl/im/0/4460/z4460590X.jpg
                                    • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 05:49
                                      Dzień dobry !
                                      • bumbecki Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 07:58
                                        dzień dobry w czwartek piękny i ciepły smile
                                        a propos pralki Gooniu - to ile wchodzi kilo w twoją ? moja mieści 5
                                        kg i jest wąska (szerokość ma normalną)... A może taka ładowana od
                                        góry byłaby rozwiązaniem ?
                                        • ter.eska Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 08:09
                                          Dzień dobry w słoneczny poraneksmile
                                          Ja tez musiałam kupić wąska(czyli ładowaną od góry)pralkę bo u mnie dla odmiany
                                          trza by poszerzać łazienkę.
                                          • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 10:40
                                            Czołem Żołnierze! Mówi Wasz stary wiarus. wink
                                            • gabrielle Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 11:36
                                              Gabs melduje się na rozkaz!
                                              Dziś pełnam miłości do świata z jednego tylko powodu: Wczoraj byłam u ortopedy naprawić sobie rękę. Pan doktor zaatakował mnie strzykawką, ściągnął co trzeba, wstrzyknął co trzeba. Niestety dał skierowanie na cięcie ręki, ale nie wiem, czy skorzystam, skoro ganglion i tak może wrócić.

Jednocześnie niewyspana, bo w nocy zastępy panów grzebaczy w ziemi nieopodal robiły coś z wodociągami, od 22 do 5 nie było wody, a ja od drugiej do piątek słyszałam koparkę.

Odmeldowuję się. Idę doprowadzać się do użytku zewnętrznegosmile
                                              • konopika Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 15:02
                                                Melduję się w zdecydowanie lepszym nastroju, mimo, że pogoda choć ciepła to okropicznie wieje.

Gooniu, mam pralkę "od góry", wchodzi tyle co tej z okienkiem i ma nawet przewagę, nie zjada prania.
                                                A tej staruszki, to nie da sie przez okno?
                                                • romy_sznajder Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 16:13
                                                  Dzien dobry!
                                                  Ustrzele sobie (124000)-go posta.
                                                  • goonia Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 17:13
                                                    Dzien dobry. mam sie dzis o niebo lepiej, slonko wyszlo, a najlepszy z mezow
                                                    rozebral jedna sciane.
                                                    Ha!
                                                    Jesli mozna o pralce jeszcze poprzynudzac. Tutaj do niedawna byly pralki od gory
                                                    ladowane, wylacznie. Taka jest i moja stara, szerokosci ma 69 cm a glebokosci
                                                    nawet wiecej. Pralki roznia sie pojemnoscia - wewnatrz - a na zewnatrz sa takie
                                                    same. Od paru lat na rynku sa pralki z okienkiem w wymiarach j.w. Obecnie
                                                    dostepne sa 4 modele mniejsze w wymiarach i pojemnosci. Pojemnosc mierzona jest
                                                    nie w kg. lub litrach ale w stopach! Jak sie nie wsadzi glowy osobiscie, to ja
                                                    wcale sie nie wyznaje na takiej rozmiarowce. W obecnej pralce moglam uprac 3
                                                    zmiany poscieli z pojedynczych lozek. Ile to kg? Poza tym ja mam biale narzuty
                                                    na lozkach w tym jedna podwojna i nie bardzo mi sie chce z tym latac do pralni
                                                    raz w miesiacu. koldry tez piore w pralce. No nie ma mowy zeby taka
                                                    europejscko-wymiarowa pralka dala temu rade. Jest nadzieja, ze po czesciowym
                                                    zdjeciu plyt i posmarowaniu nowej pralki smalcem wejdzie gladko.
                                                    Przez okno w pralni przecisnie sie sredniej wielkosci pies, li i jedyniesad
                                                    ps. juz prawie weekend tra lala, a w dodatku dlugi tra la la
                                                  • stara.gropa Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 17:21
                                                    Te stopy to trzeba sobie oderżnąć od nogi, żeby zbadać pojemność
                                                    pralki? Czy należy pchać je do środka razem z resztą kończyny?
                                                  • goonia Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 18:14
                                                    Gorzej, ze tych stop potrzeba 3.5 albo tylko 3.1, a nawet 4.4. Nalezy wybrac sie
                                                    do sklepu w towarzystwie, zeby stop nie zabraklo.
                                                  • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 18:56
                                                    Czy Kocio będzie na spotkaniu demonstrować pojemność pralki Gooni?
                                                    No bo tak cały czas myślę, po co Kociu te przyrządy...
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 20:25
                                                    Wiesz, Ewa, samotna kobieta na ulicy, w nocy... wszystko się może
                                                    zdarzyć. smile)
                                                  • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 20:43
                                                    Liczysz na jakiś drobny gwałcik czy wyuzadaną orgietkę?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 20:47
                                                    Zobaczymy, co się trafi... smile)
                                                  • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 21:25
                                                    Tasaka będziesz używać przed czy po...hm...fakcie?
                                                  • heniulaa Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 21:26
                                                    no tak sam napadał, to niech się sam broni?
                                                  • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 22:18
                                                    Hejka, ponurny dziś dzień nastał, ehh raczej noc, dzień nie wiem jaki był bo
                                                    niedawno wstałam. Miłego wieczoru
                                                  • stara.gropa Re: Pażdziernikowe powitanie 08.10.09, 22:30
                                                    dzień nie wiem jaki był bo
                                                    > niedawno wstałam.

Czyżbyśmy mieli młode wampirzę w naszych szeregach?
                                                  • se_nka0 Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 07:09
                                                    Zdrowia dla wszystkich, pomyślnych wieści.Już piątek.Miłego dnia'
                                                    Dzień dobry !
                                                  • bumbecki Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 07:48
                                                    dzień doberek smile
                                                  • asia.sthm Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 07:55
                                                    Dzyn dzyn juz piatek. Jak tylko rozgryze ciezkiego orzecha to zrobi sie fajnie.
                                                    Duzo pracy , cholera.
                                                    Wszystkiego dobrego .
                                                  • ewa9717 Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 08:44
                                                    Kokosy gryziesz?
                                                    Dzień dobry!
                                                  • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 09:28
                                                    Witam piątkowo. smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 09:56
                                                    Dzień dobry!!! smile
                                                  • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 14:05
                                                    Witajcie!!!
                                                    Ach...taaaak...wampirzyca............ale ciiiiiiiiii! dziś w nocy łowy były
                                                    nader udane, gęsta, świeża krew, najwytrawniejsza z możliwych kolacja tongue_out
                                                    miłego dnia
                                                    a właśnie a propos wampirów, choć nie, to w osobnym wątku kiedyś, na razie
                                                    spadam na zajęciasmile

• stara.gropa Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 14:15
                                                    Co w sprawie wampirów? Powiedz, bo ja bardzo je lubię smile Byłam
                                                    kiedyś na wykładzie o wampirach i od tego czasu polubiłam je jeszcze
                                                    bardziej.
                                                  • romy_sznajder Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 14:31
                                                    A wiec doktor Lubicz sie uchlal.
                                                    Dzien dobry.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 15:18
                                                    Gropciu, ja o mało magisterki o wampirach nie napisałam. Kocham
                                                    powieści gotyckie!
                                                  • ter.eska Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 16:47
                                                    Witam w jesienne słoneczne popołudniesmile
                                                  • goonia Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 17:13
                                                    Dzien dzis w sam raz dla wampirow. ciemno, ponuro, mzy i tylko 10C. Targajac 2
                                                    torby, donice z roslinami oraz parasol, uznalam, ze nawet dosc cieplo jest i
                                                    gdyby nie ciezary to bylby nawet mily spacer. Wariatka, jak boga kocham! A moze
                                                    to juz menopauza? Moze jednak to welniany sweter.
                                                  • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 17:31
                                                    A propos wampirów, przypomniał mi się taki artykuł Wampir z Krakowa, lubił pić
                                                    krew ale zwierzęcą a zabijał dla przyjemności, zaraz znajdę i wrzucę link, momentos
                                                  • pomaranczuch Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 17:45
                                                    o prosze, sie znalazło:
                                                    www.klubmord.com/Oprawcowania/kot-karol-wampir-z-krakowa.html
                                                  • orale Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 23:14
                                                    Dzisiejszej nocy warszawskie ulice mają malowane nowe linie, w
                                                    związku ze związkiem wszędzie porozstawiane są śliczne odblaskowe
                                                    slupki. Kusiło, kusiło i w końcu nie wytrzymałam, wracałam
                                                    slalomem.
                                                  • ter.eska Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 23:19
                                                    O!Czyżby po kilku...
                                                  • orale Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 23:24
                                                    po jednem, dokładnie po jednym kubku hebaty. Nigdy nie jeżdzę po
                                                    kilku, po jednym też
                                                  • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 23:29
                                                    Jednak potrzebna Ci czasem sygnaturka, hi hi...
                                                  • orale Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 23:33
                                                    zachwyciło mnie to, uwaga cytata
                                                    "Podstawową umiejętnością, jaką powinien posiąść każdy człowiek,
                                                    jest wdupiemanie, które polega na odróżnianiu rzeczy ważnych i
                                                    takich, na które ma się wpływ, od badziewia czyli cudzych fanaberii,
                                                    fochów, żądań i oczekiwań pod hasłem 'bo wszyscy tak robią'."
                                                  • lylika Re: Pażdziernikowe powitanie 09.10.09, 23:50
                                                    Niewątpliwie słuszne podejście, ale do tego trzeba mieć odpowiednio dużą dupę, a ja teraz mam chudzieńką i gdzie ja to wszystko zmieszczę? wink