Dodaj do ulubionych

formatować CD-RW przed nagraniem?

IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.10.04, 19:05
Nagrywam pierwszy raz w życiu płytkę ale coś się nie chce nagrać...
Trzeba taką płytkę przed nagraniem sformatować?

Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: Trollisko Re: formatować CD-RW przed nagraniem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 19:12
      Nie, plytek sie nie formatuje - sprawdz co pisze na plytce CDRW ( x? ) moze
      Twoja nagrywarka ( jesli jest dosc stara ) nie obsluguje CDRW szybszych np. x8
      lub wiecej
      • maciejpoczta Re: formatować CD-RW przed nagraniem? 05.10.04, 20:22
        Gość portalu: Trollisko napisał(a):

> Nie, plytek sie nie formatuje - sprawdz co pisze na plytce CDRW ( x? ) moze
        > Twoja nagrywarka ( jesli jest dosc stara ) nie obsluguje CDRW szybszych np. x8
        > lub wiecej

A co to ma do rzeczy? Nie nagrywa z prędkością 8x to nagra z prędkością 2x.
        Rodzaj płytek nie ma żadnego znaczenia. Raczej widzę tu błędy w obsłudze
        programu do nagrywania, ale niestety na pytanie "czemu coś się nie chce nagrać"
        nie znam odpowiedzi.
        • Gość: Trollisko Re: formatować CD-RW przed nagraniem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:45
          A co to ma do rzeczy? Nie nagrywa z prędkością 8x to nagra z prędkością 2x.
          > Rodzaj płytek nie ma żadnego znaczenia. Raczej widzę tu błędy w obsłudze
          > programu do nagrywania, ale niestety na pytanie "czemu coś się nie chce nagrać"
          > nie znam odpowiedzi.

No, nie byłbym taki pewny - jesli do napedu np. x8 x4 x32 wsadzisz CDRW, na
          ktorym jest napisane x8 i wiecej to mozesz sobie próbować zapisywać ile chcesz i
          wątpie czy Ci sie uda......po prostu nic sie nie stanie.
          • maciejpoczta Re: formatować CD-RW przed nagraniem? 06.10.04, 16:54
            Gość portalu: Trollisko napisał(a):

> No, nie byłbym taki pewny - jesli do napedu np. x8 x4 x32 wsadzisz CDRW, na
            > ktorym jest napisane x8 i wiecej to mozesz sobie próbować zapisywać ile chcesz
            > i
            > wątpie czy Ci sie uda......po prostu nic sie nie stanie.

Ja mam LiteOn'a 16x i nagrywam płytki zarówno x8, jak i x4, x2, a nawet x1. Po
            prostu w programie do nagrywania (w moim przypadku Nero) ustawiam prędkość
            zapisu. Nie zdarzyło mi się, żeby były problemy z rodzajem nośników.
            • Gość: linux-bobas Re: formatować CD-RW przed nagraniem? IP: *.crowley.pl 06.10.04, 18:11
              a nagrywasz na niej też 40x> ;)
              myślenie chyba niektórych boli
              • Gość: west mnie też kiedyś bolało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:36
                ale to zwalczyłem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka