Dodaj do ulubionych

nie działa mi Java pomocy !!!!!!!!!!!!!

IP: *.telkab.pl / 10.0.4.* 04.06.02, 20:11
no chyba tak bo przy klikaniu na obiekty na stronie typu javascript: open(coś
tam coś tam) nic nie robi, także wszystkie przyciski oparte na javascript, no
poprostu klapa, linki inne działają tylko to nie, błagam o pomoc (IE 6.0)
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Re: nie działa mi Java pomocy !!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.06.02, 20:29
      Masz szczescie bo ja mialem identyczny problem i nikt mi nie mogl pomoc. I co
      sie okazalo, ze mialem trojana!!! Tez w cos kliknalem i sie zainstalowal i za
      kazdym uruchomieniem kompa blokowal jave a wiec przeinstalowanie pomagalo
      dopuki nie zrestartowalem kompa i tyle. A teraz "lekarstwo":) Mam nadzieje, ze
      i w twoim przypadku poskutkuje. Wejdz na strone MksVir'a - mks.com.pl i
      wybierz skaner on-line. Po zaladowaniu bazy zacznie sprawdzac ci dysk, a gdy
      znajdzie usun to cholerstwo. Po tym zabiegu prawdopodobnie bedziesz musial
      ponownie przeinstalowac przegladarke. Jeszcze jedno - jest jeszcze wpis po nim
      w rejestrze wiec uruchom regedit.exe i daj szukaj w rejestrze nazwy plikow,
      ktore znalazl skaner on-line. Usun wpisy i powinno byc OK:)
      Powodzenia.
      • Gość: Filip Re: nie działa mi Java pomocy !!!!!!!!!!!!! IP: *.telkab.pl / 10.0.4.* 06.06.02, 01:11
        Niestety skaner u mnie nic nie znajduje a innych programów też próbowałem,
        pamiętasz może nazwę tego trojana ? może został mi w rejestrze i skaner go nie
        znajduje, nie wiem już sam ....

pzdr

Gość portalu: Grzegorz napisał(a):

> Masz szczescie bo ja mialem identyczny problem i nikt mi nie mogl pomoc. I co
        > sie okazalo, ze mialem trojana!!! Tez w cos kliknalem i sie zainstalowal i za
        > kazdym uruchomieniem kompa blokowal jave a wiec przeinstalowanie pomagalo
        > dopuki nie zrestartowalem kompa i tyle. A teraz "lekarstwo":) Mam nadzieje, ze
        > i w twoim przypadku poskutkuje. Wejdz na strone MksVir'a - <a href="mks.
        > com.pl"target="_blank">mks.com.pl</a> i
        > wybierz skaner on-line. Po zaladowaniu bazy zacznie sprawdzac ci dysk, a gdy
        > znajdzie usun to cholerstwo. Po tym zabiegu prawdopodobnie bedziesz musial
        > ponownie przeinstalowac przegladarke. Jeszcze jedno - jest jeszcze wpis po nim
        > w rejestrze wiec uruchom regedit.exe i daj szukaj w rejestrze nazwy plikow,
        > ktore znalazl skaner on-line. Usun wpisy i powinno byc OK:)
        > Powodzenia.

• Gość: R@fal Re: nie działa mi Java pomocy !!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 06.06.02, 10:01
          Gość portalu: Filip napisał(a):

> Niestety skaner u mnie nic nie znajduje a innych programów też próbowałem,
          > pamiętasz może nazwę tego trojana ? może został mi w rejestrze i skaner go nie
          > znajduje, nie wiem już sam ....

a zainstalowales jeszcze raz java virtual machine???
          • Gość: Filip Re: nie działa mi Java pomocy !!!!!!!!!!!!! IP: *.ibles.waw.pl 06.06.02, 10:44
            przyznam się szczerze że nie wiem, uruchomiłem instalatora i chyba zabardzo nie
            zastanawiałem się nad tym klikajac na next, next ... install, a w którym
            miejscu trzeba to zaznaczyć ?
            • Gość: Grzegorz Re: nie działa mi Java pomocy !!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 11:06
              Skoro Ci nie znalazl to na pewno go nie masz a podawanie nazw plikow (2) mija
              sie z celem, poza tym juz ich nie pamietam:(

pozdr.
              • Gość: Filip Re: nie działa mi Java pomocy !!!!!!!!!!!!! IP: *.telkab.pl / 10.0.4.* 06.06.02, 17:22
                Kiedyś tak miałem że wiedziałem że dostałem mejlem wirusa to był ten jeden z
                tych nieszkodliwych, które chcą sie uruchomić jak się klika na wiadomość
                postanowiłem wtedy sprawdzić właśnie mks-a i okazało się że go nie znalazł
                dopiero jak zapisałem ten plik na dysku to mu się udało, a swoją drogą taki
                skaner może nic nie znaleźć skoro używam przęglądarki która jest (jeżeli jest )
                zainfekowana tym świnstwem,

ma ktoś inne propozycje ?
            • Gość: R@fal Re: nie działa mi Java pomocy !!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 06.06.02, 17:56
              Gość portalu: Filip napisał(a):

> przyznam się szczerze że nie wiem, uruchomiłem instalatora i chyba zabardzo nie
              >
              > zastanawiałem się nad tym klikajac na next, next ... install, a w którym
              > miejscu trzeba to zaznaczyć ?

Nie nie nie to nie tak ;) napewno nie bylo tego przy instalacji IE.
              w IE6.0 kochany microsoft wycofal sie z domyslnego wspierania javy... dlatego
              proponuje znalezc gdzies w necie JVM i zainstalowac raz jeszcze, a dopiero jak to
              nie pomoze to dopatrywac sie jakis teorii spiskowych.
              Wydaje mi sie ze powinno i tak dzialac skoro nainstalowales nowego IE na starego
              (osobiscie uwazam ze to byl glupi pomysl IE 5.5 jest zancznie mnie zabugowany niz
              v.6.0), ale moze sie myle i trzeba przeinstalowac JVM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka