Dodaj do ulubionych

trwały laptop

01.09.12, 08:52
Szukam laptopa, który ma porządne wykonanie, plastik i inne plastikopodobne odpadają.
Plusem będzie jeśli poza trwałością charakteryzowała go będzie dobra wydajność przy prostej obróbce grafiki
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: trwały laptop IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.12, 09:04
      Ooo, to Ty tam?...Szukaj z tytanową obudową, bywają w rozsądnych cenach :)
    • superlamapl Re: trwały laptop 01.09.12, 09:23
      Tylko coś z serii Lenovo ThinkPad. Drogie, ale nie do zarżnięcia.

--
      superlama.pl
    • serenita123 Re: trwały laptop 01.09.12, 14:16
      podobno Asusy z serii biznesowych (B oraz P) są testowane pod względem wytrzymałości m.in. udarowej i mają jakieś certyfikaty

ponadto Asusy z najnowszych serii N (multimedialne) są wykonane z aluminium
    • mariner4 Dobry stosunek cena/jakość to 02.09.12, 13:03
      Samsung.
      Ale poszukaj po sieci.
      M.
    • Gość: stfu Re: trwały laptop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.12, 15:34
      Tylko i wyłącznie Panasonic ToughBook - pierwszy warunek spełnia jak żaden.
    • Gość: jacek Re: trwały laptop IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 05.09.12, 20:20
      Patrz na cos firmowego. Zwrocilbym szczegolna uwage na produkty od Lenovo. Niezla cena i najwyzsza technologia
    • technozdzich Re: trwały laptop 02.10.12, 22:12
      to polecam poszukać notebooki Lenovo z z serii G770 lub G530 są mocno wykonane i dostępne w najróżniejszych konfiguracjach
      • norwich_city Re: trwały laptop 06.10.12, 19:58
        myślę że zdecyduję się na coś z aluminiową obudową, coś poza probookami może ktoś polecić? Najlepiej z własnego doświadczenia
        • Gość: Greg Re: trwały laptop IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.10.12, 21:51
          Probook to seria HP i to z plastikową obudową (przynajmniej te, z którymi się spotkałem). Zresztą, od wszelkich laptopów i komputerów stacjonarnych HP radzę trzymać się z daleka - nie spotkałem jeszcze egzemplarza, który przeżyłby bezawaryjnie choćby rok normalnej eksploatacji.
        • wariant_b Re: trwały laptop 06.10.12, 21:52
          W jakim przedziale cenowym i jaka wydajność?

Jeśli tanio - kup używanego DELL-a Precision albo Lenovo ThinkPada T61
          z grafiką Quattro i większą rozdzielczością ekranu. Jeśli wydajność nie
          jest najważniejsza, a laptop ma służyć głównie do grafiki - to wersję
          tabletową DELL-a, HP lub Lenovo.
          • Gość: jak Re: trwały laptop IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.12, 22:47
            Polecam ci Della ze starszej produkcji. Wystarcza mi do wszystkiego włącznie z prostą grafiką (gier nie używam) ale ma jedną zasadniczą wadę : nie chce się popsuć. Już od dawna kupiłbym sobie coś nowszego, a ten się zawziął i nie chce paść. Trwałość i niezawodność dla jednych jest zaletą dla innych wadą.
            • Gość: jak Re: trwały laptop IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.12, 22:49
              A co do HP....moja żona osobista upodobała sobie tę markę i w ciągu 3 lat wymieniła 4 sztuki. Porażka. Dobry jedynie na zimę....pracuje jak grzejnik
              • alann30 Re: trwały laptop 09.10.12, 14:54
                Też mam HP i używam dość intensywnie, 2 klawisze odpadły, obudowa pękła nie polecam:/
                • Gość: gosc Re: trwały laptop IP: *.ghnet.pl 09.10.12, 23:07
                  a niby hp polecają do biznesu - zwłaszcza trwałe probooki.

A który z tych polecicie?
                  www.x-kom.pl/p/79198-notebook-laptop-15,6-dell-inspiron-5520-i5-3210m-8gb-500-dvd-rw.html
                  www.x-kom.pl/p/104706-notebook-laptop-15,6-dell-vostro-2520-i5-3210m-8gb-500-dvd-rw.html
                  www.x-kom.pl/p/79892-notebook-laptop-15,6-lenovo-ibm-z580a-i5-3210m-4gb-750-dvd-rw.html
                • Gość: 123 Re: trwały laptop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 09:33
                  Tak sama z siebie pękła?
                  HP Compaq 6720s - piąty roczek leci. Trzeba dość mocno naciskać lewy klawisz touchpada bo dziecku miodek z kanapki spłynął na klawisze. Poza tym żadnych problemów.
                  Mercedes też się może zepsuć a Skodą jeździć całe lata.
                  • alann30 Re: trwały laptop 10.10.12, 19:06
                    Z tym pęknięciem to moja pewnie wina, jest małe ale jest, bardziej martwią mnie klawisze muszę teraz kupić nową klawiaturę bo pojedynczego klawisza nie kupie:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka