Dodaj do ulubionych

Istnieje kilka programów do tworzenia logów

02.03.11, 10:26
Jaka jest np. różnica między logami z OTL a HijackThis-a? Przeglądałem różne fora, na jednych zaleca się wykonanie logów z OTL, na innych z HijackThis, a na jeszcze innych z Combofix...? Czy to kwestia tego,że czytanie logów jednym idzie lepiej w OTL a innym w np. Combofix, czy też jest jakaś tego inna przyczyna?
Obserwuj wątek
    • norbert.n Re: Istnieje kilka programów do tworzenia logów 02.03.11, 15:11
      A kto te logi czyta? Wchodzą na stronkę, wklejają i klikają na "analizuj". Następnie z minami "znafcuf" każa to i owo wywalić.
      • obywatel_korowiow Re: Istnieje kilka programów do tworzenia logów 02.03.11, 15:33
        no ok, ale swoją drogą jakaś różnica jest (czy też nie?)
        • spiderk0 Re: Istnieje kilka programów do tworzenia logów 02.03.11, 15:44
          www.geekstogo.com/2010/05/27/otl-by-oldtimer-a-modern-replacement-for-hijackthis/
          Miłej lektury.
          • obywatel_korowiow Re: Istnieje kilka programów do tworzenia logów 02.03.11, 15:46
            Mistrzu, daj mi to choć po niemiecku bo z angielskim to raczej sobie nie poradzę ;).
          • obywatel_korowiow Re: Istnieje kilka programów do tworzenia logów 02.03.11, 15:51
            No i jeszcze jedno pytanie: Czy logi z OTL przeczyta program do czytania HijackThis'a???
            • spiderk0 Re: Istnieje kilka programów do tworzenia logów 02.03.11, 17:02
              Czy logi z OTL analizuje strona Hijacthis? - raczej wątpię, ale spróbować możesz.

Z tego linka który wcześniej podałem wynika że OTL jest takim Hijacthis na sterydach, w dodatku program ten jest nadal rozwijany, natomiast Hijackthis już dawno nie (ostatnia beta pochodzi z października 2009)
      • Gość: . Re: Istnieje kilka programów do tworzenia logów IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 16:01
        Napisz matole gdzie jest strona analizująca logi z OTL, Gmer, Combofix, MBRCheck itp.
      • obywatel_korowiow Do norberta.n 02.03.11, 19:01
        Nie wiem czy ktoś logi czyta czy też wkleja. Nie sądzisz, że ważniejszy jest fakt, że ktoś pomaga?
        • Gość: Kolobos Re: Do norberta.n IP: *.zask.pl 02.03.11, 19:36
          -> obywatel_korowiow
          Hijackthis jest obecnie bezuzyteczny, nikt juz z niego nie korzysta. OTL to skaner, ktory nie ingeruje w system, tworzy tylko log i nic wiecej. Dlatego na kazdym forum nalezy dac log z OTL. Natomiast combofix to automat, ktory nie tylko skanuje i tworzy log ale i usuwa pliki, wpisy, uslugi, przywraca pliki systemowe oraz wiele wiecej, moze on uszkodzic system jezeli uzywa go osoba, ktora nie ma o tym pojecia.

-> norbert.n
          Prosze podaj mi link do strony gdzie moge wkleic log z OTL lub Combofix.
          Widac, ze w ogole nie masz pojecia o czym piszesz. To, ze sam nie potrafisz pomoc nie oznacza, ze inni tez sa takimi "znafcami" jak Ty..

• obywatel_korowiow Kolobos 02.03.11, 20:23
            Nabrać pojęcia, to jest właśnie to co mnie "rajcuje" ;). Myślę jak się tego nauczyć. Wkleić i odczytać wyniki fajna rzecz ale tak naprawdę fajnie jest umieć odczytać logi. Mam zamiar się tego nauczyć :]. Póki co wałkuję system XP, rejestr i takie tam. Potrzebowałbym fachowej lektury. Móglbyś coś poradzić?
            • spiderk0 Re: Kolobos 03.03.11, 10:20
              Większość materiałów jest po angielsku. Może po polsku coś będzie na www.searchengines.pl/
            • spiderk0 Re: Kolobos 03.03.11, 10:20
              Większość materiałów jest po angielsku. Może po polsku coś będzie na www.searchengines.pl/
              • obywatel_korowiow Re: Kolobos 03.03.11, 13:21
                Dzięki, poszperam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka