Gość: emka IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 26.09.11, 23:13 Lenovo czy Toshiba jeśli chodzi o laptopy ? Biorę pod uwagę dwa: Lenowo Ideapad B-570 i Toshiba Satellite Pro R-850-16H. Nie wiem co wybrać. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: aaa Re: Która firma lepsza ? IP: *.17.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 27.09.11, 08:13 Kupujesz firmę? Link Zgłoś
Gość: emka Re: Która firma lepsza ? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 27.09.11, 11:29 "Kupujesz firmę?" Liczyłam na odpowiedź osób, które potrafią czytać ze zrozumieniem- nie idiotów.l Link Zgłoś
galtom Re: Która firma lepsza ? 28.09.11, 08:47 Ale pytanie jest faktycznie lekko bez sensu bo obecnie wiekszosc laptopow jest produkowana przez 3 firmy - Quanta, Foxconn i cos jeszcze. To czy maja znaczek lenovo, toschiba czy asus (ktory zreszta produkuje - tylko nie wiem u kogo - MacBooki Air) jest bez znaczenia. Wazne sa bebechy (ktorych nie produkuja ww. firmy!!!, wiec nie porownujesz procesora lenovo z toschiba bo oba maja taki sam lub podobne) i cena. Kup najlepszy i najtanszy w zestawieniu (i taki, ktory Ci sie podoba). Znaczkiem sie nie przejmuj~! Link Zgłoś
needmoney Zelemr albo Polar ... 27.09.11, 10:04 A tak na poważnie to już wielokrotnie pisałem w czasach redukcji kosztów i producentów takich jak pl.wikipedia.org/wiki/Foxconn sugerowanie się "marką" niema żadnego sensu ilość tematów zakładanych przez zawiedzionych drogimi markowymi sprzętami w necie jest ogromna ... jak znasz minimalne parametry które Ci odpowiadają to najlepiej obejrzeć i sprawdzić na żywca który ma jaką matryce, głośniki (weź pędraka z jakimś filmem, muzyką która słuchasz i zdjęciami), klawiaturę i jaki jest w dotyku oraz jak najdłuższą gwarancję ... wybrać taki który Ci najbardziej się spodoba ... a renomę marki włóż między bajki ;-) Albo kup mac-a będziesz przynajmniej miał trendy logo ... i lżejszą kieszeń ;-) Link Zgłoś
Gość: Rmk Re: IPC vs Asus, Compal, HP ... IP: *.warszawa.mm.pl 27.09.11, 10:54 Nie napiszę "dokładnie", bo strasznie mnie wkurza jak ktoś tak na jakąś wypowiedź odpowiada (podobnie jak moda na wciskanie jako przerywnik słowa "tak"), ale napiszę: Masz rację. Ja jakiś czas temu kupiłem laptoka dla tego, że miał dobre wyposażenie i był jak na owe czasy niedrogi. Dużo znajomych "jechało po mnie" że kupiłem taki badziew, była to firma IPC, laptop na kadłubku MiTac-a. Kumple kupowali Asusy (oddany na reklamację w okresie gwarancji i wymieniony na inny bo tych już nie było), Compal (spalona grafika niestety po gwarancji), HP (pękł róg jak kumpel przy podnoszeniu niechcący go upuscił z "wysokości" ok. 10 cm na ławę) itd. Mój IPC chodził kilka lat, sprzedany na allegro jako sprawny po około 8 latach używania. Link Zgłoś
Gość: emka Re: Zelemr albo Polar ... IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 27.09.11, 11:32 A kto powiedział,że ja kieruję się "metką". Podałam dwa laptopy, które mają to czego szukam, a to, że akurat padło na Lenovo i Toshiba to już przypadek. Nie wiedziałam,że tu na forum tyle sfrustrowanych szczekaczy i nie odpowiedzą na zadane pytanie tylko będą rżnąć "mądralińskich". ciao Link Zgłoś
needmoney Tytuł jest : "Która firma lepsza ?" 27.09.11, 15:25 Gość portalu: emka napisał(a): > A kto powiedział,że ja kieruję się "metką". Podałam dwa laptopy, które mają to > czego szukam, a to, że akurat padło na Lenovo i Toshiba to już przypadek. > > Nie wiedziałam,że tu na forum tyle sfrustrowanych szczekaczy i nie odpowiedzą n > a zadane pytanie tylko będą rżnąć "mądralińskich". > > ciao Tytuł jest : "Która firma lepsza ?" nie pytasz o CPU,GPU czy cokolwiek innego tylko o firmę to dostałaś odpowiedź frustrata ;-) Przeczytaj ze cały mój post dokładnie ... Link Zgłoś
Gość: emka Re: Tytuł jest : "Która firma lepsza ?" IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 27.09.11, 20:02 Podałam dwie różne firmy i dwa laptopy- dokładne typy/oznaczenia jak wolisz. Nie interesują mnie wywody na temat czy są inne lepsze, jakie etc. Nie o to pytałam. Gdybym oczekiwała tego co napisałeś inaczej sformułowałabym pytanie- napisałabym co mi jest potrzebne i tyle. Sam przeczytaj mój pierwszy post ze zrozumieniem- chyba,że masz z tym problemy to daruj sobie odpisywanie. Nie wiedziałam,ze tu na forum takie tłuki siedzą i tylko patrzą jak człowiekowi dowalić i do czego się przyczepić- na aptekarskie skocz- jeśli wiesz o czym piszę....... Link Zgłoś
Gość: Rmk Re: Tytuł jest : "Która firma lepsza ?" IP: *.warszawa.mm.pl 27.09.11, 20:40 Gość portalu: emka napisał(a): ... > Nie wiedziałam,ze tu na forum takie tłuki siedzą i tylko patrzą jak człowiekowi > dowalić i do czego się przyczepić- na aptekarskie skocz- jeśli wiesz o czym pi > szę....... Wyjaśnij kto i czym ci dowalił i do czego przyczepił? Zaczynasz najpierw obrażać, wymyślasz od idiotów i masz pretensję że ktoś w ogóle ci odpisał. Przez takie osoby jak ty, to się nie chce w ogóle na forach wypowiadać, bo nie wiadomo na jakiego dewianta z kompleksami się trafi. Wyluzuj trochę bo zmarszczki ci się prostują. Link Zgłoś
Gość: emka Re: Tytuł jest : "Która firma lepsza ?" IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 27.09.11, 21:37 Jak się nauczysz czytać ze zrozumieniem, a nie tylko literki składać jedna do drugiej to sobie prześledź wątek od początku-może się doczytasz bez wykładania kawy na ławę. Link Zgłoś
wariant_b Re: Tytuł jest : "Która firma lepsza ?" 27.09.11, 22:30 No dobrze - ale dlaczego liczysz na to, że na forum znajdzie się ktoś, kto na co dzień używa obu tych modeli i jest w stanie je rzetelnie porównać (oczywiście ze swojego punktu widzenia, bo każdy oczekuje od notebooka czegoś nieco innego niż pozostali). Lenovo (dawniej IBM) i Toshiba to znani producenci i mieli w ofercie wiele świetnych notebooków, ale również mieli wtopy. Obie firmy z tego co wiem, nie produkują same wszystkich notebooków sprzedawanych pod ich markami. To, czy model był udany, czy nie - zwykle i tak wychodzi na jaw, kiedy wyjdzie już ze sprzedaży. W branży modele zmieniają się bardzo szybko, a nikt świadomie nie wypuszcza produktów, które psułyby się w okresie gwarancyjnym. Czy nie lepiej byłoby samodzielnie poszukać recenzji i samodzielnie pomacać oba notebooki - może któryś przypadnie ci do serca. Link Zgłoś
Gość: Rmk Re: Tytuł jest : "Która firma lepsza ?" IP: *.warszawa.mm.pl 27.09.11, 23:00 W dalszym ciągu nie odpowiedziałaś/eś na pytanie kto i kiedy ci dowalił i się przyczepił. Link Zgłoś
mariner4 Na takie pytanie nie ma odpowiedzi. 01.10.11, 19:58 Ktoś sobie kupił kompa, który padł. Oczywiście będzie przestrzegał przed ta marka. A to zwykły przypadek. Pierwszego laptopa kupiłem w 1992 roku. Był to Acer z 486 SX. Mam w domu mały składzik ze sprawnymi laptopami. Szkoda wyrzucić, a do niczego się nie przydają. Tylko ten pierwszy Acer i przedostatni mój lapek, też Acer miały polamane zawiasy wyświetlacza. Oba z tego samego powodu. Zawiasy się zatarły i się połamały. Zawsze odstawiam komputer na skutek zużycia moralnego, a nie fizycznego. Teraz mam Samsunga z i7 i jestem zadowolony. Kup taki jaki Ci się podoba. Słuchaj nosa i intuicji. I tyle. M. Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: Która firma lepsza ? IP: *.aster.pl 01.10.11, 18:38 Ja mam Toshiba Satellite, tylko inny model. Jestem bardzo zadowolona. Patrzyłam na parametry, ale także podobał mi się bardzo wizualnie (jak to dziewczyna, też na to zwracam uwagę). Działa bez zarzutu. Życzę udanego wyboru :) Link Zgłoś