Dodaj do ulubionych

pytania ad.CV :-)

IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.08.04, 14:53
proszę o pomoc:
1.jak zapisać i wysłąc dokument aby był jako dokument .doc badz .txt?
2.jakiej wielkości ustawić marginesy < 4 strony prosze:-)>
3.jak wstawić zdjęcie?jestem saoukiem:-) i kieys mis ie to udalo od razu a
dziz za nic nie oge tego powtorzyc.Poprzedniej wersji nie mam,bo sksowano mi
tardy dysk
bede wdzieczna za pomoc
iza

p.s.oraz za wszelkie wskazowki dotyczace wysylania CV i LM droga elektroniczna
Obserwuj wątek
    • Gość: bendek Re: pytania ad.CV :-) IP: *.bp.com.pl 17.08.04, 15:40
      1) Nie zapisuj CV jako dokument Notatnika *.txt tylko Worda *.doc Po zapisaniu
      utwórz go jako załącznik do wysyłanego e-maila
      2) Marginesy standardowe to 2,5 cm. Jeśli chcesz je zmienić w Wordzie , to
      Plik - Ustawienia strony - zakładka Marginesy
      3) Zaznacz zdjęcie prawym przyciskiem myszy, polecenie kopiuj z menu
      podręcznego, przejdź do Worda i ustaw się w miejscu wklejenia zdjęcia, prawym
      przyciskiem myszy wklej zdjęcie. Potem możesz je przesunąć raz na nie klikając
      a następnie kursorem ustawiasz je dokładnie tam gdzie chcesz.
      • Gość: Beny Re: pytania ad.CV :-) IP: 195.127.197.* 17.08.04, 18:58
        I na Boga nie pisz ze umisz obslugiwac komputeer z Windows i Office ;)
        • Gość: iza Re: pytania ad.CV :-) IP: w3cache.* / *.2-0.pl 20.08.04, 21:42
          napiszę ,bo potrafię a to co umiem nauczyłam się sama.Poza tym nie pisałam ,ze
          nie umiem.
          Iza :-)
        • Gość: kell Re: pytania ad.CV :-) IP: *.udn.pl 20.08.04, 22:02
          cholera;) teraz wiem, czemu na wielu stronach jest napisane wielkim, tlustym
          drukiem by nie dolaczac im plikow doc, a gdy sa formularze w html nie probowac
          wklejac tabelek i zdjec z worda;)
      • Gość: iza Re: pytania ad.CV :-) IP: w3cache.* / *.2-0.pl 20.08.04, 21:41
        dziękuję Ci bardzo za wskazówki.
        Ale widzę, że robiłam wszystko tak jak napisałeś.Dokument zapisuję oczywiście w
        Wordzie,marginesy wiem jak usatwić ale nie wiedziałam jakiej wielkości będa
        ok.A co do zdjęcia to we wcześniejszej wersji CV wstawiłam bez kłopotu a teraz
        po prostu nie mogę.Robię tak jak robiłam ale niestety wkleja sie tylko ramka z
        czarnymi kwadracikami w rogach i pośrodku.Klikając na nią otwiera się zdjęcie
        ale nie o to chodzi.Ehhh,pomożesz?:-)
        Iza
        • Gość: piecyk gazowy Re: pytania ad.CV :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 21:44
          Wstaw -> Obraz -> Z pliku.
          • iberka Re: pytania ad.CV :-) 20.08.04, 22:10
            tak tez juz probowalam i ciagle mam ramke z kwadratami.nastepym razem jak mi
            sie cos uda to sobie chyba zapisze:-))))))))))
            iza
            • Gość: piecyk gazowy Re: pytania ad.CV :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 22:12
              A zdjęcie jak masz zapisane, jpg?
              • iberka Re: pytania ad.CV :-) 20.08.04, 22:16
                tak
                • Gość: piecyk gazowy Re: pytania ad.CV :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 22:18
                  Dziwne. Powinno działać... Taki efekt pojawia się czasem przy wklejaniu grafik
                  ze stron WWW...
                  • iberka Re: pytania ad.CV :-) 20.08.04, 22:24
                    ale ja mam zdjecie tam gdzie reszte zdjec - w obrazach, jest .jpg i nie wiem
                    czemu dzieje sie tak.
                    A tak swoja droga to dziekuje za cierpliwosc ,bo przy wielu moich pytaniach to
                    Ty wlasnie udzielsz mi odpowiedzi :-)
                    Dziękuję :-))))))))))))))
                    Iza
                    • Gość: piecyk gazowy Re: pytania ad.CV :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 22:28
                      Próbowałaś wstawiać do NOWEGO dokumentu przez Wstaw -> Obraz?

To MUSI działać! :-)

A np. do Excela da się tak wstawić? Sprawdź.
                      • iberka Re: pytania ad.CV :-) 20.08.04, 22:38
                        z excel'em nie sprawdze,nie mam technicznej mozliwosci :-)
                        a do pustego probowalam wstawic.Tak jak pisalam mialam juuz swoje Cv ale komp
                        byl w serwisie HP i tam panowie go wyczyscili ze wszystkiego.Dostalam tylko z
                        win'em spowrotem,tragedia. Poprzednio jka wstawialam zdjecie to wlasnie po
                        klikniecu wklikalam go do word'a i juz,ladna rameczka sie otwarla a wniej
                        widoczne zdjecie a teraz figa...
                        • Gość: piecyk gazowy Re: pytania ad.CV :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 22:47
                          To się MUSI DAĆ!!! :-)))

Jak chcesz to wyślij mi oba dokumenty CV + zdjęcie.
                          Adres: piecyk.gazowy(AT)gazeta.pl

Dyskrecja gwarantowana. :-D No, ale sama musisz zdecydować - wyślesz czy nie.

A próbowałaś wstawiać innego jpg-a? Nie swoją fotkę? Spróbuj! Może z tym
                          jpg-iem coś nie tak?
                          • iberka Re: pytania ad.CV :-) 20.08.04, 22:49
                            hmmmm,co do wysylania takich dokumentow to pomysle;-) a inne zdjecia tez
                            wskakuja jako ramka z kwadratami .Ale na dzis juz Cie nie mecze....zaczne
                            jutro;-) i jeszcze pomysle co zrobic
                            iza

p.s. dobranoc:-))))))))))
                            • Gość: piecyk gazowy Re: pytania ad.CV :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 22:52
                              A, to jak inne to coś z Wordem chyba... To jak wyślesz, to mi nic nie da...

Spróbuj to zrobić na innym kompie, jeśli masz taką możliwość (będzie można
                              stwierdzić czy to na pewno wina Worda czy może jednak czegoś innego).

Dobranoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka