Dodaj do ulubionych

Problemy z Javą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:25
Słuchajcie mam problem: robiłem format dysku i teraz nie wchodza mi niektore
strony internetowe bo wyskakuje mi wiadomosc ze nie mam javy... Jaką jave
powinienem zainstalować dla Windowsa Xp i przeglądarki IE??? Mam
zainstalowane J2SE Development KIT 5.0 ; J2SE Runtime Enviroment 5.0 Update
i Java 2 Runtime Enviroment SE v1.4.2_05. Czy po zainstalowaniu javy muszę
jeszcze coś zmienic w ustawieniach? Dlaczego niektóre strony mi się nie
wyświetlają..? Myślałem że nie jest problemem ściąhnąc odpowiednia jave dla xp
Obserwuj wątek
    • diabel.tasmanski Re: Problemy z Javą 05.02.05, 11:28
      A w zabezpieczeniach IE masz wlączoną obsługe javy ?

• Gość: Bartek Re: Problemy z Javą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 15:49
        Tak, jest włączona
        • Gość: Rupert Re: Problemy z Javą IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 06.02.05, 22:50
          Ja też mam podobny problem. To skandal, że pod win 98 wszystkie czaty mi
          chodziły bez zarzutu, a jak se zainstalowałem nowszy, lepszy, nowocześniejszy
          Windows XP to czaty nie chcą chodzić, walczę już kilka dni :(
          Instalowałem już 2 typy Jav, próbowałem róznych ustawień w konfiguracji IE i
          nic :-(
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problemy z Javą IP: *.toya.net.pl 06.02.05, 23:04
            www.firefox.pl
            i zostaw IE w diabły to staroć działą z MSVm (Java Virtual Machine by Microsft)
            • Gość: Rupert Re: Problemy z Javą IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 06.02.05, 23:12
              Taka opcja nie wchodzi w grę - nigdy nie zrezygnuję z IE. Jesli chodziło mi pod
              win 98, to nie rozumiem czemu nie chodzi pod XP.
              • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problemy z Javą IP: *.toya.net.pl 06.02.05, 23:31
                facet IE to jedna WIELKA DZIURA dla każdego świństwa!!!!
                BO WIN98 ma JAVA VIRTUAL MACHONE - JVM
                którą SĄD zabronił mikrosoftowi rozpowszechniać, dlatego nie ma jej w win XP ale
                niestety wiele stron chodzi tylko pod nią szczególnie na IE on przecież ma
                problem z obsługą prawdziwej JAVy, javy SUN (poszukaj se na sieci JVM JAVA
                VIRTUAL MACHINE)

I SCIĄGAJ SETKI TROJANÓW I WIRUSÓW, POZWALAJ KOMÓŚ SPRAWDZAĆ PO CZYM CHODZISZ W
                NECIE, PODAWAJ KOMOS HASŁA DO BANKU - jednym słowem używaj IE
                • Gość: Rupert Re: Problemy z Javą IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 06.02.05, 23:40
                  Czyli pod XP nie można korzystać z czatów ? Brawo dla tego systemu.
                  • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problemy z Javą IP: *.toya.net.pl 06.02.05, 23:43
                    można !!!! przez FIREFOX, MOZZILLE, OPERE (w każdym syetemie tak samo) oprócz
                    www.onet.pl TAM SIE NIE DA

a jeśłi przez IE nalezy odnależć plik VM czyli JAVA VIRTUAL MACHINE sciągnąć z
                    sieci i zainstalować!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: Rupcio Re: Problemy z Javą IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 06.02.05, 23:53
                      Heh ... chyba nieuważnie mnie czytasz. Przecież piszę że instalowałem juz 2
                      typy JAV - zarówno msjavx86, jak i tę od SUN. Ale na żadnej z nich czaty nie
                      chodzą.
                      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problemy z Javą IP: *.toya.net.pl 06.02.05, 23:55
                        aja ci pisze że na MS muszą chodzić!!! tylko odinstaluj wszystkie JAVY!!!!
                        potem wrzuć MS JAVA
                        gdby nie chodziło coś to wrzuć JAVA 1_4_2 SUN-a

a najlepiej www.firefox.pl

i tyle:)
                        • Gość: Rupcio Re: Problemy z Javą IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 07.02.05, 00:40
                          No i nie chodzą pod msjavx86. W opcjach internetowych
                          zaawansowanych "Microsoft VM" mam zaznaczone pierwsze i trzecie okienko.
                          • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problemy z Javą IP: *.toya.net.pl 07.02.05, 00:58
                            moze byś je tak wypisał!!!!!
                            mało kto używa MSJAVA
                            a wielu z nas nawet IE nie używa , chyba ze do czegoś musi!!
                            • Gość: Rupert Re: Problemy z Javą IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 07.02.05, 01:17
                              okienko 1) konsola java włączona
                              okienko 2) włączone logowanie java
                              okienko 3) właczony kompilator java JIT

Jeśli chodzi o kombinacje z zaznaczaniem róznych okienek, to też próbowałem
                              wielu opcji.
                              • Gość: Rupert Re: Problemy z Javą IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 07.02.05, 21:30
                                Podciągam, bo ważne.
                • Gość: michu Re: Problemy z Javą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:59
                  jezeli prawdziwy hack bedzie chcial to wejdzie w kazdom przeglodarke,nie wazne
                  czy to bedzie IE firefox czy mozilla!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka