20.10.10, 15:33
Tak sie zastanawiam moze ktos mi powie czy latwo jes złamać czyjeś hasło .np. mąż zony na poczte.)) j
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: hasło 20.10.10, 16:03
      na jednym komputerze bardzo łatwo.
    • Gość: 802.11n Re: hasło IP: *.multimo.pl 20.10.10, 17:46
      Zależy od hasła. Hasło "aaa" jest łatwiej złamać niż np. Bwă©ŔHxËqO1Ěď€Ř´Ńˇđ×ć˘âC°p‡ó©śśmřŁ%=zä÷¦Ęf?ZOq‘¤džOűŐb äđ{ťµ
      • tiges_wiz Re: hasło 20.10.10, 22:11
        na tym samym komputerze nie ma znaczenia jakie to haslo.
        • marex59 Re: hasło 21.10.10, 08:21
          A może coś więcej na ten temat jak to się robi ,no bo to jest dosyć ciekawa sprawa.
          • tiges_wiz Re: hasło 24.10.10, 11:32
            o matko, wystarczy keylogger
    • Gość: boo Re: hasło IP: *.catv.ext.ru 21.10.10, 11:13
      Można poddusić żonę poduszką i sama powie.
      • Gość: eriugo Re: hasło IP: 212.106.21.* 23.10.10, 21:35
        Można też zagrozić żonie, że przez dwa tygodnie zero seksu. też powinno pomóc.
        • Gość: tina Re: hasło IP: *.chello.pl 23.10.10, 23:55
          Gość portalu: eriugo napisał(a):

> Można też zagrozić żonie, że przez dwa tygodnie zero seksu. też powinno pomóc.

to strzał w stopę!
          są sąsiedzi, koledzy i napaleńcy z neta... ;)))

swoją drogą ta żonka powinna pogonić takiego zazdrosnego lebiegę, który nie potrafi o nią zadbać, a zamierza ją szpiegować!
          Całe szczęcie, że to jest karalne - złamie hasło pójdzie do pierdla
          i tam pozna, co to jest prawdziwa miłość
          :))
    • Gość: a Re: hasło IP: *.home.aster.pl 24.10.10, 05:58
      Mąż żony tak, ale szwagra lub bratowej to już nie tak łatwo.
    • user0001 Obowiązkowa wstawka z xkcd ;-) 24.10.10, 12:17
      xkcd.com/538/
    • iksigrekzet111 Re: hasło 18.01.11, 08:32
      Można wejść do tego komputera w ogóle nie znając hasła, wystarczą 4 klawisze do tego.
      Niestety u mnie dzieci to odkryły (najstarszy znalazł to rozwiązanie w necie) i jak tu teraz ograniczyć ich samowolne granie gdy tylko nie ma nas w domu? Chyba kabel będę zabierać ....
      • yula Re: hasło 24.01.11, 10:35
        A jak to zrobić?, tak z ciekawości :) i czy moje na to nie wpadną :)
    • Gość: X Re: hasło IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 00:52
      W pracy czasem naprawiam laptopy. Często jest to odzyskanie danych i reinstalacja systemu. Na ogół, bez haseł mogę przeglądać pocztę, dokumenty, umowy, CV, książki adresowe, kopie kontaktó z komórek, skany dowodów osobistych, wyciągi bankowe, kilka razy zalogowałem się na nk.pl czy allegro a raz znalazłem film z ekscesów sypialnianych. 50% klientów nie ma nawet hasła założonego na windowsa. W ciągu roku mojej pracy tylko dwa laptopy przyniesione do serwisu miały wykręcone dyski, jeden bezpiecznie wykasowane dane a jeden był zaszyfrowany. Hasła to nie zabezpieczenie, można je bez problemu złamać albo obejść. W necie jest masa gotowców jak to zrobić i wcale nie trzeba być do tego Einsteinem. Kiedyś usłyszałem, że dobre hasło to imię pieska albo kotka, bo wtedy jego się nie zapomni. Zatkało mnie jak to usłyszałem. Największym sprzymierzeńcem hakera jest ludzka głupota i brak jakiejkolwiek świadomości. Jak rozsądnie nie podejdziesz do kwestii bezpieczeństwa swoich danych to i najdłuższe i najbardziej skomplikowane hasło zapisane w komórce nie pomoże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka