Dodaj do ulubionych

Drukarka do domu

IP: *.Kuso.osi.pl 06.05.13, 14:48
Witam :)
Czy ktoś mógłby mi poradzić jaką drukarkę mogłabym sobie kupić do domu? Jeśli nie konkretny model, to może chociaż najlepsza firma? Kwota to 300, 400 złotych - o ile w ogóle za tyle coś kupię ;)
Obserwuj wątek
    • abcdefowicz Re: Drukarka do domu 06.05.13, 15:10
      Najpierw zadaj sobie pytanie, co owa drukarka ma mieć. Czy ma to być urządzenie wielofunkcyjne, czy drukarka kolorowa czy czarna. Praca w sieci czy przy jednym komputerze, WiFi czy na kablu? Jeśli drukowanie tylko tekstu to moim zdaniem laserówka ale (ja mam HP LJ 1018) warto rozeznać się w kosztach tonerów, zamienników czy oryginałów. Moja nie ma chipa i używam zamienników po ok. 6 dych. Drugą mam kolorową wielofunkcyjną Brothera DCP-195C (pracuje w sieci domowej poprzez inny komputer). Zamienniki tuszy kupuję poniżej 3 zeta za kartridge.
      Ogólnie z tego zestawu jestem zadowolony, laserówki tej już nie dostaniesz, więc trudno nazwać to polecaniem co napisałem. Bardziej chodziło mi o prezentację zestawu.
      • Gość: Majka Re: Drukarka do domu IP: *.Kuso.osi.pl 06.05.13, 15:30
        Drukarka kolorowa ;) W sumie źle sprecyzowałam zapytanie, bo rzeczywiście nie chodzi mi w sumie o samą drukarkę, a o urządzenie wielofunkcyjne. Zależy mi na skanerze i kopiarce, bo np. faks jest mi już niepotrzebny. Wszystko jedno czy WIFI czy na kablu. I będzie to urządzenie tylko do jednego komputera :)
        W każdym razie dzięki za odpowiedź ;)
        • Gość: wodnikSzuwarek Re: Drukarka do domu IP: *.tktelekom.pl 07.05.13, 14:43
          Nu to będzie tak.
          1.Tania drukarka - droga eksploatacja.
          2.Droga drukarka - tania eksploatacja.
          3.Drukarka Brother - tania drukarka i tania eksploatacja...
          • Gość: Majka Re: Drukarka do domu IP: *.Kuso.osi.pl 07.05.13, 15:59
            A bardziej polecałabyś atramentową czy laserową?
            • abcdefowicz Re: Drukarka do domu 07.05.13, 16:25
              Z tego co się zorientowałem, jak szukałem informacji przed zakupem swojego Brothera (a rozważałem też zakup laserówki kolorowej), to może być problem z tanią eksploatacją bo niekiedy (np w przypadku taniego przy zakupie Samsunga) poza wymianą tonera należy wymieniać i bęben. Koszt rośnie więc dość znacznie. Nie jestem fachowcem w tym temacie, oceniałem informacje z poziomu użytkownika i zdecydowałem się na atramentową o której wcześniej pisałem.
            • wariant_b Re: Drukarka do domu 07.05.13, 19:05
              Na zwykły domowy użytek - kolorową plujkę z tanimi zamiennikami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka