Dodaj do ulubionych

Mac OS X po POLSKU!!!

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 14:16
Witam,

Chciałby poinformować wszystkich tu zebranych i tych nie zebranych, że pojawiła się polska wersja
najnowszego systemu operacyjnego Mac OS X dla komputerów Macintosh. Oznacza to, iż teraz każdy
człowiek, mający wątpliwości co wybrać (Mac, PC) już ma problem z głowy. Polska wersja X-a
spowoduje, iż zyska on u nas ogromną popularność. Będzie instalowany w szkołach, pracowniach
komputerowych - gdyż ludzoim podoba się jego wygląd i intuicyjność, jest poza tym oparty na systemie
Unix, dobrze sprawdzającym się w tego typu zastosowaniach. Osoby, które zetkną się w pracy z tym
systemem zapewne zechcą go mieć także u siebie. Jesteśmy więc świadkami przełomu, który doprowadzi
do zwycięstwa solidności i estetyki nad średnią (nie niską) ceną i burą szarością. Ludzie! Za niedługo
będzie wam głupio, iż zostaliście przy swoich walących się pecetach i na darmo będziecie szukali
patch'ów do swoich Łindołsów. Trzeba iść na przód! Jest wiek XXI, a nie rok '98!
Obserwuj wątek
    • Gość: makryba Re: Mac OS X po POLSKU!!! IP: *.u.mcnet.pl 10.04.02, 16:23
      też mi nowośc... dodatki pozwalające uzyskanie polskich znaków dostępne są chyba
      od stycznia, a całkowita polonizacja chyba od miesiąca.
      nie był bym jednak takim optymistą czy przełoży się to na popularnośc jabłuszek w
      naszym kraju... jednak cena nie zachęca, a polski oddział Apple'a nie zachęca jak
      brat zza wielkiej wody np. atrakcyjnymi kredytami (Apple Loan) - nie ma też
      nacisku na producentów oprogramowania by wydawali swoje tytuły na Maca. Chodzi mi
      głównie o polskie pozycje tzw, "multimedialne"; słowniki, encyklopiedie i
      programy edukacyjne dla dzieci.
      Mac w polsce ma pozycję drogigo komputera dla profesjonalisty - a jest to chyba
      najbardziej przyjazna niedoświadczonemu użytkownikowi platforma. A i koszt zakupu
      takiego np. M$ Office dla Maca i PC jest niestety w naszym kraju nieporównywalny.
      Niektórych po prostu nie stać na idee.
      • Gość: mtq Re: Mac OS X po POLSKU!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 16:46
        Gość portalu: makryba napisał(a):

> też mi nowośc... dodatki pozwalające uzyskanie polskich znaków dostępne są chyb
        > a
        > od stycznia, a całkowita polonizacja chyba od miesiąca.

ale wczoraj byl o tym artykul w gazecie wyborczej. a swoja droga gdzie mozna dostac takie np. fonty
        verdana ce lub arial ce?

> nie był bym jednak takim optymistą czy przełoży się to na popularnośc jabłuszek
        > w
        > naszym kraju... jednak cena nie zachęca, a polski oddział Apple'a nie zachęca j
        > ak
        > brat zza wielkiej wody np. atrakcyjnymi kredytami (Apple Loan) - nie ma też
        > nacisku na producentów oprogramowania by wydawali swoje tytuły na Maca.

jeszcze sie przekonają. dzis w media-markcie w Krakowie patrzylem na oprogramowanie i pytalem
        personel o software dla maca, powiedzieli ze jest tego sporo tylko pomieszane z pcsoftem.

> Chodzi
        > mi
        > głównie o polskie pozycje tzw, "multimedialne"; słowniki, encyklopiedie i
        > programy edukacyjne dla dzieci.

widac zle szukasz. Skoro instaluje sie Maki w pracowniach szkolnych, to takie encyklopedie tez istnieją.

> Mac w polsce ma pozycję drogigo komputera dla profesjonalisty - a jest to chyba
        > najbardziej przyjazna niedoświadczonemu użytkownikowi platforma.

nie dosc ze drogiego, to jeszcze "gówna, na którym nie chodzą żadne gry" :-)))

> A i koszt zaku
        > pu
        > takiego np. M$ Office dla Maca i PC jest niestety w naszym kraju nieporównywaln
        > y.

a nie umiesz wpisać samych jedynek przy rejestracji?

> Niektórych po prostu nie stać na idee.

ani na ere.
        • Gość: makryba Re: Mac OS X po POLSKU!!! IP: *.u.mcnet.pl 11.04.02, 10:56
          > ale wczoraj byl o tym artykul w gazecie wyborczej.
          to że wyborcza o czymś nie pisze to wcale nie znaczy że to nie istnieje
          a swoja droga gdzie mozna do
          > stac takie np. fonty
          > verdana ce lub arial ce?
          theta? bitstream? monotype?
          >
          > personel o software dla maca, powiedzieli ze jest tego sporo tylko pomieszane z
          > pcsoftem.
          >
          > widac zle szukasz. Skoro instaluje sie Maki w pracowniach szkolnych, to takie e
          > ncyklopedie tez istnieją.
          np jakie??
          >
          > nie dosc ze drogiego, to jeszcze "gówna, na którym nie chodzą żadne gry" :-)))

no nie wiem o co ci chodzi, ale to chyba nie jest komfort kupować Quakea w
          amazon.com by sobie w niego wieczorami pograć
          >
          > a nie umiesz wpisać samych jedynek przy rejestracji?
          a umiem, i szybę wybić umiem, i przypierdolić - tylko nie chcę
          >
          ani na ere.

eech... czepiactwo

ser. pozdr.
          • Gość: mtq Re: Mac OS X po POLSKU!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 22:38
            Gość portalu: makryba napisał(a):

> > ale wczoraj byl o tym artykul w gazecie wyborczej.
            > to że wyborcza o czymś nie pisze to wcale nie znaczy że to nie istnieje

ale jak wyborcza nie pisze, to niektorzy nie wiedza.

> a swoja droga gdzie mozna do
            > > stac takie np. fonty
            > > verdana ce lub arial ce?
            > theta? bitstream? monotype?

???

> >
            > > personel o software dla maca, powiedzieli ze jest tego sporo tylko pomiesz
            > ane z
            > > pcsoftem.
            > >
            > > widac zle szukasz. Skoro instaluje sie Maki w pracowniach szkolnych, to ta
            > kie e
            > > ncyklopedie tez istnieją.
            > np jakie??

aaa, tego juz nie wiem, ja tylko zakladam, ze takie cos musi istniec, bo w szkolach na pewno zechca
            skorzystac z takich programow.

> >
            > > nie dosc ze drogiego, to jeszcze "gówna, na którym nie chodzą żadne gry" :
            > -)))
            >
            > no nie wiem o co ci chodzi, ale to chyba nie jest komfort kupować Quakea w
            > amazon.com by sobie w niego wieczorami pograć

chodzi o to, ze masa ludzi twierdzi ze na Maku nie chodza zadne (tak wlasnie twierdza, zadne) gry. opieraja
            swoje tezy na gazetach typu CD Action, ktore daja darmowe programy. Ale one nie chodza na Makach, dlatego
            na Makach nie chodza zadne. A wystarczy poszukac - vide DIGIT.

> >
            > > a nie umiesz wpisać samych jedynek przy rejestracji?
            > a umiem, i szybę wybić umiem, i przypierdolić - tylko nie chcę

aha

> >
            > ani na ere.
            >
            > eech... czepiactwo
            >
            > ser. pozdr.

pozdrawiam
    • Gość: TomekMX Re: Mac OS X po POLSKU!!! IP: 148.230.229.* 11.04.02, 17:49
      Jak mówi Owsiak "Róbta co chceta", ale NIE MA POR TYM
      SLONCEM NICZEGO LEPSZEGO NIZ NOWY MAC OS X (zwlaszcza
      po polsku).

Ci którzy tego nie wiedza to tylko dlatego, ze go nie
      znaja!!!!!!!

Najpierw poznaj i pózniej ogadamy...
      • Gość: mtq Re: Mac OS X po POLSKU!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 22:33
        Gość portalu: TomekMX napisał(a):

> Jak mówi Owsiak "Róbta co chceta", ale NIE MA POR TYM
        > SLONCEM NICZEGO LEPSZEGO NIZ NOWY MAC OS X (zwlaszcza
        > po polsku).
        >
        > Ci którzy tego nie wiedza to tylko dlatego, ze go nie
        > znaja!!!!!!!
        >
        > Najpierw poznaj i pózniej ogadamy...

przepraszam, to do mnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka