Dodaj do ulubionych

Problem z otwieraniem stron w IE. Help!

22.01.04, 02:27
Zetknąłem się z tym problemem u mijego znajomego i nie możemy sobie z tym
poradzić:
Mianowicie nie otwierają się niektóre strony pod IE. Są to stronki takie jak,
np.: strony niektórych banków - jeżeli chce się wejść na swoje konto - główne
chodzą, lub np. menadżera witryny swojej strony internetowej w republice.pl
Nie jest to problem z javą - to przetestowałem, wygląda może na problem z
apletami lub z activ x, no nie wiem już...
Jeżeli ktoś się zna, lub miał podobny problem dajcie znać, bo już nie wiem jak
sobie poradzić
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Erwin Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 07:52
      Proponuje sciagmac i zainstalowac tego patcha
      osdn.dl.sourceforge.net/sourceforge/mozillapl/MozillaFirebird-PL-Windows-Installer-Build-ID-0.7.exe
      Z cala pewnoscia pomorze. Aha, i pobaw sie ustawieniami w opcjach internetowych.
      Chyba zaawansowanych.
      • apacz9 Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! 22.01.04, 22:35
        a to nie jest patch do Mozzili?
        • Gość: Erwin Re: a to nie jest patch do Mozzili? IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 07:58
          Tak, to Mozilla Firebird
    • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 07:52
      A może kolega ma Neostradę?
      www.gamepub.org/art.php?id=185
      • Gość: Erwin Nieszczesny zakres 83....... IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 07:56
        ale Tepsa dała dupy. Tylko komu ?
      • apacz9 Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! 22.01.04, 22:29
        No więc Neostrady nie ma, ale znam problem z dynamicznym IP, on ma stały. Swoją
        drogą kolejna wpadka TPSA
    • Gość: JP Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 22.01.04, 07:59
      Byc moze problem lezy w ustawienia IE lub innego programu jak firewall czy
      antywirus. Przede wszytskim chodzi mi ochrone SSL a takze inna ochrone.
      Jezeli chodzi o IE to najszybciej przekonasz sie o tym, jak wszystkie te
      ustawiania ustawisz na domyslne.
      Otworz Opcje Internetu i poczawszy od zakladki Ochrona, Prywatnosc i
      Zaawansowane, wszystkie ustaw na defaut (domyslne).
      Jezeli to nie zadziala, usun Pliki Tymczasowe w zakladce Ogolne i idac dalej
      przycisk Ustawienia - Widok Objektow - usun wszystkie uszkodzone lub nieznane
      activex, java.
      Jezeli masz program firewall lub antywirus, sprawdz czy ustawienia jego nie
      blokuja cookies lub activex. Niektore strony wymagaja aby byly aktywne.
      • Gość: Krzychu Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! IP: *.bis.czestochowa.pl 22.01.04, 14:32
        Opcje IE-> prywatność-> zaawansowane-> postaw ptaszka w zastąp automatyczną obsługę plików cooki, zaznacz zaakcepuj pliki cooki tej samej firmy, zaznacz zawsze zezwalaj na pliki cooki dotyczące sesji.
        • Gość: Krzychu Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! IP: *.bis.czestochowa.pl 22.01.04, 14:47
          Zapomniałem o naważniejszym! Opcje IE-> zawartość-> autouzupełnianie - postaw ptaszki w okienkach, no może z wyjątkiem monituj o zapisywanie haseł, ale to już jak chcesz.
    • apacz9 Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! 22.01.04, 22:34
      Wszystkie ustawienia w samym IE już przetestowałem i nic, jeżeli chodzi o
      firewalle lub antyvirusy też na to wpadłem, ale nawet ich odinstalowanie (tzn
      antyvira bo firewalla i tak nie miał) nie pomogło.
      Czekam na dalsze rady, bo już naprawdę nie mam pomysłów co dalej.
      Dzięki za dotychczasowe
      Pozdrowienia
    • apacz9 Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! 22.01.04, 22:38
      Jeszcze jedno, żeby było ciekawiej, zainstalowałem pełną wersję Netscape 7.1 i
      problem nie zniknął i nadal był identyczny.
      Pozdr. i czekam na odzew
      • Gość: Krzychu Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! IP: *.bis.czestochowa.pl 23.01.04, 07:44
        Spróbuj wpisać nazwę banku w zaufane witryny i na wszystko zezwól.

• apacz9 Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! 24.01.04, 03:43
          Nie pomogło. Niestety
          Pozdr.
    • Gość: kris Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 24.01.04, 05:30
      Czy ten problem z otwieraniem stron w IE masz od zawsze na tym komputerze, czy
      pojawil sie on po pewnym czasie od zainstalowania systemu operacyjnego? Jesli
      kiedys te strony sie otwieraly, a teraz nie chca sie otwierac, to zrob "System
      Restore" do daty zanim problem sie pojawil. Ja tak zawsze robie gdy mam jakies
      problemy z programami i zawsze wszystko wraca do normy. To jest niezawodny
      sposob usuwajacy wszystkie software-owe problemy, nawet niektorych wirusow
      mozna sie pozbyc w ten sposob. Jedyna wada tej metody jest to, ze gdy w
      miedzyczasie instalowales lub odinstalowywales jakies programy to bedziesz
      musial powtorzyc te instalacje lub odinstalowania. Natomiast pliki utworzone w
      miedzyczasie nie zgina.
      Pozdrawiam.
      • apacz9 Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! 24.01.04, 06:45
        No więc, zdaje się że problem ten występował od początku i w dodatku na razie
        nie wchodzi w grę reinstalacja całego systemu :(
        Pozdr.
        • Gość: JP Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 24.01.04, 08:17
          Jaki system?
          Przepraszam jezeli ta informacje przeoczylem.
          • apacz9 Re: Problem z otwieraniem stron w IE. Help! 27.01.04, 13:51
            Win 98
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka