czinuk 23.02.02, 13:55 Czy ktos ma kod algorytmu Dijkstry (znajdowanie najkrotszej drogi) w C/C++ , mozliwie najkrotszy i najprostszy? Musze go zaimplementowac w Matlabie, a kody ktore znalazlem na necie nie nadaja sie do tego. POMOCY!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pivson Re: algorytm Dijkstry IP: 205.185.19.* 23.02.02, 19:40 jest taka ksiazka "Algorytmy optymalizacji dyskretnej" autorow: Maciej M Syslo, Narsingh Deo, Janusz Kowalik. Tam to znajdziesz, wprawdzie przyklad implementacji algorytmu jest w PASCALU, ale to nie problem, prawda? Ja mam stare wydanie z 1995, moze jest nowe, lepsze. Gdybys nie mogl tego wciaz zdobyc, daj znac, moge Ci przepisac ten algorytm( niestety nie kod, bo nie mam dyskietki na ktorej byl umieszczony). Link Zgłoś
Gość: kell Re: algorytm Dijkstry IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.02.02, 07:24 jak sobie radzisz z angielskim to moge tobie jutro przeskanowac kilka stron i podeslac algorytm. mam pseudo-code (i jave jak sie uprzesz), ale to na tyle czytelne, ze zamienic to na c to juz zaden problem.. algorytm oczywiscie rekurencyjny.. wychodzi kilka linii.. Link Zgłoś