Gość: ccc IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 07:52 Jak się tego shitu pozbyć bez kupowania najnowszego Mks_Vira itd.? Zna ktoś jakieś darmowe narzędzie do usuwania tego badziewia? Plizzz :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: JP Re: Win32.HLLM.MyDoom.32768 IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 29.01.04, 08:11 skaner.mks.com.pl/ Link Zgłoś
Gość: yankee Re: Win32.HLLM.MyDoom.32768 IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 10:30 JP, zaproponowałeś skaner on-line modemowcowi:-))))))))))))))))))) Masz tutaj instrukcję krok po kroku: 1.Idź do "Start"po lewej na dole, wybierz opcję "znajdź", następnie "pliki lub foldery" 2.W polu "nazwa" wpisz: jdbgmgr.exe 3. Upewnij się, że przeszukujesz wszystkie dyski twarde (Szukaj w: Lokakne dyski twarde) 4. Teraz kliknij: "znajdź" (wirus ma ikonkę niedźwiadka, NIE OTWIERAJ GO!!!!) 6. Po zakończeniu wyszukiwania w zakładce "edycja " wybierz opcję "zaznacz wszysto" (plik zostanie podświetlony) 7.Teraz w zakładce "plik" wybieramy "usuń" 8. Na zakńczenie opróżnij kosz systemowy....uffff, już po kłopocie:-))))) Możesz jeszcze sprawdzić, czy nie masz jeszcze przypadkiem shimgapi.dll:-) Jeżeli znalazłeś u siebie „miśka”, to wyślij tą instrukcję wszystkim osobom z Twojej książki adresowej. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy YANKEE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 10:41 Toć to stary fake! :-) www.symantec.com/avcenter/venc/data/jdbgmgr.exe.file.hoax.html Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: YANKEE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 10:47 Po polsku parę linków: www.google.pl/search?q=jdbgmgr.exe&ie=UTF-8&oe=UTF8&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl Link Zgłoś
Gość: yankee Re: YANKEE!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 12:12 Sorry:-)))) To był głupi żart. Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Win32.HLLM.MyDoom.32768 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 21:08 miśka już dawno usunąłem, podobnie jak śrubę z nakrętką, popsutą kostkę Rubika, wszystko z TAPI w nazwie i ze setkę *.dllów pozdrawiam lamerów Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Win32.HLLM.MyDoom.32768 29.01.04, 21:51 Gość portalu: ccc napisał(a): > miśka już dawno usunąłem, podobnie jak śrubę z nakrętką, popsutą kostkę Rubika, > > wszystko z TAPI w nazwie i ze setkę *.dllów > pozdrawiam lamerów Dziękujemy i "odpozdrawiamy"! :-) Link Zgłoś
Gość: JP Re: Win32.HLLM.MyDoom.32768 IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 30.01.04, 03:20 Gość portalu: yankee napisał(a): > JP, zaproponowałeś skaner on-line modemowcowi:-))))))))))))))))))) Widzisz w tym jakis problem? Smieszy cie to? W momencie zainstalowania activex (30 sek) i sciagnieciu aktualnej bazy (przy modemie moze 2 minuty), facet moze wylaczyc dialup (polaczenie z internetem). Program juz dziala sam w komputerze. Skanuje i co najwazniejsze usuwa za darmo. Widzisz yankee, przez takich informatorow jak ty, ktos moze nie skorzystaja z dobrodziejstw skanera online. A moze sie myle. Moze to tylko ty nie blyszczysz inteligencja. Proponujesz usunac dwa pliki nie mowiac nic o pliku bootowania, rejestrach i procesie jaki ten wirus tworzy. Dzieki twoim rada ktos bedzie mial przerazajacy smietnik w komputerze. Lepiej bys zrobil jakbys w tym przypadku nie doradzal. Link Zgłoś
Gość: kell Re: Win32.HLLM.MyDoom.32768 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.01.04, 09:17 dla uzytkownikow mozilli pod win. przy wejsciu na skaner.mks.com.pl przegladarka zauwazy brak wtyczki do active x i zaproponuje sciagniecie odpowiedniej (ze strony mks). problem w tym, ze ta wtyczka (przynajmniej jakis czas temu) jest delikatnie mowiac zepsuta. wiec jezeli przegladarka zacznie sie wywaliac co jakis czas z niewiadomych powodow, to powodem bedzie wlasnie ta wtyczka. nie mam pojecia jak sprawa wyglada obecnie. jak ktos ma jakies info to bede wdzieczny za pomoc. Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Win32.HLLM.MyDoom.32768 IP: *.di.unipi.it 29.01.04, 11:33 download.nai.com/products/mcafee-avert/stinger.exe Link Zgłoś
Gość: roman_ Re: Win32.HLLM.MyDoom.32768 IP: 212.160.129.* 29.01.04, 12:59 Polecam darmowy antywirus w polskiej wersji z atomatyczna aktualizacja. Program wymaga darmowej rejestracji na stronie producenta. www.avast.com/i_idt_1016.html Link Zgłoś
binduga Re: Win32.HLLM.MyDoom.32768 29.01.04, 22:15 KOCHANY A TRZEBABYŁO ZAŁĄCZNIKI OTWIERAĆ??????????? JAK JESTES CIEKAWSKI TO SOBIE W D.... POGRZEB, HEH. A CO TY ROBISZ NA NECIE??????? NA KAŻDYM PORTALU O TYM PISZĄ. NAWET PODAJĄ TREŚĆ TEGO M@ILA, A TY CO...........TERAZ SIĘ MĘCZ Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Bidunia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.04, 09:02 Biduniu! Grzebanie w d... nie zaspokaja mojej ciekawości. Załączników z natury nie otwieram. MyDooma też - jak się w końcu okazało - nie mam, bo skąd? Wszystkie niezidentyfikowane maile są usuwane zaraz po znalezieniu się w skrzynce odbiorczej (hurtowo, nawet bez najeżdżania na nie myszą). Jednak dostaję codziennie ze 2-3 maile, że w mojej poczcie był ten wirus, więc trzeba było to sprawdzić. A czemu ja w ogóle z tobą gadam? Pewnie o tym wszytkim tez już wiesz z jakiegoś portalu, KOCHANY. ========================================= MERDE A CE-LUI QUI LIRA Link Zgłoś