Gość: laik IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 25.01.05, 17:41 czy mozna sciagnac Worda z netu???? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: KT05 Re: W O R D IP: *.pronet.lublin.pl 25.01.05, 17:58 Mozna ściągnąć OpenOffice, darmowy odpowiednik pakietu Office, nieco inny, ale w miarę kompatybilny. Link Zgłoś
Gość: boss Re: W O R D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:10 i z całą pewnością lepszy! www.ux.pl/openoffice/?page=download Link Zgłoś
Gość: Break39 Re: W O R D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:04 HAHAHA! Z całą pewnością lepszy! (tylko w czym?) Link Zgłoś
m.gregor Re: W O R D 25.01.05, 22:08 A czy to ze jest bardziej intuicyjny i prostszy w obsludze a mozliwosciami wcale nie ustepuje MS Office nie czyni go lepszym produktem? Link Zgłoś
Gość: emwu Re: W O R D IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 12:54 Ja też jestem zwolennikiem OpenOffice'a (i w ogóle wolnego oprogramowania), ale co do tej jego intuicyjności to bym się kłócił. Oto przykład: w Wordzie, gdy chcę aby w jednej komórce tabeli tekst był napisany pionowo, to klikam na tę komórkę i wybieram opcję "kierunek tekstu". Ostatnio chciałem taką operację wykonać w OpenOffice. Do dziś intuicja nie podpowiedziała mi, jak to zrobić. Swoją drogą, jeśli znasz sposób, to napisz, będę wdzięczny. Link Zgłoś
alpetrus Re: W O R D 25.01.05, 22:10 Chociazby w stabilnosci. Ostatanio formatowalem baardzo duzy plik w MS Word (mial jakies 13 MB) i nie udalo mi sie tego zrobic. Caly czas sie zawieszal, gubil formatowanie, a jak przyszlo zrobic bardziej zlozone numerownie, to juz calkowicie glupial. Natomiast na OpenOffice ani jeden raz mi sie nie zawiesil, bez zadnego problemu stworzylem sobie wlasne style akapitu, punktowania, aktualizowalem je caly czas itd. i bez zadnych problemow (!) przeformatowalem dokument. Przy czym po zapisaniu w .doc zajmowal... 3 MB !!! To jest o 10 MB mniej :D :D :D To sa fakty :-) Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Break39 Re: W O R D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:23 Czyżbym wywołał burzę? Wystarczy opanować pewne funkcje i nie ma problemu z żadnym formatowaniem tekstu. Zaawansowane opcje są trochę inaczej pomyślane i rozmieszczone, ale dla mnie to MS jest bardziej intuicyjny. Kwestia przyzwyczajenia i opanowania programu :-) Używam jednego i drugiego programu... może dlatego bardziej mi odpowiada office bo od niego zaczynałem. Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: W O R D IP: 213.76.135.* 26.01.05, 14:15 teoretycznie można (i praktyka również to potwierdza :D ). ale w odróżnieniu od poprzedników proponuję AbiWorda: o wiele mniejszy od produktów MS i OO - waży tylko 5 MB, jest za darmo, a możliwości równiez ma niczego sobie :D Link Zgłoś