Gość: Papryczka IP: *.futuro.pl 03.08.05, 16:22 przy wysyłaniu maila przyszla taka informacja: "aby zwolnic miejsce na dysku pr.Outlook może SKOMPAKTOWAĆ (?) wiadomosci" O co chodzi? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mbucz Re: Co to oznacza? 03.08.05, 16:29 Chodzi o to, że jak masz dużo maili, to Outlook może je trochę ścisnąć, aby zajmowały mniej miejsca. Nic takiego specjalnego w sumie, jesli masz jescze miejsce na dysku. Link Zgłoś
Gość: Papryczka Re: Co to oznacza? IP: *.futuro.pl 03.08.05, 19:05 Usunęłam prawie wszystkie maile, ale dalej ta informacja sie pojawia. Dlaczego? Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Co to oznacza? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.08.05, 19:19 Narzędzia -> Opcje -> zakładka Konserwacja -> Oczyść teraz -> Kompaktuj. Link Zgłoś
Gość: Papryczka T-800 IP: *.futuro.pl 03.08.05, 19:36 Dziękuję Ci. Na Ciebie zawsze można liczyć:)) Ps. włączyłam to co zaleciłeś, jednak w dalszym ciągu wyskakuje inforamcja (to co napisałam wcześniej-I wątek) Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: T-800 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.08.05, 19:38 Przyczyn może być wiele. Na początek proponuję ponownie uruchomić system. Link Zgłoś
Gość: Papryczka Re: T-800 IP: *.futuro.pl 03.08.05, 19:56 >Na początek proponuję ponownie uruchomić system. tak zrobiłam, ale niestety to nic nie dało. Myślisz że to jest coś poważnego? Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: T-800 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.08.05, 21:54 Poważnego raczej nie. A na dysku C masz wystarczająco dużo miejsca? Link Zgłoś
Gość: Papryczka Re: T-800 IP: *.futuro.pl 04.08.05, 11:47 Kurcze niewiem jak to jest z tym C. Wiem że jest mnóśtwo filmów, które powinny być na płytach. dzięki. Komputer mam wspólny z bratem, który będzie dopiero za 3 m-ce. Wstydze się dzwonić do serwisu. Więc jesli mówisz że nie jest to poważne tak jak np.dialery to może poczekam na brata. Link Zgłoś
eressea Re: T-800 04.08.05, 12:06 Gość portalu: Papryczka napisał(a): > Wstydze się dzwonić do serwisu. Więc jesli mówisz że nie jest to poważne tak > jak np.dialery to może poczekam na brata. Nie martw się Papryczko :), to na pewno nic poważnego. Możesz jednak trochę oczyścić dysk: 'Mój komputer' > na dysku C prawy klawisz myszy > 'Właściwości' > zakładka 'Ogólne' > 'Oczyszczanie dysku'. Link Zgłoś
Gość: Papryczka Re: T-800 IP: *.futuro.pl 04.08.05, 12:41 > Możesz jednak trochę oczyścić dysk: 'Mój komputer' > na dysku C prawy klawi > sz > myszy > 'Właściwości' > zakładka 'Ogólne' > 'Oczyszczanie dysku'. > Tak zrobiłam ale to niestety nic nie dało. Miałam kilka dni temu dialera, czy to mogło az tak namieszać w Outlooku? Link Zgłoś
eressea Re: T-800 04.08.05, 12:58 Gość portalu: Papryczka napisał(a): > Tak zrobiłam ale to niestety nic nie dało. Bo to tylko nieznacznie zwiększa wolne miejsce na dysku. Ale lepsze to niż nic. > Miałam kilka dni temu dialera, czy to mogło az tak namieszać w Outlooku? Nie sądzę żeby dialer miał taki wpływ na outlooka. Ale przyznam, że outlooka ostatni raz używałam z dwa lata temu, a czegoś takiego jak dialer na oczy nie widziałam :) Myślę jednak, że nie ma sensu przejmować się tym komunikatem. Link Zgłoś
mbucz Re: T-800 04.08.05, 13:01 Niesch sobie kompaktuje, może mu się znudzi za jakiś czas? Link Zgłoś
Gość: Papryczka Re: T-800 IP: *.futuro.pl 04.08.05, 13:24 >Ale przyznam, że outlooka ostatni raz używałam z dwa lata temu Czy ja jestem jako ten ostatni mohikanin, który używa Outloka? Link Zgłoś
eressea Re: T-800 04.08.05, 13:51 Gość portalu: Papryczka napisał(a): > Czy ja jestem jako ten ostatni mohikanin, który używa Outloka? Jakieś niedobitki się jeszcze ostały ;-), nie jesteś sama. Ja ostatnio w ogóle rzadko korzystam z klienta poczty, wolę pocztę przez www :) Link Zgłoś
Gość: Papryczka Eressea IP: *.futuro.pl 04.08.05, 14:24 Jak mój przykład pokazuje to swietny pomysł. Jakiekolwiek wiadomości będe wysyłać w inny sposób. Eresso jak uważasz moze powinnam wcisnąć OK przy tej wyświetlanej wiadomości: "aby zwolnić na dysku program Outlook może skompaktować wiadomości" Dotąd wciskałam anuluj. Link Zgłoś
eressea Re: Eressea 04.08.05, 14:42 Gość portalu: Papryczka napisał(a): > Eresso jak uważasz moze powinnam wcisnąć OK przy tej wyświetlanej > wiadomości: "aby zwolnić na dysku program Outlook może skompaktować wiadomości" Wybierz OK. Od tego komputer nie wyleci w powietrze ;-) I pewnie komunikat przestanie się w końcu pojawiać :) Link Zgłoś