Dodaj do ulubionych

problem z tablet Philips

20.07.14, 21:12
Witam. Zakupilam tablet parę dni temu. Chcialam bardziej do pracy do internetu. System Android, myślałam ze jeśli podlacze modem połączy sie on automatycznie z netem.. niestety...Podlaczajac modem widzę ze połączenie z netem jest ale nie mogę sie połączyć - pali sie niebieską suisse w modemów co świadczy o internecie. Posidam internet na karte w Orange modem Orange model mf636. Co zrobić by net działał??? W ustawieniach tabletu jest tylko tryb samolotowy, nie ma sieci komorkowych
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: problem z tablet Philips IP: *.multimo.pl 20.07.14, 21:14
      Tablet obsługuje ten modem czy sama tak kombinujesz?
      • justyna834 Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 21:21
        Sama kombinuje. Sprzedawca powiedział ze wystarczy ze dokupie. Labelek i modem i net bedzie dzialal...nie dziala
        • Gość: 802.11n Re: problem z tablet Philips IP: *.multimo.pl 20.07.14, 21:22
          Sprawdź czy i jakie modemy obsługuje ten tablet, ale podejrzewam, że najprościej będzie kupić ruter bezprzewodowy 3G.
    • justyna834 Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 21:14
      Przepraszam za bledy w pisowni... Pali sie niebieska dioda w modemie co świadczy ze internet jest lecz tablet go "nie widzi"
    • gyubal_wahazar Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 21:25
      Upewnij się czy karta działa, sprawdzając czy łączy się z internetem po włożeniu modemu do komputera. Wtedy ew zostanie Ci tylko problem smarka
      • gyubal_wahazar Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 21:26
        ups, tableta
        • justyna834 Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 21:29
          Ogólnie modem wykrywa karte i siec ale tablet go nie widzi. Proszę mi polecić co mam dokupić lub jaki modem by mieć internet wszedzie jaki modem
          • gyubal_wahazar Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 21:34
            A z czego wnioskujesz że modem wykrywa kartę i sieć ? Na znanym serwisie aukcyjnym po wpisaniu modem 3g wyskoczy Ci b dużo ofert. Jak posortujesz wg popularności, a potem poczytasz opinii o upatrzonym modelu, powinno Ci się udać znaleźć właściwy, ale nie lepiej powalczyć jeszcze chwilę, by się nie okazało, że jednak wyflaczyła się karta i ruter w niczym Ci nie pomoże ?
            • gyubal_wahazar Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 21:38
              > po wpisaniu modem 3g

heh, znów się przejęzyczyłem. Powinno być 'ruter 3g' (ew 'router 3g')
          • Gość: 802.11n Re: problem z tablet Philips IP: *.multimo.pl 20.07.14, 21:38
            Może masz starego smartfona z Androidem? Z niego można zrobić hotspot. A jeśli nie, to może to być np. "mydełko" TP-Link M5350 albo ZTE MF60 albo jeszcze coś innego.
            • justyna834 Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 21:41
              m.allegro.pl/modem-huawei-e169-aero2-najlepsza-cena-gratis-i4426967986.html a czy ten modem by to rozwiazal? Mam smartfina z androidem i próbowałam go podłączyć przez kabelek do tableta i też nic z tego
              • wariant_b Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 21:47
                Nie przez kabelek, tylko jako access point. Włożyć kartę Orange do smartfona
                i ustawić udostępnianie internetu po wifi, jeśli smartfon ma taką możliwość.
                • Gość: justyna Re: problem z tablet Philips IP: *.centertel.pl 20.07.14, 21:54
                  Ok chce mnie łączyć za pomocą hot spot. Tablet wykrył telefon i pyta o haslo
                  • wariant_b Re: problem z tablet Philips 20.07.14, 22:04
                    Czyli trzeba ustawić hasło dla hotspota na smartfonie i podać je w tablecie.

Podaj model tego tabletu, może uda się coś znaleźć na temat współpracy z modemami.
                    W przeciwnym razie będziesz skazana na router (działa podobnie jak smartfon).
                    A jeśli tablet nowiutki - to może zwróć i kup inny, współpracujący z tym modemem.
                  • Gość: justyna Re: problem z tablet Philips IP: *.centertel.pl 20.07.14, 23:58
                    Polaczylam sie za pomocą tel z andtoidem wlsczylam hotspot i ok
                    • Gość: 802.11n Re: problem z tablet Philips IP: *.multimo.pl 21.07.14, 00:02
                      No i o to chodziło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka