Dodaj do ulubionych

Server 2000 na XP

IP: *.102.252.64.snet.net 14.09.01, 03:20
Czy wiecie czy wersja MSQL2000 ktora mozna sciagnac z M$ strony,
bedzie chodzila na Win XP corp.?
Btw. WinXP to faktycznie chyba najlepszy produkt M$ jak dotad - lekki,latwy
i przyjemny...
Jeszcze jedno - czy warto instalowac service pack oraz Powertools do Win XP
(co zawieraja) ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirko Re: Server 2000 na XP IP: *.union1.nj.home.com 14.09.01, 13:25
      1.Bedzie chodzila, ale tylko jako "client"
      2.Przez 45 dni.
    • Gość: Tomek Re: Server 2000 na XP IP: 148.230.70.* 18.09.01, 14:57
      Masz jeszcze jakies watpliwosci?
      • Gość: ron Re: Server 2000 na XP IP: *.102.252.64.snet.net 20.09.01, 00:05
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Masz jeszcze jakies watpliwosci?

Dzieki za odpowiedz.
        Mam jeszcze jedno male pytanko..
        Otoz jakis czas temu probowalem zainstalowac Win2k na swoim kompie;
        najpierw wersje Professional,ktora sciagnalem Share Beare'm, ok.350 Mb,
        przegralem to na CD, uruchomilem instalacje ale po kilku boot'ach,
        kiedy wydawalo mi sie wszystko idzie OK zaczal domagac sie plyty CD Professional-
        "Please insert CD Professional.."
        Ja zas mialem tylko ta jedna, zas jej wlozenie nic nie dawalo-instalacja utkwila
        w tym punkcie. To samo powtorzylo sie przy Win2k Advanced Server.
        W zwiazku z tym mam pytanie do fachowcow, lub tych ktorzy instalowali Win2k -
        czy i ile plyt jest potrzebnych do zainstalowania Win2k i czy to mozna zrobic
        z tymi wersjami ktore sa dostepne na Internecie.
        TIA.
        • Gość: Mirko Re: Server 2000 na XP IP: 65.206.44.* 20.09.01, 01:17
          Instalowalem 2000 mnostwo razy.
          Zawsze bylo na 1 CD.
          Owszem, zdarzaly sie problemy na starszych PC z jakims przestarzalym Biosem
          albo kiedys, z niepewnym jak sie okazalo twardym dyskiem, kiedy 3 kolejne
          instalacje wysypywaly sie w roznym momencie.
          Cos chyba jest nie tak z wersja, ktora sciagnales.
        • Gość: TomekMX Re: Server 2000 na XP IP: 148.230.70.* 20.09.01, 01:25
          Z tego co ja wiem (mówie o moich instalacjach) istnieje tylko jeden CD do
          instalacji wszystkich W2K (Na tym samym CD jest Win2000Pro, Win2000Serv,
          Win2000AdvServ). Instalacja jest dosc prosta...

Poza FreeBSD, Mandrake, RedHat, OpenBSD, SuSe... nie sciagalem niczego z
          Internetu... wiec nie wiem.

Jesli juz cos sciagasz z internetu musisz byc bardzo uwazny zeby nie sciagnac
          przez przypadek czegos co nie jest dobre.

TomekMX
          • Gość: Mirko Re: Server 2000 na XP IP: *.union1.nj.home.com 20.09.01, 13:03
            Tomek,
            Mylisz sie.
            LEGALNA wersja Windows 2000 w 3 zasadniczych odmianach NIE JEST na jednym
            (legalnym) CD.
            Owszem, po kompresji moznaby to wcisnac na jeden CD, ale Micro$oft bylby chyba
            glupi zeby to tak sprzedawac, nieprawdaz? Za Pro chca ~$200 i sprzedaja miliony
            szt. a za "Server" ~$2000 i sprzedaja tysiace. Dlaczego mieliby to wtykac na
            jeden CD?
            W.2000 Pro., W.2000 Server i W.2000 Advanced Server sa to rozne systemy na
            roznych (rzeczywiscie pojedynczych CD); nie wiem tego o W.2000 Data Center wiec
            sie nie wypowiadam.
            • Gość: TomekMX Re: Server 2000 na XP IP: 148.230.70.* 20.09.01, 14:58
              Masz racje... nie pomyslalem o tym...

W takim razie... wersja pirata Win2000 która mam, na jednym jedynym CD ma
              Win2000Pro, Win2000Server i Win2000AdvServ...

Czego nie da sie zrobic z M$$$$$$....
            • Gość: Mirko Re: Server 2000 na XP IP: 65.206.44.* 20.09.01, 15:51
              Ponadto:
              najbardziej sensownym (mowie oczywiscie o zakupach i wersjach legalnych)
              zakupem (n.p. dla firmy), ktora chce(/musi/~niewazne) trzymac sie nadal
              Micro$ofta jest zakup pakietu, ktory nazywa sie BackOffice. Ogolnie biorac:
              wersja 2000 tegoz zawiera: Win. 2000 Server, SQL Server, Exchange Server i pare
              innych produktow.
              Zaznaczam: nie pisze czy warto, niewarto, jakby to sie mialo do Linuxa itd.
              Po prostu jest mnostwo firm, ktore musza/chca itd uzywac wylacznie produktow
              Micro$ofta i tyle.
              Ja n.p. w takiej pracuje, robimy oprogramowanie w VB, SQL (Server-ze) i VBA dla
              klientow, ktorzy wlasnie tego chca i za to placa, wiec powysze pisze nie po to
              zeby podjac dyskusje jak sie to ma do Linuxa (jestem za) itd, tylko o tym, ze
              n.p. w tej chwili i przez pewnie kolejny rok, zakupy Win. 2000 beda dosyc
              korzystne cenowo w zwiazku z powolnym wchodzeniem (glownie na nowym sprzecie)
              Win XP.

Tomek,
              jakich jezykow kompilatory mozna uzywac pod Linuxem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka