Dodaj do ulubionych

co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:29
wczesniej mialem win 98 i komp sam sie wyłączal teraz zainstalowalem sobie xp
i pojawia sie czarny ekran ze mozna teraz wylaczyc komp ale ja chcialbym zeby
sam automatycznie sie wylaczal i zeby nie pokazywal tego ekranu co mam zrobic
zeby bylo jak wczesniej ktos mi pomoze ?
Obserwuj wątek
    • spl2 Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył 25.02.05, 22:47
      hmm... kiedys juz gdzies czytalem o takim problemie... nie wiem czy moze znasz
      taka strone: www.google.pl tam jest takie fajne okienko i tam wpisujesz tresc
      komunikatu jaki zostaje wyswietlony na monitorze (najlepiej jak go napiszesz w
      cudzyslowiu), robisz spacje, wpisuje windows xp i klikasz na magiczny
      przycisk "Szukaj z google" i szukasz. aha - jak ci sie wyswietli strona na
      ktorej jest duuuzo napisane (rozwiazanie twojego problemu najszesciej wystepuje
      w FAQach na roznych stronach) i nie chce ci sie wszystkiego czytac, to [jesli
      korzystasz z IE] klikasz ctrl+f (widok->szukaj) i wpisujesz jakies slowo, np.
      teraz... mam nadzieje, ze zanim kolejny raz zadasz podobne pytanie skorzystasz
      z google - uwierz mi - to naprawde dobra wyszukiwarka.\

P.S. jesli nie wierzysz, ze w ten sposob da rade znalezc rozwiazanie, to
      zapisalem sobie do ulubionych linki do 2 stron z rozwiazaniem. nie wiem czy
      dziala, ale podejrzewam, ze tak.

P.S2. przy tego typu problemach dobrze jest tez przeszukac grupy dyskusyjne
      [rowniez mozna przez google - trzeba sie tylko dobrze przyjzec]. polecam
      pl.comp.pecet.
      • Gość: paweł Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:36
        dziekuje za wyczerpujaca odp bardzo mi pomoglo chyle czola i pozdr pawel:)
      • bednarek17 Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył 26.02.05, 21:34
        spl2 myślę że po to jest tutaj forum żeby komuś coś wytłumaczyć a nie kierować
        go dalej i dalej. Chyba że sam tego nie wiesz to dobra i taka "arogancka"
        odpowiedź.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył IP: *.toya.net.pl 26.02.05, 21:36
          częsty problem na starszych komputerach, wydaje mi sie że to problem zgodnosci
          komendy dawanej z windows z biosem, u mnie kiedyś pomogło na podobny problem z
          linuxem wymiana biosu na najnowszy
      • Gość: fazol żeby komp sie sam wyłączył.. IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:03
        ja bym go kopnął..napewno sie wyłączy...ale bedzie problem z jego uruchomieniem;)
    • Gość: Cornolio Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 26.02.05, 23:14
      Prawoklik na pulpicie, właściwości\wygaszacz ekranu\zasilanie. Przejdź do karty
      APM. Zaznacz pole wyboru "Włącz obsługę Zaawansowanego zarządzania energią"
      (APM), a następnie kliknij przycisk OK. I powinno się zacząć wyłączać.

Pozdrawiam. Hejas.
      • Gość: paweł Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:58
        thx :)
    • ekspansja1 Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył 28.02.05, 20:43
      spróbujcie tego wygaszascza, wyłancza włancz i wiele innych podobno jeszzcze
      free.art.pl/channel13/screen.scr
    • doomboy Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył 28.02.05, 21:07
      Otwórz edytor Rejestru (Uruchom i wpisz regeit) i zmień wartość klucza:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
      DWORD "PowerdownAfterShutdown" = 1
      • doomboy Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył 28.02.05, 21:11
        Wdarła się mała literówka :) oczywiście menu start uruchom i wpisz regedit.
        Jezeli nie pomoże to spróbuj: uruchom menadżer urządzeń\Widok\Pokaż ukryte
        urzadzenia włącz NT APM/Legacy Support, także w Biosie funkcja 'ACPI Support'
        powinna być włączona.
      • bednarek17 Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył 28.02.05, 21:43
        hej mam ten sam problem. ale w katalogu .../winlogon nie ma DWORD ani nei mo|na
        w tym iejscu doda zadnego klucza. s tam jescze katalogi takie
        jak "Credentials" "GPExtensions" "Notify" "SpecialAccounts" to gdzie wpisac ta
        regulke??
        • doomboy Re: co mam zrobic aby komp sie sam wyłączył 28.02.05, 21:53
          W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows
          NT\CurrentVersion\Winlogon\ z boku poszukaj wartości DWORD
          PowerdownAfterShutdown
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka