IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 25.01.05, 17:41
czy mozna sciagnac Worda z netu????
Obserwuj wątek
    • Gość: KT05 Re: W O R D IP: *.pronet.lublin.pl 25.01.05, 17:58
      Mozna ściągnąć OpenOffice, darmowy odpowiednik pakietu Office, nieco inny, ale w
      miarę kompatybilny.
      • Gość: boss Re: W O R D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:10
        i z całą pewnością lepszy!

www.ux.pl/openoffice/?page=download
        • Gość: Break39 Re: W O R D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:04
          HAHAHA!
          Z całą pewnością lepszy!
          (tylko w czym?)
          • m.gregor Re: W O R D 25.01.05, 22:08
            A czy to ze jest bardziej intuicyjny i prostszy w obsludze a mozliwosciami wcale
            nie ustepuje MS Office nie czyni go lepszym produktem?
            • Gość: emwu Re: W O R D IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 12:54
              Ja też jestem zwolennikiem OpenOffice'a (i w ogóle wolnego oprogramowania), ale
              co do tej jego intuicyjności to bym się kłócił. Oto przykład: w Wordzie, gdy
              chcę aby w jednej komórce tabeli tekst był napisany pionowo, to klikam na tę
              komórkę i wybieram opcję "kierunek tekstu". Ostatnio chciałem taką operację
              wykonać w OpenOffice. Do dziś intuicja nie podpowiedziała mi, jak to zrobić.
              Swoją drogą, jeśli znasz sposób, to napisz, będę wdzięczny.
          • alpetrus Re: W O R D 25.01.05, 22:10
            Chociazby w stabilnosci. Ostatanio formatowalem baardzo duzy plik w MS Word (mial jakies 13 MB) i nie udalo mi sie tego zrobic. Caly czas sie zawieszal, gubil formatowanie, a jak przyszlo zrobic bardziej zlozone numerownie, to juz calkowicie glupial. Natomiast na OpenOffice ani jeden raz mi sie nie zawiesil, bez zadnego problemu stworzylem sobie wlasne style akapitu, punktowania, aktualizowalem je caly czas itd. i bez zadnych problemow (!) przeformatowalem dokument. Przy czym po zapisaniu w .doc zajmowal... 3 MB !!! To jest o 10 MB mniej :D :D :D To sa fakty :-)
            Pozdrawiam.
            • Gość: Break39 Re: W O R D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:23
              Czyżbym wywołał burzę?
              Wystarczy opanować pewne funkcje i nie ma problemu z żadnym formatowaniem
              tekstu. Zaawansowane opcje są trochę inaczej pomyślane i rozmieszczone, ale dla
              mnie to MS jest bardziej intuicyjny.
              Kwestia przyzwyczajenia i opanowania programu :-)
              Używam jednego i drugiego programu... może dlatego bardziej mi odpowiada office
              bo od niego zaczynałem.
    • Gość: ja12 Re: W O R D IP: 213.76.135.* 26.01.05, 14:15
      teoretycznie można (i praktyka również to potwierdza :D ). ale w odróżnieniu od
      poprzedników proponuję AbiWorda: o wiele mniejszy od produktów MS i OO - waży
      tylko 5 MB, jest za darmo, a możliwości równiez ma niczego sobie :D
      • Gość: ja12 Re: W O R D IP: 213.76.135.* 26.01.05, 14:16
        a tu stronka: www.abisource.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka