Dodaj do ulubionych

Foldery nie dają się wyczyścić.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:58
(Win Me i Win 98), na jednym i na drugim występuje coś czego nie rozumiem.
Program do czyszczenia pokazuje zawartość ok. 1MB na folderze Temp Internet i
ok. 1,2MB w Koszu. Po otwarciu tych folderów nic tam nie ma.
Po sprawdzeniu we właściwościach tych folderów okazuje się że rzeczywiście są
tam jakieś pliki których normalnie nie widać
(zaznaczyłem pokaż pliki ukryte) i w żaden sposób nie można ich usunąć. Co
może być tego przyczyną - jak je usunąć.
Obserwuj wątek
    • gray Re: Foldery nie dają się wyczyścić. 14.02.05, 08:00

internet explorer -> narzędzia -> opcje internetowe -> usuń pliki.
      • Gość: mac CCleaner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:15
        zainstaluj sobie przy pomocy jednego klikniecia wyczyscisz wszystko

www.ccleaner.com/img/screen_gen_01b.gif
        www.ccleaner.com/ccdownload.php
        Darmowe narzędzie do optymalizacji systemu operacyjnego, które usuwa
        niepotrzebne i tymczasowe pliki z komputera. Dzięki niemu system Windows działa
        szybciej, efektywniej, a na dysku twardym pozostaje więcej wolnego miejsca.

Program jest bardzo szybki w działaniu, oraz umożliwia usuwanie Internet
        Explorer Cache, Historii, Cookies, Index.dat, ostatnio otwierane adresy URL.
        Dzięki niemu pozbędziemy się plików z kosza, katalogów plików tymczasowych oraz
        plików tymczasowych innych aplikacji (Media Player, eMule, Kazaa, Google
        Toolbar, Netscape, Office XP, Nero, Adobe Acrobat, WinRAR, WinAce i wiele innych).

Dzięki skanerowi rejestru możemy być pewni, że stare lub nieużywane wpisy nie
        będą spowalniały systemu, a polska wersja językowa sprawia, że wyjątkowo łatwo
        jest posługiwać się tym narzędziem
        • m.gregor Re: CCleaner 14.02.05, 10:50
          Ale jak po czyszczeniu nie wstanie Ci system albo programy nie beda chcialy
          dzialac to sie nie zdziw...
          • Gość: mac Autentycznie zdziwiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:12
            uzywam tego od ponad 3 miesieci i wszystko mi dziala
          • benicho Re: CCleaner 19.02.05, 20:57
            kolejny przejaw geniuszu Microsoftu... te pliki mają wirtualny atrybut H i nic
            się nie da zrobić... chyba że "c:\>format c: - i naciskasz ENTER" hehehe
            Nara
      • Gość: Magda Re: Foldery nie dają się wyczyścić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 12:16
        Czyściłam to wieloma programami i we właściwościach tych folderów nadal
        pokazuje że znajduje się tam ok. 1MB smieci.
        Mam prośbę kliknijcie na te foldery u siebie i wybierzcie właściwości (może
        tylko u mnie jest taki dziwoląg.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Magda Re: Foldery nie dają się wyczyścić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 18:54
          Proszę sprawdźcie czy w Waszych folderach jest pusto.
          • Gość: swissman Re: Foldery nie dają się wyczyścić. IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 15.02.05, 08:50
            taka afera o jeden megabajt?

a ile masz jeszcze gigabajtow wolnych na dysku ze tak ci to przeszkadza???
            • Gość: Magda Re: Foldery nie dają się wyczyścić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:10
              Swissman - to żadna afera chodzi mi poprostu o zrozumienie dlaczego są jakieś
              pliki których nie widać i których nie można usunąć.
        • Gość: taboret Re: Foldery nie dają się wyczyścić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:40
          jakimi ?
          • Gość: L Re: Foldery nie dają się wyczyścić. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.05, 13:45
            W folder option sprawdz pod view czy Hide protected operating system files
            jest odhaczony czy nie.To raz.Dwa ,idz pod ten adres fosi.cdkbreeze.com/
            i sciag WindowWasher 5.5 ,to najlepszy tego typu program.Zaznacz by czyscil
            rowniez files .dat w tych directories ktore Cie interesuja.Te files sa usuwana
            po restart jako ze system z nich caly czas korzysta.
            • Gość: Magda Re: Foldery nie dają się wyczyścić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:22
              Niestety ten program nic nie zmienił. w/w foldery są wizualnie puste lecz
              właściwości dalej wskazują ich zawartość. Jeszcze raz podkreślam że nie chodzi
              mi o zajęte miejsce lecz o sam fakt, cały czas myślę że od tego jest to forum i
              kogoś też to zainteresuje.
              • Gość: L Re: Foldery nie dają się wyczyścić. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.05, 21:06
                command prompt c:\chkdsk /f
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka