iwosia 27.11.04, 19:21 Jeśli macie jakieś zapytania odnośnie sieci Plus GSM - pytajcie, pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: wrrr Re: pracownik Plus GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 20:02 Idz stad i nie wracaj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: pracownik Plus GSM 27.11.04, 20:28 A niby czemu? Dopóki nie reklamuje swojej sieci bądź nie szkaluje innych to niech sobie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: pracownik Plus GSM 27.11.04, 21:08 Nie chcę reklamować swojej sieci, tylko odpowiadać na pytania, które niektórzy mają. Nie założyłam tego topiku na innym forum ,tylko własnie na forum "Telefony". Nie chce nikogo przekonywac do tego, że tu jest lepiej a tam jest gorzej, jestem daleka od tego!! Ale jeśli ktoś ma jakiś problem, lub czegoś nie wiem, to mogę pomóc. Mimo wszystko, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: panwojtek Re: pracownik Plus GSM IP: *.netcologne.de 28.11.04, 13:04 Pieknie, ale jest pewien problem. Chcesz to robic tylko z wlasnej nieprzymuszonej woli, nieodplatnie, a to niechce sie zmiescic w paru glowach. Gdy ktos cos niedplatnie robi to musi w tym byc jakis hak. Niechce im sie w glowie zmiescic ze sa ludzie ze cos robia z poczucia radosci zrobienia czegos, czegos co by moze innym ulatwilo zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do panawojtka 28.11.04, 17:29 Wyobraź sobie, że bywają jeszcze ludzie, którzy robią coś zupełnie bezinteresownie!!! Choć ja tego nie robię całkiem BEZinteresownie. Mam w tym interes!! Własną satysfakcję i radość, że robię to, co lubię. A jeśli dodatkowo to się może komuś przydać, to już w ogóle jest super!! Przeczytaj sobie moje posty w tym topiku. Znajdź fragment, w którym namawiam ludzi do tego, by przeszli do Plusa, albo, że obgaduję innych operatorów!! Szkoda Twojego czasu... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abonent + nowe taryfy IP: *.net.autocom.pl 27.11.04, 21:35 kiedy będzie możliwość przejścia ze starych taryf typu np. Plus 60 do nowych i na jakich zasadach. A komentarzami przygłupów nie przejmuj się Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: nowe taryfy 27.11.04, 21:50 Witaj! Po dwóch latach, gdy kończy Ci się umowa i korzystasz z wymiany telefonu, jednocześnie przedłużając umowę na 2 lata, możesz zmienić taryfę na jedną z tych, które są teraz. Są o wiele lepsze niż te starsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: nowe taryfy 27.11.04, 22:52 Dlaczego bo 3 latach bycia w Plusie i przedluzaniu umowy zaproponowal mi Plus wymiane telefonu ale po podpisaniu umowy na kolejne 3 lata? czy to chodzi o wysokosc rachunkow?? Juz nie liczy sie fakt iz rachunki zawsze byly placone w terminie? a nawet Plus sobie z konta scuagal :(( Bez sensu ze bedac wiernym klientem Plusa musialabym podpisac umowe na 3 latat za telefonik:( Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia przedłużenie na 3 lata 27.11.04, 23:09 Kiedyś było tak, że klientowi, który miał mały abonament, małe rachunki, w ogóle nie proponowano telefonu w ramach przedłużenia umowy. Taki klient mógł dostać dodatkowe minuty, albo rabat na abonament, ale nie nowy telefon. Teraz się to zmieniło i mozna dostać telefon, ale przedłużając umowę na 3 lata. Po mojemu, to lepiej opłaca się taką umowę rozwiązać i podpisać nową, od zera, która będzie na 2 lata. Chyba, że komuś zależy na numerze telefonu - rozwiązując umowę, traci numer, minuty za staż w sieci i punkty w 5 Plus. Ale czasem się to bardziej opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: przedłużenie na 3 lata 27.11.04, 23:14 Kiedyś było tak, że klientowi, który miał mały abonament, małe rachunki, w > ogóle nie proponowano telefonu w ramach przedłużenia umowy. Ja bralam abonament 3 lata temu to mowili ze po 2 latach dostaje sie tel bez wzgledu na rachunki.. a teraz taki numer, w tamtym roku mowili ze za rok a taraz ze owszem tak ale jak podpisze na 3 lata, no bez senu, zostalam ze starym tel i wzielam PoPa bo 3 zeta za min w godzinach szczytu to "lekka" przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia "3 zeta za rozmowę" 27.11.04, 23:19 To,że rozmowy były takie drogie spowodowane jest tym, że miałeś/łaś złą taryfę, (można było ją zmienić i płaciłbyś 73 gr za min. do wszystkich sieci o każdej porze). Polityka każdej sieci jest taka -niestety- że klient musi "spłacić" telefon, który kupił. Robi to płacąc rachunki i abonament. Więc jeśli masz mały abonament nie uda Ci się spłacić telefonu, który bierzesz, przez 2 lata, wobec czego każą ci podpisać umowę na 3 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: "3 zeta za rozmowę" 27.11.04, 23:25 Tak moze i 73 gr ale wtedy abonament conajmniej 200 zeta :( no coz, troche sie nacielam bo na poczatku obiecywali nie wiadomo co <tzn wiadomo nowy fon> a potem wyszlo ze jednak nie. Trudno, dalam sie wrobic teraz juz wiem, pozdrawiam AGA Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Droga Ago: 27.11.04, 23:40 Nie jesteśmy w Salonie, żebym Ci musiała oczy mydlić, rozmawiamy tu jak ludzie!! :-) Dlatego nie pisałam o rozmowie za 73 gr przy abonamencie 200 zł!! Nie pominęłabym takiego "szczegółu", nie martw sie! Taki koszt rozmowy jest przy taryfie za 30 zł - przez caly okres umowy. Nie wierzysz, wejdź na stronę, lub idź do punktu Plusa!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: Droga Ago: 27.11.04, 23:42 Nie wierze bo juz nie uwierze Plusowi, przyko mi , nacielam sie i koniec, teraz sa rozne oferty na rynku i mozna wybierac i przebierac, nie jest zle kazdy cos wybierze, ja juz wybralam teraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: nowe taryfy 27.11.04, 23:00 Co znaczy pojecie "konczy Ci sie umowa"? Czy umowa jest zawarta na czas oznaczony i trzeba ja przedluzac? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia "kończy się umowa" 27.11.04, 23:05 Umowa z telefonem zawierana jest zawsze na 2 lata. Gdy ten czas dobiega końca, ona sama nie wygasa. Żeby ją rozwiązać, trzeba złożyc specjalny wniosek w punkcie Plusa. Jeśli się takiego wniosku nie złoży, umowa przedłużana jest na czas nieokreślony, czyli można ją już rozwiązać kiedy się chce. Wymiana telefonu, (czyli kupno nowego w promocyjnej cenie), jest po 2 latach właśnie, ale jest automatycnym przedłużeniem na kolejne 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: "kończy się umowa" 29.11.04, 19:38 Iwosiu, z cala sympatia i szacunkiem: niemal 100 % UoSUT zawierana jest na czas nieoznaczony. Inna sprawa to okres karencji promocyjnej, mylony bardzo czesto z czasem trwania Umowy. Nic nie trzeba przedluzac, nigdzie nie trzeba skladac wniosku. PWA czy ANU nie jest zadnym przedluzeniem UoSUT. Powoduje natomiast powstanie pewnych zobowiazan po stronie Abonenta, nalozenie na Umowe warunkow promocyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do gale 29.11.04, 22:13 Umowa zawierana jest na czas nieoznaczony, to fakt. Ale dla klienta, jest to 2 lata, bo dopiero po tym okresie moze rozwiazać umowę, czyż nie jest tak właśnie??? ANU i PWA to oferty dla klientów, którym sie kończy umowa, raz są lepsze od tych nowych promocji, raz gorsze. Ja jestem zdania, że raczej lepsze; (Plus Tobie, kontynuacja Programu Plus, zachowanie numeru). Można nie przedłużać umowy, być na starych warunkach, ale to sie nie opłaca, lepiej skorzystać z ANU lub PWA, skoro i tak jest się w sieci. A rozwiązanie umowy jest TYLKO za pospisaniem wniosku. piszę do Ciebie w języku Plusa, bo widzę że jesteś w temacie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gsm [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gsm Re: do gsm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 23:38 iwosia napisała: > Czy to aby do mnie? Nie:)to bylo do tego "miejscowego" madrali. A co,nie masz chlopca:)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abonent + Re: nowe taryfy IP: *.net.autocom.pl 27.11.04, 23:40 czyli nie da się, mogłaś prościej napisać, szkoda... No to jeszcze 1 pytanko: jak odpowiecie na rewolucje cenową w Erze, coś musicie wymyślić żeby mnie zatrzymać w sierpniu ;))) Aha i jeszcze a propos cen telefonów: Załózmy że macie telefon w salonie po 1000 zł, tak naprawdę dla Plusa jest to 780 zł (- VAT który przecież nie jest kosztem!!!!!). Marża salonu wynosi z reguły ponad 50%, czyli salon ma go za powiedzmy 520 zł. Ponieważ Plus kupuje telefony hurtem od producenta ma duże upusty 30-50%, czyli bierze tel. za 260- 360 zł. Rachunek jest prosty, wy macie tel. za co najwyżej 25-35% ceny cennikowej. I to każecie spłacać przez 3 lata?!?!?!!? Chociaż i tak jesteście OK skoro podpisałem z wami umowę, np. w porównaniu do badziewnej telekomunistycznej Idei ;)))) Era jednak w styczniu będzie was bić na głowę jak czegoś nie zmienicie Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia nie reklamuję Plusa 27.11.04, 23:51 Nie jestem tu po to, by reklamować :-) Każdy ma prawo wyboru i wybiera to, co wydaje mu sie najlepsze. Wszystkie sieci planują od nowego roku coś nowego. Odnośnie tego, co napisałes, nie wziałes pod uwagę, że często telefon, który kupujesz za 1,22 kosztuje w cenie detalicznej np. 1300 zł. Poza tym, ceny telefonów ustala Polkomtel, a nie punkt Plusa. A Polkomtel kupuje od producenta i przeciez nie będzie za darmo rozdawał. Kto da ci cokolwiek dziś za darmo?? Każdy sprzedaje, by zarobić, chyba się ze mną zgodzisz. No, chyba ze słyszaleś, że w innych sieciach jest inaczej... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abonent + Re: nie reklamuję Plusa IP: *.net.autocom.pl 28.11.04, 00:02 no czyli z tym nowym rokiem coś jest na rzeczy, czyli czujecie na plecach oddech konkurencji, to dobrze :))) Co do telefonów, to racja, wszystkie sieci w cennikach mają ceny aparatów wzięte z księżyca Plus nie jest tu wyjątkiem, ale konkurencja też sprawi że to się zmieni. Podobno 2005 ma być "rokiem abonentowców" :)))) Ale wyliczenia moim zdaniem podałem prawidłowe. Pozdrawiam Cię za to że wystawiłaś się na odstrzał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abonent + Re: nie reklamuję Plusa IP: *.net.autocom.pl 28.11.04, 00:22 chciałem napisać na ostrzał - pytaniami oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia lubię tą pracę 28.11.04, 00:31 Tak ją lubię, że nawet po godzinach, w nocy przed kompem pracuję, jak widzicie. Ale tutaj nie jestem sprzedawcą, tylko jedną z forumowiczek, wiec wałków wkręcać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
telefonik Re: lubię tą pracę 28.11.04, 14:20 iwosiu....;)) ciekawe, czy po 7 latach nadal bedziesz ją tak lubic ;) zmeczy cie to, ze klienci utozsamiaja cie z roznymi dziwnymi pomyslami operatora i musisz im udowadniac, ze nie jestes wielbladem ;) zaczynalem, gdy w promocji Plusa byl Hagenuk Duet... od tamtego czasu dokonala sie cala epoka i nadal sie dokonuje nastepna. mam dla ciebie wiele uznania za twoj entuzjazm i wigor, z jakim zalozylas ten watek - pozdrawiam cieplo ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: lubię tą pracę 29.11.04, 19:40 Sa tacy, co i po 8 latach ja lubia :) Milego, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marn Re: lubię tą pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:03 A czy nie jest przypadkiem tak, że ktoś w Plusie wreszcie pomyślał i zainteresował sie forami? To właśnie tutaj najbardziej psuje się wizerunek Firm. I tutaj Plus najbardziej dostaje baty. Tak czy owak może wreszcie ktoś zacznie u WAS słuchać. Pytanie: Czy trzymanie na infolini niekompetentnych konsultantów to świadoma Polityka? Kolejne posunięcie w celu odepchnięcia użytkowników od firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia dov marn'a i innych 16.12.04, 21:35 Słuchaj - czy Tobie naprawdę sie wydaje, że Plus nie ma nic innego do roboty, tylko przesiadywać na portalach internetowych, chatach i forach i węszyć, czy przypadkiem ktoś nie ma nim złego zdania!!?? :-) To paranoja!! Zawsze znajdą sie zwolennicy i przeciwnicy, to walka z wiatrakami! To, że ktoś pisze, że jest niezadowolony z danej sieci, bo to, bo tamto... nigdy nie będzie tak, że dogodzi się każdemu. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie psioczył, bo coś mu się nie podoba. Każdy ma inne potrzeby, każdy ma inne zachcianki; Każdy chciałby super nowoczesny telefon za złotówkę, 500 darmowych minut,przy abonamencie 10 zł,(i to jeszcze z rabatem!!) z umową, którą można rozwiązać kiedy sie chce. Nie dajmy się zwariować!! Zejdźmy na ziemię!! Jestem tu, bo lubię, to co robię; siedzę we własnym domu, nikt mi za to nie płaci!! Czy myślicie, że Plus zadzwonił do mnie i powiedział: "Siedź iwosia na tym forum, rżnij farmazony ile wlezie..."?? Poza tym, czy widać ,żebym uprawiała tu jakąś reklamę, żebym namawiala na Plusa, żebym zachwalala?? Odpowiadam na pytania! Nie piszę nic, co nie jest zgodne z tematem żadnego posta, (listu). Takich forów jak to, na gazeta.pl są setki. Gdyby ludzie z Plusa mieli siedzieć na tych wszystkich forach, chcąc bronić imienia swojej firmy, to nie byłoby nic, tylko pisanie, zamiast nowych promocji i ofert.Poza tym, zabawa w walkę na forum, to dziecinada!! Kazda sieć broni się, jak potrafi, ale raczej chodzi tu o nowe oferty,a nie pisanie na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
telefonik Re: nowe taryfy, etc. 28.11.04, 14:33 Witaj, mylisz sie niestety....... nie ma ZADNEJ marzy salonu. tel kupowany jest od operatora drogo, salon ma refundowana jego cene do tej, za jaka sprzedal go klientowi - ale gdy go sprzeda. ceny telefonow wg cennika operatorow to ewidentne ceny zaporowe - chodzi zwyczajnie o odstreczanie od kupowania samego fona. To nie wiaze z operatorem, odciaga od zakupu w promocji i w ogole - WIEC PO CO...?? ale w koncu kazdy, kto ma kaske i apetyt na fajny i nowoczesny fonik, moze kupic go na wolnym rynku... i nie ma co gadac bzdety, ze tam tylko kradzione, nie wiadomo jaki stan techn., itd. Na wolnym rynku full jest nowych telefonow, z wymian po okresie promocji, z importu, etc. Ale jak sie chce marudzic, to papier (sorry - klawisze;) wszystko przyjmie... pozdrowko! ps. TARYFY.... od czasu Plus 20, etc. - nie wprowadzono zadnych NOWYCH TARYF, jedynie Efekty dla firm. Wszystkie te pakiety kwotowe i obecne Nowy.Plus sa tylko PROMOCYJNYMI planami taryfowymi, nie ma ich w zadnym cenniku swiadczenia uslug. A jak taki powstanie i zostanie wprowadzony, to wiadomo bedzie rowniez, kto (..i za jaka oplata ;))) ) bedzie mogl na nie przejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
telefonik Re: nowe taryfy, etc. 28.11.04, 14:37 sorki.... ten post byl oczywiscie skierowany do ABONENTA, nie do iwosi ;)) w ferworze walki zle go wkleilem ;) pozdrawiam wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bezel Re: cena producenta za tel IP: *.revers.nsm.pl 09.12.04, 23:15 to wg ciebie ktory model plus kupuje po 260-360pln? Odpowiedz Link Zgłoś
okole8 Re: nowe taryfy, a te starsze????? 03.12.04, 16:01 a co gdy mam np. taryfe Non stop 50 ?? czy moge zmienic na najnowasza taryfe nie tracac przy tym jednoczesnie znizek dla kombatanta?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: nowe taryfy, a te starsze????? 05.12.04, 18:23 Każda zmiana, obojętnie na co i przy jakiejkolwiek taryfie powoduje utratę zniżek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bezel Re: znizka na kombatanta IP: *.revers.nsm.pl 09.12.04, 22:59 ale to nie jest znizka promocyjna, tylko ustawowa - 50% na aktywacje i abonament Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Motorola C550 w mix Plus GSM ? 27.11.04, 23:02 Chcialbym w ramach oferty mix Plus nabyc Motorole C550... Czy w jej ramach uzyskam uaktywnienie uslugi GPRS WAP ? Czy jej uaktywnienie jest platne? Jesli tak, jakie sa koszty dodatkowe? Na czym polega wyslanie profilu GPRS WAP dostosowanego do C550? Czy moge tego oczekiwac standardowo, czy musze sie o to upomniec? I drugie drobne pytanie: czy moge liczyc na otrzymanie sterowników do zgrywania zdjec do komputera, czy tez dostane tylko kabelek USB? Z gory dziekuje za kazda podpowiedz (to mile, ze jest Pani gotowa bezinteresownie poswiecic swoj prywatny czas na udzielenie kilku wskazowek zupelnym laikom 8) Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Motorola C550 w mix Plus GSM 27.11.04, 23:15 Zacznę od tego, ze w ogóle nie polecam Motoroli C550. Jest to telefon dość trudny w obsłudze, (w porównaniu do innych oczywiście), poza tym aparat cyfrowy wbudowany w tym telefonie, może służyć co najwyżej dzieciom do zabawy. Jakość zdjęć jest kiepska. W zestawie nie ma kabla USB, ani żadnych kabli łąćzących tel. z komputerem, (producent nie daje do kompletu),takie coś trzeba sobie dokupić. Połączenie GPRS trzeba skonfigurować samemu, (tak jest z kazdym telefonem), dzwoniąc do Działu Obsugi po ustawienia do konkretnego telefonu, który mamy. Jeśli chcesz zakupić tel. w Mixie, bardziej polecam Siemensa C65; w opcji na 36 zasileń jest on za 120 zł. (Choć i tak abonament się bardziej opłaca...tańsze telefony, tańsze rozmowy, tansze smsy, krótsza umowa) Odpowiedz Link Zgłoś
telefonik Re: Motorola C550 w mix Plus GSM 28.11.04, 13:51 "..Jeśli chcesz zakupić tel. w Mixie, bardziej polecam Siemensa C65; w opcji na 36 zasileń jest on za 120 zł.." witaj, iwosiu ;) laczy nas sfera zawodowa, choc w innym rejonie Polski, zapewne... zaczalem czytac od samej gory, przebrnalem przez te duperele, pisane przez niektorych nawiedzonych uzytkownikow forum, zdarzylem sie zachwycic twoja cierpliwoscia w tlumaczeniu rzeczy, ktore sa juz pewnym "elementarzem' dla wiekszosci abonentow...ale w tym momencie juz wkleje sie do pogawedki ;)) C65, powiadasz...latwo sobie nim narobic wrogow, sypie sie ten tel jak nieszczescie, te dla Polkomtela maja juz "ulepszona" ver. softu - i efekt jest taki, ze w wielu po 12h ladowaniu bateria trzyma 24h ;)) pomine tu inne cuda, najczesciej zawieszki oprogramowania. tel faktycznie b.przyjemny, ale jego sprzedaz bedzie nas w konsekwencji kosztowac troche nerwow ;) oki, czytam dalej - ciekawe w ktorym miejscu i przy poscie ktorego malkontenta znow ruszy mnie nerwa...;))) pozdrawiam Cie, odwazna kolezanko ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gauche do telefonik IP: *.ztpnet.pl 28.11.04, 16:34 telefonik prezentujesz postawe jaka ma wiekszosc pracownikow Plusa wobec swoich klientow. Dla ciebie sa to duperele i blahe sprawy dla innych problemy. Nie kazdy siedzi w telefonii komorkowej. Ja juz na szczescie pozegnalem sie z Plusem i nie musze ogladac tych glupich min i zlosliwosci jego pracownikow. Gdyby bylo wiecej przedstawicieli jak Iwosia Plus nie bylby najmniejsza siecia komorkowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do telefonika (C65) 28.11.04, 17:33 Nadal jestem przekonana, że C65 jest lepszy niż C550. Nie napisałam, że jest to rewelacyjny telefon, wręcz przeciwnie. Ale jeśli ktoś chce kupić tanio telefon na kartę, to nic innego mu nie pozostaje. Przecież nie będziemy tu bić piany o tym, że lepiej jest zakupić 6230!! :-) A swoją drogą - miałam przez pewnien czas C65 i byłam całkiem zadowolona. Miło mi, że poznałam tu kogoś "po fachu". Też jesteś z Plusie? A zdradzisz mi swój SFID?? Odpowiedz Link Zgłoś
telefonik Re: Motorola C550 w mix Plus GSM 28.11.04, 14:03 aha, jeszcze małe sprostowanie - ustawienia GPRSu sa juz wgrane, jak nalezy. Samemu nalezy za to zrobic 2 rzeczy: 1. nie gmerac samemu w ustawieniach, gdy nie da sie wyslac lub odebrac MMSa - bo dopiero wtedy robi sie bigos, 2. zamiast tego - po prostu uaktywnic usluge (GPRS)- jest takie polecenie w ks.telef w karcie SIM. nie ma za to zadnej oplaty, ale czasem lepiej zrobic to w Punkcie Sprzedazy, bo sa pewne niuanse, ktore maja tu znaczenie (np. GPRS nie moze byc aktywny jednoczesnie z roamingiem, nie mozna miec zablokowanych polacz. wychodz., etc.) Ostatnie, ale b.wazne - wyczerpany kredyt na karcie uniemozliwia rowniez ODBIERANIE mmsow. zmylka polega na tym, ze komunikat jest b.podobny, jak przy zlych ustawieniach GPRSu ;)) pozdrówko. ps. sterowniki do kabla, to juz kwestia dostawcy akcesoriow - wiekszosc ma CD w komplecie - ale jeszcze jeden myk - C550 nie pozwala na przesylanie FOTEK przez kabel ;))) nie licz, ze bedzie to dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Motorola C550 - zrzucanie zdjec do kompa 28.11.04, 17:28 Dzieki za pomoc i wyczerpujace uwagi 8) Jestescie wspaniali ! Wygrzebalem uwagi odnosnie zrzucania zdjec z c550 i wynika z nich, ze jest to dla wielu ludzi bezproblematyczne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=17353978&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=15374075&a=15772439 www.members.lycos.co.uk/programsy/motorola/c550/ A teraz, co o tym sam mysle: mam wrazenie, ze podane sterowniki przeznaczone sa dla Windows XP stad zapewne problemy wszystkich, ktorzy probuja ich uzyc na W98; nie wiem tez, czy chodza na 98SE; podobnie jest ze sterownikami Siemensa C65, z tym ze pracuja one nie tylko na XP ale i na W98SE (na W98 moga nie pojsc). Pozdr wszystkich korzystajacych z eteru podzielonego na komorki 8) bonobo44 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: pracownik Plus GSM IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 27.11.04, 23:18 Z nieba mi spadasz! ;) Mam takie pytanko: czy możliwe jest wyłaczenie funkcji AoC za okazaniem kodu PUK2 w salonie? Czy jest to możliwe, platne, jakie sa za i przeciw tego zabiegu:)?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: pracownik Plus GSM 27.11.04, 23:21 Tylko przez dział obsługi telefonicznie (2601 -> 5) lub w salonie firmowym, ale czemu chcesz to usunąć?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: pracownik Plus GSM IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 27.11.04, 23:28 Bo słyszałem ze to JEDYNY sposob aby katy Simplus wspólpracowały z nowszymi Nokiami! :] Aha, a czy są jakieś minusy tej operacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia nowe modele Nokii i Simplus 27.11.04, 23:37 Mogą ci go później odrzucić w serwisie, jak dasz do reklamacji, tfu,tfu, odpukać. Niestety nowe telefony Nokii nie czytają Simplusa :-( Jedyny sposób, to abonament, (albo inny operator.) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: nowe modele Nokii i Simplus IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 27.11.04, 23:46 Jak to moga mi odrzucic w serwisie... telefon?? :/ Dziwie sie zaproponowałas zmiane operatora :] A;e i tak nie zmienie za bardzo sie przyzwyczaiłem do tego numeru... mam go juz 5 latek... wiec napewno nie zmienie... a na abonament nie chce przechodzic... te rachunki, no i w sumie jest drozej :) A czy po wylączeniu teg AoC wyswietla sie nadal stan konta na ekranie?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: nowe modele Nokii i Simplus 27.11.04, 23:53 Czy sie wyświetla stan konta - tego nie powiem, bo nie wiem, nie zdążyłam zaobserwować. A co do tego serwisu. To tak, jak z Simlockiem. Jeśli masz tel. na gwarancji i ściagniesz Simlocka, to tracisz automatycznie gwarancję. I tak samo jest z AoC Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: nowe modele Nokii i Simplus IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 27.11.04, 23:59 Aha, to z serwisem mało ważne i tak przez 5 lat zadnego fona nie oddałem do serwisu... ;) A co do tego AoC to napewno bedzie wszystko dobrze działac... tzn czy nie bedzie mi sie juz moja jakaś Nokia rozlaczac po ok 3 sec... Bo co do tego wylaczenia AoC to dowiedzialem sie kilka godzin temu wiec za dzuo o tym nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: nowe modele Nokii i Simplus :] IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 29.11.04, 16:56 Iwosia wiesz co dzwonilem dzis do dzilu obslugi klijenta i spytalem sie o to to konsultantka nie wiedziala wogole o co chodzi.... Przełaczyłą mnie na dział SIMPLUS-a a tam druga Pani pytała mnie sie wogole co to jest AoC... :/ No qrwa mac! Skąd one sie tam wzieły!!! Jedyna rade co dostałem to ze trzeba zmienic aparat bo nic nie da sie teraz zrobic :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: nowe modele Nokii i Simplus :] :] :] IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 29.11.04, 22:56 To jak naprawde z tym jest?! Moze dowiedziałas sie dzis czegoś wiecej!? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: nowe modele Nokii i Simplus :] :] :] 29.11.04, 23:15 Wybacz, ale było tyle pracy, że nie zążylam tego zkminić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: nowe modele Nokii i Simplus :] :] :] IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 30.11.04, 00:13 Jak bys mogla sie na jutro czekos wiecej dowiedziec bym był Cie bardzo wdzieczny! Aha co do twojej pracy to Ci moge wkazdej chwili pomoc, czy rozw. jakas ankietki czy cos takiego ;) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: nowe modele Nokii i Simplus :] :] :] 30.11.04, 00:15 postaram się... do zobaczenia jutro wieczorem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: nowe modele Nokii i Simplus :] :] :] IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 30.11.04, 20:59 Cześć Iwosia! I jak tam... dowiedziałaś się czegoś? :> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ;0 nowe abonamenty IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 30.11.04, 21:10 w tych nowych abonamentach darmowe minuty sa tylko po 18 jak w starych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: nowe abonamenty 30.11.04, 21:39 Minuty/smsy wliczone w abonament są do wykorzystania 24h/dobę, do wszystkich sieci. Gdyby było inaczej - napisałabym. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: nowe modele Nokii i Simplus :] :] :] 30.11.04, 21:45 Niestety... zła wiadomość... jak tylko przyszłam do pracy, spytałam kogo tylko mogłam o to, ale nikt nie potrafi udzielić fachowej porady na ten temat. Musisz zadzwonić do Działu Obsługi Klienta i poprosić o połączenie z Działem Technicznym. :-( Oni na pewno wiedzą więcej, niż handlowcy w Salonach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: nowe modele Nokii i Simplus :] :] :] IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 30.11.04, 22:38 Dzieki, popróbuje jutro podzwonić... mam nadzieje ze będą tam wiecej wiedzieć niz w ogólnej infolini lub Simplusa... hehe:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: nowe modele Nokii i Simplus :] :] :] IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 02.12.04, 10:40 Jaki ch***j jeden! Prosiłem konsulatnta aby mnie przełaczył na dział Techniczny a on NIE! Ze sam mi pomoże... i jak sie go spytałem to się troche zastanawiał i powiedział ze to juz wina producentów karty :/:/:/... wogole chyba nie zkumał o co chodzi! Poprosiłem znow o dział techniczny on ze mi tam nie pomogą! Łącznie 3 razy poprosiłem o połączenie z tym działem! Wrrrr To samo było wczesniej... tylko ze Pani po na mowie przełaczyła mnie do innego działu ale nie do TECHNICZNEGO tylko SIMPLUS! hihi :] Więc jak ty Iwosia mi nie pomożesz to niewiem kto... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: nowe modele Nokii i Simplus :] :] :] 02.12.04, 15:44 ja też próbowałem ale nic z tego :( ja nie wiem kto tm pracuje??? Po co są konsultanci jak oni nic nie mogą? nawet przełączyć do działu technicznego?? Szanowni konsultanci wiedzą niewiele więcej niż jest na ulotkach (a mkogą tyle samo) :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: II abonent + Re: pracownik Plus GSM IP: 212.182.114.* 28.11.04, 08:24 Mam jedno , zasadnicze pytanie : czy Plus GSM planuje wprowadzenie zupełnie nowej taryfy dla m.in. "abonamentowców" ? Idea już przetarła szlaki,czy Plus czeka na Erę ? Z pewnością oczekiwań nie spełnia "Worek prezentów " (czy jak on tam się nazywa ), ponieważ jest to tylko kolejna promocja . Btw gratuluję pomysłu i odwagi , chyba naprawdę bardzo lubisz swoją pracę . Odpowiedz Link Zgłoś
telefonik Re: taryfy... 28.11.04, 14:13 od okolo 1-1,5 roku jest taka zasada, ze sprzedawcy dostaja info na takie tematy ok. 2-3 dni wczesniej ;) Zbyt wiele bylo wyciekow, a wowoczas to juz przestaje byc elementem zaskoczenia. Czy to madre, czy glupie - kazdy ma pewnie wlasne zdanie, ale tak teraz jest. Sprzedawcy wczesniej slysza same plotki, podobnie jak Ty. Musialbys miec wujka w Zarządzie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciek Re: pracownik Plus GSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 09:57 A czy jesli uzytkownik ma mix plusa ze stara taryfą to może przejsc na tą z sekundowym naliczaniem czy jest ona tylko dla nowych userów? Odpowiedz Link Zgłoś
telefonik Re: MixPlus - taryfa 28.11.04, 14:08 NIESTETY, nie moze ;)) dopiero po dokonaniu ilosci zasilen, okreslonej umowa - mozna cokolwiek zmienic.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciek MixPlus IP: 213.76.135.* 19.12.04, 20:15 Mam zamiar kupić telefon w plus mixie. Proszę napisz mi czy to jest dobry pomysł a jeśli tak jaki telefon jest wg Ciebie dobry. Podobnie jak Kasia proszę też o ceny telefonów w plus mixie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia ceny w Mixie 28.12.04, 20:39 Wystarczy wejść na stronę plusa, (www.plusgsm.pl) a tam jest zakładka MixPlus. O jakie telefony chodzi, pytajcie, to powiem z pamięci wszystkie ceny we wszystkich wariantach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do użytkowników mixPlusa 28.11.04, 17:22 Nowa oferta jest skierowana dio nowych klientów. Ci, którsy podpisali umowę w tamty miesiącu, do końca umowy, (czyli do zakupienia wszystkich kart) mają telefon na zasadach, które były przy podpisywaniu umowy. Zawsze jest tak, że jakaś oferta się pojawia, a jakiś czas za nią jest kolejna, lepsza. Gdybyśmy zakup np. telefonu odkładali na moment, gdy oferta będzie naprawdę bardzo korzystna, to i tak pojawi się po jakimś czasie lepsza. Tak będzie zawsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: pracownik Plus GSM 28.11.04, 12:17 Co Plus chce osiagnąć promocją "konwersja X"?? przecież to sie nie opłaca... niedość, że trzeba zrezygnować z tanich połączeń to jeszcze zabiera mi się sekundowe naliczanie, no i umowa na 12 mies... Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia konwersja 28.11.04, 17:25 Albo rybka, albo pipka!! Jeśli chcesz zachować swój nomer, to jeszcze długo będziesz płacił za to cenę np. jednosekundówki, lub droższego telefonu. Ustawa o przenoszeniu numeru już co prawda przeszła, ale -jak to się mówi-"musi nabrać mocy urzędowej", póki wejdzie w życie. Aktualnie masz wybór: albo zachowujesz swój numer,albo korzystasz z dobrej oferty, ale numer masz nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: konwersja 29.11.04, 19:44 >vUstawa > o przenoszeniu numeru już co prawda przeszła, ale -jak to się mówi-"musi > nabrać > mocy urzędowej", póki wejdzie w życie. Primo: ta ustawa nazywa sie Prawo telekomunikacyjne i weszla w zycie juz dawno, Secundo: przenaszalnosci numerow nie ma i nie bedzie dopoki nie pojawia sie przepisy wykonawcze. Wszyscy trzej operatorzy otrzymali od Prezesa URTiP zgode na wstrzymanie sie z przenaszalnoscia do konca biezacego roku. Inna sprawa, to czy Prezes URTiP nie przedluzy zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: konwersja 29.11.04, 22:17 Secundo: przenaszalnosci numerow nie ma i nie bedzie dopoki nie pojawia sie przepisy wykonawcze Właśnie to miałam na myśli pisząc, że musi nabrać mocy urzędowej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abonent + identyfikacja numeru IP: *.net.autocom.pl 28.11.04, 16:06 to ja mam jeszcze 1 pytanko: dlaczego TYLKO Plus bierze opłaty za coś tak oczywistego jak identyfikacja numeru???? Niby drobiazg ale czasmi wkur..... Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: identyfikacja numeru 28.11.04, 17:41 No cóż, powiem tak: Każda sieć w abonament ma już wliczoną opłatę za CLIP, czyli identyfikację rozmówcy. Tylko,że gdy kupujesz telefon, nie mówi się o tym, bo to tak, jakby mówiło się,że masz uruchomioną możliwość wysyłania smsów, zapisywania znajomych w książce telefonicznej. Są to niby usługi standardowe. W Plusie było, (bo już nie jest!!)tak, że możesz ale nie musisz uruchamiać tej usługi. Jesli chcesz koszty sprowadzić do minimum, nie włączas sobie tej usługi. W nowych promocjach, ta usługa jest już wliczona w standardową opłatę abonamentową. Starsi klienci, podpisujący umowę jeszcze we wrześniu, (i bodajże w październiku), płacą jeszcze za CLIP. ---- Zapraszam do zakładania nowych topików na ważne, życiowe tematy na Forum "Dyskusje i polemiki" w katalogu "Kobiety" Odpowiedz Link Zgłoś
freebaby Re: pracownik Plus GSM 28.11.04, 16:15 Czy PLUS przewiduje jakies promocje dla klientow migrujacych z innych sieci ?? Czego mozna sie spodziewac przy rachunkach =>100 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia przejście z innej sieci 28.11.04, 17:42 Jest oferta, (jak konkurencyjna, to sama sprawdź), dla klientów przechodzących z innej sieci. Niestety, nie mogę mówić o szczegółach, najlepiej sprawdzić samemu, ale od dłuższego czasu cos takiego istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 ROZDZIELCZOSC APARATU W C550 i C65 ? 28.11.04, 17:39 Z ulotki wynika, ze Motka c550 ma rozdzielczosc VGA 640x480 pikseli. Czy ktos wie, czy to prawda i czy posiada 24-bitowy kolor? Odnosnie Siemensa c65 nic mi sie nie udalo ustalic, ale chyba ma co najwyzej to samo? Na czym wiec moze polegac jakas zasadnicza roznica jakosci obrazu? Z tego, co czytam, wynika mi, ze wina jest po stronie wyswietlacza: C65 ma znacznie lepszy niz c550 i tyle. Na monitorze komputera efekt powinie byc zatem porownywalny (z dokladnoscia do roznic optyki obu aparatow, ktore mozna zapewne pominac). Oczywiscie pod warunkiem, ze uda sie to zrzucic do kompa... Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: ROZDZIELCZOSC APARATU W C550 i C65 ? 28.11.04, 17:53 Specjalnie dla Ciebie link: porównanie tych dwóch telefonów: www.fkn.pl/telefony/telefon?id=827&porownaj=811 Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 MMS w C550 i C65 ? 28.11.04, 18:22 Tak, dziekuje, robilem juz sobie podobne zestawienia... To jest o tyle ciekawe, ze podaje ocene (7,80 vs.7,49). Tzn. 3,1% wskazanie na c65, przy 500% (100 zł) roznicy na dzien dobry w mixie. 100 zł place za lepszy wyswietlacz, brak gier i javy (a szukam telefonu dla nastolatki). W zamian mam IrDA, ktorego nie uzywam, ale i EMS (?) i MMS - a to byloby gorzej. W ulotce mam MMS takze po stronie c550. To jak to wlasciwie jest z tym przesylaniem obrazkow z dzwiekiem tym aparatem? dzieki 8)bo44 PS. Z zestawienia nadal nic nie wynika n/t rozdzielczosci i "glebi" kolorow aparatow w tych telefonach 8( Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: MMS w C550 i C65 ? 28.11.04, 18:48 Niestety, na tak "specjalistyczne pytania" odnosnie danych technicznych tych dwóch telefonów Ci nie podam, bo po prostu nie wiem. W salonie są dziesiątki telefonów, gdybym miała znać wszystkie informacje na temat każdgo z nich, nie mogłabym robić nic więcej tylko sie tego uczyć. :-) Najlepiej sie wybierz do salonu, weź oba telefny do ręki i zobacz. Różnicę widać n pierwszy rzut oka. Poza tym zwróć uwagę na wielkość wyświetlacza w C550. Skoro to telefon dla nastolatki, to myślę, że będzie dla niej istotniejsza cecha, niż rzeczy o które piszesz. wiem, że to ty kupujesz telefon i chcesz żeby był to dobry zakup, a nie ta nastolatka, ale nie daj się zwariować!! Z tego się nie strzela! Tak, jak już wcześniej pisałam - aparaty w telefonach bardziej służą do zabawy niż do prawdziwego roobienia zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: MMS w C550 i C65 ? 28.11.04, 19:01 W sumie masz racje 8) Ja sie co prawda tylko dokladam (corka kupuje aparat "z kieszonkowego" ;), ale chodzi wylacznie o to, zeby za pol roku nie zaczela plakac o nowy bardziej bajerancki model w kolejnej promocji - chyba zapytam o to VGA i kupie c65 jeszcze raz dzieki 8)bo44 PS. pod podanym przez Ciebie adresem znalazlem (pod ocena) istotna opinie: alteya (---.devs.futuro.pl) dnia 16-09-2004 o godzinie 17:54:39 napisał(-a): c65 to świetny telefonik, ma mase bajerów nawet jave i dyktafon czego tu nie podano, robi bdb fotki, fabrycznie ma 3 super gierki!! polecam!!!! EMS www.fkn.pl/slownik/haslo/id__109/ "SMS jest obecnie bardzo użyteczną, a zarazem popularną usługą. Posiada jednak podstawowe ograniczenie - pozwala na przesyłanie jedynie tekstu. Niedogodność tą próbowała zniwelować w swoich aparatach firma Nokia opracowując technologię Smart Messagingu. Pozostali czołowi producenci (Alcatel, Ericsson, Motorola i Siemens) postanowili jednak oprzeć się na tworzonym na bazie SMS z inicjatywy Ericssona standardzie. Tym standardem jest EMS (Enhanced Messaging Service). W gruncie rzeczy posiada on podobne możliwości do Nokiowskiego SM - pozwala na przesyłanie znaczników formatujących tekst, dzwonków, prostych grafik oraz animacji między telefonami komórkowymi. " MMS www.fkn.pl/slownik/haslo/id__110/ <<MMS (Multimedia Messaging Service) to całkowicie nowy, wszechstronny i otwarty standard przesyłania wiadomości multimedialnych zawierających kolorowe zdjęcia, klipy muzyczne i wideo, mapy, wykresy, plany, animacje oraz wiele więcej. Technologia MMS pozwala na znaczne wzbogacenie popularnych dzisiaj SMS- ów przy zachowaniu kompatybilności, tzn. nowe rozwiązania MMS mogą obsługiwać również SMS-y i EMS-y. Wiadomości będą mogły być przesyłane od użytkownika do użytkownika, z telefonu na telefon, z telefonu na adres e-mail oraz e-mail do telefonu komórkowego. Podobnie jak miało to miejsce w przypadku SMS-ów, możliwe będzie projektowanie aplikacji wykorzystujących technologię PUSH i PULL. Standaryzacją technologii MMS zajmują się: 3rd Generation Partnership Project (3GPP) oraz WAP Forum.>> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pAbLo Najkożystniejszy abonament!?!?! IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 28.11.04, 21:04 Chodzi mi o to aby byly jak najtansze smski i w miare tanie polączenia... co moglabys Mi polecic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: Najkożystniejszy abonament!?!?! 28.11.04, 21:57 Nowa promocja Worek Prezentów. Liczba minut i smsów zależy od tego jaki wybierzesz abonament. Np. ten za 30 zł brutto = 25 min. zamiennych na 100 smsów, a kazda minuta po przekroczeniu abonamentu = 73 gr brutto, a sms = 18 gr brutto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: Najkożystniejszy abonament!?!?! IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 28.11.04, 22:02 A, mogłabys mi podać link do stronki gdzie znajde cennik wszytskich telefonów do tego abonamentu Worek prezentów... A jeśli bym chcial przejść z SIM+ na abon. to mogw wybrac ta promocje i czy bede mogl takze otrzymac nowy aparat? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: Najkorzystniejszy abonament!?!?! 28.11.04, 22:27 Jesli chcesz przejść z Simplusa na abonament to jest zupelnie inna promocja, ale ona jest do bani w porównaniu z 'Workiem'. Poniżej link to strony z 'Workiem': www.plusgsm.pl/res/1_worekprezentow_2.asp?color=1&show=1_worekprezentow_2&ikona=1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pAbLo Re: Najkorzystniejszy abonament!?!?! IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 28.11.04, 22:44 dziex Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.katowice Re: pracownik Plus GSM 28.11.04, 22:50 dziń dybry! wysłałem wczoraj pytanie mailem ale widocznie nie czytasz... :) więc w skrócie zapytam - w związku z nowym regulaminem jest możliwość rozwiązania umowy bez ujemnych konsekwencji (naliczenie kary), zdążyłem dowiedzieć się na 2601 że podobno nie dotyczy to abonentów z umową terminową (np. okres karencji do sierpnia 2005). czy to prawda? (rok temu w idei ludzie z umowami też mogli rezygnować) jeśli jednak nie to jak się ma do tego to, że mam na koncie 3 numery i chciałbym zrezygnować z 2...? dzięki, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia rozwiązanie umowy 28.11.04, 22:55 A gdzie sie o tym dowiedziałes, że mozna rozwiązć umowę bez kary? bo ja o tym pierwsze słyszę!! Jest co prawda pewna oferta, której umowę możesz rozwiązć kiedy chcesz, bo nie jesteś zobowiązany czasowo, ale ona dotyczy umowy na samą usługę, czyli numer/abonament/pakiet kwotowy. Musisz posiadać własny telefon. Nigdy nie będzie tak, że kupując telefon, będziesz mógł rozwiązać umowę kiedy chcesz, bo przecież gdy kupujesz tel. za 1,22, spłacasz go przez 2 lata, a w takim razie, mógłbyś sobie kupować co tydzień telefony a złotówkę, sprzedawać je za kilkaset zł. i tak w kółko!! To plotka, co słyszałeś!!! Musisz doczekać do końca umowy, nie ma bata!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.katowice Re: jeszcze raz do maćka 29.11.04, 00:20 Maila wysłałem na iwosia@gazeta.pl ... Co do tematu to nie żadne plotki, w idei było tak naprawdę a co do plusa to obejrzyj sobie info na rachunkach. Swojego jeszcze nie dostałem (okres rozliczeniowy do 24) ale widziałem na innej notatkę o zmianie regulaminu i wiążącej się z tym możliwością rozwiązania umowy. Usłyszysz jeszcze o tym bo pewnie będzie głośno o tym niedługo - wystarczy że wszyscy dostaną faktury - znam to z autopsji - pracuję w podobnej firmie i po wysłaniu faktur (szczególnie z taką ciekawą informacją) ilość telefonów drastycznie zwiększa się... raz jeszcze pozdrawiam i życzę wszystkiego na +) Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: jeszcze raz do maćka 29.11.04, 00:40 Nie przekonałeś mnie, jesli coś takiego miałoby by być, to my, pracownicy, już dawno byśmy byli o tym poinformowani. Może opacznie zinterpretowałeś ten list... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.katowice Re: jeszcze raz do maćka 29.11.04, 00:56 > Nie przekonałeś mnie, jesli coś takiego miałoby by być, to my, pracownicy, już > dawno byśmy byli o tym poinformowani. Może opacznie zinterpretowałeś ten list.. no niestety u nas też tak jest że o niektórych rzeczach ludzie na słuchawkach dowiadują się dopiero od abonentów :) i dbam właśnie o to by takich wpadek uniknąć... czego wszystkim życzę... pewien dowód znajdziesz tutaj: www.fazafm.com/obrazki wejdź na tą stronę i wybierz plik o nazwie FAKTURA Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: jeszcze raz do maćka 29.11.04, 01:09 Nie miałam w rękach nowego regulaminu, o którym tam mowa, nie wiem co w nim jest. Ale nonsensem jest, żeby mozna było zakupić telefon i zaraz rozwiązać umowę, chyba że telefony mają zamiar koztować od 2005r. , po 1000 zł każdy. Na pewno jest jakiś hak, jak wszędzie, ale co do szczegółów, to się wypowiadam, bo nie widziałam regulaminu. Nie wiem, czy to nie sfingowana faktura, bo zazwyczaj o zmianie w regulaminach dowiadujemy się na kilka tyg. przed klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.katowice Re: jeszcze raz do maćka 29.11.04, 01:26 taka sytuacja była w zeszłym roku w idei - mam kolegę w salonie i dokładnie tak było - nawet jak podpisałaś umowę miesiąc wcześniej to mogłaś rozwiązać ją i sporo ludzi tak robiło - żyć nie umierać... u nas w tepsie są zresztą podobne wałki - da się robić ale oczywiście głośno się o tym nie mówi... co do plusa to z pierwszych informacji jakie uzyskałem wynika że jednak tak bajecznie jak wtedy w idei nie będzie, aczkolwiek zastanawia mnie to trochę bo w sumie zmiana regulaminu jest rzeczą istotną i abonent powinien mieć jakąś alternatywę bo np. podpisze umowę a za chwilę się okazuje że nowym regulaminem sieć zabrania korzystania z telefonu innym osobom niż właściciel - i co wtedy, he? zastanawia mnie to szczególnie dlatego że zabieram się do pisania pracy magisterskiej na podobny temat - na wydz. prawa i administracji. a co do Twojej pracy to oczywiście chętnie odpowiem na ankietę - wyślij maila albo daj link na stronę jeśli gdzieś to masz... idę spać bo rano do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: II abonent + Re: jeszcze raz do maćka IP: *.telprojekt.pl 29.11.04, 17:06 Faktycznie . Jest taka informacja na fakturze, którą dzisiaj otrzymałem. Nie wiem , co o tym sądzić;trzeba będzie zadzwonić do BOK-u.A może już ktos wie cos wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: jeszcze raz do maćka 29.11.04, 21:44 Tak sie wkręciłam, (jak już pisałam, lubię bardzo moja pracę), że dziś wykonałam mnóstwo telefonów w Twojej sprawie. Okazuje się, że: z Regulaminu Polkomtel S.A. wynika, że gdy zmienia się jakiś punkt Regulaminu, to użytkownik ma prawo rozwiązać umowę bez żadnej konsekwencji finansowej. Natomiast - to ważne - oprócz Regulaminu Polkomtel S.A., jest jeszcze Regulamin Promocji, który jest osobno do każdej, powstałej w Plusie promocji. I na podstawie tego Regulaminu, nie możesz zerwać umowy przed upływem 24 m-cy, (o ile promocja nie mówi inaczej). Czyli: z jednej strony Regulamin ogólny pozwala na zerwanie umowy, ale nie pozwala Regulamin konkrentej promocji, w której kupiłeś telefon. Jeli mimo to zerwiesz umowę, naliczona zostaniew Tobie kara za "niedotrzymanie warunków promocji" i wszystko będzie zgodnie z paragrafami, bo podpisując umowę, podpisujesz też akceptację Regulaminu tejże promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: IIabonent+/abonent Re: jeszcze raz do maćka IP: *.telprojekt.pl 29.11.04, 21:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=18125322&a=18125322 Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: jeszcze raz do maćka 29.11.04, 19:49 Wprowadzenie nowego RSUT nie jest jednoznaczne z wprowadzeniem nowego regulaminu promocji. Kazdy Abonent ma ZAWSZE prawo rozwiazac Umowe (za 30- dniowym wypowiedzeniem), inna sprawa to kara umowna, ktora operator ma prawo nalozyc na Abonenta jesli ten rozwiazuje Umowe objeta warunkami promocyjnymi. Kazdy operator styka sie z tego typu "podchodami" ze strony Abonentow przy kazdej nowelizacji RSUT. Wyobrazasz sobie, ze operatorzy przestana nowelizowac Regulaminy? ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: II abonent + Re: jeszcze raz do maćka IP: *.telprojekt.pl 29.11.04, 20:11 No to się pytam , po kiego grzyba piszą ,że można rozwiązać umowę bez płacenia odszkodowania ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: jeszcze raz do maćka 29.11.04, 20:24 Czy moge prosic o cytat tego zapisu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: II abonent + Re: jeszcze raz do maćka IP: *.telprojekt.pl 29.11.04, 21:07 jest w drugim wątku pt "Rozwiązanie umowy" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=18125322 Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do gale: 29.11.04, 22:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=18073461&wv.x=2&a=18131969 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gregoryiks Re: pracownik Plus GSM IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 08.12.04, 14:36 Witam Jeszcze mam pytanko odnośnie wypowiedzenia umowy w związku ze zmianą regulaminu przez Polkomtel. Ja mam umowe w Programie wymiany Aparatów i tam nic nie ma na temat regulaminu promocji a umowa odwołuje sie do regulaminy świadczenia usług tel. przez polkomtel,który właśnie ma być zmieniany. Zgodnie z ARt59 Prawa Telekomunikacyjnego mam prawo umowe rozwiązać i operatorowi nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze,więc dlaczego PLUS straszy karami. Rozwiązanie umowy jest z winy Polkomtela bo to on zmienia regulamin. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do gregoryiks 12.12.04, 23:41 Jeśli masz umowę PWA, to na pewno jest ona na kilka stron. A to jest właśnie regulamin, którego musisz przestrzegać. Jest tam, (na samym końcu, w tabelce) kara umowna, czyli kara, jaką ponosisz w chwili rozwiązania umowy. Podpisałeś to! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarząbek IWOSIA poradź co w moim przypadku zrobić najlepiej IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.11.04, 01:07 Własnie skończyły się dwa lata.Telefon mam na firme z taryfą plus 40. Czyli 20 min. free, 20 sms free i 20 min free z tyt.Plus Tobie. Czyli razem 40 min.bezpłatnych plus 20 sms. Obonament wynosi 48,80 zł. Mieszczę sie w tych 40 minutach ale gdy przekraczam to odpłatnośc za minutę jest już obecnie nie do przyjęcia. Córka czeka na moją nokie 3510 a ja zastanawiam sie co zrobić. Dam jej ten telefon ale sam musze mieć nowy i to też NOKIE. Jaki rozwiazanie w tym przypadku widzisz najkorzystniejsze ? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: IWOSIA poradź co w moim przypadku zrobić najl 29.11.04, 21:36 Po pierwsze; oferta dla każdego klienta jest inna. Jest ustalana na podstawie rachunków, które się płaciło przez 2 lata. Żeby ją sprawdzić trzeba wprowadzić do specjalnego systemu dane klienta, a wtedy wyświetla sie oferta wygenerowana przez specjalny dział w Warszawie. Na podstawie tego, co napisałeś, mogę powiedzieć tylko, że: możesz wymienić telefon, jeśli chcesz Nokię, to z tych tańszych pewnie będzie Nokia 3510i pewnie z 1,22,(w najgorszym wypadku - 23 zł), Nokia 3100 za ... 59 zł, (tak podejrzewam, ale może być równie dobrze za 1,22), Nokia 6100 za 181 zł, ( w najgorszym wypadku za 242zł). Oczywiście ceny są już z VATem. Napisałam Ci tylko orientacyjnie, bo tak, jak już wspomniałam, cena zależy od abonamentu, który miałeś, od rachunków, które płaciłeś, (bo może miales maly abonament, a placiles kolosalne rachunki) i od tego, czy terminowo płaciłeś te rachunki. Po mojemu, to będą właśnie takie ceny, ale pamiętaj, że sprawdzić to dokładnie możesz tylko w Salonie. Możesz przy okazji wymiany telefonu, (co się wiąże z przedłużeniem umowy na 2 lata), zmienić ten abonament, bo rzeczywiście nie jest on atrakcyjny. Jak będziesz w Salonie to powiedz że chcesz "Nowy 35". Masz w nim: 50 minut wymiennych na 200 smsów, 1-sek. naliczanie za darmo, nie płacisz już za identyfikację rozmówcy, (wyświetlanie n-ru rozmówcy), a za każdą minutę ponad abonament płacisz 73 gr brutto, a za sms'a 18 gr brutto. Jesli masz jeszcze jakieś wątpliwości-pisz śmiało, jeszcze spać nie idę, wręcz przeciwnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarząbek Dzięki IWOSIA.Tym którzy wątpią potwierdzam,że IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.11.04, 22:36 znasz temat. Telefon mam na firmę, a rachunki mam rzeczywiście niskie, bo mieszczę sie w tych 40 minutach które mam w abonamencie i za staż. I wyższy mi nie potrzebny. Tyle tylko,że ten staż okazuję sie działa na moją niekorzyść.Zapropowano mi Nowego Plusa 35 z telefonem ale na 3 letnia umowę, gdy tymczasem, gdybym rozwiązał umowe i podpisał nową " Worek Prezentów" to umowa byłaby 2 letnia. Tak oto Plus nagradza długoletnich klientów abonamentowych. Zadzwoniłem do BOKu i gostek wspomniał o Max Proficie 30,mówi że sprawdzi i oddzwoni do mnie. Ta oferta by mi odpowiadała, tyle tylko,że dzis byłem w salonie Plusa i twoja kolezanka po fachu kuknęła w moje konto i stwierdziła, że nie proponują mi Max Profita.A przecież mam Umowę na firme. Przestaje mi sie podobac Plus, bo źle traktuje długoletnich klientów. Przedstawiciel Idei proponuje mi identyczne warunki jak Max Profit z wymianą aparatu i nie stawia żadnych warunków. Byłem dziś u dilera Plusa u którego dwa lata temu wymieniałem aparat i umieścili w systemie interwencje w mojej sprawie. Myslisz że coś to da? Nie chciałbym zmieniać sieci ani numeru ale nie za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: Dzięki IWOSIA.Tym którzy wątpią potwierdzam,ż 30.11.04, 23:07 My też wysyłamy tego typu interwencje bardzo często. Klient może zmienić abonament/taryfę przy wymianie telefonu na którąś z tych nowych dopiero od ok. 2 tygodni, więc może dlatego jeszcze nie ma w Twojej ofercie Max Profit. Jeśli masz tel. na firmę, to powinieneś dostać szansę zmiany. A takie interwencje w 90% kończą się sukcesem. Co do tego, co zaproponowała Ci Idea...zawsze klient przechodzący z innej sieci, dostaje korzystniejsze warunki, to chyba logiczne. Jeśli nie odpowiada ci umowa na 3 lata, co jest oczywiście zrozumiałe, rozwiąż ją i podpisz od nowa na "Worek" lub tym bardziej na "Max Profit". Niestety w każdej sieci tak jest, że stały, długoletni klient jest gorzej traktowany, niż nowy, który może zasilić konto Danemu operatorowi. To jak z nowym partnerem. Będziesz bardziej się starał i zabiegał o względy kobiety, która Ci się podoba i masz okazję ją zdobyć, niż o taką, z którą już jesteś 2-3 lata, prawda???? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Traktowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:38 > Niestety w każdej sieci tak jest, że stały, długoletni klient jest gorzej > traktowany, niż nowy, który może zasilić konto Danemu operatorowi. Moj kazdy klient jest traktowany tak samo.Stary czy nowy,to tak samo. Ale nie o tym mialo byc Mam jakis abonament - nie wiem dokladnie jaki - ale taki za 65 netto byl.Teraz po obnizce z tytulu stazu mam 20% znizki i place 52 zlocisze Mam tam 50 min w abonamencie i 30 z tytlulu stazu,no i 50 sms-ow za friko. Czy warto mi wogole brac cos innego - tzn abonament ?? Jak tak mniej wiecej patrzylem to chyba raczej nie Mozna to gdzies w sieci sprawdzic?? Na drugim numerze jakis za 25 (10 min w abonamencie i 10 sms-ow) i CLIP za 5 zlociszy.No i 5 minut za wiernosc. Jestem otwarty na wszystkie propozycje zeby tylko placic taniej Aha Telefony na firme Doradzisz cus?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: Traktowanie klienta 05.12.04, 18:33 Traktowanie klientów, którzy sa w salonie, z którymi się rozmawia, albo osobicie albo przez telefon, to jedna sprawa, a druga, to traktowanie klientów jako ogółu przez Plusa,-jako firmy- (a nie poszczególnych przedstawicieli) Ale nie o tym miało być. Abonament możesz zmienić, gdy będziesz przedłużał umowę, przy wymianie telefonu. Proponuję taryfę Nowy Plus 55 (67 zł brutto) - 90 min/360 smsów. Masz jednosekundówkę za darmo i rozmowy za 73 gr z VAT. Ten drugi możesz zmienić jak najszybciej na Nowy Plus 25 (30 zł brutto)= 25 minut/100 smsów. Musisz się jednak dowiedzieć w salonie, czy z takiej oferty możesz skorzystać, bo oferty są generowane indywidualnie, po wprowadzeniu danych do systemu, (pesel i nr tel.) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Traktowanie klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:27 Dzieki za odpowiedz Taka sprawa jeszcze. Musze zrobic cejse. Czy w czasie tej cesji mozna zmienic abonament?? Czy ta taryfa Nowy Plus jest dostepna rowniez dla firm?? Na stronie Plusa jest ona jako dla klientow indywidualnych.I nie wiem czy na firmowy telefon tez moze byc. Tak wogole to dla klientow indywidualnych oferta jest korzystniejsza niz dla firm :( Placi sie cos za zmiane abonamentu?? Co do PWA to nie wiem dokladnie czy sie "zalapie" na marzec,jak minie 2 lata.Czy nie bede musial czekac do 3 lat To chyba na tyle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do Adama 12.12.04, 23:37 "Musze zrobic cejse. Czy w czasie tej cesji mozna zmienic abonament??" To zależy od warunków promocji, w której jest telefon; promcja może zastrzegać zmianę taryfy, w pewnych sytuacjach. Sprawdż wiec najpierw i dowiedz się, na jaka - w razie czego - możesz zmienić. "Czy ta taryfa Nowy Plus jest dostepna rowniez dla firm??" Biorąc nową aktywację, z tej promocji może skorzystać kazdy, natomiast mając już telefon, nie każdy może sobie zmienic taryfę nas Nowy Plus. Tylko ten, kto wymienia telefon. "Tak wogole to dla klientow indywidualnych oferta jest korzystniejsza niz dla firm?" Korzystniejsza dla firm, bo można sobie w koszty wrzucić, hehe. Dla firm są tańsze telefony, poza tym, potem, gdy masz juz telefon parę lat, zajmują sie Tobą lepiej niz klientami indywidualnymi. "Placi sie cos za zmiane abonamentu??" Za zmianę na mniejszy abonament płacimy 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Basia Re: pracownik Plus GSM IP: *.ae.poznan.pl 29.11.04, 11:20 Witaj Iwosia! Dobrą robotę tu odwalasz! :) Ja mam sówj telefon przeszło 5 lat. Teraz skończyła mi się umowa roczna (miałam ofertę na 100 SMSów co miesiąc za darmo) i chciałabym wymienić aparat. Myslę o nokii 3100 albo siemensie c65 (który lepszy?). Mam taryfę czasami 150, z dodatkiem 30 minut z PlusTobie. Co daje mi 180 minut za darmo, ale tylko po godzinach szczytu. Myślałam o zmniejszeniu taryfy, ale z tego co widzę niewiele zyskuję - minut o wiele mniej, a abonament niewiele niższy. Czy jest może jakaś promocja o której nie wiem, a która będzie dla mnie atrakcyjna? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do Basi 29.11.04, 21:55 Jeśli chodzi o wymianę telefonu - jet ona możliwa na 100%w Twoim przypadku i podejrzewam ,że Nokia 3100 będzie kosztowała 1,22, (z tym, że oferta jest układana przez system, a sprawdzisz ją dokladnie tylko salonie. Ja wnioskuję tylko z tego, co napisałaś i na podst. doświadczenia). Jeśli chodzi o taryfę - zawsze gdy zmniejszasz abonament masz mniej darmowych minut, ale sądzę, że mogłabyś wybrać abonament Nowy Plus 95. Masz w nim 160 minut wumiennych na 640 sms'ów. Niestety nie ma już tutaj Plus Tobie, za to jest jednosekundowe naliczenie za darmo, niewykorzystane minuty przechodzą na kolejne miesiące, darmowe minuty i smsy są do wykorzystania 24h/dobę i nie płaicsz już za identyfikację rozmówcy. Minuta koszytuje 73 gr brutto, a sms 18 gr brutto. Ewentualnie - 67 zł brutto abonament i: 90 darmowych minut wymiennych na 360 smsó'w, stawki za połączenia i smsy takie same, jak wyżej. Czym prędzej zmień taryfę, ta co masz jest cokolwiek syfiasta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Basia Re: do Basi IP: *.ae.poznan.pl 30.11.04, 08:24 Iwosia dziękuję za odpowiedź! :) Co to za nowe taryfy o których piszesz? Nowy Plus 95 albo ta za 67zł brutto ? Nie mogę tego znaleźć na stronie Plusa, a chciałabym sobie porównać :) Dzięki bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: do Basi 30.11.04, 20:26 Jeśli chcesz sobie to porównać, szukaj promocji "Worek prezentów", oba te abonamenty, które są w Twoim pytaniu, są z właśnie w tej promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Basia Re: do Basi IP: *.ae.poznan.pl 01.12.04, 14:27 Mam wrażenie, że "Worek prezentów" to promocja dla nowych abonentów. Dobre mam wrażenie? Ja chciałabym zachować swój stary numer. Co wtedy mogłabyś mi zaproponować? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: do Basi 01.12.04, 22:57 "Worek prezentów" to promocja dla nowych klientów, ale też dla tych, którym kończy się 2-letnia umowa; można wymienić telefon na nowy i przy okazji zmienić taryfę właśnie na te z promocji "Worek..." Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Basia Re: do Basi IP: *.ae.poznan.pl 02.12.04, 13:54 Iwosia! Jesteś wielka! Bardzo Ci dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Basia Re: do Basi IP: *.ae.poznan.pl 02.12.04, 17:15 Mam jeszcze jedno pytanie. Gdzies mi się ostatnio obiło o uszy, że po podpisaniu umowy na następne dwa lata nie będę mogła w ich trakcie zmienić taryfy. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: do Basi 02.12.04, 22:53 Taryfy nie można zmienić rok po wymianie telefonu, potem można. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millutki prośba do iwosi 29.11.04, 13:13 proszę doradź mi: aktualnie dzwoniąc z linii stacjonarnych na gsm płacę 709 PLN netto/1 miesiąc koszt minuty połączenia to 0,81PLN netto;naliczanie 30s/ czas połaczeń to 13h16m12s. jaki zaproponowałabyś mi abonament i jaką promocję gdybym chciał nabyć samą aktywację[bez telefonu] ??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do millutkiego 29.11.04, 22:07 Mój Drogi - jeśli zależy ci na samej usłudze, (bardo dobry wybór),bez telefonu, to myślę, że jest dla Ciebie jakaś szansa żebyś płacił mnie i miał wiecej: proszę bardzo: Abonament 79 zł, w tym - 120 minut do sieci stacjonarnych, jeśli to wykorzystasz, płacisz za każdą min. 73 gr. brutto. Czyli: jeśli chcesz mieć powiedzmy 13 godz. rozmowy w miesiącu, to zapłacisz: 79 zł abonament, w którym już masz 120 min. (czyli 2 godziny) + 481 zł za 660 min., (czyli 11 godzin)= razem: 559 zł oczywiście już z VAT-em. Czyli 150 zł mniej, niż płacisz teraz. A umowa tylko na 1 rok. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: new user simplus Re: pracownik Plus GSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:13 Jaki maksymalny okres czasu mam na ukaktywnienie nowej karty simplus ? Czy jest wogole jakis? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do new usera 30.11.04, 20:29 Nie ma takiego czasu. Jesli karta jest nie włożona do telefonu, leży sobie powiedzmy w szufladzie, to tak jakby leżała jeszcze w Salonie. Możesz ją aktywować kiedy chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukas pytanie o nowe abonamenty IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 30.11.04, 21:20 jak jest z tymi nowymi abonamentami w koncu czy te darmowe minuty sa po 18 tylko czy normalnie przez cały dzien Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: pytanie o nowe abonamenty 30.11.04, 21:43 Minuty są do wykorzystania przez całą dobę, do wszystkich sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gff Re: pracownik Plus GSM IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 30.11.04, 21:23 jaki tel opłaca sie lepiej wziasc w plusie Sony Ericsson T610 czy siemens c65 Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: pracownik Plus GSM 30.11.04, 21:41 To wszystko uzależnione jest, jaki abonament masz zamiar wziąć, bo cena każdego telefonu jest tym niższa, im wyższy jest abonament. S-E T610 jest droższy niż S C65, przynajmniej w niższych abonamentach, ale na pewno jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: charlie_x Re: pracownik Plus GSM IP: *.tvgawex.pl 30.11.04, 22:55 ..witam..8)Mam jedno male pytanko, czy istnieje / lub zostanie wprowadzony/ taki plan taryfowy w okolicach 30pln i jednocześnie z minutą poniżej złotówki w szczycie?Obecnie do lutego mam jeszcze 'czasami10'dorzucono mi w lipcu 5 darmowych minut extra i dziś w rachunku przyszła oferta dodatkowych kilunastu minut..tyle tylko,że musialbym mieć dalej te nieszczęsne 2.2 pln w szczycie.pozdrawiam..8) Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia do charliego_x 30.11.04, 23:14 Nie podpisuj żadnej umowy, na kontynuację "Czasami 10", broń boże!! Jak skończy Ci się umowa, zmień sobie np. model telefonu, a przy okazji zmień taryfę na np. "Nowy Plus 25" ( 25 min lub 100 smów ) abonement - 30 PLN brutto, minuta 73 grosze brutto przez całą dobę, sms 18 groszy brutto - i to do wszystkich sieci!! Jednosekundówka za darmo, identyfikacja rozmówcy za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: charlie_x Re: do charliego_x IP: *.tvgawex.pl 01.12.04, 10:58 ..serdecznie dziękuję za informację.. miłego dnia..8) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwona Re: pracownik Plus GSM IP: *.stock9.one.pl 30.11.04, 22:13 Mam pytanko...zakupilam K 700i.Jestem bardzo zadowolona za wyjatkiem tego, że telefon ma wade oprogramowania:( Oddałam do serwisu i w wgranym oprog tez to samo. Oprócz tego telefon po naprawie serwisowej strasznie sie zawiesz, cos jest nie tak...Czy w takij sytuacji przysługuje mi wymiana aparatu na nowy??? Dodam, ze ten aparat z abonamentem w plusie mam od 4 dni roboczych. Czy to prawda, ze w ciagu 10 dni mogę żądac wymiany?Pozdrawiam serdeczni... Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia K700i 30.11.04, 22:19 Telefon wymienią Ci na nowy po 3 naprawach. Wysyłaj telefon ile razy się da do serwisu, to po 3 razie wymienią Ci na nowy, (o ile wada w telefonie jest taka sama). A w Salonie mogą Ci wymienić na nowy egzemplarz do 72 godz. po kupnie. Jeśli nic nie pomoże - pisz reklamację, Dział Reklamacji ZAZWYCZAJ (nie zawsze!) staje po stronie klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwona Re: K700i IP: *.stock9.one.pl 30.11.04, 22:22 Serdecznie Ci dziekuję i cieplutko pozdrawiam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
szymekp86 Czy moge jakoś ulepszyć T610 30.11.04, 23:55 czy moge wgrać do telefonu nowszy soft? Jak tak to czy to moge zrobić za darmo, lub ile to mnie będzie kosztowało? Czy moge w jaki kolwiek sposób podkręcić mojego SE T610 np. Powiększyć pamięć, przyśpieszyć (wymienić procka na nowszy:-) i czy moge to zrobić przez wgrywanie jakiś programów z internetu ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwosia Re: Czy moge jakoś ulepszyć T610 01.12.04, 00:00 Poszukaj w necie stron z softami do T610, niektóre mozna ściągnąć,ale musisz mieć kabel łączący tel. z kompem. Jeśli telefon jest na gwarancji, możesz zanieść go do Salonu i powinni Ci go wysłać do serwisu. W serwisie wgrają ci za friko nowy soft.