Dodaj do ulubionych

Problem z programem pocztowym

IP: *.waw.pl / *.waw.pl 08.02.05, 12:13
Niestety od jakiegos czasu mam straszne problemy z wysylaniem wiekszych
maili, takich powyzej 100-200 KB. I wyskakuje mi o takiej tresci
" Serwer SMTP nie odpowiedzial w ciagu 60 sekund" Czy chcesz czekac nastepne
6 sekund na odpowiedz serwera?"
a potem jak nacisne czekaj to pojawia sie
"Podczas komunikowania się z serwerem nastąpiło przekroczenie limitu czasu.
Temat 'Jabko', Konto: 'o2.pop3', Serwer: 'smtp.o2.pl', Protokół: SMTP, Port:
25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC19"

Problem wystepuje zarowno w Mozilli jak i Outlook Express, zarowno na koncie
gazety.pl jak i o2.pl.
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Problem z programem pocztowym 08.02.05, 12:16
      Serwer SMTP portalu o2.pl nie ma adresu SMTP.O2.PL tylko poczta.o2.pl
      • Gość: Monia Re: Problem z programem pocztowym IP: *.waw.pl / *.waw.pl 08.02.05, 12:31
        m.gregor - na Ciebie zawsze mozna liczyc :-) Dzieki

Dzieki za poprawke :-) Tylko dlaczego wczesniej dzialalo jak mialam smtp? Oni
        cos zmienili?
        A po 2 mimo poprawki nadal jest ten sam blad :-(
        • m.gregor Re: Problem z programem pocztowym 08.02.05, 12:51
          Zmienili i to juz dosyc dawno. Mozliwe ze serwer smtp.o2.pl dzialal jeszcze
          przez jakis czas. Serwer POP3 tez ma adres: poczta.o2.pl .
          A co do bledu: o2.pl ma ostatnio jakies problemy techniczne i mi np. zwraca info
          "Bledny login albo haslo". Po zalogowaniu z poziomu strony nie widac nic
          (zadnych maili). Filtr antyspamowy na o2 (ktory dotad uznawalem za bardzo
          skuteczny) nie dziala (jak juz cudem dziala konto) i program pocztowy odbiera
          ok. 90-120 maili ze spamem dziennie. Do tego maile wysylane z innych kont nie
          docieraja (gina gdzies w odchlani internetu albo tlenowych serwerow). Ogolnie
          'taka kicha'. Pisalem do nich ale oczywiscie zadnego odzewu. Na stronie tez
          zadnego info o problemach. Moze robia jakas modernizacje czy cos ale powinni o
          tym powiadomic klientow...
          • Gość: Monia Re: Problem z programem pocztowym IP: *.waw.pl / *.waw.pl 08.02.05, 13:13
            No to super :-( Ja do tej pory uwazalam o2 za jednoz najlepszych kont.

Ale dlaczego mam ten sam problem ronwiez z kontem na gazecie?

A moglbys polecic jakies dobre konto?
            • m.gregor Re: Problem z programem pocztowym 08.02.05, 13:47
              Hmmm...a czy przypadkiem nie masz jakiegos antywirusa skanujacego poczte
              wychodzaca? Albo firewall'a ktory moglby zablokowac polaczenie z serwerami
              pocztowymi?
              • Gość: Monia Re: Problem z programem pocztowym IP: *.waw.pl / *.waw.pl 08.02.05, 13:56
                Problem jest w tym, ze nie moge wysylac tylko tych wiekszych maili. Takie
                zwykle z trescia ida bez problemu. Odbieram tez wszystko z latwoscia,
                niezaleznie jak sa to duze maile i z jakiego konta zostaly wyslane.

firewall'a mam. To moze byc tego wina? Moze cos zmienili a ja o tym nie wiem :-(
                • m.gregor Re: Problem z programem pocztowym 08.02.05, 14:07
                  1.) Wylacz w antywirusie skanowanie poczty wychodzacej (nie wiem jakiego masz
                  wiec nie potrafie Ci powiedziec gdzie to zrobic)
                  2.) Wylacz firewall'a (na probe) i sprobuj cos wyslac. Rozumiem ze korzystasz z
                  Outlook Express'a. Na probe mozesz zainstalowac inny program pocztowy (np.
                  Thunderbirda) i nim sprobowac wyslac duzego maila.
                  Jak nadal nie bedzie dzialalo to daj znac mailem na konto gazetowe (adres na
                  dole) to wysle Ci zaproszenie do gmail.
                  • Gość: Monia Re: Problem z programem pocztowym IP: *.waw.pl / *.waw.pl 08.02.05, 15:27
                    1) ustawione
                    2) nie wiem jak to zrobic

Korzystam Outlook Express'a, ale to samo dzieje sie w Thunderbirdzie :-(
                    • m.gregor Re: Problem z programem pocztowym 08.02.05, 16:57
                      Jak wylaczyc firewall'a? A z jakiego korzystasz? Zazwyczaj wystarczy kliknac
                      prawym klawiszem myszy na ikone firewall'a przy zegarze i wybrac wylacz,
                      zatrzymaj czy cos w ten desen...
            • krauzel Re: Problem z programem pocztowym 08.02.05, 13:50
              ja mam to samo zarówno z odbieraniem jak wysyłaniem większych plików, nawet jak
              wyłącze antywira i firewalla , a korzystam z kont na wielu portalach i wszędzie
              to samo. łącze też zmieniałem. nic nie dało. musze się logować na portal aby
              działąć większymi plikami:(
          • darekkr1 Re: Problem z programem pocztowym 08.02.05, 13:44
            A to dziwne, bo u mnie dziala calkowicie poprawnie :)
            Jedyny problem jaki mam to wysylanie z o2 na wp.
            Cos sie serwery nie lubia chyba.
            Ja bym polecal konto na gmailu :)
            Wszystko po ang ale przynajmniej spamu nie ma.
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problem z programem pocztowym IP: *.toya.net.pl 08.02.05, 20:01
              jesli macie NORTON ANTYWIRUS to zwykłę wyłaczenie nie pomoże i tak sanuje on
              poczte, trzeba to wyłączyć w opcjach, potem dopuścić na firewalu by program
              łączył sie bezpośrednio z siecią i dopiero zadziała
              Sam mając kiedys MKS do wysyłania powyżej 1 MB musiałem wyłączać program
              antywirusowy (skaner poczty)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka