Dodaj do ulubionych

_Huston, Huston...

IP: 95.108.108.* 13.08.13, 22:13
mam hp pavilion dv7, służy kilka lat. dziś nie wstaje. ekran czarny, wiatraki chodzą, podłaczanie zewn. monitora nie pomaga. mrugają zalotnie jednocześnie dwie lampki (jedna od cap slocka, druga od num pada) w tempie 4 sygnały przerwa i tak w kółko - coś więc na rzeczy jest. mam instrukcję ale na próżno tam szukać opisu takiej sytuacji. googlam, ale na razie też nic. gdyby ktoś coś, to byłbym wdzięczny. (ps, żadne biosy czy inne cuda nie wchodzą w grę, bo komp reaguje tylko na power, reszta martwa...)
Obserwuj wątek
    • Gość: king Re: _Huston, Huston... IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 22:34
      Byc może są to sygnaly biosu. Musisz sprawdzic co oznaczają. Chyba kiedyś na stronie producenta była tabela.
    • Gość: aqq Re: _Huston, Huston... IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 18:06
      osobiście typuję awarię karty graficznej, on miał chyba Radeona, tak?

a czyściłeś kiedyś te otworki wentylacyjne....?
      • Gość: astri Re: _Huston, Huston... IP: 95.108.108.* 15.08.13, 14:28
        cóż, pytanie zasadne, ale zadziwię: tak. Wygląda na to, że padł GPU. Teraz już wiem, że to (ponoć) typowe dla HP. ... mać... Serwis, piekarnik albo suszarka (sic!). To pozostaje.
        • Gość: lajosz Re: _Huston, Huston... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 17:41
          Nic nie jest typowe dla HP.
          Ostatnio robiłem kompa (również laptop HP) z identycznymi objawami.
          Okazało się, że padł procesor.
          Procesor kupiłem na "znanym portalu aukcyjnym" za 50zł, włożyłem do kompa i komp wstał jakby nigdy nic.

Jeśli w Twoim przypadku również okaże się ze to procesor, to (o paradoksie) i tak masz szczęście bo ewentualna wymiana grafiki byłaby zapewne dużo droższa.
    • Gość: znafca Re: _Huston, Huston... IP: *.centertel.pl 19.08.13, 03:54
      Pisze się "Hjuston" baranie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka