Dodaj do ulubionych

Linux, a Macromedia.darmowe aplikacje?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:52
Czy aplikacje graficzne Macromedia albo tez Photoshop sa darmowe dla systemu
Linux, w odróznieniu od WIn Xp? Moze warto "przeniesc" sie do Linuxa?
Czy ktos cos wie o tym?
Pozdrawiam, Orwo.
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Linux, a Macromedia.darmowe aplikacje? 16.10.04, 18:39
      Darmowe?;) Linuks daje otwarta alternatywe i ma sporo aplikacji ktore sa
      "darmowe", to nie znaczy, ze wszystkie sa i nie ma komercyjnych aplikacji;)
      ps. photoshop i (imho!) programy macromedii dzialaja przez wine
      • Gość: KT05 Re: Linux, a Macromedia.darmowe aplikacje? IP: *.pronet.lublin.pl 16.10.04, 18:57
        Dzialają przez WINE, ale nie są darmowe! Nadal trzeba zapłacić za wersję pod
        Windows... Masz za to otwarte odpowiedniki np. GIMP jest bardzo potęznym
        programem do obróbki grafiki.
        • kell99 Re: Linux, a Macromedia.darmowe aplikacje? 16.10.04, 19:23
          czy ja mu kaze je krasc?;)
          • Gość: vivi Re: Linux, a Macromedia.darmowe aplikacje? IP: *.crowley.pl 16.10.04, 19:38
            Odpowiednika Macromedii niestety nie ma. Problemy licencyjne nie pozwalaja na
            stworzenie takiej aplikacji.
            Za to Macromedia ma sie ponoc przylozyc do ulatwienia dzialania ich aplikacji na
            Linuksach.
            I oczywiscie, zamiast Photoshopa, GIMP.
            Zarowno pod Linuksa, jak i pod Windows, dziala swietnie.
            • Gość: Orwo Re: Linux, a Macromedia.darmowe aplikacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:42
              Ok.,a jaki free edytor HTML?
              • m.gregor Re: Linux, a Macromedia.darmowe aplikacje? 16.10.04, 19:53
                A ja polecam Quanta Plus. Mi bardzo pasuje :-)
                • kell99 Re: Linux, a Macromedia.darmowe aplikacje? 16.10.04, 19:56
                  swietny jest tez bluefish bluefish.openoffice.nl/ albo nvu
                  www.nvu.com/
                  chociaz i tak wiadomo, ze najlepiej strony opracowuje sie w edytorze z
                  podswietleniem skladni, np gedit ;)
              • Gość: linux-bobas Re: Linux, a Macromedia.darmowe aplikacje? IP: *.crowley.pl 18.10.04, 20:23
                edytować html i pisać można chyba też w Mozilla Kompozytor,i jest jeszcze jakiś
                krzykliwy Screem-zainstalował mi się też,ale nie wiem "z czym się to je",ale
                niech sobie będzie może z czasem się dowiem i się przyda:D
                a skoro mowa o Gimpie-to jak w nim rysować np.prostokąt żeby nie była to linia
                przerywana i "mrugająca"-chyba jakieś parametry mam nie tak ustawione,albo coś
                nie rozumiem w sposobie rysowania w gimpie-tzn.chciałabym np.narysować kontury
                ścian do projektu pomalowania pokoju(bazgroły rysuje się normalnie ołówkiem lub
                pędzlem lub piórem;)ale jest tylko w narzędziach zaznaczanie prostokątnych
                obszarów-jak z tego zaznaczenia zrobić normalne linie prostokąta??????
                a przy okazji wkleję adres strony z nazwami odpowiedników dla linuksa gdyby
                kogoś to zainteresowało
                www.linuxlist.com/win-lin-soft-en.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka