Dodaj do ulubionych

fatal error-problem z instalacją

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 02:26
Zainstalowałem gre i jak chce ją uruchomić to wyskakuje ramka crachexit, a w niej:
"FATAL ERROE Cannot initialize renderer"

Możecie mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 03:20
      gra jest na 100% ok, to musi być coś z kompem. Mam coś takiego do tej gry:
      VII FAQ

Frequently Asked Questions

Q: Why doesn't the game start?
      A: Make sure there is DirectX 9.0b installed on your computer. If not, you can
      download it from www.microsoft.com.
      A: Check the BIOS settings if the AGP Fast Write Control is set to Disabled and
      the Graphics Aperture Size is set to Minimum 64MB.

Q: Why is an error message displayed while executing the game?
      A: Make sure you have the latest video/audio/motherboard drivers on your computer.
      They are usually available for download from the vendor's website.
      Check this sites for Video card drivers:

www.ati.com for ATI drivers (we recommend Catalyst 4.7 or higher)
      www.nvidia.com for nVidia drivers (we recommend ForceWare 61.76 or higher)

Czy instalacja tych rzeczy może rozwiązać problem?mam win xp
    • b00g13 Re: fatal error-problem z instalacją 30.11.04, 03:22
      A jakaż to gra?

no w sumie nieważme, z tego co przepisałeś wygląda, że fucktycznie, instalacja
      nowych sterów i directx (jak go nie masz) powinna pomóc.
      • Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 03:32
        na serio, to tego w win xp nie ma? to jest xpand rally
      • Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 03:42
        Znalazłem jakieś directx w kompie ale to ma tylko 3 mega i same obrazki, jest
        coś jeszcze ale rozmiar jeszcze mniejszy a w necie directz ma ponad 30 mega, to
        chyba nie mam??

• b00g13 Re: fatal error-problem z instalacją 30.11.04, 03:46
          I jedno i drugie w xp jest, tylko stare jak świat.

dirextx ściągniesz z witryn microsoftu (a sprawdź płytę instalacyjną gry, może
          tam jest) a sterownki ze sstrony producenta karty graf.
          • Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 05:23
            ściągnołem i directx i sterowniki do nvidia ale nadal to samo!! Co moge jeszcze
            zrobić:(
            • kell99 Re: fatal error-problem z instalacją 30.11.04, 05:30
              napisz jaka gra;) jezeli to gra uzywajaca open gl (informacje znajdziesz na
              opakowaniu, albo np w pliku ReadMe w katalogu z gra), a masz sterowniki nvidii z
              windows (albo referencyjne), to one perfidnie nie maja dolaczonej obslugi open
              gl (tego moze potrzebowac renderer). sciagnij sterowniki z nvidia.com
              najlepiej zrobisz jak napiszesz jaka masz karte graficzna i jaka to jest gra.
              • Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 09:45
                To jest xpand rally. Gra jest ściągnęt przez emule, link z osloskopu więc raczej ok.

> a masz sterowniki nvidii
                > z
                > windows (albo referencyjne)

napisałem że ściągąłem do nvidi nowe sterowniki z jakiegoś downloadu(idg.pl
                chyba) może trzeba to jakoś skonfigurować?
                Moja karta graficzna to KG GeForce FX 5200 128 MB DDR.
                Naciskam na exe, wyskakuje takie okienko:
                "checking disc. Please wait the protection is being fooled..."
                a późćniej ten błąd.

• Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 11:13
                  To może spróbuje otworzyć to przez wirtualny napęd, tylko czym i jak to zrobić?
                  • kell99 Re: fatal error-problem z instalacją 30.11.04, 12:37
                    eee, od razu tak trzeba;) sciagnij cracka (lamiacego zabezpieczenie antypirackie
                    ktore nie daje tobie uruchomic gry), jezeli nie masz dolaczonego na cedeku -
                    dobrze poszukaj
                    • Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:24
                      nie no cracka mam, pozatym przy instalacji wystarczy go tylko spisać i to samo
                      jest z aktywacją.
    • Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 17:42
      Zainstalowałem na wirtualnym napędzie i teraz jest coś takiego: "cannot writte
      in dir text"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka