Dodaj do ulubionych

To jest wynik!

IP: *.toya.net.pl 04.07.04, 02:05
Nie chcę słyszeć złego słowa o darmowej poczcie pf.pl !!!
Właśnie udało mi się wysłać załącznik o wielkości 599 megabajtów!
Przed skompresowaniem miał o 200 mega więcej. Tylko trochę musiało potrwać...
Obserwuj wątek
    • Gość: JP Re: To jest wynik! IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 04.07.04, 07:34
      Ograniczenia pojemności konta pocztowego Użytkownika do 30 MB, wielkości
      załącznika do 4 MB i wielkości jednorazowej przesyłki pocztowej do 4,5 MB.
      • Gość: camel Re: To jest wynik! IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.04, 09:35
        moze to byl zalacznik 599 KB:))
    • Gość: w++ Re: To jest wynik! IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 10:07
      Wiesz, może wysłanie to mniejsza sztuka, ale ciekawsze jest czy doszło i na jaką
      pocztę można takie maile wysyłać.
      Pochwal się jak coś będziesz wiedział.
      • Gość: stary wiarus Re: To jest wynik! IP: *.toya.net.pl 04.07.04, 11:36
        Megabajty, megabajty - odpowiadam na wcześniejszy post.
        Wysyłałem również na pf.pl, u mnie jeszcze siedzi w Wysłanych - dokładnie 599971kB.
        Skąd wobec tego pojemność skrzynki 30 MB? Faktycznie, to oficjalnie podana
        wielkość i podana(oficjalnie) przez kolegę wcześniej wielkość załącznika też się
        zgadza.
        Dlaczego poszło aż tyle, nie mam pojecia. Ale to chyba dobrze, no nie? Tyle
        tylko, że okropnie długo trwało wysyłanie, nie tyle sam postęp, co skanowanie
        przez tego potwora firewalla rodem z Symanteca. A zresztą, co ja będę gadał -
        spróbujcie sami - nie jest to tylko reklama(chociaż warto polecać dobre rzeczy),
        ale nieprawdopodobne doświadczenie. Długo się będę zastanawiał, nim zaaplikuję
        sobie oferowane juz skrzynki 1GB.
        P.S. Mam wiadomość od adresata, że wchoooodzi...
    • jaku6ek Re: To jest wynik! 04.07.04, 11:42
      10 godzin to wysyłałeś??
      Fajny wynik ale pewnie nie dotarło bo na popularne polskie skrzynki można wysłać
      chyba 4-6 mb.
      Pozdrawiam ;-)

• Gość: stary wiarus Re: To jest wynik! IP: *.toya.net.pl 04.07.04, 11:56
        aku6ek napisał:

> 10 godzin to wysyłałeś??
        > Fajny wynik ale pewnie nie dotarło bo na popularne polskie skrzynki można wysła
        > ć
        > chyba 4-6 mb.

No nie, przesadziłeś z 10 godzinami, ale wysyłało dobre 3 godziny, i jak
        mówiłem, chodziło głównie o skanowanie przez Symanteca. Można wierzyc, lub nie,
        ale najlepiej samemu spróbować. Obawiałem się tylko, że usuwanie z Wysłanych
        będzie kłopotliwe, ale poszło całkiem gładko i skrzynka czysta.
        • Gość: piecyk gazowy Re: To jest wynik! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 12:05
          Już od dawna, tutaj też, polecałem skrzynki na PF, ze względu na nielimitowaną
          wielkość załącznika, np.:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=10914616&a=11015450

Ale to to naprawdę niespodzianka! :-)

A propos Nortona:
          1. Sprawdzanie wysyłanej poczty jest cokolwiek pretensjonalne, by nie
          powiedzieć bezsensowne (antywirus i tak krzyknie przy dołączaniu zawirusowanego
          pliku).
          2. NAV nic Ci tam nie skanował(no, skanował, ale nie do końca), on tylko
          tak "oszukiwał", de facto poczta była w tym czasie wysyłana.
          • Gość: stary wiarus Re: To jest wynik! IP: *.toya.net.pl 04.07.04, 12:33
            Z Nortonem to jest faktycznie inna zabawa. Kłopot polega na tym, że de facto
            moim antywirusem jest obecnie Avast. Wcześniej instalowałem NIS, ale zachciało
            mi się zostawić jedynie firewalla. Nie od dziś wiadomo, jak niełatwo pozbyć się
            antywirusa i podejrzewam, ze u mnie wystąpił podobny problem. Mimo iż do
            deinstalacji używałem oryginalnej płyty, Norton jest upartym bydlęciem i
            zostawia trochę pamiątek. Jak znajdę chwilę to się do niego dobiorę - zobaczymy
            z jakim skutkiem.
            Co do poczty jeszcze - już od dawna udawało mi się przepychać załączniki
            40-50MB, ale przesłanie takiego potwora jest dla mnie niemałym zaskoczeniem.
            Pamiętam Twoje posty, piecyk, ciekawe ile osób z nich korzystało. Ja
            przynajmniej wiem, że było warto i chyba właśnie Tobie należy się podziękowanie.
            P.S. Odebrałem telefon - jeszcze wcho..o..o..odzi..
            • Gość: piecyk gazowy Re: To jest wynik! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 13:28
              Jeśli chodzi o Nortona, spróbuj tego:
              ftp://ftp.symantec.com/misc/consumer/Rnav2003.exe
              service1.symantec.com/SUPPORT/nav.nsf/pfdocs/2001092114452606?Open
              • Gość: stary wiarus Re: To jest wynik! IP: *.toya.net.pl 04.07.04, 13:43
                Dzieki za linki, ten pierwszy pieruńsko wolno wchodzi, ale to nic. Dobiorę się
                teraz Nortonowi do tyłka, bo gdyby nie on to przesyłanie poczty trwałoby połowę
                krócej. Jakoś do tej pory nie odczuwałem szczególnego dyskomfortu, wszystko
                odbywało się niemal niezauważalnie, no ale przy tych wielkościach ma to juz
                znaczenie.
    • bluewolf Re: ...a to? 04.07.04, 13:05

poprostu.net/netPOCZTA/index.html
      • Gość: stary wiarus Re: ...a to? IP: *.toya.net.pl 04.07.04, 13:16
        Nie znam, ale jak widać warto próbować, zdarzają się niespodzianki in plus.
        Swego czasu właśnie poczta PF była uznana jako najlepsza w Polsce, ale
        konkurencja jest spora i nie śpi.
        • Gość: piecyk gazowy Re: ...a to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 13:34
          OK, tylko jak w takiej domenie (poprostu.net) choćby nie wiem co tam oferowali
          nie założę skrzynki. Dziś ta firma jest, a jaką mam gwarancję, że jutro też
          będzie? (choć może to dla kogoś nie problem zmiana adresu). PF to stabilna
          domena, a poprostu.net tak nie oceniam.

Np. 1-GB skrzynki (już takie są) to tylko chwyt marketingowy, bo de facto
          niewiele osób wykrzysta dostępne miejsce.
          • bluewolf Re: ...a to? 04.07.04, 13:47
            Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> OK, tylko jak w takiej domenie (poprostu.net) choćby nie wiem co tam
            oferowali
            > nie założę skrzynki. Dziś ta firma jest, a jaką mam gwarancję, że jutro też
            > będzie? (choć może to dla kogoś nie problem zmiana adresu). PF to stabilna
            > domena, a poprostu.net tak nie oceniam.
            >
            > Np. 1-GB skrzynki (już takie są) to tylko chwyt marketingowy, bo de facto
            > niewiele osób wykrzysta dostępne miejsce.

Nie uwieze , ze nie sprawdzisz powyzszej informacji. Mam konto od 2 miesiecy i
            jest ok. Poczta przechodzi sprawnie tak jak zalaczniki. Wszelkie zabezpieczenia
            dzialaja.
            Pozdrawiam i nie mow zanim nie sprawdzisz;)
          • jaku6ek Re: ...a to? 05.07.04, 12:14
            > Np. 1-GB skrzynki (już takie są) to tylko chwyt marketingowy, bo de facto
            > niewiele osób wykrzysta dostępne miejsce.

Podajcie mi kilka dużych adresów (powyżej 150 mb.)
            Chciałbym je wypróbować.
            • Gość: piecyk gazowy Re: ...a to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 12:53
              www.spymac.com
              mail.rediff.com/learnmore.htm
        • bluewolf Re: ...a to? 04.07.04, 13:45

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka