Dodaj do ulubionych

Sterownik MySql ODBC

22.06.15, 21:54
Czy jest możliwe, żeby NOWSZY sterownik (wersja 6.1 ....) miał ograniczenie DŁUGOŚCI NAZW tabel łączonych większe, niż STARSZY (wersja 5.1 ...)? I to do 16 znaków?? Nie chce mi się wierzyć ... Zwłaszcza, że utworzone WCZEŚNIEJ połączenie (baza zrobiona w notebooku) działa pod nowszym sterownikiem bez problemu, tylko NOWEGO połączenia z tabelą o nazwie dłuższej niż 16 znaków zrobić nie mogę ... Oczywiście dotyczy to tylko łączenia via ODBC.

Pytam, bo zauważyłem, że tam gdzie mam ten stary sterownik (notebook) mogę spokojnie utworzyć tabelę połączoną z tabelą o "dłuższej" nazwie, a tam, gdzie mam nowszy sterownik - do 16 znaków i koniec. Jak jest więcej znaków - Access się wywala. A Office jest w obu wypadkach ten sam (2003) i ustawienia Access'a są takie same. Ki czort?
Obserwuj wątek
    • kocinos Re: Sterownik MySql ODBC 23.06.15, 15:48
      Czy gdzieś w kluczu rejestru może istnieć taki wpis, który powoduje ograniczenie długości nazw tabel łączonych via ODBC w momencie tworzenia nowego połączenia?
      • kocinos Re: Sterownik MySql ODBC 24.06.15, 14:55
        Po 3 dniach ZNALAZŁEM!
        To jednak wadliwy sterownik MySql-Connect 5.1 ... był.
        Zainstalowałem 5.2 (nowszy się zbuntował, bo nie miał biblioteki ANSI - dlaczego? Czort wie) i wszystko działa OK ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka