Gość: csd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 02:26 Zainstalowałem gre i jak chce ją uruchomić to wyskakuje ramka crachexit, a w niej: "FATAL ERROE Cannot initialize renderer" Możecie mi pomóc? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 03:20 gra jest na 100% ok, to musi być coś z kompem. Mam coś takiego do tej gry: VII FAQ Frequently Asked Questions Q: Why doesn't the game start? A: Make sure there is DirectX 9.0b installed on your computer. If not, you can download it from www.microsoft.com. A: Check the BIOS settings if the AGP Fast Write Control is set to Disabled and the Graphics Aperture Size is set to Minimum 64MB. Q: Why is an error message displayed while executing the game? A: Make sure you have the latest video/audio/motherboard drivers on your computer. They are usually available for download from the vendor's website. Check this sites for Video card drivers: www.ati.com for ATI drivers (we recommend Catalyst 4.7 or higher) www.nvidia.com for nVidia drivers (we recommend ForceWare 61.76 or higher) Czy instalacja tych rzeczy może rozwiązać problem?mam win xp Link Zgłoś
b00g13 Re: fatal error-problem z instalacją 30.11.04, 03:22 A jakaż to gra? no w sumie nieważme, z tego co przepisałeś wygląda, że fucktycznie, instalacja nowych sterów i directx (jak go nie masz) powinna pomóc. Link Zgłoś
Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 03:32 na serio, to tego w win xp nie ma? to jest xpand rally Link Zgłoś
Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 03:42 Znalazłem jakieś directx w kompie ale to ma tylko 3 mega i same obrazki, jest coś jeszcze ale rozmiar jeszcze mniejszy a w necie directz ma ponad 30 mega, to chyba nie mam?? Link Zgłoś
b00g13 Re: fatal error-problem z instalacją 30.11.04, 03:46 I jedno i drugie w xp jest, tylko stare jak świat. dirextx ściągniesz z witryn microsoftu (a sprawdź płytę instalacyjną gry, może tam jest) a sterownki ze sstrony producenta karty graf. Link Zgłoś
Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 05:23 ściągnołem i directx i sterowniki do nvidia ale nadal to samo!! Co moge jeszcze zrobić:( Link Zgłoś
kell99 Re: fatal error-problem z instalacją 30.11.04, 05:30 napisz jaka gra;) jezeli to gra uzywajaca open gl (informacje znajdziesz na opakowaniu, albo np w pliku ReadMe w katalogu z gra), a masz sterowniki nvidii z windows (albo referencyjne), to one perfidnie nie maja dolaczonej obslugi open gl (tego moze potrzebowac renderer). sciagnij sterowniki z nvidia.com najlepiej zrobisz jak napiszesz jaka masz karte graficzna i jaka to jest gra. Link Zgłoś
Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 09:45 To jest xpand rally. Gra jest ściągnęt przez emule, link z osloskopu więc raczej ok. > a masz sterowniki nvidii > z > windows (albo referencyjne) napisałem że ściągąłem do nvidi nowe sterowniki z jakiegoś downloadu(idg.pl chyba) może trzeba to jakoś skonfigurować? Moja karta graficzna to KG GeForce FX 5200 128 MB DDR. Naciskam na exe, wyskakuje takie okienko: "checking disc. Please wait the protection is being fooled..." a późćniej ten błąd. Link Zgłoś
Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 11:13 To może spróbuje otworzyć to przez wirtualny napęd, tylko czym i jak to zrobić? Link Zgłoś
kell99 Re: fatal error-problem z instalacją 30.11.04, 12:37 eee, od razu tak trzeba;) sciagnij cracka (lamiacego zabezpieczenie antypirackie ktore nie daje tobie uruchomic gry), jezeli nie masz dolaczonego na cedeku - dobrze poszukaj Link Zgłoś
Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:24 nie no cracka mam, pozatym przy instalacji wystarczy go tylko spisać i to samo jest z aktywacją. Link Zgłoś
Gość: csd Re: fatal error-problem z instalacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 17:42 Zainstalowałem na wirtualnym napędzie i teraz jest coś takiego: "cannot writte in dir text" Link Zgłoś