Gość: freaknet IP: *.indisoft.com / 192.168.100.* 12.06.02, 10:25 jak skonfigurowac linuxa zeby miec dostep do Internetu? No wlasnie mam taki problem ze nie wiem jak to zrobic.Mam Suse 7.2 Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: nix Re: Jak skonfigurowac linuxa zeby miec dostep do Inter IP: *.icm.edu.pl / *.plock.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 10:45 Link Zgłoś
Gość: kell Re: Jak skonfigurowac linuxa zeby miec dostep do I IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.06.02, 20:19 a moze napisalbys jak sie chcesz laczyc do sieci?? przez modem to rozejrzyj sie za gppp albo kppp (pierwszy pod gnome, drugi pod kde). jak nie korzystarz z xwindow to rozejrzyj sie za jakims how-to, tam jest wszystko prosto opisane. na pewno masz je dolaczone do plytki z suse Link Zgłoś
Gość: Mariusz zmień linuxa Na Caldera Openlinux 3.1 IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 15.06.02, 09:39 Caldera łatwo się ją konfiguruje z internetem podobne okienka jak W windowsXP podobnie się wpisuje dane Z calderą jest tylko jedna zasada Instaluj tylko ~~Recomendet nigdy całej Caldery~bo będzie za wolna A Co do tego Sue możma W KDE poszukać panel sterowania czy centrum sterowania i tam sprawdzić protokoły Wiadomo że trzeba być ROOT-em ja Samemu rozbiłem linuxa bez pomocy niczyjej fakt zamało na niego poświęciłem jescze czasu czasu ja już walczyłem z Red hatem internetu nie mogłem wpisać W mandrake internetu nie mogłem wpisać a W CAldera open linux od razu internecik działał Link Zgłoś
Gość: kell Re: zmień linuxa Na Caldera Openlinux 3.1 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.06.02, 09:45 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Caldera łatwo się ją konfiguruje z internetem podobne okienka jak W windowsXP rany.. czy jak nie bedziesz potrafil odpalic danego modelu samochodu to tez zaraz polecisz komus inny? to nie ma najmniejszego znaczenia jaki linux, na kazdym mozna zrobic dana rzeczy na wiele sposobow. red hat/debian/suse itd.. do laczenia sie z netem przez modem sa programy w stylu gppp/kppp itd, ktore konfiguruje sie identycznie jak windziany dial-up networking. linuxa nie uzywa sie raczej dlatego, by miec "okienka jak w windows" (co dla wielu jest tylko wada) tylko by miec lepszy/wydajniejszy/bezpieczniejszy/wygodniejszy system operacyjny Link Zgłoś