Gość: Szimin IP: 81.15.223.* 22.12.04, 15:49 Chciałbym się od Was dowiedzieć, jaki jest ciekawy program do robienia logo swojej strony www???? Jaki mi polecacie??? --- Wesołych Świąt ;) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fred Re: Poszukuję programiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 15:56 w przypadku logo bardziej liczy sie pomysl niz narzedzie, jak masz fajny pomysl to narzedzie samo nasunie Ci sie na mysl. Jak bedziesz chcial jakies ruchome logo/baner to Flash, jak statyczne, to jakis program graficzny (w zaleznosci od umiejetnosci i preferencji) Corel, Paint Shop pro, Photo Shop... mozna w nich zrobic sporo fajnych efektow i wiadomo ze jak cos sam wymyslisz to szansa powtorzenia sie podobnego rozwiazania jest nikla a jak skorzystasz z gotowych szablonow to niestety podobnych symboli moze byc wiele. Pozdrawiam Link Zgłoś
m.gregor Re: Poszukuję programiku 22.12.04, 16:29 A dlaczego podales tylko platne w stylu Corel'a czy Photoshop'a? A co z darmowym ( i wg. mnie rewelacyjnym) Gimpem? Nie ustepuje w niczym ani Corelowemu Photopaintowi ani Photoshopowi. Po co krasc/przeplacac skoro chce sie zrobic tylko jedno logo + ew. pare grafik na strone. Niedawno byl tutaj taki watek o pirackim sofcie. Polecam lekture: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=18532342&s=0 Link Zgłoś
Gość: fred Re: Poszukuję programiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:09 bo jak widac w pytaniu autora watku, jest slowo "ciekawy" a nie "darmowy". A ze pojecie "ciekawy" jest pojeciem wzglednym, to tak sie przypadkiem zlozylo, ze dla mnie ciekawe sa te platne. Pozdrawiam Link Zgłoś
kell99 Re: Poszukuję programiku 22.12.04, 19:18 napij sie mleka;) ja tez polecilbym gimpa, ma swietne i banalnie proste w uzyciu skrypty generujace logo i napisy ktore doskonale nadaja sie na www (szczegolnie przezroczyste png). Link Zgłoś
maizy_corny Re: Poszukuję programiku 23.12.04, 10:47 gimp jest moze rewelacyjnie tani :), ale napewno nie rewelacyjnie dobry. Nie czarujmy się, ale żaden profesjonalista tego nie używa:). Do amatroskich praktyk może jednak być. Link Zgłoś
Gość: pieszy_na_rowerze. Re: Poszukuję programiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 11:18 m.gregor napisał: > ( i wg. mnie rewelacyjnym) Gimpem? Nie ustepuje w niczym ani Corelowemu > Photopaintowi ani Photoshopowi. Tutaj szanowny M.Gregorze walnales glupote, wiec wez jakis kompres na czolko. Ja rozumiem to, ze jestes zwolennikiem Linuxa czyli wrogiem Windows. Jednak 99 procent zawodowych grafikow pracuje w oparciu o Photoshopa i Corela. Oczywiscie uzywajac Mac OS. Po co krasc/przeplacac skoro chce sie zrobic > tylko jedno logo + ew. pare grafik na strone. Proponuje korzystac rowniez z triali jesli to ma byc jakas pojedyncza praca. ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/photoshop/win/7.x/ Link Zgłoś
Gość: ID Re: Poszukuję programiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:19 Sproboj Logo Creator. Link Zgłoś
Gość: Cayman Re: Poszukuję programiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:28 Jeśli zależy ci na szybkim wykonaniu estetycznego logo to polecam tę stronkę: www.cooltext.com/LogoBrowse.aspx Znajduje się na nie generator a całe wykonanie logo trwa 2 minutki. -------------------------- www.wroblowianka.prv.pl Link Zgłoś