Dodaj do ulubionych

Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp?

IP: *.toya.net.pl 08.08.05, 20:47
Czy mozliwe jest zamowienie Neostrady razem z planem socjalnym tp, cyz tylko z drozszymi abonamentami? Nigdzie wregulaminach nie moge sie doszukac, a cos mi sie obilo o uszy.
Obserwuj wątek
    • nitka3 Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? 08.08.05, 20:48
      nie!
    • mbucz Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? 08.08.05, 20:48
      Z socjalnym nie mozna.
    • Gość: T-800 Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.08.05, 20:54
      Na razie nie, ale już UOKiK się dobiera w tej sprawie TP SA do d... Jak dobrze
      pójdzie, nie będzie potrzebny żaden abonament telefoniczny, żeby móc korzystać
      tylko z Internetu.
      • Gość: irkm Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? IP: *.toya.net.pl 08.08.05, 21:09
        No wlasnie czytalem w GW na ten temat i nie moge sie doczekac. Uwazam to za niezle sk...stwo TP SA. Sam korzystm z netu 650/650 kbps za 99zl brutto wiec zadna oferta TPSA jakos mnie nie bawi, ale sa tacy co nie maja wyjscia, i by miec internet musza miec neostrade, w powazaniu maja natomiast inne uslugi tpsa. A dranstwem nazwe juz to, ze wymagany jest jak twierdzicie abonament za min 50zl. Szczegolnie jesli ktos nie dzwoni wcale.
      • Gość: b00g13 Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.08.05, 00:41
        Gość portalu: T-800 napisał(a):

> Na razie nie, ale już UOKiK się dobiera w tej sprawie TP SA do d... Jak dobrze
        > pójdzie, nie będzie potrzebny żaden abonament telefoniczny, żeby móc korzystać
        > tylko z Internetu.

uwierzę jak zobaczę.
    • forum0wicz Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? 09.08.05, 09:27
      Gość portalu: sonko napisał(a):
      > Nigdzie wregulaminach nie moge sie doszukac, a cos mi
      > sie obilo o uszy.

W regulaminie socjalnego jest napisanbe, że nie są w nim możliwe żadne
      dodatkowe usługi. Aczkolwiek parę osób z socjalnym i neło znałem, tylko, że od
      pewnego czasu tepsa sobie o nich przypomina i nakazuje zmiane abonamentu albo
      straszy wycięciem neło.
      • Gość: Marek Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:56
        Ja należę do takich ludzi. Mam Neostradę z planem socjalnym już prawie dwa lata. Co najśmieszniejsze, przez cały ten czas dostaję faktury za SDI, które posiadałem przed Neostradą.
        • Gość: sesame Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 23:02
          przestanie Cię to śmieszyć, jak się zorientują ;)
          ja zmieniłam sdi na neo i przez jakiś czas dostawałam faktury, w których były
          obie stawki, czyli wg tychpsów miałam na jednej linii neo i sdi :))), a potem
          jak już to rozwiązaliśmy w drodze reklamacji, okazało się, że od początku
          naliczali złą opłatę za jakiś wariant neo, którego dawno już nie było w cenniku.
          • Gość: Marek Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 00:25
            Może i racja. Ale powiedz sam(a) czy to nie jest zabawne:
            Podpisałem umowę na rok - jak przeważająca większość. Dostaję faktury za SDI (które miałem przed założeniem Neostrady). Dobra. Płacę wg faktur. Miałem, wg umowy, dostać fakturę za modem (99zł) razem z pierwszą fakturą za Neostradę. Nie dostałem, zresztą z jakiej racji - przecież dostałem fakturę za SDI. Tak minął prawie rok. Przyszła faktura za modem (razem z fakturą za SDI) na kwotę 99zł. Myślę - były promocje, że modem jest za złotówkę. Trzeba sprawdzić, czy się na taką promocję nie łapałem. Zanim sprawdziłem, minęły dwa tygodnie. Okazało się, że powinienem zapłacić. OK, ale mówię sobie, minęły dwa tygodnie, następne dwa za bardzo TPSA pewnie nie zmartwią - zapłacę po wypłacie. Nie zdązyłem. Przyszła faktura korygująca za modem z następującym wyliczeniem: wystawiono fakturę na kwotę 99zł, korekta na kwotę -99zł, należy się 0zł (słownie: zero). O co chodzi? Mam swoją hipotezę, ale może ktoś wie.
            • l3pp4 Re: Pytanie : Neostrada a plan socjalny tp? 11.08.05, 09:39
              Gość portalu: Marek napisał(a):

> Może i racja. Ale powiedz sam(a) czy to nie jest zabawne:
              > Podpisałem umowę na rok - jak przeważająca większość. Dostaję faktury za SDI
              (k
              > tóre miałem przed założeniem Neostrady). Dobra. Płacę wg faktur

Nie chcę siać czarnych scenariuszy, ale samemu mając przejścia z tepsą i jej
              neło radzę, żebyś jak najszybciej zaczął odkręcać nieścisłości. Bo się pewnie
              po dwóch latach zorientują, że nie naliczali ci za Neło i z odsetkami sobie
              tego zażyczą, a to, że płaciłeś za SDI, którego nie miałeś w tym czasie nic ich
              nie będzie obchodzić i przyslą pisemko, że "możliwosi reklamacyjne już się
              wyczerpały i możesz dochodzić swoich spraw na drodze cywilnej"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka