Dodaj do ulubionych

dziwna sprawa

01.02.06, 19:15
komputer co około miesiąc ma jakieś napady i nie chce się uruchomić po wielu
próbach w końcu odpala jak się przywróci ostatnie dobre ustawienia nie jestem
expertem ale może mi ktoś pomoże i powie dlaczego tak się dzieje dodam że to
nie jakiś super sprzęt stoi u moich rodziców, którzy już się boją do niego
podchodzić żeby czegoś nie zepsuć
Obserwuj wątek
    • neder Re: dziwna sprawa 01.02.06, 19:20
      > nie jestem
      > expertem

Ani my jasnowidzami;)
      Zmieniałaś coś ostatnio w konfiguracji, instalowałaś jakieś nowe programy. No i
      co znaczy 'nie chce się uruchomić'? W ogóle żadnej reakcji, zatrzymuje się na
      jakimś etapie czy co? Napisz coś więcej.
      pzdr
    • scandia Re: dziwna sprawa 01.02.06, 19:47
      Moze przeskanuj go jakims antywirusem :) kontrolnie :) a ten tego, może dawno
      go nie odkurzalas w srodku? I np. cooler jest zapchany od kurzu, i wtedy procek
      sie przegrzewa :P nie no bez kitu :) tu koles dobrze napisał, nie jestesmy
      jasnowidzami :) podaj wiecej szczegółów ;) P.S. Sprawdz kable z tyłu itp. ;)
      • Gość: idefix Re: dziwna sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:01
        ja mam podobna syuacje z kompem mojej dziewczyny. jest tam samsung sata i co
        jakis czas przy wlaczaniu poprostu kaput. system sie nie laduje, miga kursorek i
        tak do zasr. smierci. ost. dobrze znana konfiguracja nie pomaga, tryb awaryjny
        tez sie nei uruchamia. zero komunikatow, poprostu nic. przywrocenie systemu z
        backupu tez nic nie daje po zawieszka przy analizied partycj. dopiero usniecie i
        stworzenie od nowa partycji pozwala na przywrocenei systemu z backupu. dodam ze
        rozbijalem juz kilak razy partycje i tworzylem od nowa, tak samo z instalacja
        systemu i zawsze jest to samo, po kilku miechach/tygodniach system pada podczas
        uruchamiania... ktos ma jakies pomysly ?
      • m.gregor Re: dziwna sprawa 01.02.06, 22:20
        Neder nie jest kolesiem tylko kolesiówą ;-D
        • neder Re: dziwna sprawa 01.02.06, 22:26
          Nawet mam nową sygnaturkę mającą zapobiegać kolejnym pomyłkom, ale ślepe jak
          krety ludziska mają ją gdzieś ;P
          • Gość: Greg Re: dziwna sprawa IP: *.acn.waw.pl 02.02.06, 00:43
            Ooooo, faktycznie :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka