Dodaj do ulubionych

Java,ah ta Java

16.08.05, 16:14
pomóżcie!
zrobiłem wszystko jak należy.java ściągnięta ze stronki sun,zainstalowana
poprawnie,linki symboliczne zrobione a stony jak się nie wyświetlały tak się
nie wyświetlają.obsługa java w firefoksie oczywiści włączona.
mój system to aurox 10.2
jest na to rada???
Obserwuj wątek
    • mrowkolew Re: Java,ah ta Java 17.08.05, 00:07
      a może jeszcze flash'a Ci brakuje
      www.macromedia.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?event=view&id=KC.tn_19390&extid=tn_19390&dialogID=57646192&iterationID=2&session
      ID=48306726d6a21b757718&stateID=0+0+13735083&mode=simple
      poniewaz używam dwu przeglądarek pod linux to włączałam też obsługę javy we
      własciwościach sieci dla konqueror-nie wiem czy ma to jakieś znaczenie w
      prawidłowym działaniu javy w całym systemie
      • login1135 Re: Java,ah ta Java 17.08.05, 13:03
        dzięki za trop.niestety okazał się fałszywy.Flash zainstalowany
        poprawnie.ścieżki ok a stony się w nie otwierają poprawnie w dalszym ciągu.
        słyszałem,że tego typu błędy pojawiają sie w auroksie.poprzednio używałem suse i
        wszystko chodziło bezproblemowo.może czas przejść na inną dystrybucję
        pzdr
        • mrowkolew Re: Java,ah ta Java 17.08.05, 20:59
          przeinstalowywanie systemu to trochę pracochłonna zabawa-może więc na początek
          spróbować czegoś prostszego,nie wiem czy Firefox był już z dystrybucją Aurox czy
          ściągnięty z netu-jeśli z dystrybucja to może spróbować odinstalować go i
          zainstalowac stabilnego Firefoxa z jego stronki
          nie wiem na czym może polegac problem z Aurox-jakieś podejrzenia można by
          postawic gdyby sprawdzić czy np.Konqueror dobrze wyświetla strony-przynajmniej
          możnaby się domyślać że problem leży może w samym Firefox z Auroxa?
          ja tam mam dwie przeglądarki-starsza Mozilla nie wyswietla mi od jakiegoś czasu
          na przykład zdjęć z allegro(nie wiem dlaczego),wiec korzystam z Konquerora
    • kell99 Re: Java,ah ta Java 18.08.05, 01:21
      tzn rozumiem, ze gdy wpiszesz about:plugins zobaczysz zainstalowana jave?
      • login1135 Re: Java,ah ta Java 19.08.05, 03:00
        Po wpisaniu about:plugins przeglądarka wskazuje,że z java wszystko
        ok.zastosowałem się więc do sugestii i zainstalowałem Firefoksa ze stronki.od
        razu odżył a wszystkie strony wyświetlają się prawidłowo.przy okazji odkryłem,że
        w odinstalowywanie pewnych rzeczy w Auroksie przysparza sporych kłopotów.w
        trakcie korzystania z opcji "dodaj/usuń aplikacje" pojawiają się komunikaty o
        błędach,niespełnionych zależnościach itp.Pewnych programów nie można w ogóle
        odinstalować!
        Przy okazji pracy na 2 systemach mam jeszcze inny problem i byłbym wdzięczny za
        pomoc:
        po dokładnym wypróbowaniu jednego i drugiego chciałbym się jednego z nich
        pozbyć.chciałbym się pozbyc Suse 9.3.Ponieważ był on instalowany jako
        ostatni,ładuje mi się jako domyślny system.czy można wrócić do stanu sprzed
        instalacji drugiego systemu lub chociaż spowodować aby nie ładował mi sie jako
        domyślny?Co zrobić z partycją utworzoną pod Suse?Pierwszy to oczywiście Aurox 10.2
        z góry dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka