Gość: laik IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.10.04, 19:05 Nagrywam pierwszy raz w życiu płytkę ale coś się nie chce nagrać... Trzeba taką płytkę przed nagraniem sformatować? Pozdro Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Trollisko Re: formatować CD-RW przed nagraniem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 19:12 Nie, plytek sie nie formatuje - sprawdz co pisze na plytce CDRW ( x? ) moze Twoja nagrywarka ( jesli jest dosc stara ) nie obsluguje CDRW szybszych np. x8 lub wiecej Link Zgłoś
maciejpoczta Re: formatować CD-RW przed nagraniem? 05.10.04, 20:22 Gość portalu: Trollisko napisał(a): > Nie, plytek sie nie formatuje - sprawdz co pisze na plytce CDRW ( x? ) moze > Twoja nagrywarka ( jesli jest dosc stara ) nie obsluguje CDRW szybszych np. x8 > lub wiecej A co to ma do rzeczy? Nie nagrywa z prędkością 8x to nagra z prędkością 2x. Rodzaj płytek nie ma żadnego znaczenia. Raczej widzę tu błędy w obsłudze programu do nagrywania, ale niestety na pytanie "czemu coś się nie chce nagrać" nie znam odpowiedzi. Link Zgłoś
Gość: Trollisko Re: formatować CD-RW przed nagraniem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:45 A co to ma do rzeczy? Nie nagrywa z prędkością 8x to nagra z prędkością 2x. > Rodzaj płytek nie ma żadnego znaczenia. Raczej widzę tu błędy w obsłudze > programu do nagrywania, ale niestety na pytanie "czemu coś się nie chce nagrać" > nie znam odpowiedzi. No, nie byłbym taki pewny - jesli do napedu np. x8 x4 x32 wsadzisz CDRW, na ktorym jest napisane x8 i wiecej to mozesz sobie próbować zapisywać ile chcesz i wątpie czy Ci sie uda......po prostu nic sie nie stanie. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: formatować CD-RW przed nagraniem? 06.10.04, 16:54 Gość portalu: Trollisko napisał(a): > No, nie byłbym taki pewny - jesli do napedu np. x8 x4 x32 wsadzisz CDRW, na > ktorym jest napisane x8 i wiecej to mozesz sobie próbować zapisywać ile chcesz > i > wątpie czy Ci sie uda......po prostu nic sie nie stanie. Ja mam LiteOn'a 16x i nagrywam płytki zarówno x8, jak i x4, x2, a nawet x1. Po prostu w programie do nagrywania (w moim przypadku Nero) ustawiam prędkość zapisu. Nie zdarzyło mi się, żeby były problemy z rodzajem nośników. Link Zgłoś
Gość: linux-bobas Re: formatować CD-RW przed nagraniem? IP: *.crowley.pl 06.10.04, 18:11 a nagrywasz na niej też 40x> ;) myślenie chyba niektórych boli Link Zgłoś
Gość: west mnie też kiedyś bolało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:36 ale to zwalczyłem :) Link Zgłoś