Dodaj do ulubionych

suppppeeerrrr!!!komputer

IP: *.dyn.optonline.net 23.06.02, 19:22
dostalam wkoncu w sobote moj nowy komputer,ktory zamowilam,oto jego dane,jest
poprostu super!!!

Processor: Intel® Pentium® 4 Processor 2.533GHz with 512K L2 Advanced
Transfer Cache and 533MHz Front Side Bus

Memory: 512MB RDRAM® PC800 expandable to 2GB (2048MB)

Hard Drive: 120GB UATA100 7200RPM Hard Drive

Floppy Drive: 3.5" 1.44MB diskette drive

CD-ROM: DVD-RAM/DVD-R Drive and 40x/12x/48x Recordable ReWriteable CDRW
(Windows® XP ONLY)

Certification: Energy Star Compliant

Operating System: Microsoft® Windows® XP Home Edition

Application Software: Microsoft® Office XP Small Business

AntiVirus Software: Norton AntiVirus 90 day Introductory Offer

Monitor: 18" LCD Flat Panel Display Analog/Digital (18.1" viewable)

Video: 128MB NVIDIA™ GeForce4 Ti-4600G with TV Out and DVI Graphics
Accelerator (Windows® XP ONLY)

Keyboard: Multi-function Keyboard

Mouse: Logitech USB Optical Wheel Mouse and Gateway mouse pad

Sound System: SoundBlaster Audigy Audio w/ IEEE 1394 (FireWire)

Speakers: Boston Acoustics BA7800 5-piece Subwoofer/Satellite Speaker System
(only available with SoundBlaster)

Case: NEW Gateway Tower Case

Expansion Slots: 5 PCI and 1 AGP

External ports: (6) USB (2 in front and 2 in back are version 2.0, 2 more in
back are version 1.1) Parallel, Serial and (2) PS/2

Controller: Integrated Ultra ATA Controller

Modem: 56K PCI Voice Modem

Network Adapter: 10/100 Ethernet Adapter

Internet Service Provider: One year America Online® Internet Access (New
members only) OR 6-Months of MSN Internet Access (New members only)

Limited Warranty Program: 1 Year Limited Parts / Labor / Support

Promotion Software: The Sims™ (Limited Time ONLY - a $49 value)

Standard Your:)Ware 2.0 Solution Package: Movie Creator Plus (Limited Time
ONLY)

Obserwuj wątek
    • Gość: me Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.98.252.64.snet.net 23.06.02, 20:16
      no faktycznie-zwlaszcza ten 56K modem..
      za rok(2) do upgrade
      • Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 23.06.02, 22:30
        tak sie sklada ze mam cable modem!!!
        • Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 23.06.02, 23:04
          What is a cable modem?

Traditional dial-up modems provide online access through the public telephone
          network at up to 56,000 bits per second (kbps). A cable modem, on the other
          hand, provides high-speed Internet access through a cable television network at
          more than 1 million bits per second (mbps). Cable modems are typically external
          devices placed next to your computer.

• Gość: kell Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.06.02, 23:11
            jak to wszystko brzmi pieknie w teorii... a w praktyce
            wiekszosc providerow ustawia sztywno upload na
            128-256kbps, download na 640k-2mbps i do tego dokladaja
            limity na ilosc sciaganych GB.. jak jeszcze nie masz
            teraz, to tylko kwestia czasu.. :(((
            • Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 23.06.02, 23:39
              nie wiem gdzie mieszkasz...ale u mnie takich problemow nie ma.pozdr.
              • Gość: kell Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.06.02, 00:10
                ignorancja to zla rzecz:) wypada poczytac co sie dzieje
                na swiecie:) bandwidth caps sa rzecza nieunikniona w
                usa.. predzej czy pozniej sie zalapiesz na to
        • Gość: ktos Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.pl 23.06.02, 23:08
          Gość portalu: atena napisał(a):

> tak sie sklada ze mam cable modem!!!

To po co Ci jeszcze "Modem: 56K PCI Voice Modem"?
          • Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 23.06.02, 23:21
            to jest jak kupujesz komputer w standardzie ,a jesli chcesz to mozna miec cable
            modem.oczywiscie wszyscy wola cable modem bo o wiele szybciej lub DSL,ktorego
            nie polecam.
    • Gość: dr.k Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: 64.166.74.* 23.06.02, 23:20

> dostalam wkoncu w sobote moj nowy komputer,ktory zamowilam,oto jego dane,jest
      > poprostu super!!!
      >
      >
      > Processor: Intel® Pentium® 4 Processor 2.533GHz with 512K L2 Advanced
      >
      > Transfer Cache and 533MHz Front Side Bus
      >
      > Memory: 512MB RDRAM® PC800 expandable to 2GB (2048MB)
      >
      > Hard Drive: 120GB UATA100 7200RPM Hard Drive
      >
      > Floppy Drive: 3.5" 1.44MB diskette drive
      >
      > CD-ROM: DVD-RAM/DVD-R Drive and 40x/12x/48x Recordable ReWriteable CDRW
      > (Windows® XP ONLY)
      >
      > Certification: Energy Star Compliant
      >
      > Operating System: Microsoft® Windows® XP Home Edition
      >
      > Application Software: Microsoft® Office XP Small Business
      >
      > AntiVirus Software: Norton AntiVirus 90 day Introductory Offer
      >
      > Monitor: 18" LCD Flat Panel Display Analog/Digital (18.1" viewable)
      >
      > Video: 128MB NVIDIA™ GeForce4 Ti-4600G with TV Out and DVI Graphics
      > Accelerator (Windows® XP ONLY)
      >
      > Keyboard: Multi-function Keyboard
      >
      > Mouse: Logitech USB Optical Wheel Mouse and Gateway mouse pad
      >
      > Sound System: SoundBlaster Audigy Audio w/ IEEE 1394 (FireWire)
      >
      > Speakers: Boston Acoustics BA7800 5-piece Subwoofer/Satellite Speaker System
      > (only available with SoundBlaster)
      >
      > Case: NEW Gateway Tower Case
      >
      > Expansion Slots: 5 PCI and 1 AGP
      >
      > External ports: (6) USB (2 in front and 2 in back are version 2.0, 2 more in
      > back are version 1.1) Parallel, Serial and (2) PS/2
      >
      > Controller: Integrated Ultra ATA Controller
      >
      > Modem: 56K PCI Voice Modem
      >
      > Network Adapter: 10/100 Ethernet Adapter
      >
      > Internet Service Provider: One year America Online® Internet Access (New
      > members only) OR 6-Months of MSN Internet Access (New members only)
      >
      > Limited Warranty Program: 1 Year Limited Parts / Labor / Support
      >
      > Promotion Software: The Sims™ (Limited Time ONLY - a $49 value)
      >
      > Standard Your:)Ware 2.0 Solution Package: Movie Creator Plus (Limited Time
      > ONLY)
      >

I CZYM TY SIĘ CHWALISZ .
      CO TO ZA TEMAT ?

• Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 23.06.02, 23:23
        ja sie nie chwale tylko jestem zadowolona a to roznica.Moze Ty sie pochwal swoim
        • Gość: jackers Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.w.club-internet.fr 23.06.02, 23:42
          wyrzuc na poczatek tego nortona antywira
          bo to badziewie
          a cala maszyna za pol roku bedzie kosztowala polowe ceny ktora zaplaciles dzisiaj
          za dwa lata wywalisz to przestarzale zelastwo na smietnik...
          ---
          ogolnie mowiac :
          zakup fatalny bo przeplacony...:)
          • Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 23.06.02, 23:58
            Gdyby tak kazdy myslal jak Ty ,ze komputer przeplacony,bo za dwa lata nie
            bedzie wart,to kto by kupowal komputery?
            • Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 24.06.02, 00:00
              zamiast nortona ,co Twoim zdaniem jest lepsze?
              • Gość: jackers Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.w.club-internet.fr 24.06.02, 00:17

> zamiast nortona ,co Twoim zdaniem jest lepsze?
                ---
                kaspersky AVP
                F-secure
                i kilka innych...
                norton w tej wersji to syf
                bedziesz mial blemy...

• Gość: Krzysiek Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.chello.pl 24.06.02, 00:05
              Szczerze mówiąc nie wiem ile masz lat, ale chyba nie za wiele. Masz mentalność
              podwórkową: "popatrzcie jaka jestem super mam taki super komputer a wy nie."

To jest forum na którym się dyskutuje, a nie na którym każdy się chwali jaki
              to on nie jest super. Nie piszę tego z zawiści gdzyż taki sprzęt nie robi na
              mnie większego wrażenia, ale mam jedno pytanie po co Ci taki komputer? Czy
              wykorzystasz w pełni jego możliwości? Uważam, że każdy zakup należy dobrze
              przemyśleć i, jak się szanuje pieniądze, to nie należy wydawać ich na marne.

Pozdrawiam
              • Gość: Pri Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.myslowice.artcom.pl 24.06.02, 00:10
                Krzychu - masz racje...
              • Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 24.06.02, 00:16
                w zasadzie to sie z Toba nie zgadzam,bo wiele moich znajomych ma taki komputer
                i nie uwazam,ze to jest chwalenie,po prostu jestem zadowolona,bo mialam pentium
                3 i widze ta roznice,ponadto potrzbuje taki...
                Co do mojego wieku to nie jestem mloda ani stara.pozdr.
                • Gość: Krzysiek Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.chello.pl 24.06.02, 00:33
                  No ale to nie jest forum wzajemnej adoracji, "ja mam taki, pokaż co Ty masz".
                  Sądzę, że jest to komputer z wyższej półki i dlatego uważam, że informowanie
                  innych użytkowników forum o kupnie owego cacka może być postrzegane jako
                  chwalenie się. A powiedz mi do czego konkretnie potrzebujesz takiego sprzętu?

Pozdrawiam

P.S. Pomyśl jak by to forum wyglądało gdyby każdy "informował" wszystkich o
                  swoich komputerowych zakupach.
                  • Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 24.06.02, 00:48
                    Rozumiem,ale moze co dla niektorych takie informacje sa pomocne.Chwalic to nie
                    ma sie czym, bo za chwile wyjdzie cos lepszego.A potrzebuje po czesci do
                    pracy.Pracuje dla firmy w NYC na manhattanie i niektore rzeczy robie w
                    domu,dzieki temu nie musze wstawiac sie do biura codziennie.Mam nadzieje,ze to
                    Tobie wystarczy.Pozdrawiam
                    • Gość: Pri Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: mieszko.pl.u* 24.06.02, 07:39
                      No wlasnie - i tyle. Pracujesz w NYC wiec i tam mieszkasz. Czyli chwalenie sie
                      sprzetem, ktory tam gdzie mieszkasz staje sie standardem...coz nie ma sie czym
                      chwalic i tyle. Owszem, dle kogos w polsce, gdzie ceny sa wyzsze niz w usa moze
                      to byc szok.... Ale w kolebce komputerow.... Taki komputer kosztuje tam zapewne
                      1 gora 2 przecietne pensje... W Polsce kosztuje z 20 przecietnych pensji wiec
                      naprawde nie ma sie czym chwalic.... A coz takiego robisz ze potrzeba do tego
                      PIV 2.5 i GF4T4600????Testujesz gry.... Bo, nie sadze ze projektujesz, bo za
                      takie pieniadze mialabys komputer wyposazony w np. ELSE z kompletem
                      stewrownikow pod programy specjalistyczne kilkudziesiecio krotnie wydajniesza
                      niz smieszne gie-forsiaki....
                      • Gość: w Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 13:22
                        to typowe,najszybszy procek najnowsze podzespoły
                        żeby...surfować po necie albo napisać coś w wordzie
                        przerost formy nad treścią,najnowszy GF4 żeby ładnie
                        tabelki wyglądały w Exelu?
                        i jeszcze ten P IV, nie wiem na kim robia wrażenie te
                        megaherce ale nie na mnie bo wydajność całego zestawu
                        zalezy od wielu czynników,dziwię się że nie masz dysku
                        SCSI 150000 obrotów tylko jakiś zwykły ,pewnie jeszcze
                        IBM ,ja bym się bał na twoim miejscu o dane na tym dysku
                        • Gość: ktos Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.pl 24.06.02, 14:05

> ,pewnie jeszcze
                          > IBM ,ja bym się bał na twoim miejscu o dane na tym dysku

Jakos nie sadze, zeby to byl twardziel z Wegier...
    • Gość: ABeCe Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.chello.pl 24.06.02, 13:24
      jak masz cable modem to po co bralas jeszcze 56Kbit?
      • Gość: N Re: ze smutkiem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.06.02, 13:47
        Przykro mi ze zawistni "ciesza sie "w taki wlasnie sposob z Twojego nowego
        nabytku.Inna sprawa ze wielu z nich po raz pierwszy slyszy ze sa tak szybkie
        procesory.Ja dla odmiany jako milosnik tej zabawki podzielam Twoja radosc i
        dodam ze jest kilka dodatkowych "tricks" pozwalajacych na dalsze usprawnienie
        pracy tego cudu techniki.Baw sie dobrze.
        • Gość: Pri Re: ze smutkiem IP: mieszko.pl.u* 24.06.02, 13:51
          >Inna sprawa ze wielu z nich po raz pierwszy slyszy ze sa tak szybkie
          >procesory
          Taaaak, szczegolnie jak sa slepi, gusi i nie widza wszechobecnych reklam tego
          sprzetu. Artykulow o tych prockach itp... Zglupiales chyba do reszty.
          TU nie chodzi o zawisc, chodzi o to ze nie jest to miejsce na chwalenie sie
          sprzetem tylko do dyskutowania. Pozatym, znam szybsze komputery i znacznie
          bardziej wydajne, wiec naprawde nie ma sie czym chwalic...
          • Gość: MM Re: ze smutkiem IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.06.02, 14:12
            Kolezanka dziwnie ucichla, a ja sie zastanawiam do czego ona go uzywa...
            • Gość: N Re: ze smutkiem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.06.02, 15:56
              Gry i forum i jesli stac ja na to to jej sprawa,nie myslisz ? Ciesz sie razem
              z nia!!
          • Gość: w Re: ze smutkiem IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:24
            nikt nie słyszał o PIV 2.53 Ghz? bez przesady to jest
            najgłupszy wybór jaki tylko może być,za cenę dwukrotnie
            niższą można mieć Athlona który ma taka samą moc a
            nawet jest wydajniejszy.

zresztą tu nie chodzi o najlpeszy zestaw tylko o
            najdroższy..
            • Gość: N Re: ze smutkiem do w. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.06.02, 16:03
              Mylisz sie przyjacielu i to bardzo albo zupelnie nie rozumiesz o czym
              mowisz.Moze AMD pokazuje ze jest szybszy jako procesor ale nie ma zadnych
              szans z Pentium jesli chodzi o:
              Szybkosc: processor-motherboard-pamieci RDRAM szczegolnie 1066
              Temperature obciazonego procesora
              Latwosc na uszkodzenia przy AMD
              Halas jaki wydaja wentylatory stosowane do chlodzenia AMD
              Niestabilnosc zwiazana z przegrzewaniem AMD

Jak widzisz atena dokonala wlasciwego wyboru ciesz sie wiec razem z
              nia,pochwal dziewczyne to nic nie kosztuje.
          • Gość: N Re: Pri IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.06.02, 15:54
            A dlaczego nie jest ! Co w tym zlego ze ktos sie cieszy ze ma to co chcial i
            to za niemale pieniadze.Jestem pewny ze Ty mozesz conajwyzej pomarzyc o takiej
            maszynie.Wiec marz ,wyzwol w sobie odrobine sympatii do innych no chyba ze nie
            wiesz o czym mowie.
            • Gość: ABeCe Re: Pri IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 16:06
              rozbrajasz mnie koles - powiedz po co wogole sie chwalic? chyba ze kolezanka
              co posta napisala jest ekshibicjonistka. zawisc - buhahahaha - tak my tu
              wszyscy jestesmy glupi i dzialamy na zx spectrum 48+ (ale za to 16 kolorow na
              telewizorze i na kasety puszczane z magnetofonu grundig rok prod. 1982).
              buhahaha.

• Gość: N Re: A..... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.06.02, 16:20
                Czy nie cieszysz sie z sukcesow czy osiagniec np.brata,siostry,ojca czy
                kolegi.To co dla Ciebie jest latwe w osiagnieciu dla innych czesto jest
                szczytem marzen ,pomysl co zlego podzielic czyjas radosc bez uszczypliwych i
                zawistnych uwag.Cena sprzetu o jakim pisze atena przekracza mozliwosci
                wiekszosci uczestnikow forum i doskonale to wiesz,wiec czyz nie jest to prosta
                i prymitywna zawisc ? Przeciez na niemal 30 zabierajacych glos nie znalazla
                sie ani jedna mila uwaga a temat rozciagany jest jak zaden inny.Tak juz jest
                ze jedni ciesza sie z nowego samochodu a inni z posiadania supermaszyny jaka
                ma Atena.Ciesz sie razem z nia przyjacielu.

• Gość: Pri Re: Pri IP: mieszko.pl.u* 24.06.02, 16:26
              No widzisz. i sie mylisz nie musze marzyc, mam dostep do sprzetu na duzo
              wyzszym poziomie - i co z tego? czy to jest miejsce do chwalenia sie? Ze mam to
              czy tamto? Ze jestem super i mam wspaniale miesnie??? ze zarabiam tyle czy tyle
              kasy??? Bez sensu i tyle
              • Gość: N Re: Pri IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.06.02, 16:35
                No coz zyjesz w spoleczenstwie gdzie wiezi miedzyludzkie sa w zaniku stad
                trudno Ci zrozumiec ze czlowiek to zwierze stadne i wlasnie mozliwosci
                komunikacyjne i porownawcze sa motorem tych wiezi.Nie rozumiesz ze czlowiek
                moze cieszyc sie z sukcesu zupelnie obcego mu wspolplemienca.Ten watek to
                niezly przyczynek do dyskusji na temat zawisci,samotnosci i izolacji mlodych
                ludzi.
                • Gość: MM Re: Pri IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.06.02, 00:39
                  Jak mozesz nazywac kupienie komputera (jakiegokolwiek) sukcesem?
                  Co to mi za sukces skoro swoja kase i to nie mala mialbym na to wydac.
                  Zreszta nawet jakbym mial tyle kasy co Bill Gates to i tak bym tego nie kupil.
                  Nie jest mi potrzebna rzecz ktorej nie bede w 100% uzywal... i dlatego sie
                  pytam do czego kolezanka uzywa tej maszyny. No sorry, ale jesli do podstawowych
                  rzeczy to nazwalbym to glupota, zaslepieniem i checia pochwalenia sie, ze ma
                  sie tyle a tyle i to i tamto.
                  Tylko nie pisz ze jestem zawistny, czy zazdroszcze bo naprawde mam to w nosie
                  (pracuje teraz na AMD 750 (nie bylo wtedy gorszych, gdy kupowalem) i to mi
                  wystarcza, a nawet z pewnoscia za duzo - bawie sie podstawowymi programami
                  graficznymi, MS Office, tworzenie stron internetowych, poogladam filmy,
                  poslucham muzyki...- ciesze sie, ze ta dziewczyna sie cieszy, chcialbym tylko
                  znac powodki z jakich ludzie musza takie rzeczy kupowac. I tyle.
                  Bywaj zdrow.
                  • Gość: kell Re: Pri IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.02, 01:44
                    Gość portalu: MM napisał(a):
                    > Tylko nie pisz ze jestem zawistny, czy zazdroszcze bo
                    naprawde mam to w nosie
                    > (pracuje teraz na AMD 750 (nie bylo wtedy gorszych, gdy
                    kupowalem) i to mi
                    > wystarcza, a nawet z pewnoscia za duzo - bawie sie
                    podstawowymi programami
                    > graficznymi, MS Office, tworzenie stron internetowych,
                    poogladam filmy,
                    > poslucham muzyki...
                    hmm.. ja mam podobne odczucia jak ty.. sam mam d800,
                    jedyne czego zawsze brakuje to pamieci.. a po co sie
                    kupuje taka szybka i droga zabawke jak nie do gier??
                    programiscie nie jest potrzebna polowa rzeczy z tej
                    konfiguracji (ten cpu przede wszystkim:), grafikowi, czy
                    muzykowi amatorskie komponenty.. a kupowac taki komputer
                    do biura to %^%&$# :)
                    i jest jeszcze jedno zastosowanie, pewnie szybko muszi
                    smigac seti@home :) szczegolnie przy takiej
                    przepustowosci tych rdrow :)
                    a tak z ciekawosci to co to za firma tego kompa?:> bo
                    jezeli jakis "firmowy" to moge sie zalozyc, ze podobnego
                    skladaka mozna by bylo kupic za co najmniej 1/3 ceny.. i
                    to majac firmowe komponenty, niz jakies oemy (np dell
                    celuje w montowaniu kart graficznych z wolniejszymi
                    pamieciami czy nizej taktowanymi, czy z plyta glowna
                    ktorej praktycznie nie da sie w jakikolwiek sposob
                    rozszerzyc, wolnymi hdkami itd)...
                    ale to wylacznie moja opinia
                    • Gość: kell Re: Pri IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.02, 01:45
                      tfuuu:) o 1/3 taniej:) ze ten nie mozna cofnac bzdur
                      ktore sie wlasnie wklepalo:>
    • Gość: hierroo Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 23:28
      Komputer niezły, ale zapomniałeś chyba o nagrywarze DVD.
      Bez tego nie możeż nazywać SUPER !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: atena Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.dyn.optonline.net 25.06.02, 03:49
        nagrywarka jest DVD!
        Czytalam tak sobie posty i musze przyznac,ze co niektorzy nie rozumieja ludzi.
        A poza tym ,ze ja uzywam do pracy .....no i oczywiscie moj malzonek uzywa do
        zabawy w gierki i chyba nic w tym zlego nie ma.
        Ktos napisal ,ze jesli to firmowy to drozej,owszem jasne ,ze drozej bo
        za"imie "sie placi,ale czy by sie oplacilo zlozyc samemu?hm,no nie wiem..
        jakbym miala problem z jakas czescia to do kogo dzwonic?.Kazdy z nas kupuje
        lepszy sprzet od poprzedniego,bo to jest nieuniknine.Niedlugo ktos napisze,ze
        ma jeszcze lepszy i jeszcze lepszejszy,to logiczne.Postep techniczny jest
        nieunikniony.Milej zabawy.To na tyle.pozdr.
        • Gość: kell Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.02, 06:07
          nie skladac samemu.. jest od zatrzesienia malych firm,
          ktore zajmuja sie skladaniem komputerow. mozna wybrac
          wszystkie elementy samemu.. i zareczam, ze w przypadku
          problemow jest o niebo lepiej, bo wystarczy sie
          przejechac do firmy, czesto naprawia wszystko od reki.
          nikomu nie zycze kontaktu z pomoca techniczna duzej
          firmy, mozna spotkac ignorancje, niewiedze, wciskanie
          ciemnoty i odsylanie od jednej osoby do innej (i to tak
          samo w polsce, w stanach, w kanadzie, wyjatkow nie
          ma).. wrrrr!
          moze nastepnym razem kupisz kompa w jakiejs malej
          firmie, albo mam nadzieje, wyrobisz sie na tyle, ze
          sama go bedziesz sobie rozbudowywac:)
          jakby co, to ktos z grupy na pewno pomoze (chociaz z
          taka zabawka to nie predko bedziesz musiala cos
          wymienic:)))))
          btw dasz sie namowic na instalacje linuxa hihi?:>>>
          pozdrawiam
        • Gość: Krzysiek Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.chello.pl 25.06.02, 09:13

> Niedlugo ktos napisze,ze
          > ma jeszcze lepszy i jeszcze lepszejszy,to logiczne.Postep techniczny jest
          > nieunikniony.Milej zabawy.To na tyle.pozdr.

Nikt tu nie będzie pisał, że ma jeszcze lepszy sprzęt bo nikt tu nie ma potrzeby
          proklamowania wszystkim wszem i woboec, że kupił nowy komputer.
          • Gość: atena do Krzyska IP: *.dyn.optonline.net 26.06.02, 02:24
            "nigdy nie mow nigdy"-Moze ja bylam pierwsza.Ale niedlugo przekonasz sie
            sam,jak ludzie zaczna pisac o swoich komputerach.Bo uwazam,ze takimi
            wiadomosciami tez mozna sie podzielic na forum.Jak kupisz sobie "nowszy"model
            komputera,to rowniez bedziesz zachwycony.No ale coz narazie pozostaje
            Tobie"objechac"innych.pozdr
            • Gość: kell Re: do ateny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.06.02, 04:18
              ahh.. nie rozumiesz do konca.. cieszymy sie razem z
              toba, ale komputer to nie tylko cyferki przy
              procesorze, ilosc pamieci i miejsca na dysku. to
              jeszcze ile serca sie wlozylo w jego konfiguracje, jak
              dobrze dobrane sa komponenty, na ile dopieszczony jest
              system operacyjny itd.. mozna miec super konfiguracje i
              zaliczac ciagle zwisy systemu, kiepska wydajnosc itd...
              poza tym, my nie wierzymy w magie cyferek, ale w testy
              porownawcze
    • Gość: MaciekS Swietnie, tylko co z tego? IP: *.mad.east.verizon.net 26.06.02, 02:49
      Co masz zamiar robic z tym komputerem? Czy to bylo wydawanie pieniedzy by miec
      nowinke czy komputer do konkretnego celu?

Mam nadzieje ze nie jest przeznaczony tylko do internetu i kosztowal duzo. Bo
      jesli tak to kiepsko - do tego nadaje sie doskonale komputer za $300-$500 o
      duzo wolniejszy... i to z nadmiarem starcza. Pisze wlasnie z cztero...
      pieciolatka (1998) "skladaka" przez internet via DSL. I jeszcze pare ladnych
      rzeczy robie na tym komputerze poza internetem dosc sprawnie (glownie z powodu
      szybkich dyskow a nie procesora bo ten to tylko Pentium II 400MHz).

Chyba wlacze streaming media/radio z www.winamp.com by posluchac radia z
      Europy :-))) Jakosc jak z przecietnych nagran MP3 ;-)

Powodzenia w zabawach na PC ;-)

Pozdrawiam
      • Gość: N Re: MaciekS IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.06.02, 03:51
        jedni kochaja samochody ,dbaja o nie ,obwieszaja cudaczkami i ciesza sie z
        kazdego nowego dodatku i zwykle malo takim samochodem jezdza.Dokladnie jest z
        komputerami.Sa ich milosnicy i wydaja pieniadze by byc zawsze na gorze nowinek
        jakie ten przemysl dostarcza.Moze dla tych ktorzy skladaja latami na zakup
        czegos nowego to rzecz nadzwyczajna ale sa i tacy ktorzy maja pieniadze i
        lubia kolorowe obrazki migajace po ekranie i dla nich swiadomosc ze te obrazki
        wprawia w ruch najszybszy osiagalny processor jest wlasnie tym czego im
        brakuje do szczescia.Dziwi Cie to ? Jesli przesledzisz wypowiedzi zwiazane z
        tym tematem zauwazysz ze dominuje zawisc.Dodam jednak ze w kilku punktach
        zabawka ateny juz wymaga "upgrade" ale w sumie nie to jest wazne.
      • Gość: atena Do MaciekS IP: *.dyn.optonline.net 26.06.02, 05:41
        Modem via DSL? Ja mam cable modem .o wiele lepszy.Niektorzy moi znajomi szybko
        zrezygnowali z DSL.Pozdr
        • Gość: kell Re: Do MaciekS IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.06.02, 07:49
          dsl? jakie dsl? porownywalas parametry lacza,
          przepustowosc itp??? ogolnie dsl jest o tyle ciekawsze,
          ze jest sie panem na swoim laczu, a przy inetcie przez
          kablowke wszystko jeszcze zalezy od tego ile osob procz
          ciebie korzysta z sieci.. az takich duzych roznic nie
          ma , wiec nie masz racji mowiac, ze dsl jest gorsze od
          sieci kablowej, co najwyzej parametry lacza sa rozne,
          albo provider jest nieciekawy
          porozmawiajmy o faktach, a nie o przesadach

polecam np dslreports.com
          i btw, by nie bylo, ze jestem stronniczy, z host name
          widac, ze siedze na kablu
          • Gość: MM Re: Do MaciekS IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.06.02, 13:52
            kell daj sobie spokoj, przeciez ta kobieta sie w ogole nie zna na koputerach.
            Niech sie cieszt swioja zabawka, ktora uzywa w 5%
            • Gość: N Re: MM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.06.02, 15:25
              Kolejny komputerowy "guru" dla ktorego jedyna wartoscia jest czas lub
              pieniadze.
          • Gość: atena do kell IP: *.dyn.optonline.net 27.06.02, 01:26
            z opinii ludzi ktorych znam i m ieli dsl,mowia ,ze cablowka jest
            szybsza ,ponadto dsl to albo masz telefon zajety na ten czas co siedzisz na
            internecie lub musisz niestety zalozyc nowe gniazdko ,jesli chcesz miec telefon
            tez do uzytku,na rozmowy telefoniczne.ponadto moj kuzyn pracuje dla telefon
            campany i nie poleca swoim znajomym dsl,zreszta sam ma cablowke i jest roznica!
            pozdr
            • Gość: MM Re: do kell IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.06.02, 03:08

> z opinii ludzi ktorych znam i m ieli dsl,mowia ,ze cablowka jest
              > szybsza ,ponadto dsl to albo masz telefon zajety na ten czas co siedzisz na
              > internecie lub musisz niestety zalozyc nowe gniazdko ,jesli chcesz miec telefon
              >
              > tez do uzytku,na rozmowy telefoniczne.ponadto moj kuzyn pracuje dla telefon
              > campany i nie poleca swoim znajomym dsl,zreszta sam ma cablowke i jest roznica!
              > pozdr

Tak jak myslalem amatorka komputerow. Predkosc dsl sie wybiera, wiec wcale nie
              musi byc wolniejszy. A zaleta dsl jest to, ze mozesz surfac po necie i prowadzic
              rozmowy tel. JEDNOCZESNIE. Nie trzeba zadnej dodatkowej linii. Radzilbym najpierw
              poczytac na temat dsl (tzn zdobyc troche PODSTAWOWYCH wiadomosci), a dopiero
              potem pisac. Przynajmniej mnie tak uczono, ze jak nie masz pojecia to nie
              zabieraj glosu lub sie dowiedz.....
              • Gość: atena Re: do MM IP: *.dyn.optonline.net 27.06.02, 04:36
                Niestety absolutnie Jestes w bledzie bo cablowka jest 4x szybsza od dsl.Wlasnie
                rozmawiamy z kuzynem na Temat Twojej wypowiedzi.
                Oczywiscie cablowka sie chowa przy T1,nie wspominajac juz o T2.Co jest zaleta w
                dsl tak jak wspomniales,ze mozna byc na necie i prowadzic roz.telef.
                A to ,ze Jestem "amatorka"w swiecie komputerow ,jak mnie opisujesz,to nie tak
                do konca jest to prawda.Bo bynajmniej interesuje mnie wiele rzeczy na ten
                temat,wiec jestem ciekawa i sie ucze,a nie tak jak Ty ,ze wszystko wie i
                dookola same glupki.
                • Gość: MM Re: do MM IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.06.02, 07:00
                  Wszystko jest ok - nie mowie ze jestes glupia bynajmniej. Nie mam zamiaru
                  nikogo obrazic. Chodzilo mi o to, ze na jakiej podstawie mozna oceniac lub
                  pisac cos o dsl jesli sie do tej pory nie zapoznalo z podstawowymi rzeczami. Do
                  tego wystarczyloby troszeczke czasu i wyszukiwarka internetowa. Po prostu juz
                  taki jestem, ze mnie razi jak ktos pisze o czyms o czym wczesniej nic nie
                  czytal i nie ma 100% pewnosci czy to prawda. To po prostu wprowadza
                  zamieszanie, oprocz bledow oczwiscie.
                  pzdr -
                  zycze jak najwiekszych wrazen zwiazanych z komputerem (oczywiscie pozytywnych :)
        • Gość: N Re: Do Atena IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.06.02, 13:53
          Domyslam sie ze poruszylem ambicjonalna strunke piszac o upgrade.Nie nie
          chodzi o modem ale o DDRAM moglabys miec 1066,Twoj HDrive moglby byc 133 ,ale
          niestety Twoja Mboard jest w stanie podtrzymac jedynie 100.Oczywiscie to w
          niczym nie umniejsza "sily" Twojej maszyny tak wiec baw sie dobrze.
          • Gość: w Re: Do Atena IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 16:06

> chodzi o modem ale o DDRAM moglabys miec 1066,Twoj
            HDrive moglby byc 133 ,ale
            > niestety Twoja Mboard jest w stanie podtrzymac jedynie 100.

O widzę że się tu specjalista znalazł,podaj jakies test
            ATA 100 i ATA 133,dla zwykłego uzytkownika nie żadnej
            różnicy bo dysk i tak nie wykorzysta 133.Ale w końcu
            cyferki są większe a to się liczy.
            Muszę popracować na moim super extra wypasionym kompie
            żeby posurfować w necie,posłuchać MP3...
            • thadd Re: w 26.06.02, 18:49
              ... znowu zaczynasz filozofowac nie bardzo rozumiejac o czym mowa.Moze dla
              Ciebie to nie ma znaczenia,dla mnie tez nie ale dla podkreslenia ambicjonalnej
              nowoczesnosci sprzetu ,ma i takie bylo przeslanie tej odpowiedzi.
              Dla hobbystow wazna jest swiadomosc a nie walory uzytkowe.
          • Gość: atena Do N IP: *.dyn.optonline.net 27.06.02, 01:28
            Dzieki!!!pozdr.
            • Gość: zak super!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.06.02, 04:56
              Atena gratulacje z powodu nowej zabawki:))))))))
              Z jednej strony mozna powiedziec, ze ludzie (zwlaszcza Polacy??????)
              sa zawistni lecz z drugiej strony wychodzi z Ciebie kompleks nowogacki.
              Tutaj maja na to okreslenie (jak zapewne wiesz): keep up to The Johnsons!!!!!
              W wolnym tlumaczeniu: patrz co ma sasiad i nie pozwol zeby byl od Ciebie
              lepszy. Dlatego spodziewam sie, ze moze jeszcze powiesz nam jakim samochodem
              jezdzisz, jakie ciuchy nosisz, ile wydajesz na rent i (last but not least)
              ile zarabiasz.
              Swoja droga mialem tu w Kanadzie takiego znajomego, trzeba przyznac, ze
              byl pracowity i mogl pracowac 24 godziny na dobe, 7 dni w tygodniu
              ale zachowywal sie jako typowy nowobogacki:))))))))
              Najpierw kupil najwiekszy telewizor (biedak nie mial czasu ogladac TV),
              potem najdrozsze stereo (choc nie sluchal muzyki), do stereo oczywiscie
              trzeba CD wiec kupil od zlodziei jak leci po $2 od sztuki, zeby miec
              cos na stojakach itd, itp........
              Zapraszal znajomych i wszystkim pokazywal co ma. Pamietam jak kupil buty
              do motocykla (oczywiscie najlepsze z Niemiec) to trzymal je przez miesiac
              na telewizorze, zeby wszyscy mogli zobaczyc:))))))))))))
              Mam nadzieje Atena, ze nie jestes tego typu osoba i nie chcesz po prostu
              zaimponowac Polakom w stylu "patrzta co ja mam". Pamietaj, jezeli wyjechalas
              z Polski i moze zarabiasz wiecej niz wielu rodakow to nie znaczy wcale, ze
              jestes lepsza bo mozesz sobie pozwolic na wiecej. Taki Ganhdi nie mial nic
              i wiecej ludzi ma dla niego szacunek niz dla jakiegos Trumpa czy innego
              Rockefelera.
              Jezeli tylko chcialas sie podzielic swoja bezinteresowna radoscia
              oczywiscie cieszymy sie z Toba:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • Gość: N Re: super!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.06.02, 13:37
                Ciekawe jak banalny temat rozrasta sie do referatu naukowego i to nie na temat
                komputerow lecz socjologicznych aspektow wspolzycia i stosunkow
                miedzynarodowych.
                • Gość: Vaterlan Re: super!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.its-s.tudelft.nl 27.06.02, 15:07
                  Coz, Polonusi ze Stanow o bardzo ciekawy obiekt dla socjologow. Przeciez
                  musicie miec wszystko naj. A jak juz macie, to pokazujecie swiatu jacy
                  jestescie bogaci. Te krytyczne komentarze do topicu zalozonego przez atene nie
                  sa bynajmniej wyrazem zawisci, lecz obrony przed zyciem na pokaz. Nie wiem
                  czemu sluzylo wypunktowanie konfiguracji tego nieszczesnego kompa. Smiesza mnie
                  tez juz Twoje podpowiedzi odnosnie upgradu komputera. Przeciez ten komputer juz
                  teraz sie marnuje, wykorzystujac w najlepszym przypadku 50% mozliwosci. Jesli
                  do tego nazywasz ten zakup sukcesem to gratuluje poczucia humoru. Dziewczyna
                  kupila komputer o 10% szybszy od kompa, ktory ja kupilem za 50% pieniedzy
                  wydanej przez nia. To jest zwykle wyrzucanie pieniedzy w bloto. W przyszlosci
                  radzilbym kupic plyte Tyana pod dwa procki Intela Xeon, oczywiscie dwa procki,
                  jakies 3GB ramu RDRAM 1066, macierz RAID, 4 dyski SCSI Ultra wide 160, moze
                  panel LCD 21", atena i Ty juz cos tam wymyslicie, zeby bylo naj. Jak juz
                  wypadnie Wam ta sloma spod pach, to wplaccie pieniazki na glodujace dzieci w
                  Afryce, skoro nie macie zo nimi robic...
                  • Gość: ktos Re: super!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 27.06.02, 16:25

> Jak juz
                    > wypadnie Wam ta sloma spod pach, to wplaccie pieniazki na glodujace dzieci w
                    > Afryce, skoro nie macie zo nimi robic...

Na komputerach, to moze sie znasz, ale o kapitalizmie zielonego pojecia nie
                    masz...
                    • Gość: N Re: ktos IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.06.02, 20:24
                      ..dzieki,nie doczytalem tej zgrabnej wypowiedzi zielonego z zazdrosci
                      Vaterlana o slomie pod pachami.To jakis nowy wieszcz ktory wyklul sie pod
                      slomiana strzecha?
                    • Gość: Vaterlan Re: super!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.its-s.tudelft.nl 27.06.02, 22:19
                      Na komputerach znam sie tyle ile potrzebuje.
                      O kapitalizmie nie chce miec zadnego pojecia,
                      wystarczajaco sie napatrzylem.
                  • Gość: N Re: Vaterlan IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.06.02, 20:20
                    .... i Ty Brutusie....mialem nadzieje ze darujesz sobie te rady
                    wszystkowiedzacego Polaka.Co dla Ciebie dobre nie znaczy ze jest dobre dla
                    innych...pomysl czasem ze ludzie roznia sie nieco...
                    • Gość: wojtek komputer Ateny na liście TOP 500 ? IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 20:44
                      "N" jesteś adwokatem autorki tego wątku?
                      bo tylko ty jej bronisz jakbys to sam był autorem

W USA tak to jest że jak nawali Windows to trzeba kupić
                      nowy komputer,niestety w Polsce trzeba pomysleć kilka
                      razy zanim wyda się złotówkę i aspekty ekonomiczne
                      odgrywają główną role.Nie znaczy to jednak że my dalej
                      jedziemy na kompach klasy 486.
                      Po prostu każdy kupuje sobie taki sprzet jaki jest mu
                      potrzebny.Wiem że kobiety nie sa ekspertami ale
                      chwalenie się swoją ignorancją na forum o komputerach...
                      • Gość: ktos Re: komputer Ateny na liście TOP 500 ? IP: *.pl 27.06.02, 21:03

> Wiem że kobiety nie sa ekspertami ale
                        > chwalenie się swoją ignorancją na forum o komputerach...

Fakt, to rzeczywiscie wielki i niewybaczalny blad. Natomiast wypowiadanie jej
                        tego bledu poraz 100 jest szczytem taktu i dobrego netykietowego wychowania...
                        • Gość: wojtek Re: komputer Ateny na liście TOP 500 ? IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 21:23
                          > Fakt, to rzeczywiscie wielki i niewybaczalny blad.
                          Natomiast wypowiadanie jej
                          > tego bledu poraz 100 jest szczytem taktu i dobrego
                          netykietowego wychowania...

wiem co jest netykieta bo internetem zacząłem się
                          interesować kiedy jedyny serwer dostępowy znajdował sie w
                          Warszawie...
                          Znalazła się grupka która wszystko obraca w zdanie .."ale
                          wy w Polsce to jesteście biedni bo jak kogos stać to od
                          razu żal wam dupe ściska"
                          • Gość: ktos Re: komputer Ateny na liście TOP 500 ? IP: *.pl 27.06.02, 22:08

> wiem co jest netykieta bo internetem zacząłem się
                            > interesować kiedy jedyny serwer dostępowy znajdował sie w
                            > Warszawie...

Czy Ty sie chwalisz, czy mi sie wydaje?
                      • Gość: N Re: Wojtek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.06.02, 21:27
                        ..z zawodu jestem...niewazne.Znam sie troche na komputerach,jestem
                        hobbysta,mam pieniadze i nie widze powodow dla ktorych mialbym sobie odmawiac
                        przyjemnosci posiadanie czegos co chce miec nawe jesli dla innych jest taka
                        postawa niezrozumiala.Nie jestem zawistny i ciesze sie z kazdym kto ma powody
                        do manifestowania radosci.Cieszylbym sie rowniez i z kims kto wpadlby na forum
                        wrzeszczac ze nareszcie ma swoj wymarzony pierwszy komputer Pentium 200.
                        A Ty ?
                        • Gość: wojtek Re: Wojtek IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 22:08
                          Wiem że jaka jest silna chęć posiadania pewnych
                          rzeczy,ja chciałbym mieć Porsche 911 turbo.Wbrew
                          pozorom można wykorzystać moc jaką posiada ten samochod
                          tylko trzeba przekroczyć zachodnią granicę i autostrada
                          wczesnym rankiem jest do dyspozycji.

Gdyby ktoś się pochwalił sprzętem i napisał że
                          wygenerowanie pewnego efektu graficznego trwa teraz
                          godzinę zamiast 5 godzin to bardzo dobry wybór.Ale
                          dostaliśmy tylko suche dane które są żywcem
                          przekopiowane z ze strony producenta i żadnej
                          informacji do czego taki komputer miałby służyć.Jeżeli
                          do normalnego użytkowania to nie mogę powiedzieć że to
                          jest dobre rozwiązanie.Pomimo tego nie wściekam się że
                          ktoś sobie kupił drogi sprzet,to jego pieniądze i każdy
                          może sobie robić z nimi co tylko chce
                          • Gość: N Re: Wojtek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.06.02, 01:03
                            Przeciez doskonale wiesz ze hobbysci gromadza cudenka nie tyle po to by je
                            uzywac ale by je miec.Pozatym Ty tez nie jestes wolny od checi posiadania
                            chociazby tego samochodu o ktorym wspominasz i gdybys mial pieniadze (obys je
                            mial ) jestem pewny ze nim jezdzisz,czego Ci zycze.
                      • Gość: Jarek Re: komputer Ateny na liście TOP 500 ? IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 22:19
                        Miałem kiedyś celerona 300 dysk 3,2GB karta graf S3 Virge 4MB Przyjechał kolega
                        z USA i stwierdzł że mam lepszą maszynę niż on.Zaczynałem póżniej dlatego miałem
                        lepszy sprzęt.
            • Gość: jarek Re: Do N IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 22:07
              ludzie przecież ona was prowokuje ,robi wam wodę z szarych kogo to naprawdę
              interesuje jaki inni maja sprzęt , mnie interesuje mój,wydaję na niego kupę
              kasy ale publicznie nie będę udostępniał mojej konfiguracji bo to nie ma sensu

ps.tak naprawdę to nie powiedziała do czego go używa pewnie to męża maszyna
              i służy do grania a ona się tylko chwali
              • Gość: MM Re: Do N IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.06.02, 22:46
                jeszcze nie poznalem nie chwalacej sie kobiety...
                cos w tym musi byc
                • Gość: N Re: Do Jarek,MM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.06.02, 00:59
                  Przyznajcie sie ze gdzies tam na samym dnie tli sie iskierka ciekawosci jak ta
                  maszyna chodzi...bzzzyk i zrobione.A moze Atena uzywa tego cuda jako podstawke
                  pod kwiatek z recznie dziergana serwetka starannie ulozona na wierzchu
                  monitora...kto wie ?
                  Tak czy inaczej jest to "szczyt" jak na dzien dzisiejszy.
                  • Gość: MM Re: Do N IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.06.02, 03:14
                    Odpowiem tak - iskierka sie nie tli. Bynajmniej nie na komputer. :)
                    Masz racje, ze kazdy ma jakies tam swoje marzenia i zachcianki na ktore moglby
                    wydac kupe kasy, nawet jakby inni mowili ze sie tego nie uzyje, lub przeplaca.
                    Ok, rozumiem cie. Jeszcze raz napisze o sobie - dla mnie te wszystkie rzeczy
                    materialne sa do niczego nie potrzebne (nie pisze o niezbednosciach), i
                    bynajmniej wychwalanie sie kazdym szczegolem jest bez sensu. Ale sa rzeczy za
                    ktora bym dal cala swoja fortune - wolnosc, niezaleznosc i rodzina. Sa to rzeczy
                    niematerialne, i tylko za takie bym oddal wszystko (lub slono przeplacil) bez
                    mrugnienia okiem. I nawet jakbym mial to na czym mi zalezy, to bym sie nie
                    chwalil bo to nie w mojej naturze. Ale ludzie sa rozni i potrafie to uszanowac.
                    Tylko dlaczego sie ona nawet nie dowie podstawowych wiadomosci na temat rzeczy o
                    ktorych pisze, i ktore w jakims stopniu maja pokrewienstwo z jej zakupem. I robi
                    to jeszcze w takim tonie jakby byla ekspertem. Zreszta z tymi postamy odchodzimy
                    od natury forum Internet i Komputery....
                    Ale przyznaj, ze niewychwalajacych sie kobiet jest niewiele na tym swiecie...
                    (jakos maz nie zajzal na forum, hihi)
                  • Gość: Pri Re: Do Jarek,MM IP: mieszko.pl.u* 28.06.02, 08:07

> Tak czy inaczej jest to "szczyt" jak na dzien dzisiejszy.
                    Chciales powiedziec byl szczyt.... - przeciez juz MAtrox wydaje nowa grafike, juz
                    sa nowe rambusy, intel na dniach rzuci nowy procek, coz to jest lcd'k 18" ???? HP
                    takie juz od ponad roku sprzedaje, ja juz widzialem matryce 21"...i nie ma
                    nagrywarki DVD, i nie ma macierzy dyskowej ogoolnie kiepsko....
                    :)
                    A tak naprawde - Dajcie juz temu spokoooj - Dziewczyna ma sprzet niech sie
                    cieszy. i Juz
                    • Gość: N Re: Pri IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.06.02, 14:02
                      Oczywiscie masz racje ale cos sie tak uparl zeby zepsuc nastroj tego przyjecia.
                      • Gość: Pri Re: Pri IP: mieszko.pl.u* 28.06.02, 14:22
                        aLe nastroj sie zje.....l kilkadziesiat postow temu!!!
                        Pozatym to ty pisales o hobbystach i czolowym sprzecie.
    • Gość: Jarek Re: suppppeeerrrr!!!komputer IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 18:25

a ja mam lacze na swiatlowodzie ktory ma 10Mbit/s...film ... ~pok
      ... sciagam w parenascie minut a do tego starszy mi sprawil maszyne ktora ma
      gforca 4 , 160 giga dysk i P4 na pokladzie...ze nie wspaomne o moitorku
      lcd..pozdrawiam :)

znalazłem to w onecie powiedzcie co to przypomina
    • Gość: atena Moi Drodzy!!!! IP: *.dyn.optonline.net 29.06.02, 04:08
      Absolutnie nie pisalam mojego postu,aby sie przechwalac!Sorry ,jesli w taki
      sposob to odbieracie.Naprawde sie ciesze z mojego zakupu,bo uwazam,ze komputer
      jest OK.Tymbardziej ,ze mam w domu starszego typu komputer i w porownaniu z nim
      to naprawde jest cudo.Niektorzy na forum pisza,ze komputer nie ma nagrywarki
      DVD.Tak ma .Ponadto zanim kupilam ten komputer z Gateway,porownywalam ceny na
      rynku(amerykanskim)i naprawde zajelo mi to 2 miesiace,poniewaz nie jestem skora
      do wywalania pieniedzy w bloto.Na sam koniec porownalam z Dell.Firma
      Dell,oferuje ten sam komputer o wiele drozej(okolo 1500$),a ponadto co mi sie w
      Dell nie podoba,ze oni skladaja komputery tez z czesci uzywanych i to maja
      napisane na swojej stronie.Dziwne prawda?Klient kupuje komputer dla
      siebie "nowy"i placi okolo 5000$Z tego co sie orientuje firma DELL jest w
      Polsce,wiec radzilabym wszystkim zainteresowanym w Polsce kupnem komputera z
      tej firmy o zapoznanie sie z jakich czesci jest skladany.Moze tak jest tylko w
      USA ,ale warto zapytac sie.Jeszcze raz prosze Was nie krytykujcie mojego
      postu.Bo jesli ktos sie cieszy to dlaczego byc zawistnym i patrzec odrazu w
      taki sposob"o ! sasiad kupil Mercedesa, to mu poprzebijam opony"Pozdrawiam
      wszystkich,a szczegolnie N,MM.
      • Gość: MM Re: Moi Drodzy!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 29.06.02, 05:24
        >Pozdrawiam
        > wszystkich,a szczegolnie N,MM.

O! Czy na pewno mnie pozdrawiasz? Szczerze przyznam, ze sie nie spodziewalem, bo
        na poczatku pare gorzkich slow napisalem...
        No ale jesli tak, to tez Cie pozdrawiam i zycze samych radosci zwiazanych z nowym
        komputerem.
        papa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka