ixtlilto 07.09.02, 10:28 Szukam kogoś kto wie jak się skiny robi i tą wiedzą mógłby się podzielić. Ew. miło mi będzie gdy znajdę tu jakieś linki do stron typu "krok po kroku"... z góry ogromnie dzięki!! Ixtlilto Link Zgłoś Obserwuj wątek
da.killa do czego te skiny? 07.09.02, 12:04 skiny robi sie rozniascie, w zaleznosci do czego. Link Zgłoś
ixtlilto Re: do czego te skiny? 08.09.02, 14:41 Cześć da.informatyk.killa :) Cieszę się, że akutat Ty odpowiedziałeś :) Padł taki nieśmiały pomysł zrobienia skórki na nowe forum: konkretnie przykrycia nowego forum starymi szatkami. Jak się na to zapatrujesz. I jaki byłby poziom trudności wykonania tego: w skali od 1 do 10. Ixtlilto ps. wpadnij czasem na Łódź- dawno Cię u nas nie było! Link Zgłoś
da.killa Re: do czego te skiny? 08.09.02, 15:58 na TO forum? gazetowe? jak to mialoby wygladac???? Link Zgłoś
ixtlilto Re: do czego te skiny? 08.09.02, 19:52 Tak na TO forum! Miałoby wyglądać tak jak przed "remontem". Przed tą rewolucją. Kto chcial to korzystałby ze starego wyglądu forum. :) Ixtlilto Link Zgłoś
da.killa Re: do czego te skiny? 11.09.02, 12:44 to zrozumialem, ale pytanie "jak to mialoby wygladac" dotyczylo tego, jak chcecie to zalatwic z gazeta.pl - przeciez to oni musza to zamiescic na serwerze, zmodyfikowac aplikacje forumowa... ogolnie sam proces wygladalby pokrotce tak: - projekt skorki trzebaby dopasowac do nowododanych ficzerow w forum - przygotowac pliki skorki i wrzucic je na serwer - przerobic forum tak by obslugiwalo skorki czyli dawalo mozliwosc wyboru skorki uzytkownikowi i pamietalo wybrany skin robota nietrudna, ale upierdliwa, bo webole raczej nie lubia zmieniac tego co juz dziala... :))) Link Zgłoś
Gość: kell Re: do czego te skiny? IP: 5.2.1R* / 10.6.11.* 11.09.02, 18:29 hmm, a moze jak juz mowimy o takich bajerach, to warto pomyslec, by dac uzytkownikom wybor (moze cos na wzor sunshineinabag.co.uk), nie kazdy lubi ogladac jakies meczace oczy rzeczy.. a moze tak na poczatku ktosby poprawil w koncu forumowe skrypty (pisane wybitnie nieumiejetnie pod msie) ktore zle formatuja tekst i obcinaja naglowki na mozilli??? Link Zgłoś
da.killa Re: do czego te skiny? 11.09.02, 18:41 nie jest tak zle - forumuje prawie wylacznie na mozilli (Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.1b) Gecko/20020722) i nie mam problemow z dzialaniem forum. wczesniej uzywalem opery i tez wszystko bylo ok. imho to jedno z najbardziej nie-m$ friendly forow w polsce Link Zgłoś
Gość: kell Re: do czego te skiny? IP: 5.2.1R* / 10.6.11.* 11.09.02, 18:46 hmm, to ciekawe dlaczego ja mam zle zarowno w domu na X11 jak i teraz w szkole na Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.0.1) Gecko/20020826 jakkolwiek nie probuje wyslac to i tak zawsze linie sa ciete po stalej liczbie znakow... ciekawosc mnie teraz dreczy po czyjej stronie jest wina Link Zgłoś