Dodaj do ulubionych

Jaki mp3 flash odtwarzacz wybrać

10.03.06, 12:35
Witam
Pewnie temat był wałkowany nie jeden już raz ale ja nie moge nadal znaleźć
odpowiedniego dla mnie odtwarzacza
Prosze o opinie expertów w tej dziedzinie
Moje wymagania:
512MB, Radio, (dyktafon jest mi nie potrzebny) co do firmy to creative odpada
słysałem ze iRiver, Mpio i są ponoć dobre. Zalezy mi na tym żeby była dobra
jakość radia i mozliwość podbicia basów. Jezeli chodzi o cene to max 500zł.
Inna kwestia jest także zasialnie czy lepiej wybrac z wbudowanym akumulatorem
czy z bateria AAA i zakupic do tego AAA akumulatorek z ładowarka?
Na allegro znalazłem jakies mPower 512 mb z radiem za ok 300 zł - warto to
zakupic ???
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: Jaki mp3 flash odtwarzacz wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:01
      ja kupilam na promocji odtwarzacz SOny 1Gb za 349zl.jesli chodzi o radio to nie
      licz na wiele..jakosc jest przecietna w odtwarzaczach
    • Gość: Greg Re: Jaki mp3 flash odtwarzacz wybrać IP: *.acn.waw.pl 10.03.06, 13:05
      Jeśli Creative odpada (ciekawe dlaczego? Ma jakość dźwięku porównywalną z
      ipodami), to tym bardziej nie kupuj jakiegoś noname'a jak ten mPower. OK,
      iRiver byłby najlepszy, ale za tę cenę to kupisz co najwyżej 256MB jego
      autorstwa - firma bardzo się ceni!
    • Gość: Ziutka Re: Jaki mp3 flash odtwarzacz wybrać IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 10.03.06, 13:19
      Osobiscie polecam odtwarzacz firmy SANDISK SANSA e130, ma możliwość
      rozszerzenia za pomoca kart SD do 2GB, bateria trzyma naprwde długo do 17
      godzin, ma wbudowane radio, rewelacyjne słuchawki oraz posiada system SRS WOW
      który poprawia jakość odtwarzanego dźwięku. Odtwarzacz jest niewielkich
      rozmiarow i ma mozliwosc uzywania baterii, co wydaje mi sie ze jest duzym
      plusem w odroznieniu do odtwarzaczy ktore maja wbudowany akumulator. Po
      wyczerpaniu takiego akumulatora zazwyczaj nie ma mozliwosci zakupu drugiego
      wymiennego. Kolejna wygodna rzecza jest ze w momecie wyczerpania baterii, mozna
      w kazdej chwili zakupic baterie AAA, co niestety nie jest mozliwe przy mp3
      playerach posiadajacych wbudowany akumulator - mozliwosc dalszego sluchania
      dopiero po naladowaniu akumulatora najczesniej poprzez port USB, albo kabelek
      sieciowy.
      • ths Re: Jaki mp3 flash odtwarzacz wybrać 10.03.06, 13:59
        Co do Creative'a to mam juz wyrobiona opinie – okropne wykonanie i tylko roczna
        gwarancja 1 rok tez o czyms świadczy – Sony byłoby idealne gdyby miało radio –
        uparłem sie bardzo :) Greg a co sądzisz o MP3 MPIO FY 500 - 512 MB SILVER
        SANDISK SANSA e130 całkiem ciekawa pozycja musze to przemyslec
        Pozdrawiam
        Dzięki za odpowiedzi
        • Gość: Greg Re: Jaki mp3 flash odtwarzacz wybrać IP: *.acn.waw.pl 10.03.06, 16:14
          MPio nie znam, więc nie chcę się wypowiadać, zaś Sandisk wygląda nieźle,
          zwłaszcza że obsługuje dodatkowo karty pamięci. Inna rzecz - przynajmniej dla
          mnie byłby za ciężki: 108 g vs jakieś 37 mojego Nano Plus to jest pewna
          różnica. OK, może nie jestem do końca obiektywny, ale sam poczytałem mnóstwo
          recenzji odtwarzaczy MP3 przed zakupem swojego Nano i muszę przyznać, że jestem
          z niego zadowolony. Okropne wykonanie? Może masz na myśli luzującą się część z
          pamięcią flash w starszych modelach - Muvo? w Nano Plus masz kabelek zamiast
          odłączanej pamięci USB.
          • ths Re: Jaki mp3 flash odtwarzacz wybrać 14.03.06, 10:39
            Witam
            Zwracam honor widze ze sie duzo zmnieniło w Creativie ale jakos uraz pozostał.
            Ostatecznie kupiłem Sandisk SANSA e130 cena 253 zł
            Odtwarzacz spełnił moje wymagania. Największym plusem jest jakość dzwieku z
            uwagi na posiadaną opcje efektów srodowiskowych WOW (znane mi z plugina, ktory
            mozna zaimplementowac do Winampa) słuchawki ciekawie wykonane szczególnie
            konstrukcja jest interesujaca głęboko umiejscowione w uchu. Podswietlenie
            troche dziwne nie wiem jak to okreslic ale meczy troche patrzenie na
            wyswietlacz. Menu chodzi troche wolno ale do zniesienia. Radio: "zbiera" w
            sposób zadowalający i nie narzekam jak narazie.
            Atutem jest dodatowa karta jaką mozna dołozyć bo 512MB to jednak
            niewystarczająca ilość zeby swobonie załadować wymagana ilosc utworów.
            W przyszłości dokupie sobie 2GB SD karta i mysle ze bedzie dobrze.

Ogólnie za takie pieniadze jestem zadowolony
            Jeszcze raz dzieki za pomoc

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka