Dodaj do ulubionych

Luki w Thunderbird

IP: *.it-net.pl 23.02.06, 20:55
Witam

Skonfigurowałem program pocztowy Thunderbird 1.5, używam go od kilku dni.
Zauważyłem coś bardzo dziwnego - co chwila, po sprawdzeniu nowych wiadomości, wyskakuje w prawym dolnym rogu ekranu okno np. "24 nowe wiadomości". Problem w tym, że gdy zaglądam w foldery, nigdzie nowych wiadomosci nie ma, nic nie jest zaznaczone pogrubioną czcionką (a tak zaznaczają sie nowe). Sprawdzałem filtry - nie kasują automatycznie żadnych maili. O co tu chodzi? Dlaczego program co kilka minut podczas sprawdzania poczty pokazuje okno, że są nowe, a ja ich nigdzie nie mam?
Obserwuj wątek
    • Gość: qq Re: Luki w Thunderbird IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.02.06, 01:55
      ja miałem tydzień i wywaliłem to.Kobylasty program.
      • m.gregor Re: Luki w Thunderbird 24.02.06, 08:52
        Thunderbird jest kobylastym programem?? Buahahahaaaa ;-D
        • kosmos_b Re: Luki w Thunderbird 24.02.06, 09:15
          Jeśli poprzez kobylastość rozumieć zasobożerność i ociężałość GUI to zgadzam
          się, jest kobylasty jak każda aplikacja na XULu.
          • kell99 Re: Luki w Thunderbird 24.02.06, 15:15
            rozumiem, ze na codzien uzywasz pico?;)
            • kosmos_b Re: Luki w Thunderbird 24.02.06, 20:14
              :D Na co dzień używam Thunderbirda, bo oprócz tego, że ma spore wymagania
              sprzętowe, to jest całkiem niezły. Jednak gdyby powstał jakiś jego windowsowy
              odpowiednik mogący go godnie zastąpić (tak jak np. K-Meleon zamiast Firefoksa)
              to z chęcią bym go wypróbował.
              • kell99 Re: Luki w Thunderbird 24.02.06, 22:54
                Zastanawiam sie jak bardzo mulowaty masz komputer skoro odczuwasz 'ciezkosc'
                thunderbirda. Ja nic takiego nie zauwazylem.
                Sam jednak tb nie uzywam, bo akurat zdazylem przyzwyczaic sie do
                evolution(poczta+kalendarz)/pan(grupy dyskusyjne)... Evolution to dopiero
                kobyla;) a jaki swietny klient poczty;)

Novell caly czas grzebie nad evolution pod windows, ale nie bedzie to wersja
                natywna tylko gtk+ i biblioteki z gnome
                • kosmos_b Re: Luki w Thunderbird 25.02.06, 00:23
                  Pamiętam że na Celku 850 i RAM < 512MB GUI sprawiało wrażenie jakby ważyło tonę,
                  a już nie daj Boże z jakąś bardziej wymyślną skórą... Na procach powyżej 1Ghz
                  jest ok, toteż używam. Niemniej jednak wymagania są spore jak na program, który
                  w zasadzie służy do wyświetlania plaintextowych wiadomości :) Ja tam nie lubię
                  gdy coś mi zajmuje więcej zasobów niż trzeba, nawet jeśli są one dostępne. To
                  takie minimalistyczne zboczenie ;) Thunderbirda używam bo interfejs nawiązuje do
                  starego Netscape Communicatora 3.x/4.x, zawsze uważałem że tam był najlepszy
                  klient poczty/news.
                  • kell99 Re: Luki w Thunderbird 25.02.06, 00:29
                    Marudzisz i tyle;) Cykle cpu sa po to by je uzywac, szczegolnie, ze tb1.5
                    startuje od 0 w troche powyzej 1sec, a najwieksze zuzycie cpu (przez doslownie
                    ulamek sekundy, to 40%).. Strrrasznie wymagajacy program. (cpu to 2GHz athlon)
                    • Gość: gandalf711 Re: Luki w Thunderbird IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:33

Kellu
                      może dla Ciebie ten procek co masz jest już słaby
                      ja mam durona 800 512 ram do tego co robię mi wystarcza (nie gram)
                      na windzie używam The Bat(był dołączony do jakiegoś niezbędnika)
                      no i w porównaniu z nim to thb jest jednak trochę mulasty
                      za to na linuksie używam thb

• darekkr1 Re: Luki w Thunderbird 25.02.06, 11:14
                        zobacz sobie sylpeed claws albo foxmail
                        obydwa darmowe i dosc lekkie
                        • Gość: gandalf711 Re: Luki w Thunderbird IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 12:19
                          dzieki

faktycznie sylpheed jest szybki

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka