Dodaj do ulubionych

Parę pytań dot. Opery

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:17
Hej!
Właśnie dzisiaj się przesiadłem sie na Opere bo juz mnie zaczal wkurzac ten IExplorer i jak na razie jestem z tej przegladarki bardzo zadowolony.
Mam tylko pare pytan, bo nie umiem wlaczyc kilku funkcji, a nie wiem za bardzo gdzie tego szukac:
1. Jak wyłaczyc ta opcje autouzupełniania adresów w pasku adresu?? Tzn, jezeli wpisze www.g to zeby mi nie dokanczal www.gazeta.pl

2. Jak ustawic zeby linki, ktore ktos mi przesle za pomoca np GG były otwierane za pomocą Opery. Juz ustawilem ją jako domyślną przeglądarke i powiazalem z linkami ale cos nie dziala :) Moze cos zle robie

Dzieki :)
Obserwuj wątek
    • oo Re: Parę pytań dot. Opery 19.12.04, 20:37
      > 1. Jak wyłaczyc ta opcje autouzupełniania adresów w pasku adresu?? Tzn, jezeli
      > wpisze www.g to zeby mi nie dokanczal www.gazeta.pl

Narzędzia > Preferencje > Historia i cache > Odwiedzone adresy > wyczyść i ustaw na 0.
      To zdaje się jest bug, bo wyczyszczenie "wpisanych adresów" (nie "odwiedzonych")nic nie robi..

> 2. Jak ustawic zeby linki, ktore ktos mi przesle za pomoca np GG były
      > otwierane za pomocą Opery.

To zależy tylko od GG. Muszisz mieć zainstalowaną najnowszą wersję.
      • oo Re: Parę pytań dot. Opery 19.12.04, 20:47
        > To zależy tylko od GG.

To znaczy zakładając, że masz już ustawioną Operkę jako domyślną.
        • Gość: Paweł Re: Parę pytań dot. Opery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:58
          Ok, dzieki za rady. Z tym gg juz obadałem, rzeczywiscie trzeba zainstalowac najnowszą wersje programu, bo inaczej mimo ze Opera jest ustawiona jako domyślna, to otwiera sie ten wujowy Internet Explorer. Zaluje ze dopiero teraz zainstalowalem tą Opere, jest genialna w porownaniu do tamtego syfu :)
          • Gość: qwerty Re: Parę pytań dot. Opery IP: 213.199.204.* 19.12.04, 22:39
            mam opere i explorera,ale tak naprawde nie znam sie na tym i nie wiem w czym
            jest opera lepsza oprocz blokowania reklam,czy moze mi ktos powiedziec
            • Gość: bolo Re: Parę pytań dot. Opery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 10:52
              Takich postów były miliony... po prostu ja zainstaluj i zobacz!
            • oo Re: Parę pytań dot. Opery 20.12.04, 10:54
              operapl.net/dlaczego/
              Zalet jest dużo więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka