Dodaj do ulubionych

Już mam dość!

01.09.04, 13:52
Stosuje wszystkie możliwe "propozycje" przez WAS polecane w trybie awaryjnym
i po wyłączeniu komputera i włączeniu go ponownie znowu powracają te "śmieci"!
Do tego jeszcze pokazał mi się jakiś dodatkowy pasak search,cos się też stało
bo nie moge wysłać loga HijackThis.....pomóżcie:(
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Już mam dość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 14:12
      Nie da się skopiować? Pewnie masz jakiegoś wirusa. Taki efekt jest
      charakterystyczny m.in. dla MS Blastera.

Spróbuj w HijackThis z seksji O4 (klucz RUN) wyrzucić wszystkie pozycje, które
      nic Ci nie mówią, albo wydają Ci się podejrzane (na pewno nic nie uszkodzisz).
      Ew. możesz wspomóc się Gooogle.com (wpisujesz nazwę pliku i szukasz
      opisów). Ale Google niekonieczne.

Po usunięciu zrestartuj system i spróbuj wkleić loga.

Z tym Search zobacz czy nie masz przypadkiem w Dodaj usuń programy w Panelu
      sterowania.
    • Gość: michal Re: Już mam dość! IP: 217.153.88.* 01.09.04, 14:26
      Tylko spokojnie :)
      Dlaczego nie możesz wkleić loga z hijacka? Program się nie uruchamia? Spróbuj w
      trybie awaryjnym.
      • Gość: michal no to już nie aktualne IP: 217.153.88.* 01.09.04, 14:27
        Pozdrawiam
        Michał
      • rozpacz5 Re: Już mam dość! 01.09.04, 14:57
        Wszystko jest wporządku z HijackThis tylko jak chce wkleić loga i go wysłać
        to pokazuje się wiadomość ,że program zostanie zamknięty bo pojawiła sie jakiś
        błąd.
        Co do programów w Dodaj Usuń to nie wiem co to jest:
        1.Home Search Assistent
        2.SB Soft
        3.Search Extender
        4.Search Assistent Uninstall
        Nie ma przy nich żadnych rozmiarów...
        • Gość: piecyk gazowy Re: Już mam dość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 15:23
          Wszystko do wywalenia (tego 2. pewien nie jestem, ale jak nie wiesz co to,
          wywalaj).

Np. Ad-aware też używałeś?
          • rozpacz5 Re: Już mam dość! 01.09.04, 15:42
            Nic z tego nie moge usunąć...jest wiadomość ,że :nie można otworzyć elementu
            lookink-for.cc/uninstal/Home Search Assistant.html. ,
            reszta tak samo.
            Ad-aware jeszcze nie
            • Gość: piecyk gazowy Re: Już mam dość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 19:10
              Najpierw próbuj tym:

Ad-Aware
              ftp://ftp.download.com/pub/win95/utilities/aawsepersonal.exe
              Spybot - Search & Destroy
              ftp://ftp.download.com/pub/win95/utilities/spybotsd13.exe
              • rozpacz5 Re: Już mam dość! 01.09.04, 23:53
                Znalazłem taki programik,który wykrywa śmieci(Pest Scaner Online),zarówno na
                dysku jak i w rejestrze.Wywaliłem to co "polecił" i jak na razie żadne z tych
                "śmieci" nie pokazują się.
                www.pestscan.com/scanner/ppscanner.asp
                Do tego wywaliłem jak wspomniałeś to co było w RUN i nie wiem co jest ale
                kiedyś działający przycisk na pasku:"Wyszukaj" teraz mi nie działa?
                Może coś za dużo wywaliłem?W HijackThis jest możliwość przywrócenia
                wyrzuconych (może za dużo?)"śmieci"?
                • Gość: piecyk gazowy Re: Już mam dość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 00:08
                  Jest możliwość: Config -> Backups.

Ale jakoś nie mogę się zorientować, o który wpis chodzi. Na 99 proc. nie jest
                  on w sekcji O4.
                  • rozpacz5 Re: Już mam dość! 02.09.04, 10:53

Nie wiem co jest z moim komputerem ale nadal nia działa mi ten przycisk i nadal
                    nie moge wysłać loga,niby nic sie nie dzieje(chyba wirusa już nie mam?)ale
                    Online Pest Scaner teraz np.wykrył coś takiego:
                    C/Documents and Setting/Test/Cookies/test@doubleclick[1].txt
                    Nie wiem o co chodzi?
                    • rozpacz5 Re: Już mam dość! 02.09.04, 11:48
                      Mam jeszcze pytanie:
                      Kiedyś ,gdy komputer działał dobrze zrobiłem sobie kopie bezpieczeństwa i czy
                      teraz mogę tego uzyć aby system zaczął działać poprawnie?
                  • rozpacz5 Re: Już mam dość! 03.09.04, 00:49
                    Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Jest możliwość: Config -> Backups.
                    Możesz bliżej wyjaśnić jak to zrobić?Bo mam tam coś takiego:
                    Defaul Star Page -about :blank
                    Defaul Search Page
                    >Defaul Search Assistant
                    > Defaul earch Customize
    • rozpacz5 Re: Już mam dość! 02.09.04, 12:16
      Teraz jeszcze zauważyłem ,że nie moge założyc sobie nawet konta??!!!
    • Gość: wojtek Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 16:14
      ... pamietales o zamykaniu procesow odpoiwedzialnych za dzialanie tych robakow?
      • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 03.09.04, 00:29
        Szczerze mówiąc to nie wiem o co Ci chodzi?Jakie procesy? Gdzie można je
        znaleźć?
        Czy to te w Menadżerze zadań?Tam jest coś takiego jak Procesy...tam można je
        zamknąć?
        Nie wiem co można zamknąć a co nie ?
        IEXPLORE.EXE-test
        IEXPLORE.EXE-test
        NVSVC32.EXE-SYSTEM
        ashServ.exe-SYSTEM
        aswUpdsv.exe-SYSTEM
        GG.exe-test
        MSMSGS.EXE-test
        InCD.exe-test
        ashMaiSv.exe-test
        ashDisp.exe-test
        RUNDLL32.EXE-test
        SPOOLSV.EXE-SYSTEM
        EXPLORER.EXE-test
        wuauclt.exe-test
        SVCHOST.EXE-USŁUGA LOKALNA
        SVCHOST.exe-USŁUGA SIECIOWA
        tasmgr.exe-TEST
        SVCHOST.EXE- SYTEM -DO KOŃCA
        SVCHOST.EXE
        LSASS.EXE
        SERVICES.EXE
        WINLOGON.EXE
        CSARSS.EXE
        SMSS.EXE
        System
        Proces bezcznno.....

• rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 03.09.04, 11:49
          Wiem ,że dużo na raz ale chyba zaczyna się "walić" komp? Teraz mam problem z
          wyłaniem poczty w WP,jak jest dłuższy to nie chce go wysłać i pojawia się
          okienko ,że wystąpił błąd w Iexplore.exe
          AppName iexplore.exe
          AppVer 6.0.2800.1106
          Nod Name:uknown
          ModVer:0.0.0.0 Offset:206f4e0a
          Obojętnie gdzie chce też wkleić loga HijackThis-a to dzieje się to samo,
          pojawia sie takie samo okienko ztym samym komunikatem?
          • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 03.09.04, 11:59
            rozpacz5 napisał:

> Wiem ,że dużo na raz ale chyba zaczyna się "walić" komp? Teraz mam problem z
            > wyłaniem poczty w WP,jak jest dłuższy to nie chce go wysłać i pojawia się
            > okienko ,że wystąpił błąd w Iexplore.exe
            > AppName iexplore.exe
            > AppVer 6.0.2800.1106
            > Nod Name:uknown
            > ModVer:0.0.0.0 Offset:206f4e0a
            > Obojętnie gdzie chce też wkleić loga HijackThis-a to dzieje się to samo,
            > pojawia sie takie samo okienko ztym samym komunikatem?

Uruchom komputer w trybie awaryjnym z obsługą sieci i wklej loga :)
            • drops22 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 03.09.04, 12:38
              Próbuje go wkleić:

Logfile of HijackThis v1.98.2
              Scan saved at 12:37:38, on 2004-09-03
              Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
              MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
              C:\WINDOWS\System32\smss.exe
              C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
              C:\WINDOWS\system32\services.exe
              C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
              C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
              C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
              C:\WINDOWS\Explorer.EXE
              C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
              D:\1\2.exe

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = www.gazeta.pl
              R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
              ww.gazeta.pl
              R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
              www.gazeta.pl
              R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
              O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32
              \NvCpl.dll,NvStartup
              O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
              O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
              O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [ashMaiSv] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashmaisv.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [InCD] C:\Program Files\Ahead\InCD\InCD.exe
              O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
              O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
              O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft
              Office\Office\OSA9.EXE
              O16 - DPF: {2FC9A21E-2069-4E47-8235-36318989DB13}
              (PPSDKActiveXScanner.MainScreen) - www.pestscan.com/scanner/axscanner.cab
              O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) -
              skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
              • drops22 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 03.09.04, 12:42
                Hm....poszło!!!!!!!!!!!:)
                Bardzo prosze o pomoc:)
                • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 03.09.04, 16:16
                  Musiałem wejść spod innego adresu bo z tamtego nie mogłem wysłać.
                  Teraz znowu działa ...o co tu chodzi????!!!
                  • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 04.09.04, 00:05
                    Mam jeszcze pytanie:
                    Jak powinien wyglądać "prawidłowy" log, bo w moim praktycznie brakuje:
                    Search URL
                    Search Bar
                    Search Page
                    Czy można jakoś to uzupełnić samemu i w jaki sposób?

• rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 04.09.04, 23:23

Bardzo prosze o odpowiedzi na moje pytania,wiem ,ze ich dużo ale nazbierało mi
                      sie ich i nie wiem co dalej?
                      • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 05.09.04, 02:27
                        rozpacz5 napisał:

>
                        >
                        > Bardzo prosze o odpowiedzi na moje pytania,wiem ,ze ich dużo ale nazbierało mi
                        > sie ich i nie wiem co dalej?

Wklej ten log.
                        • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 05.09.04, 10:04
                          Wklejam go:

Logfile of HijackThis v1.98.2
                          Scan saved at 10:03:46, on 2004-09-05
                          Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
                          MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
                          C:\WINDOWS\System32\smss.exe
                          C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
                          C:\WINDOWS\system32\services.exe
                          C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
                          C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
                          C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
                          C:\WINDOWS\Explorer.EXE
                          C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
                          D:\1\2.exe

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
                          R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
                          R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
                          O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32
                          \NvCpl.dll,NvStartup
                          O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
                          O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
                          O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
                          O4 - HKLM\..\Run: [ashMaiSv] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashmaisv.exe
                          O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
                          O4 - HKLM\..\Run: [InCD] C:\Program Files\Ahead\InCD\InCD.exe
                          O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
                          O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
                          O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft
                          Office\Office\OSA9.EXE
                          O16 - DPF: {2FC9A21E-2069-4E47-8235-36318989DB13}
                          (PPSDKActiveXScanner.MainScreen) - www.pestscan.com/scanner/axscanner.cab
                          O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) -
                          skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
                          • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 05.09.04, 13:04
                            rozpacz5 napisał:

> Wklejam go:
                            >
                            > Logfile of HijackThis v1.98.2
                            > Scan saved at 10:03:46, on 2004-09-05
                            > Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
                            > MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Zamknij Internet Explorer przejdź do
                            Panelu sterowania => Opcje Internetowe w zakładce Programy kliknij Resetuj
                            ustawienia sieci Web.
                            Po tej operacji przeskanuj system zaktualizowanym Ad-aware SE 1.03
                            z ustawieniami opisanymi tu www.lavasoftsupport.com/index.php?
                            showtopic=40554
                            • mastahaka Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 05.09.04, 13:21
                              Hej,zapomniałeś mu polecić aktualizację IE przez Windows Update,bo nie ma
                              najaktualniejszej wersji.Oprócz tego przydałby się Antyvir,bo nie widać żeby
                              jakiś chodził,a wogóle to najlepiej SP2 i wszyscy będą szczęśliwi ROTFL.
                              P.s
                              Widzę,że przerwałeś swoją splendid isolation,czyżby znowu kuroniuweczka
                              Współczuję
                              • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 06.09.04, 09:48
                                mastahaka napisała:

> Hej,zapomniałeś mu polecić aktualizację IE przez Windows Update,bo nie ma
                                > najaktualniejszej wersji.Oprócz tego przydałby się Antyvir,bo nie widać żeby
                                > jakiś chodził,a wogóle to najlepiej SP2 i wszyscy będą szczęśliwi ROTFL.
                                >
                                Podobno to miała być najnowsza wersja IE...?
                                Mam antywirusa-Avasta,który ciągle chodzi,a można poznać po tym choćby ,że
                                codziennie prawie pobiera nowe aktualizacje.
                                Czy owo SP2 jest konieczne i czy poza stroną Microsoftu można jeszcze gdzieś
                                je ściągnąć?A wogóle to czy można z innych stron (jakiś innych)ściągnąć
                                uaktualnienia?
                            • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 06.09.04, 09:43
                              A potem coś jeszcze musze zrobić jak już zresetuje te ustawienia(jakiś powrót?)
                              i przeskanuje system?
                            • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 06.09.04, 22:11

A czy inne programy antywirusowe czy też skanery mogą być zastosowane po tym
                              resecie?
                              • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 07.09.04, 10:02
                                rozpacz5 napisał:

>
                                > A czy inne programy antywirusowe czy też skanery mogą być zastosowane po tym
                                > resecie?

Co masz na myśli, tak konketnie? :)
                                • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 07.09.04, 12:42
                                  Miałem na myśli ,inne skanery,których nie trzeba wgrywać na dysk.
                                  Użyłem do tego celu Xleaner free i ten mi "powiedział" ,że moja strona startowa
                                  od ostatnich ustawień jest "prowadzona"(czy jakoś tak)przez intruza-czy chce to
                                  zmienić na domyślne ustawienia(czy jakoś tak?).Kliknąłem tak i teraz na razie
                                  wróciło do normy,działa też wyszukiwarka MSN Search.
                                  • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 07.09.04, 12:54
                                    rozpacz5 napisał:

> Miałem na myśli ,inne skanery,których nie trzeba wgrywać na dysk.
                                    > Użyłem do tego celu Xleaner free i ten mi "powiedział" ,że moja strona startowa
                                    > od ostatnich ustawień jest "prowadzona"(czy jakoś tak)przez intruza-czy chce to
                                    >
                                    > zmienić na domyślne ustawienia(czy jakoś tak?).Kliknąłem tak i teraz na razie
                                    > wróciło do normy,działa też wyszukiwarka MSN Search.

Jak jest to dobrze to dobrze :)
                                    Nie psuć :)
                                    • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 11.09.04, 07:49
                                      netsec napisał:

> rozpacz5 napisał:
                                      >
                                      > > Miałem na myśli ,inne skanery,których nie trzeba wgrywać na dysk.
                                      > > Użyłem do tego celu Xleaner free i ten mi "powiedział" ,że moja strona st
                                      > artowa
                                      > > od ostatnich ustawień jest "prowadzona"(czy jakoś tak)przez intruza-czy c
                                      > hce to
                                      > >
                                      > > zmienić na domyślne ustawienia(czy jakoś tak?).Kliknąłem tak i teraz na r
                                      > azie
                                      > > wróciło do normy,działa też wyszukiwarka MSN Search.
                                      >
                                      > Jak jest to dobrze to dobrze :)
                                      > Nie psuć :)
                                      Jedno jeszcze mnie zastanawia..otóż Online Pest Scaner wykrywa coś takiego:
                                      C/Documents and Settings/Test/Cookies/test@doubleklick[1].txt,nie wiem
                                      dokładnie o co chodzi?Znajduje coś takiego tam gdzie pokazuje,usuwam ale gdy
                                      łącze się z netem to znowu po jakimś czasie to "coś "się pojawia w Cookies?
                                      >
                                      • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 11.09.04, 11:15
                                        rozpacz5 napisał:

> Jedno jeszcze mnie zastanawia..otóż Online Pest Scaner wykrywa coś takiego:
                                        > C/Documents and Settings/Test/Cookies/test@doubleklick[1].txt,nie wiem
                                        > dokładnie o co chodzi?Znajduje coś takiego tam gdzie pokazuje,usuwam ale gdy
                                        > łącze się z netem to znowu po jakimś czasie to "coś "się pojawia w Cookies?

Pojawienie się cookies to naturalna konsekwencja korzystania z przeglądarki www.
                                        Ciasteczka (cookies) są specjalnymi elementami przesyłanymi przez serwisy www
                                        w celu identyfikacji użytkownika, statystyk etc. Można w Opcjach Internetowych
                                        wyłączyć ich akceptowaniem, ale będzie się to wiązać z ograniczaniem pewnych
                                        funkcji na stronach www. Generalnie cookies nie są niebezpieczne :-)
                                        • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 11.09.04, 13:04

Czyli nie musze się zbytnio przejmować tym co "mówi" Online Pest Scanner?

Znalazłem w C\D And S\Test\Ustawienia Lokalne\Temp....coś takiego:
                                          Folder ICD1.tmp.....Plik Ole32ws.inf
                                          Co to jest?
                                          A właśnie w tym Folderze Temp Avast znalazł mi Trojana CD ?
                                          • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 11.09.04, 13:20
                                            rozpacz5 napisał:

>
                                            > Czyli nie musze się zbytnio przejmować tym co "mówi" Online Pest Scanner?
                                            > Znalazłem w C\D And S\Test\Ustawienia Lokalne\Temp....coś takiego:
                                            > Folder ICD1.tmp.....Plik Ole32ws.inf
                                            > Co to jest?
                                            > A właśnie w tym Folderze Temp Avast znalazł mi Trojana CD ?

Proponuje zaktualizować AVAST, wyłaczyć przywracanie systemu, uruchomić
                                            komputer w trybie awaryjnym i przeskanować wszystkie dyski Avast'em.
                                            Na komputerze jest wiele plików ale te z foldera TEMP możesz wszystkie
                                            spokojnie skasować.
                                            Dodatkowo w Panelu Sterowania => Opcje Folderów włącz w zakładce Widok „Pokaż
                                            ukryte pliki i foldery”
                                            • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 13.09.04, 18:14
                                              Skasowałem wszystko ,pozostał tylko Plik DAT-Perflib_erfdata_5cb , którego
                                              nie mogę usunąć...czy może on zostać?
                                            • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 13.09.04, 18:16
                                              Przeskanowałem dyski jak wspomniałeś w trybie awaryjnym i Avast oraz inne
                                              nic nie wykazały, podobnie uczyniłem jak wspomniałeś z ukrytymi plikami i
                                              folderami.
                                              • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 14.09.04, 14:56
                                                No to chyba wszystko gra ?
                                                • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 14.09.04, 21:54
                                                  No niby tak,ale mam jeszcze pytanie : gdzieś wspomniałeś o zabezpiczeniu
                                                  komputera przez zainstalowanie firefoxa.Możesz coś bliżej na ten temat?
                                                  • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 15.09.04, 10:28
                                                    Ponieważ Internet Explorer miewa problemy z bezpieczeństwem, to można
                                                    zainstalować małą darmową przeglądarkę Firefox, posiada blokowanie wyskakujących
                                                    okienek, możliwość ustawiania własnej kompozycji kolorów i skórek.
                                                    Warto również zainstalować SUN Jave, która jest bezpieczniejsza od Wirtualnej
                                                    Maszyny MS.

Firefox - www.firefox.pl
                                                    Sun Jva - java.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=9723
                                                  • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 15.09.04, 22:57
                                                    netsec napisał:

> Ponieważ Internet Explorer miewa problemy z bezpieczeństwem, to można
                                                    > zainstalować małą darmową przeglądarkę Firefox, posiada blokowanie
                                                    wyskakującyc
                                                    > h
                                                    > okienek, możliwość ustawiania własnej kompozycji kolorów i skórek.

Czy nie będzie ona "kolidować" z IE?
                                                    Czy blokuje też wyskakujące reklamy?

> Warto również zainstalować SUN Jave, która jest bezpieczniejsza od Wirtualnej
                                                    > Maszyny MS.

Po zainstalowaniu SUN Jave trzeba coś zrobić z Wirtualną Maszyną MS(usunąć
                                                    czy cos innego.....)?

>
                                                    > Firefox - www.firefox.pl
                                                    > Sun Jva - java.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=9723
                                                    >
                                                  • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 16.09.04, 14:45
                                                    rozpacz5 napisał:

> Czy nie będzie ona "kolidować" z IE?
                                                    > Czy blokuje też wyskakujące reklamy?

Nie będzie kolidował z IE i blokuje wyskkujace okienka.

> Po zainstalowaniu SUN Jave trzeba coś zrobić z Wirtualną Maszyną MS(usunąć
                                                    > czy cos innego.....)?

Nie trzeba odinstalowywać VM.
                                                    SUN Java po zainstalowaniu automatycznie będzie używana przez IE i przez Firefox.
                                                  • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 16.09.04, 18:19
                                                    Po kliknięciu na link Firefox-a pokazuje się:
                                                    Okienko-Pobierz teraz a po klknięciu na nie:
                                                    You are requesting file: /mozillapl/FirefoxSetup-0.9.2-pl-PL.exe
                                                    Please select a mirror
                                                    Host
                                                    Download

Chapel Hill, NC North America 4654 kb
                                                    Minneapolis, MN North America 4654 kb
                                                    Dublin, Ireland Europe 4654 kb
                                                    Bern, Switzerland Europe 4654 kb
                                                    New York, New York North America 4654 kb
                                                    Paris, France Europe 4654 kb
                                                    Duesseldorf, Germany Europe 4654 kb
                                                    Brussels, Belgium Europe 4654 kb
                                                    Sydney, Australia Australia 4654 kb
                                                    Reston, VA North America 4654 kb
                                                    Select Preferred Mirror
                                                    unc (US)
                                                    umn (US)
                                                    heanet (IE)
                                                    puzzle (CH)
                                                    voxel (US)
                                                    ovh (FR)
                                                    mesh (DE)
                                                    belnet (BE)
                                                    optusnet (AU)
                                                    aleron (US)
                                                    none

Co z tego wybrać?

• rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 17.09.04, 00:51
                                                    ściągnąłem tego Firefoksa ,pokazała się strona : Przekierowywanie Firefoxa.
                                                    Wykrywanie wersji Firefoksa...

Strony startowe:

* 0.8
                                                    * 0.9.1
                                                    Po kliknięciu na wersje 0.9.1 wyskakuje ERRROR i nici z Firefoxa!
                                                  • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 17.09.04, 09:20
                                                    rozpacz5 napisał:

> ściągnąłem tego Firefoksa ,pokazała się strona : Przekierowywanie Firefoxa.
                                                    > Wykrywanie wersji Firefoksa...
                                                    >
                                                    > Strony startowe:
                                                    >
                                                    > * 0.8
                                                    > * 0.9.1

Ściagnij firefox 0.9.2 tinyurl.com/5j3n2
                                                  • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 17.09.04, 09:21
                                                    rozpacz5 napisał:

> ściągnąłem tego Firefoksa ,pokazała się strona : Przekierowywanie Firefoxa.
                                                    > Wykrywanie wersji Firefoksa...
                                                    >
                                                    > Strony startowe:
                                                    >
                                                    > * 0.8
                                                    > * 0.9.1
                                                    > Po kliknięciu na wersje 0.9.1 wyskakuje ERRROR i nici z Firefoxa!

Ściągnij wersje PL stąd tinyurl.com/4qj5u
                                                  • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 16.09.04, 18:30
                                                    Po zainstalowaniu Javy na pulpicie pojawiła się ikonka Java Web Start
                                                    Po kliknięciu na nią pojawia się jakiś Aplication Manager i co dalej z nim
                                                    zrobić?
                                                  • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 22.09.04, 10:09
                                                    rozpacz5 napisał:

> Po zainstalowaniu Javy na pulpicie pojawiła się ikonka Java Web Start
                                                    > Po kliknięciu na nią pojawia się jakiś Aplication Manager i co dalej z nim
                                                    > zrobić?

Czy trzeba coś z tym robić czy po prostu zostawić ,"niech sie dzieje co chce"?

"Firefox oraz Mozilla dają możliwość pozbycia się reklam z uczęszczanych stron,
                                                    poprzez dodatek "Adblock". Aby nie czuć się śledzonym obowiązkowo blokuję
                                                    HTTP://*.hit.gemius.*
                                                    I w ten sposób jest o ułamek promila mniej użytkowników mozilli w polskich
                                                    rankingach."
                                                    Możecie mi powiedzieć o co tu chodzi i czy mozna tak zrobić?
                                                  • rozpacz5 Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 29.09.04, 12:21
                                                    Może mi ktoś odpowiedzieć na ostatnie pytania? Prosze...
                                                  • netsec Re: Jak usuniesz, zmien przegladarke, a w ogole t 29.09.04, 13:11
                                                    Twoje kolejne problemy (pytania) nie dotyczą wirusów, zadaj je na forum Internet
                                                    tam szybciej ktoś na nie odpowie -:)
    • Gość: max na śmieci jest : max_delete IP: 80.48.88.* 16.09.04, 14:08
      max_delete : maxwklb.w.interia.pl/inne/max_delete_v1.1.exe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka