Dodaj do ulubionych

koniecznie przeczytajcie - do analizy.

29.06.11, 16:26
Nie tylko dla użytkowników Apple...

myapple.pl/content/1695-subiektywnie-o-przyszlosci-ios.html
ciao
jeep
Obserwuj wątek
    • Gość: 111 Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 18:29
      Nie chce mi się. Mam to w d...pie.
    • Gość: a Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 19:00
      No tak, Android znowu z przodu
    • Gość: ? Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 00:53
      Nawet nie zamierzam kliknąć. Kolejna promocja gadżetów dla ciotek?
      • jeepwdyzlu Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. 30.06.11, 09:13
        gadżet dla ciotek sprzedaje się w ilościach 5 mln miesięcznie

nic nie rozumiecie
        system operacyjny jak windows 7 czy wista czy MAC OS to już przeżytek
        Ludzie nie chcą tak obslugiwac komputerów.
        Chcą łatwej, intuicyjnej platformy. Jak android czy IOS.
        I sklepów jak AppStore. Czy android market.

jeep
        • Gość: Greg Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 09:22
          > gadżet dla ciotek sprzedaje się w ilościach 5 mln miesięcznie

Powtarzam po raz kolejny - sprzedaż świadczy o dobrej pracy marketingowców, a nie bezpośrednio o jakości sprzętu. Nawet mi, antyfanowi Apple, podobają się pewne rozwiązania z MacOS, ale jest on zgodny tylko sam ze sobą (i z iOS), z innymi systemami już jest dramat (synchronizacja tylko z iTunes, z Outlookiem już nie bo po co itp.).
          Poza tym, skoro wiele rzeczy można zrobić taniej i lepiej (np. muzyka/filmy na odtwarzaczach przenośnych - jest wiele playerów lepszych od iPodów) to po co płacić więcej? Za markę?
          • jeepwdyzlu Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. 30.06.11, 09:27
            nie rozumiesz
            marketing to jedno
            autentyczne potrzeby klientów to drugie
            Co z tego, ze są tańsze produkty konkurencji. Miliony ludzi mają to w dupie. Wolę zapłącić drożej nie za markę - jak Ty sądzisz - ale za zupełnie inna jakość używania.
            jeep
            • Gość: gość Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: *.tkk.net.pl 30.06.11, 10:36
              > nie rozumiesz
              Za to ty rozumiesz wszystko. Bóg cię zesłał dla uświadomienia maluczkich :-)
              Dziękujemy Ci Panie Boże.
              --------------
              "I rzekł Pan tymi słowy: jeep" (Mateusz 13;6)
            • Gość: Greg Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 11:30
              Miliony ludzi po prostu się nie orientują, nie wiedzą, że istnieje coś lepszego niż to wszechobecne jabłko.
              Jakość? Dla mnie kluczowym elementem jakości jest zgodność, a w tym Apple kuleje.
            • galtom Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. 30.06.11, 12:12
              Swego czasu ludzie używali dokładnie tych samych argumentów siegając po telefony firmy Nokia.
        • tabucchi Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. 02.07.11, 09:25
          Nie wiem tylko czy faktyczną zaletą urządzeń na iOS/Androida jest ich prostota czy chodzi o mobilność urządzeń i wygodę korzystania. Bo z laptopem tak naprawdę nie poszalejesz sobie, gdy jesteś poza domem i masz 5 wolnych minut. Zrobienie czegokolwiek na laptopie trwa za długo: musisz go uruchomić, poczekać na system, włączyć aplikację, skorzystać z niej i zamknąć komputer także odpowiednią ilość czasu na to czekając. Netbooki są wygodniejsze, ale nadal, gdy jesteś w biegu, nie są tak wygodne jak tablety czy smartphony. Obstawiając cechę która imo jest odpowiedzialna za tak dynamiczny wzrost rynku iOS i Androida stawiam na mobilność i wygodę, a niekoniecznie łatwość korzystania z tych urządzeń.
        • Gość: tyuiop Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: *.centertel.pl 02.07.11, 12:06
          Praca zawsze bedzie sie odbywala na klasycznych systemach operacyjnych
          gadzety moga co najwyzej wspierac prace
          Linux jest fajny ale ma powazna wade - brak profesjonalnego oprogramowania
          Nie dziwi mnie natomiast sukces Apple bo stale trzymaja ogromny poziom
          Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji ze jakikolwiek OS wychodzi tak dziurawy jak Vista
    • Gość: ceny Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: 94.46.241.* 30.06.11, 10:46
      dla uzytkownikow standardowego oprogramowania i pc czesto nie sa do przeskoczenia
      • Gość: tyuiop Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: *.centertel.pl 02.07.11, 12:13
        juz nie mowiac o tym ze dla kazdego inne oprogramowanie jest standardem
    • galtom Inny p. widzenia 30.06.11, 12:11
      A ja się nie do konca zgadzam z tezami w tym artykule.
      Moim zdaniem czas świetności Apple zbliża sie ku koncowi.

Po pierwsze iPhone, iPad, iPod czy przedewszystkim iMac są łączone (tak jak i sam Apple) z jednym człowiekiem.
      Zwracam tu szczególnie uwage na to co działo się z firmą od 1986 r... odjescie Jobs'a z firmy aż do roku 1998!!! kiedy to właśnie (za sprawą Jobs'a) pojawił się iMac. Gdyby nie powrót Pna J. do firmy Apple prawdopodobnie byłoby ju historią bo produktów sprzedawanych dziś na miliony szt. by nue było.
      Co sie stanie gdy Jobs znów niknie z horyzontu firmy?

Po drugie, wbrew pozorop ograniczone portfolio produktowe.
      Zauważcie, że głównie konkureci Apple dzielą się na dwie główne grupy. Konkurenci na polu oprogramowania (Microsoft i Google), którzy dość skutecznie podgryzają (a w niektórych niszach rynkowych są daaaaaaleko przed Apple. Konkurenci na polu sprzetowym - czyli producenci telefonów, tabletów, komputerów, itd...

Oczywiście obie grupy się przenikają ale Apple ma konkurencje z każdej strony i na każdym kroku.

Po trzecie ograniczone portfolio produktowe (zaraz zadam pytania pomocnicze) i fakt, że sam tak naprawdę nic nie pordukuje... ani jednego podzespolu (procesory do Macow dostarcza intel, do ipadow i iphonow Samsung, panele wyswietlaczy inne dwie firmy....) - Apple nie sprzedaje nic na skalę przemysłową - tylko detal, świetny ale jednak detal.

Ile produktów i z ilu branż ma w ofercie Apple? Ile takich prodktów ma Samsung i LG?

Przykład Nokii i Motoroli pokazuje co się dzieje jeśli jednen z produktów (w tym wypadku telefony) wąskiego portfolio przestaje się z róznych względów sprzedawać.

Co się stanie jeśli nagle zmieni sie moga, Apple poełni gdzieś błąd zrażając uzytkowników np. do iPhone;'a...?
      W przypadku Samsunga czy LG... wyprodukują więcej koparek, mikrofalówek, kuchenek, aut.. itd... - jest setka innych dziedzin, ktorymi te molochy mogą sie wspomóc.

Nokia... nie bardzo ma czym - efekt widać.
      Motorola wręcz sie podizeliła aby pozbyć się nierentownej telefonicznej części.
      A Apple?

I na koniec jeszcze mysl o konkurencyjności systemów operacyjnych....

Windows 8 na tablecie, w komuterze, może w telefonie. Jedne system, jeden interfejs... łatwo sie przesiąść z urządzenia na urządzenie i kontynuować pracę. Windows 8 w tablecie i w komputerze nie jest dla siebie konkurencją.

Podobnie Anroid...

A Mac OS i iOS.... jeśli Apple je zunifikuje to straci częśc klientów. Bo ci zamiast kupic i Macbook Air i iPada kupia tylko jedno urządzenie.... Google'owi czy MS jest wszystko jedno jakie urzadzenie i jakiego producenta (byle z ich softem) kupi klient. Apple che abys kupił iPada, Macbooka i duzego Maca.

Pamietacie jak wielkim sukcesem byl iPod.... potem w duzych ilosciach sprzedawaly sie i iPody i iPhone'y.... ale iPhne zabił iPod'a.....

Gdyby nie pojawił sie iPad kto wie jak dziś wyglądałaby sytuacja Apple. A czy gdy nie bedzie Jobs'a pojwaia sie kolejne tak rewolucyjne produkty, ktore zawladna i sercami i portfelami klientow? To przeciez wlasnie wizjonerstwo i rewolucyjne pomysly sprawily, ze Jobs odszedl z Apple w 1986 r.
      Czy Korporacja jak jest Apple bedzie sobie sama wstanie pozwolic dalej na takie dzialanie?

Dobrym przykladem tego co moze sie stac za troche z Apple jest obecna sytuacja HP. Chcecie kupowac jej produkty? Sa wyznacznikami mody, designu, sa porzadane, itd.... czy tez sa na rownym poziomie z Asusem, Samsungiem, Lenovo, itd...

Skoro takie firmy jak Nokia czy GM są wstanie popaść w duże tarapaty to dlaczego nie Apple. Bycie nr 1 na swiecie nie jest dane raz na zawsze.
      • jeepwdyzlu Re: Inny p. widzenia 30.06.11, 14:28
        zobaczymy
        uważam że się całkowicie mylisz
        iPad to rewolucja, iOS jest przebojem na miarę pierwszych komputerów osobistych
        Czemu?
        Bo możesz wziąć iPada i dać go swojej mamie i babci.
        Wypakują go i zaczną używać.
        Bez szkoleń, analizy dokumentacji, jakiejkolwiek wiedzy..

a o innowacyjność firmy się nie martw
        Jobs jest ważny ale nie najważniejszy
        Od kilku lat jest bardzo chory i jego wpływ na zarządzanie jest symboliczny..

Próbuję tu zwrócić uwagę na coś czego nie rozumiecie.
        Na zmianę rynku.
        Jeszcze jej nie zauważyliście ale ona się dokonała.
        Koniec z klasycznym systemem operacyjnym.
        Z dzisiejszą wiedzą o sterownikach, programach antywirusowych, instalacjach drukarek, wgrywaniu oprogramowania.
        Koniec.
        Będzie dotykowy banalny interfejs i sklepy z oprogramowaniem instalującym się na kliknięcie.
        Czasy domorosłych "fachowców" od komputerów, pseudohobbystów, kursów, komputerowych "praw jazdy" nawet nauczania informatyki w szkołąch - juz się skończyły.
        Papa
        Jak tego nie widzicie to obudzicie się na stacji w dolnej Mołdawii
        jeep
        • Gość: Greg Re: Inny p. widzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 14:58
          Tak, jasne, wszystko będzie proste i super, ale zapominasz o jednym - żeby stworzyć taki super działający system potrzeba mnóstwo pieniędzy i czasu na jego stworzenie, a nikomu nie chce się w to bawić. Są za to dwie drogi: albo stworzyć coś wszechstronnego, adaptowalnego etc., albo zabezpieczyć użytkownika przed zrobieniem sobie krzywdy i ograniczyć możliwości jego ingerencji w system jak tylko się da. Tą pierwszą drogą idą systemy opensource (Linuxy itp.), drugą drogą idzie Apple ze swoimi systemami, a ja strasznie nie lubię, jak system próbuje być mądrzejszy ode mnie - to ja wiem co chcę osiągnąć, nie tak to inaczej.
          Mówisz o wyjęciu z pudełka i używaniu że to niby tylko Apple? Mogę wziąc telefon/tablet z dowolnym systemem obecnie na rynku i zrobię to samo, niech to będzie Bada, Meego, Symbian czy Android. Problem pojawia się jeśli chcesz przenieść coś z jednego na drugie, który to temat skrzętnie omijasz, więc nie mamy o czym dyskutować.
          • jeepwdyzlu Re: Inny p. widzenia 30.06.11, 17:26
            greg niczego nie omijam
            jestem spoza branży IT
            appple mi ani brat ani swat
            cieszą mnie tylko jego produkty

a przenoszenie?
            dokąd?
            mam iPada i nic nie chcę nigdzie przenosić
            kupię drugiego - dogram sobie co kupiłem
            Trzeciego - tak samo.

Przenoszenie danych?
            człowieku - dopiero jak zacząłem używać iPhona, iPada i MacBooka - wiem co to znaczy WSPÓŁPRACA między urządzeniami..

Inni to mają?

fajnie

a linux to ŻADNA alternatywa.
            ciao
            jeep
            • Gość: Greg Re: Inny p. widzenia IP: *.unknown.vectranet.pl 30.06.11, 21:19
              Czy ty potrafisz czytać? Świat IT nie kończy się na Apple, nawet się na nim nie zaczyna! Powiem prosto, może zrozumiesz: miałem kiedyś telefon Nokii (S40), teraz mam SE i bez problemu udało mi się przenieść dane między nimi, tudzież synchronizować z komputerem. Kupię Androidowca - to samo, wspólny format i synchronizacja. Zrób coś takiego z iPhonem, proszę bardzo (jasne, w ramach Apple wszystko zadziała, poza już nie - ty to nazywasz współpracą???).
        • pursat Re: Inny p. widzenia 30.06.11, 18:54
          Ty i twoje poglądy powinny stać się materiałem obowiązkowym na studiach z marketingu.
          Temat zajęć: "Reklama jako narzędzie do prania mózgu"
      • tiges_wiz Re: Inny p. widzenia 01.07.11, 21:25
        ja bym do tego dostal zastrzyk gotowki od ms
      • tabucchi Re: Inny p. widzenia 02.07.11, 09:15
        To nie jest tak, że produkty Apple'a sprzedają się ze względu na nazwisko Jobsa, bo większość ludzi ma głęboko w nosie to kim jest Jobs. Kupują markę, design, funkcjonalność, łatwość użytkowania, dostęp do aplikacji.

Przykład z Nokią jest nietrafiony, ponieważ Nokia przespała wybuch smartphonów ze względu na małą innowacyjność urządzeń i koncentrację na rynku biznesowym. Apple sprzedaje rozrywkę.

I wreszcie motorem popytu na wszystkie te urządzenia są twórcy oprogramowania. A na rynku biznesowym widać ogromny boom i cały czas nowe fundusze inwestucją w firmy, które robią programy na iOSy.
        • galtom Re: Inny p. widzenia 03.07.11, 09:38
          tabucchi napisała:

> To nie jest tak, że produkty Apple'a sprzedają się ze względu na nazwisko Jobsa
          > , bo większość ludzi ma głęboko w nosie to kim jest Jobs. Kupują markę, design,
          > funkcjonalność, łatwość użytkowania, dostęp do aplikacji.
          >
          > Przykład z Nokią jest nietrafiony, ponieważ Nokia przespała wybuch smartphonów
          > ze względu na małą innowacyjność urządzeń i koncentrację na rynku biznesowym.

Właśnie dlatego jest to idealny przykład, poza tym jak sądzę nie sprawdziłeś co działo się z Apple po odejściu Jobs'a.
          Nokia jak piszesz nie byla innowacyjna, itd... bo jest inaczej zarzadzana i nie ma takiego Prezesa jak Jobs.

Oczywiscie, ze ludzie kupuja produkty Appla bo fajnie dzialaja a nie dla nazwiska Jobsa... ale to dzieki Jobsowi maja co kupic.
          Masz gwarancje, ze po odejsciu Jobsa Apple pozostanie tak innowacyjny i ekspansywny?
          • tabucchi Re: Inny p. widzenia 04.07.11, 08:56
            Takiej gwarancji nie ma w biznesie nigdy. Nokia poległa na innowacyjności. Apple też może polec kiedyś na innowacyjności. Ale Apple zrobiło coś co udało się dotąd nielicznym: stworzył nie jedną, ale kilka nowych kategorii produktów i w każdej z tych kategorii objął dominującą pozycję. Jest to sytuacja o tyle ciekawa, że umiejętność tworzenia nisz - know how w dziedzinie tworzenia popytu - jest najefektywniejszym sposobem zabezpieczenia przyszłych przychodów, bo uniezależnia firmę od "początkowego" ssania z rynku.
            W przypadku żadnej firmy nie da się zagwarantować jej przyszłości. To zawsze jest mniej lub bardziej prawdopodobna statystyka.
            • galtom Re: Inny p. widzenia 06.07.11, 11:13
              Wszystko sie zgadza.
              I dlatego też uważam, że czas bycia Apple na topie zbliża sie ku końcowi. A ze akcje maja teraz rekordowa wartosc to kto ma powinien sprzedac by kupic znow gdy beda tansze.

Ale myślę, że w przyszłym (wraz z premierą windowsa 8 i potem integracją windows phone z systemem desktopowym oraz z okrzepnięciem Androida) będzie widać, że Apple zaczyna byc w defensywie.
      • Gość: tyuiop Re: Inny p. widzenia IP: *.centertel.pl 02.07.11, 12:10
        Co za roznica ile produktow w swojej ofercie ma LG czy Samsung? Roznica miedzy nimi a Apple polega na tym ze Apple tworzy sobie rynek w kazdej kategorii produktow, a LG i Samsung co najwyzej podazaja za tym rynkiem.
        Konwersja odtwarzacza mp3 na mobilne centrum rozrywki to zasluga iPodow Apple.
        Konwersja telefonow na przenosna konsole to zasluga iPhonow.
        Wielki boom tabletow to zasluga iPada.
        Wszyscy wielcy producenci biegna teraz w kierunkach ktore wyznacza Apple.
        • galtom Re: Inny p. widzenia 03.07.11, 09:43
          Gość portalu: tyuiop napisał(a):

> Co za roznica ile produktow w swojej ofercie ma LG czy Samsung?
          Wg mnie dosc spora. Im firma jest obecna na wiekszej ilosci rynkow produktowych tym ma wieksze szanse, ze kryzys jednego z nich nie zagrozi jej jako calosci.
          W przypadku Apple oznacza to, ze pierwsze potkniecie (mniej innowacyjny lub modny produkt) bedzie oznaczac bardzo duze straty finansowe.
          Znow polecam przeczytac jak AApple chylilo sie ku upadkowi po odejsciu Pana J.

> Wszyscy wielcy producenci biegna teraz w kierunkach ktore wyznacza Apple.
          I co?
          A kto wzynaczal trendy 30 i 20 i 10 lat temu. To, ze ktos/cos bylo swietne w przeszlosci nie jest gwarancja sukcesow w przyszlosci.

Patrz wspomniana Nokia, Erricson, IBM czy chocby Apple. Apple nie zawsze byl na topie i nie zawsze bedzie. A akcje najlepiej sprzedawac gdy sa najdrozsze a nie najtansze - prawda?
          • tabucchi Re: Inny p. widzenia 04.07.11, 09:00
            to nie dywersyfikacja produktów stanowi o stabilności finansowej firmy tylko popyt i sprzedaż.
            Możesz mieć 30 grup produktowych i polec jeśli firma nie dba o koszty i w żadnej z tych grup nie jest ceniona.
    • Gość: LoL Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 02:17
      jeb w dyszlu - na 100% twoja łepetyna jest w 1/4 nadgryziona, tak jak logo pewnej firmy...
      • jeepwdyzlu Małkinia 01.07.11, 09:36
        no właśnie
        i tak tu wyglądają dyskusje
        bluzgi
        w ogóle zero odniesienia do meritum czyli gigantycznego wzrostu zainteresowania IOS

to mało ważne?
        apple jest największa firmą IT na świecie, większa od microsoft i google
        zajmuje w pojedynkę największa część rynku
        kreuje nowe rozwiązania i potrzeby
        nie widzicie tego?
        w swoim zaślepieniu nienawiścią (h... wie czym spowodowaną, przecież nie ma obowiązku kupowania produktów apple) w ogóle nic nie widzicie.
        patrzycie na świat z punktu widzenia swojego grajdoła, który od lat jest miałki i na uboczu

bawcie się dalje klockami w małkini
        świat zostawił was już dawno w rowie z napisem "nie umiem czytać za to wiem wszystko"
        pa
        jeep
        • jeepwdyzlu Małkinia ciąg dalszy 01.07.11, 09:44
          i żeby było jasne
          zaściankowcami jesteście nie dlatego, że nie używacie produktów Apple (to rozumiem)
          tylko, ze się nie interesujecie światem zewnętrznym
          nie obserwujecie zjawisk na rynku IT
          na wszystko patrzycie z polskiego grajdoła
          nie rozumiecie, czemu zwykły człowiek ma w dupie linuxa, rzyga windowsami a MAC OS go wali..
          to o tyle dziwne, ze to nie jest forum dla dzieci szczególnej troski, tylko pasjonatów komputerów

a może wcale nie?
          eot
          jeep
          • Gość: 123 Re: Małkinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 11:20
            Wiesz jak wygląda to całe twoje mędrkowanie? Mniej więcej tak:
            "Apple, apple, apple, jeep.
            Jeep, jeep, jeep, apple.
            Apple, jeep, apple, jeep, jeep, jeep..."
            Rozumiem że nie wyszło ci w życiu. Ale to forum nie jest dobrym miejscem do leczenia kompleksów.
            • jeepwdyzlu 123 01.07.11, 16:26
              zaloguj się najpierw cfaniaczku
              a potem mnie zaczepiaj
              kto tu jest frustratem?
              mnie przynajmniej stać na "gadżety" i MacBooka Pro
              Możesz to powiedzieć o sobie? Nie odpisuj.
              ciao
              jeep
              • Gość: ggg Re: 123 IP: *.home.aster.pl 02.07.11, 00:03
                > mnie przynajmniej stać na "gadżety" i MacBooka Pro
                > Możesz to powiedzieć o sobie? Nie odpisuj.

Eeee tam - żartujesz. Na pewno cię nie stać tylko tak piszesz. Jak cię stać to nie odpisuj.
        • pursat Re: Małkinia 01.07.11, 11:32
          >Inaczej sączyłbyś drinki na swoim jachcie a nie żółć na tym żałosnym forum..
          > jeep
          To twoje słowa z innego wątku.
          No to co tu jeszcze robisz? No chyba że lubisz jak się z ciebie śmieją...
          Nie czujesz, że ludzie drwią z ciebie? Że stałeś się forumową ciekawostką?
          Zable v.1.01 :-)
          Idź szukać swojego Pacanowa a forum będzie mniej "żałosne".

jeep
          • jeepwdyzlu pursat 01.07.11, 16:32
            trudno
            jedno pytanie:
            po co zabierasz głos na mój temat, pochylając się nad moimi przywarami, zamiast ODNIEŚĆ się do twardych danych i meritum?
            Na ten temat nie masz nic do powiedzenia?
            To jest typowe dla chłopków roztropków.
            Atak personalny zamiast opinia na temat.

Małe gnidki z Was, a nie wielbiciele komputerów.
            Koniec - rzygam tym forum, pa
            Onanizujcie się dalej sami, jesteście towarzystwem wzajemnej adoracji i niestety - nic nie kumacie.
            Myslicie. ze świat stoi w miejscu a trzeciorzędna wiedza, którą wyniesliście z czwartorzędnych szkół jest wam dana raz na zawsze. Gówno. Rynek IT właśnie się zmienia. Ale wy tego nie widzicie. Pies was j..ł
            ciao
            jeep
            • pursat Re: pursat 01.07.11, 20:34
              Myślałem że nie dożyję tej chwili :-)
              jeep
              Szerokiej drogi!
              jeep, jeep
              Ps. Nie jestem wielbicielem komputerów. Dla mnie do narzędzie. A dla ciebie?
              Bożek. Pod warunkiem, że ma jabłuszko :-)
              jeep, jeep, jeep
            • tabucchi Re: pursat 02.07.11, 09:19
              jeepwdyzlu,
              nie waż się znikać, bo zwracasz uwagę na interesujące kwestie.
            • kicior99 Re: pursat 09.07.11, 13:09
              > Onanizujcie się dalej

Największym sprzętowym koniobijcą jesteś tu ty.
        • Gość: debil Re: Małkinia IP: *.opera-mini.net 02.07.11, 16:26
          Cóż... kolego. Miałem Iphona. Wyjłąem z pudełka. Uruchomiłem. Chciałem do niego dorzucić jakąś gierkę. Ale nie mogłem - bo AppStore nie działa w Polsce. Pogrzebałem 3 dni w necie, zarejestrowałem się jako Anglik. Sciągnąłem kilka darmówek; chciałem zapłacić za grę. Ale nie mogłem, bo... App nie działa w Polsce! Dobra, telefon nie służy do grania. Postanowiłem przenieść mój stary dzwonek w mp3 do nowego I-phone'a. Ale nie mogłem. Iphon nie obsługuje mp3. Można co prawda zrobić jailbreak, coś tam wgrać - ale - do k..rwy nędzy! Telefon ma być ładny, PRZYJAZNY W OBSŁUDZE i ma się dać ŁATWO dostosować do MOICH przyzwyczajeń! Szczególnie TAKI telefon z TAKIEJ NOWOCZENEJ firmy!
          Dałem dziada córce. Niestety - upadł jej kiedyś i juz nie działa.
          Kurde!
          Moim starym SonyEricsson'em mógłbym chyba wbijać gwoździe. Dopasowanie go do moich upodobań, przeniesienie kontaktów i ustawianie tła zajęło mi 2 godziny. Bez ładowania żyje 5 dni (a ma już kilka lat)
          Jesli twoim zdaniem postęp ma polegać na tym, że dostanę pudełeczko które żyje bez ładowania max 2 dni i nie mogę je sobie dopasować do własnego widzi-mi-się - to ja zostaję w epoce kamienia łupanego.
          • jeepwdyzlu Re debil 03.07.11, 00:36
            ale pie...sz
            nawet nie sprawdziłeś, że łżesz
            Wszystko działa.
            Na polskich kontach. Od lat.
            Nie ma (na razie) muzyki w iTunes - podziękuj ZAIKS'owi
            ale to tez się zmieni - bardzo szybko

No właśnie.
            Tak wyglądają opinie o Apple. Jak bełkot debila. Kłamstwa.
            Piszę dzieciak oderwany od składanego pececika za 500 zł - nawet nie wie, że pisze bzdety..
            byłoby to nawet śmieszne gdyby nie było smutne
            ciao
            jeep
            • Gość: . Re: Re debil IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 03:37
              jeepwdyzlu napisał:

> Małe gnidki z Was, a nie wielbiciele komputerów.
              > Koniec - rzygam tym forum, pa
              > Onanizujcie się dalej sami, jesteście towarzystwem wzajemnej adoracji i niestet
              > y - nic nie kumacie.
              > Myslicie. ze świat stoi w miejscu a trzeciorzędna wiedza, którą wyniesliście z
              > czwartorzędnych szkół jest wam dana raz na zawsze. Gówno. Rynek IT właśnie się
              > zmienia. Ale wy tego nie widzicie. Pies was j..ł
              > ciao
              > jeep

Ktoś miał przestać tu pisać? Żałosny jesteś tak jak te twoje zabawki od wujka Jobsa.
            • Gość: xxx Re: Re debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 11:18
              Obiecałeś, że już nie wrócisz na to żałosne forum. I co? Gdzie indziej też już nie ma dla ciebie miejsca?
              Zrozum człowieku (mam nadzieję, że dasz radę). Nie chodzi o to co piszesz. Tylko o to jak piszesz. Twoja pyszałkowatość jest żałosna. Jeśli w życiu tak samo rozmawiasz z ludźmi jak tu, to nie zdziwiłbym się gdybyś nie miał żadnych znajomych. I to jest pewnie powód dla którego tu wracasz. Nikt nie chce z tobą rozmawiać a ty masz wewnętrzną potrzebę obdarzenia ludzi swoimi mądrościami. Ta potrzeba jest tak silna, że wracasz tu pomimo tego, że plują ci w twarz. Miej trochę godności. No chyba że jesteś zdrowo poJEEPany :-)
    • smutas Re: koniecznie przeczytajcie - do analizy. 03.07.11, 20:55
      Sz. panie Jeepie, bardzo spedzilem tych kilka chwil czytajac pana refleksje nt. rynku IT. Rozumiem, ze wypowiedzi pana sa ironia i zartem. Inaczej wskazywylaby na: 1, jestes w okresie "wieku cielecego", 2, twoja wiedza o IT jest mniejsza niz minimum pokemana.

ujarani.pl/99
      Apple Inc
      Total assets increase US$ 75.18 billion (FY 2010)
      Microsoft
      Total assets increase US$ 86.113 billion (2010)
      Google
      Total assets increase $57.851 billion (2010)
      CISCO
      Total assets increase US$ 81.130 billion (FY 2010)
      Oracle
      Total assets increase US$ 73.5 billion (2011)
      IBM
      Total assets increase US$ 113.452 billion (2010)
      Sony Ericsson
      Sony
      Total assets increase $188.694 billion (2010)
      Ericsson
      Total assets SEK 281.8 billion (end 2010)

Tak wiec, Apple Inc jest jednym z najwiekszych graczy ale nie jest najwiekszym graczem. Zwlaszcza, ze wartosc tej firmy glownie opiera sie na dzisiesjszych notowaniach gieldowych a nie na rzeczywistych zasobach firmy.
      • jeepwdyzlu smutas masz stare dane 03.07.11, 22:49
        quotes.nasdaq.com/asp/SummaryQuote.asp?symbol=AAPL&selected=AAPL
        i co?
        wejdziesz pod stół i odszczekasz?
        czekam
        ciao
        jeep
        • smutas Re: smutas masz stare dane 04.07.11, 00:09
          Dane nie sa najnowsze, to prawda. Ale twoj komentarz swiadczy o tym, ze nie potrafisz czytac. Ja nie podalem cen akcji i tendenchi gieldowych, tylko wartosci firm. Czyli nie tylko nie rozumiesz IT ale nie bardzo rozrozniasz "cene akcji" od "ceny firmy".

Wiec co? Ty bedziesz szczekal? Ja tego od ciebie nie wymagam. Ciesz sie swoim "sukcesem" :-)
          • jeepwdyzlu smutas i inni "fachowcy" 04.07.11, 09:06
            Dane nie sa najnowsze, to prawda. Ale twoj komentarz swiadczy o tym, ze nie potrafisz czytac. Ja nie podalem cen akcji i tendenchi gieldowych, tylko wartosci firm. Czyli nie tylko nie rozumiesz IT ale nie bardzo rozrozniasz "cene akcji" od "ceny firmy".
            ------
            haha
            no to mnie rozbawiłeś
            Uczeń drugiej klasy gimnazjum wie, ze wartość firmy wyznacza cena akcji.
            Oj stary - nie tylko na rynku IT się nie znasz, ale nie masz PODSTAWOWEJ wiedzy.
            Do szkoły bracie
            jeep
            • Gość: nauczyciel Re: smutas i inni "fachowcy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:35
              > Uczeń drugiej klasy gimnazjum wie, ze wartość firmy wyznacza cena akcji.

No i wydało się. Biorąc pod uwagę styl twojego bełkotu obstawiałem, ze jesteś gdzieś w trzeciej gimnazjum.
              Okazuje się, że w drugiej.
            • Gość: mac kwack Ignorować trolla! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:57
              Proponuję nie odpisywać temu trollowi na tym jak i na innych forach. Niech "rozmawia" sam ze sobą bo i tak nie odejdzie, chociaż obiecał.
              • jeepwdyzlu Re: Ignorować trolla! 04.07.11, 10:41
                obiecałem i dotrzymam słowa - jak skończę dyskusję..
                na razie czytanie popisów kretynów daje mi za dużo frajdy!
                ale jak niedouk jeden z drugim bredzą to odpowiadam
                Brawo nieuki!
                czekam na kolejne rewelacje!!!
                dawajcie
                jeep
              • jeepwdyzlu kwack 04.07.11, 10:43
                raz - zaproponowałem MERYTORYCZNY temat
                dostałem zero argumentów w zamian za to wiadro pomyj
                i stek bredni

kto tu jest trollem?
                to forum trolli i niedokształconych niedorostków z zasadniczej szkoły fryzjerskiej w Małkinii
                Takie są fakty. Bolą - ale są nie do obalenia :-)
                jeep
                • Gość: A.L. Re: kwack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 12:12
                  > to forum trolli i niedokształconych niedorostków z zasadniczej szkoły fryzjerskiej w Małkinii
                  Czy z tego powodu tu jesteś Arturku?
                  Tak, tak... znamy się :-) W realu też jsteś przemądrzałym nieudacznikiem. Dlatego nikt cię nie lubi.
                  • jeepwdyzlu Re: kwack 04.07.11, 12:43
                    ?
                    jestem michał a nie arturek więc chyba nie mamy przyjemności
                    ciao
                    jeep
                    • Gość: A.L. Re: kwack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 12:58
                      Oczywiście Artu... przepraszam, Michale :-)
                      Pozdrowienia z Wrocławia.
            • smutas Re: smutas i inni "fachowcy" 04.07.11, 13:16
              Chlopie - wez sobie na wstrzymanie. Mieszasz wiele pojec i myslisz, ze jestes "mundry". Masz racje - ceny akcji wyznaczja posrednio wartosc firmy, ale za ch... nie zmienienia zasobow firmy. Czyli tego co firma posiada i da sie spieniezyc - biura, hale, fabryki, majatek ruchomy, patenty, "wlasnosci intelektualne".... Ta wartosc okresla sie terminem "Total assets", o ktorych pisalem.

Twoje "hi hi - ha ha" jest kolejna wskazowka - nie wiesz co to IT, finanse i zdecydowanie nie znasz angielskiego. Podajesz linki do no notowan gieldowych, ktorych nie rozumiesz...

cheers
              • jeepwdyzlu Re: smutas i inni "fachowcy" 04.07.11, 16:18
                zamiast powiedzieć sorry
                brniesz dalej
                wartość firm, która jest spółka akcyjną - to suma wartości akcji
                koniec kropka, zapytaj pani w przedszkolu
                poszczególne pozycje bilansu można sobie w dupę wsadzić
                ciao
                jeep
                • smutas Re: smutas i inni "fachowcy" 04.07.11, 19:53
                  Sam sobie swoje wyliczenia schowaj... Masz racje co do wartosci rynkowej firmy ale ona ma sie nijak do jej zasobow. A o zasobach wlasnie mowimy. Raz wyemitiwane akcje nie wplywaja na zasoby firmy. Do Togo majaczyles o tym, ze Apple najwieksza firma w IT, co jest bezdenna bzdura.
                  Einstein may have believed that God doesn’t play dice, but God need not conform to Einstein’s beliefs.
                  • jeepwdyzlu Re: smutas i inni "fachowcy" 05.07.11, 20:59
                    eeech
                    sama wartość marki 150 mld dolarów
                    plus 40 mld gotówki
                    daj sobie spokój smutas, Twój nick jest adekwatny do Twojej wiedzy
                    koniec
                    papa
                    jeep
                    • smutas Re: smutas i inni "fachowcy" 06.07.11, 03:23
                      Hihihihihi

Jeep, jestes przezabawny w swojej arogancji. Ego przewyzszajace szczyty Himalajow a bystrosc na poziomie dolnopluka z lat siedemdziesiatych :-) Ubawiles mnie serdecznie.

Podaj zrodla swoich rewelacji. Wg. Forbes wartosc znaku firmowego Apple to ok. 29,5 mld dolarow. Z tym wynikiem znajduje sie na osmym miejscu firm amerykanskich (szacunki ze stycznia tego roku, nie chcialo mi sie szukac aktualniejszych zestawien). Czyli daleko za Goole, Microsoft czy IBM.

Z jednym sie z toba zgadzam - szkoda czasu na taka idiotyczna rozmowe. Nic rzeczowego od ciebie dowiedziec sie mozna. Baw sie wiec swoimi jabluszkami i foremkami w piaskownicy dzieciaku. Cale szczescie nie tobie oceniac moja wiedze :-)

cheers
                      • smutas errata :-) 06.07.11, 03:45
                        Dane Forbes sa z 15 czerwca, 2011.
                        • jeepwdyzlu Re: errata :-) 06.07.11, 08:27
                          no coż...
                          skoro chcesz źródeł..
                          www.bloomberg.com/news/2011-05-09/apple-brand-value-at-153-billion-overtakes-google-for-top-spot.html
                          smutas
                          ciao
                          jeep
                          • Gość: . Re: errata :-) IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 10:06
                            [ignor mode=on]

forum.gazeta.pl/forum/w,34,126567201,126704490,Ignorowac_trolla_.html
                            :/

[/ignor mode=off]
                          • smutas Re: errata :-) 08.07.11, 04:50
                            Fajne zrodlo :-) Szkoda tylko, ze nie rozumiesz pisanego. Sam pisales:
                            "sama wartość marki 150 mld dolarów"
                            Co samo w sobie nic nie mowi. Co to jest "wartosc marki"? Czy to jest gielgowa wartosc spolki? Czy wartosc znaku towarowego? Szkoda tez, ze tak szacowny Bloomberg nie odniosl sie co do konkretnego znaczenia "a brand value". Generalnie w j. angielskim ten termin odnosi sie do roznicy cen porownywalnych produktow w odniesieniu do marki....

Z twojego postu wnioskaowalem, ze chodzi ci o wartosc znaku towarowego / handlowego. Z nowszych notowan wynika, ze Apple ma gieldowa wartosc (cena akcji x ilosc akcji w obiegu) to ok. 300 mld dol. - co jest faktycznie mistrzostwem swiata branzy IT. Wartosc zas znaku towarowego to 29,5 mld...
                            • jeepwdyzlu smutas w tym samej części Forbes - czyli w blogach 08.07.11, 10:39
                              blogs.forbes.com/briancaulfield/2011/05/09/apple-blasts-past-google-to-become-worlds-most-valuable-brand/
                              jak już coś cytujesz
                              to z pomyślunkiem
                              ciao
                              jeep
                              • Gość: L zjeb w dizlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 11:03
                                ić w πzdu...
                                • jeepwdyzlu Re: zjeb w dizlu 08.07.11, 14:19
                                  za mały wacuś, biedaku?
                                  nie martw się
                                  wakacje się dopiero zaczęły, im dłużej walisz, tym woda z mózgu lepiej odpływa...
                                  papa
                                  jeep
        • Gość: qwerty Re: smutas masz stare dane IP: 217.196.235.* 04.07.11, 00:34
          Jak tak przejrzałem ten cały wątek to wygląda na to, że najgłośniej szczekasz właśnie ty.
          Hau, hau, apple. Hau, hau, nic nie rozumiecie. Hau, hau, jeep apple. Hau, hau, jestem najmądrzejszy. Hau, hau...
          • Gość: xiunc Re: smutas masz stare dane IP: *.netcologne.de 07.07.11, 08:09
            Jak coś jebnie w dyzlu to musi być lament. Temu dyzlowi to pewnie głowicę wyrwało.
            • jeepwdyzlu żałosne wypierdki 07.07.11, 09:15
              chcecie dane
              doje je wam
              i co?
              nic - tym gorzej dla danych

u was w małkini wystarczy coś tam bredzić
              weryfikacja z prawdziwym życiem niepotrzebna...
              powiem krótko: jesteście na tym forum KOMPUTERY przez pomyłkę
              powinniście być na forum GÓWNIARZE

szkoda na was czasu
              jeep
              • Gość: xiunc Re: żałosne wypierdki IP: *.netcologne.de 07.07.11, 21:35
                Dlaczego tak nienawidzisz miejscowości z której pochodzisz?
              • Gość: . Re: żałosne wypierdki IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 23:48
                jeepwdyzlu napisał:

> powiem krótko: jesteście na tym forum KOMPUTERY przez pomyłkę
                > powinniście być na forum GÓWNIARZE

A dla ciebie też się forum znalazło:

forum.gazeta.pl/forum/f,135,Homoseksualizm.html
    • galtom @Jeep - a co Ty na to? ;-) 11.07.11, 07:37
      technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,9919500,Apple_cenzuruje_poczte_swoich_uzytkownikow.html
      Troche przedobrzyli chorone swoich uzytkoników...
      • jeepwdyzlu Re: @Jeep - a co Ty na to? ;-) 11.07.11, 09:42
        oczywiście masz rację galtom
        ale ja nie jestem rzecznikiem apple więc odpowiedzialności za nich nie biorę..
        moja relacja z apple jest taka sama jak np z toshibą
        mam ich produkty i tyle...
        mam więc takie samo zdanie w tej sprawie jak Ty.
        ciao
        jeep
        • galtom iPad - promocja 11.07.11, 15:28
          Wczorej prawie iPada kupilem... ale jednak nie.
          Za to jesli ktos szuka to MM ma fajna oferte.
          iPad 1 w wersji 64GB + 3G za 1999 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka