Gość: dominik666 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.05, 10:06 szukam boot`owalnej dystrybucji linux`a - playera DVD jest coś takiego ?? wiem że jest movix ale nie jestem pewien czy odtwarza on format dvd ?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: linux boot cd DVD 03.03.05, 11:46 Domyślny movie nie odtwarza płyt DVD (przez tych skur...li z MPAA, który opłacili przegłosowanie DMCA). My na szczęście żyjemy w Europie i możemy to naprawić. Należy ściągnąć bibliotekę libdvdcss, wrzucić bibliotekę zlinkowaną jako dynamiczna, do odpowiedniego katalogu. A wtedy odtwarzacz zajmie się rozkodowaniem płyty dvd. Operację tą bardzo łatwo jest przeprowadzić pod GNU/Linuksem, ale nigdy nie wypaliłem płyty pod windowsem więc nie wiem jak to tam zrobić. Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: linux boot cd DVD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.05, 12:54 heheh a ja znalazłem już coś lepszego panowie ;) geexbox.org/en/screenshot.html tylko nie mam na razie możliwości sprawdzić czy odtwarza zakodowane DVD (nie mam żadnej płyty :P) jest na Mplayerze - w którego info wyczytałem: Supported Input Formats (S)VCD (Super Video CD) CDRwin's .bin image file DVD, including encrypted DVD MPEG-1/2 (ES/PS/PES/VOB) RIFF AVI file format ASF/WMV/WMA format QT/MOV/MP4 format RealAudio/RealVideo format Ogg/OGM files VIVO format FLI format NuppelVideo format yuv4mpeg format FILM (.cpk) format RoQ format PVA format Matroska NSV - Nullsoft Streaming Video streaming via http, RTP, RTSP, mms, mmst, mpst, sdp TV obsługa jest tak prosta jak w stacjonarnym DVD - jeśli ktoś ma troche czasu i płyty (orginalne:) dvd to prosze o test czy chodzi bezproblemowo ;) geexbox.org/en/downloads.html (tylko 6 MB !! ) ja wypaliłem na CD-RW - odtwarza wszystko - no oczywiście poza encrypted dvd - nie mam nośnika żeby sprawdzic,ale z dokumentacji Mplayer wynika że odtwarza... Link Zgłoś